maarii13 13.02.06, 13:07 Dziewczyny, czy któraś z Was przechodzila ospę w ciąży??? Czy przyjmowalyście wówczas jakiś lek??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elwira125 Re: ospa w ciąży 13.02.06, 18:27 A dlaczego się pytasz czy miałaś kontakt z kimś chorym Odpowiedz Link Zgłoś
maarii13 Re: ospa w ciąży 15.02.06, 08:02 No wlaśnie... Ja jeszcze ospy nie mialam... W byly piątek odwiedzilam kolezankę, która ma 1,5 roczną córeczkę i dzień po mojej wizycie, malej wyszla ospa! Szukając informacji w internecie na temat ospy w ciąży po prostu się wystraszylam... Proszę dziewczyny, napiszcie! Czy któraś z Was przechodzila ospę będąc w ciąży??? Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: ospa w ciąży 15.02.06, 10:30 córka mojej znajomej miała ospę gdy ta była w ciązy, w 6 mcu ciązy dziecko zmarło, nikt do końca nie potwierdził i nie zaprzeczył żę przyczyną była ospa, podejrzewali również wady genetyczne płodu.Przepraszam, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
maarii13 Re: ospa w ciąży 15.02.06, 10:53 a może coś bardziej optymistycznego??? Odpowiedz Link Zgłoś
elwira125 Re: ospa w ciąży 15.02.06, 14:04 Jeżeli jesteś w ciąży to lekarz może ci przepisać specjalna antyglobuline (nie wiem czy to jest dokladna nazwa),ale wiem że coś takiego istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
rita771 Re: ospa w ciąży 15.02.06, 14:31 Witam Jestem w 15 tyg.ciazy i wlasnie mam koncowke ospy (ktora zreszta przeszlam bardzo lagodnie) Nie bralam zadnych lekow, tylko smarowalam krosty.Lekarz powiedzial ze istnieje 2% ryzyko uszkodzenia plodu, a to wykaze USG,ktore trzeba zrobic za 3-5 tygodni od zachorowania, Najwieksze ryzyko jest w I trymestrze ciazy i pod koniec. Jednak ja wierze ze wszystko bedzie dobrze chociaz bardzo sie boje tego USG. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nutinka Re: ospa w ciąży 15.02.06, 11:03 www.wizaz.pl/forum/archive/index.php/t-81434.html Odpowiedz Link Zgłoś
joasiapa Re: ospa w ciąży 15.02.06, 14:01 Może mój post będzie bardziej optymistyczny. Jestem w 8 miesiącu ciąży, mój synek (4 lata) przechodził parę tygodniu temu ospę wietrzną. Ja sie nie zaraziłam. Kobiety cięzarne mają w sobie siłę, która je chroni Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: ospa w ciąży 15.02.06, 15:47 znajoma się nie zaraziła, poprostu miała jaj córka. Ona chorowała na ospę w dzieciństwie Odpowiedz Link Zgłoś