amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 05.07.06, 14:34 Biust nadal jak Pamela do tego ma chyba 50 st.C !!!!! Sutki oszalały Nic się nie zmienia... Kurcze ja już chcę testować Odpowiedz Link Zgłoś
magiggii Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 05.07.06, 17:01 ale sie dzisiaj kobietki rozpisalyscie. tyle postow do przeczytania a trzeba mezusiowi obiadek zrobic bo biedaczysko nie bedzie mial sil na przytulanko.dzisiaj 16 dc ale owu chyba jeszcze nie bylo(brak znajomego cmienia jajnikow).ale nic nie szkodzi.moje kochanie tak sie rozochocilo ze codziennie chce sie przytulac i za kazdym razem musze mu tlumaczyc dlaczego co dwa dni(gorzej niz z malym dzieckiem) amoniaaa juz po cichutku ci gratuluje.kuzynka mojego meza na 2 dni przed @ tak objadała sie sledziami ze jej wlasna siostra stwierdzila ze na 100% jest w ciazy. w tej chwili synek ma ponad 2 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 09:26 zobaczymy co to będzie wczoraj zauważyłam żyły na moim biuście, może nie takie grube krechy ale powoli wyskakują. Nigdy tak nie miałam. Do tego dziś tempka lekko spadła ale nie tragicznie, wciąż jest w normie i mam nadzieję że tak zostanie ))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: Starania lipcowe + zaneta :) 05.07.06, 14:36 witajcie, to ja już oficjalnie dołączam - 1dc. amonia - trzymam kciuki. zaneta - mam pytanie o prolaktynę, w którym dniu cyklu się robi badanie i jak ono dokładnie brzmi? Wybieram się do gin w przyszłym tyg i może wynik bym już przyniosła (dwa miesiące temu odstawiłam od piersi synka, a wiem że karmienie podnosi prolaktynę, może tu leży mój problem?) pozdrawiam lipcowo Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 05.07.06, 16:24 aaaa przypomniało mi sie co bylo ostatnio na zakupach z mężem chodzimy po markecie i miałam smaka na ogórka kiszonego więc już go wpałaszowałam w sklepie, potem mi było za słono i zagryzłam mleczną kanapką a na koniec dowaliłam pepsi, w domu po powrocie zrobiłam taki mix, że mój mąż się śmiał i mówi mi: "ty chyba serio jesteś w ciąży bo to co ty robisz to szok" Odpowiedz Link Zgłoś
lidszu Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 05.07.06, 23:25 amoniaaa - trzymam mocno kciuki i na razie po cichutku gratuluję. A ja czekam do początku przyszłego tygodnia na owu. Bałam się, że w tym cyklu nic nam z tego nie wyjdzie, ponieważ mąż miał mieć wyjazd służbowy za granicę, ale całe szczęście pojedzie dopiero w przyszły weekend, ufff.... Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 08:56 Wiecie co mam juz dosyc dopadl mnie dol.W poniedzialek mialam 15dc test owu pozytyny(przytulanko) we wtorek tez test pozytywny i w srode tez,tyle juz robie te testy i nic takiego nie mialam.Udalo nam sie przytulac tylko w poniedzialek wiec napewno nic z tego.Po za tym mam brac luteine 4 dni po pozytywnym tescie,tylko teraz mam problem bo nie wiem od kiedy liczyc.Tak bardzo chcialabym juz byc w ciazy a w kazdym cyklu jest cos nie tak.Chce mi sie ryczec i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 09:28 słyszałam że jak się zajdzie w ciążę to testy owu wychodzą pozytywne Gdzieś to tu było na forum o tym... Czyli może coś z tego wyszło Nie załamuj się. Jesteśmy z Tobą!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 09:34 Amoniaaa a który masz dzień cyklu? Może testuj? Ja testowałam w 30dc i wyszła II. Dziś mam termin @ i nic. Tempka nadal wysoko 37,15. Trzymam kciuki i powdzenia Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 09:37 29 dc. dzisiaj, ale cykle mam ostatnio po 36 dni wiec musze jeszcze czekac, bo nie chce sie napalic a potem mi nic nie wyjdzie i bede musiala poprawiac. Owu mialam tydzien temu tak wiec jeszcze raczej nic nie wyjdzie... tak sądzę Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 09:52 amonia dzieki za cieple slowa):w ciazy nie jestem no bo jak,zaczelam robic testy 15dc wiec kiedy mialabym zajsc.Ciebie podziwiam masz tyle prob za soba i tyle wiary i pozytywnego mylenia!Zycze ci abys teraz juz zakonczyla starania i w koncu ujrzala te dwie kreseczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 09:59 Bo najważniejsze to się nie poddawać !!!!!!!!!!!! Kiedyś musi się w końcu udać ))) Przesyłam pozytywną energię -----------> buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
izaa80 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 10:06 Widze amoniaa ze my idziemy leb w leb. Mialam owulacje 30 wiec wyglada na to ze razem sie bedziemy testowac ) Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 10:09 no ja też miałam owu 30 czerwca Ja testuję w przyszłą sobotę a ty kiedy? Masz już może jakieś objawy? coś Cię boli? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izaa80 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 10:14 Niee. Nic nie boli. mam tylko podwyzszona temke (37.1), nie wiem czy ona tez na cos wskazuje bo prwde mowiac nigdy sie tym nie interesowalam. A testowac jesli @ nie da o sobie znac pewnie tez bede w next weekend Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 10:09 Dzieki za pozytywna energie!Zla jestem ze w tym tygodniu mam owu bo od soboty jedziemy na wczasy a to moze pozytywnie by wplynelo na staranka.Od kad staramy sie o dziecko to cykl dzieli sie na spokojny i nerwowy,jak przychodzi owu to zaczynam myslec czy tym razem w koncu sie uda,potem to oczekiwanie na termin niechcianej@ a nie oszukujmy sie zadna z nas po owu nie jest w stanie nie myslec czy sie udalo czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 10:15 zgadzam się z Tobą. My też niebawem wyruszamy na wakacje a dokładnie w środę Też myślałam że może tam coś zrobimy ale owu była tydzień temu i zobaczymy co to będzie Odpowiedz Link Zgłoś
izaa80 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 10:27 ponawiam pytanie. czy podwyzszona temka moze swiadczyc o ciąży?? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 10:32 to zależy ile dni ją już masz? Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 10:36 ostatnio jak bylam u gina to powiedzial ze podwyzszona temp w drugiej fazie cyklu do dnia spodziwanej @ to normalana rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
izaa80 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 10:37 prwde mowiac to mierze ja od wczoraj. Przytulanka byly w weekend od piatku poczawszy (zeby wykorzystac szanse na maxa) no i tyle. jak pisalam wyzej wczesniej nie interesowalam sie temka i jaj wplywem na ciaze , na owulacje to i owszem. i dlatego jestem taka niezorientowana Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 10:37 Może jeśli w dniu @ nie spadnie. Ja miałam ostatnio podwyższoną niesety tylko do dnia @, spadek i koniec. Mierz dalej trzymamy kciuki będzie dobrze. Jak mów amonia musi się kiedyś udać. Rada od nas im bardziej chcesz tym gorzej to wychodzi. Wyluzuj, mierz tempki kochaj sie ile wlezie i usmiech. Trzymamy kciuki za Ciebie i za siebie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Zgadza się - alfa ma rację :-) 06.07.06, 10:44 Jeśli dłużej utrzyma się na wyższym poziomie to jest ciąża. Ale jeśli ty wcześniej nie mierzyłaś, to nie masz porównania i trudno będzie to określić. Odpowiedz Link Zgłoś
izaa80 Re: Zgadza się - alfa ma rację :-) 06.07.06, 10:53 No wlasnie. dlatego jestem w kropce.Staram sie nie myslec ze chce i juz bo zbyt wiele moich kolezanek na takim podejsciu sie przesjechalo. A swoja droga okropna jest ta psychika kobiety.jak nie cce miec dzieci i onich nie mysli to zachodzi bez problemu, a jak zdecyduje sie na Tak to wtedy zaczynaja sie schody. LIPA. ) Odpowiedz Link Zgłoś
mrsbird Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 11:13 Chodzi o to, że wogóle jej nie mierze, bo za bardzo nie wiem po co i jak i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 13:55 Gdzies wyczytalam, ze jezeli wyzsza tampka utrzymuje sie przez 18 dni to jak najbardziej powinno sie szybciutko zrobic tescik Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 11:23 Hej Dziewczyny!!! Myślałam, że jestem jedyna starająca się o dziecko, wchodzę na to forum a tu tyyyyyyyyyle chętnych Najgorsze jest nastawianie się i oczekiwanie, trzeba wrzucić na luz i robic "to" wtedy kiedy się ma na to ochotę a nie "molestować" męża codziennie. Ale wiem, że to wcale nie jest łatwe, bo j asama tak robię, ale czekam na dobre wieści. Przewidywany termin okresu mam na 20 lipiec i mam nadzieję że go nie dostanę. Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 11:26 trzymamy kciuki za Ciebie ))) Ja mojego dziennie nie molestuję Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 12:12 Dziewczyny ja zaraz zwarjuje!!!Zrobilam kolejny test owu i znow jest pozytywny,dzis jest 18dc i to juz jest czwarty pozytywny test.Uzywam testow juz szosty miesiac i nigdy tak nie mialam,chce mi sie ryczec bo nie wiem co sie dzieje,kolejny miesiac cos sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 12:14 przestań. Nie rycz. Za 2 tyg. zrob test ciazowy to zobaczymy co to znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 12:16 mierz tą temperaturę i rzuć w cholerę te testy.... Tylko się przez nie martwisz ((( Trzymam kciuki A w których dniach cyklu było przytulanko???? Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: do zaneta30 06.07.06, 12:29 zaneta30 - amoniaaa ma rację, same się nakręcamy a to wcale nie pomaga. Jak masz się przez te testy stresować, to lepiej je wyrzuć, albo chociaz odstaw na jakiś czas (ach to spontaczniczne lato!), pomierz tylko tempkę. zawsze to mniej stresujące Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa A mnie zaczyna boleć brzuch jak na @ :(((( 06.07.06, 12:18 To jeszcze nie ten czas. Ewentualna @ powinna przyjśc dopiero za tydzień w piątek!!! Takie narazie lekkie skurcze w podbrzuszu... Odpowiedz Link Zgłoś
emma_sz Re: A mnie zaczyna boleć brzuch jak na @ :(((( 06.07.06, 12:23 amoniaaa nie chcę nic mówić ale też tak miałam Trzymam kciuki i zarażam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~***************~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: A mnie zaczyna boleć brzuch jak na @ :(((( 06.07.06, 12:28 daj się zarazić Łapię wszystko co wysyłasz !!!!!!!!!!!!!!! No dobra podzielę się z innymi Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: A mnie zaczyna boleć brzuch jak na @ :(((( 06.07.06, 12:26 Wiesz co u mnie z mierzeniem tempki nie da rady bo probowalam,chorowitek ze mnie i z wykresu nici,musze uzywac tych testow bo biore luteine a ja koniecznie trzeba brac po owu.Do tej pory uzywalam ich 5 miesiecy i wszystko bylo jasne a teraz nie wiem,sprobuje sie dodzwonic do mojego gina.Testy zaczelam robic w poniedzialek no i w poniedzialek bylo ostatnie przytulanko ale bylo tez czest w zeszlym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: A mnie zaczyna boleć brzuch jak na @ :(((( 06.07.06, 12:29 no więc zobaczymy jak było przytulanko to może plemniczki przetrwały i coś z tego będzie Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: A mnie zaczyna boleć brzuch jak na @ :(((( 06.07.06, 12:28 Z tego co zdążyłam się już zorientować to wiele dziewczyn miało uczucie jakby nadchodziła @, a okazało się że to bobo Nie można tracić wiary Trzymam mocno kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: A mnie zaczyna boleć brzuch jak na @ :(((( 06.07.06, 12:35 chyba się już trochę wkręciłam ale mi się to nawet podoba, najlepsze są te ostatnie 2 tyg. cyklu kiedy się czeka Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: A mnie zaczyna boleć brzuch jak na @ :(((( 06.07.06, 12:42 U mnie dopiero 5dc więc jeszcze dłuuuuuuga droga, a ponieważ to 1 cykl starań to się nie nastawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: A mnie zaczyna boleć brzuch jak na @ :(((( 06.07.06, 12:50 nie jest powiedziane że się nie uda Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: A mnie zaczyna boleć brzuch jak na @ :(((( 06.07.06, 13:02 Tak, ale zawsze jak mi na czymś zależy to wolę sobie nic nie wyobrażać żeby nie zapeszyć i to z reguły działa Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: A mnie zaczyna boleć brzuch jak na @ :(((( 06.07.06, 13:11 tak więc cichosza..... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 13:45 mój mężuś się dziś pyta na gg (z pracy) jak się czuję - mówię że kiepsko... wiec pyta czy biorę witaminki (biorę falvit), a ja na to że musze dziś kupić bo mi się skończyły... A on mi że musimy kupić lepsze a nie ten falvit Nonono mężuś coraz bardziej się przejmuje... Ciekawe ciekawe Dziewczyny brzusio mnie coraz bardziej boli ((( Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 14:08 Mój (jak będę już w ciąży) chyba będzie kazał mi leżeć w łóżku, żebym się nie przemęczała, założy własne gospodarstwo rolne, co by wszystko było ekologiczne i bez konsrwantów... Ale i tak jest kochany Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 14:00 Czesc Dziewczyny! Dawno nie bylo mnie na forum bo bylam na urlopie a potem okazalo sie ze zapomnialam hasla i nie moglam sie zalogowac. Chyba sie starzeje. Od 3 dni probowalam z najprzerozniejszymi haslami i w koncu dzis mi sie udalo wpasc na to wlasciwe. Hurra! W kazdym razie starania czercowe zakonczyly sie u mnie fiaskiem i "przeskakuje" na lipcowe. Tabletki odstawilam pod koniec maja i w mojej naiwnosci myslalam ze raz dwa mi sie uda, ale nic z tego. No wiec dzialam w lipcu. Dzisiaj 7 dc. Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 06.07.06, 14:45 Juz wiem o co chodzi,zapytalam w aptece ze robie testy owu i od poczatku tego cyklu biore bromergon pani powiedziala ze bromergon pobudzil jajeczkowanie ze jak mi te testy tak wychodza to bedzie ladna owulacja!!!No wiec sie uspokoilam,teraz jeszcze trzeba sie poprzytulac i moze w koncu sie uda,o Boze jakbym chciala.Amonia w sobote spotkalam sie z kolezanka jest w 6 tygodniu ciazy i mowila ze nie spodziewala sie ze sie uda bo przed spodziewana@ brzuch ja bolal jak na @ wiec moze i u ciebie kochana to dobry znak,trzymam kciuki zeby tak bylo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa ;-) 06.07.06, 14:57 Oby właśnie tak było bo serio mnie boli dziś cały dzień.... Do tego mi jakoś słabo... tak jakbym miała "spóźniony zapłon" Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 zanetad30 06.07.06, 14:43 dzięki za info o prolaktynie, jestem z krakowa, zobaczymy ile tu kosztują te badanka tak mi przyszło do głowy, Ty bierzesz bromergon (czy jakoś tak)? bo wiem że on zmienia wynik testu ciążowego, więc może tego owulacyjnego też? zadzwoń do gina, albo spytaj się w aptece. szkoda że temki nie mierzysz sprawa byłaby jaśniejsza. a te kreski takie same wychodziły czy ta testowa jaśniejsza? ja mam jakiś pozytywny nastój sama się dziwię. choć to dopiero 2dc. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: zanetad30 06.07.06, 14:52 Kasia te testy wlasnie caly czas mam bardzo wrazne poprostu pozytywne,ale juz sie uspokoilam.Mysle ze owu przede mna bo boli mnie lewy jajnik no i sluz mam plodny a wiec mam nadzieje ze mam jeszcze czas na podjecie odpowiednich dzialan): Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: zanetad30 06.07.06, 15:03 Kurcze tak sie przyzwyczailam do tego forum ze nie wiem jak wytrzymam od soboty bez dostepu do netu,no moze wpadne do jakiejs kafejki i zobacze jakie tu postepy sa.Amonia a kiedy ty wyjezdzasz i kiedy testujesz?U mnie @ najwczesniej 18 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa wakacje 06.07.06, 15:14 my lecimy w przyszłym tygodniu z wtorku na środę już... @ mam mieć w piątek za tydzień dopiero a testować będę w sobotę jak @ sie nie pojawi. jakoś kiepsko się dziś czuję. NIe żebym wymyślała sobie objawy, ale ten brzuch do tego doszedł fakt iż robi mi się niedobrze ((( Mąż się śmieje że będe musiała mieć reklamówkę między nogami w samolocie ))) a mi nie do śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: wakacje 06.07.06, 15:27 Wiesz co ja bym ci radzila zatestowac we wtorek rano,moze akurat ci juz wyjdzie,a jak nie to dopiero zatestujesz na miejscu.Mam nadzieje ze sampoczucie ci sie poprawi bo ja nawet jak nic mi nie jest a laduje w jakims upalnym kraju to jestem ledwo zywa Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: wakacje 06.07.06, 15:34 ja uwielbiam te upalne wakacje tak wiec nigdy mi nic nie jest. Tak samo pomyslalam zeby zatestowac we wtorek przed wyjazdem, ale juz sama nie wiem. Nie bedzie to za wczesnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: wakacje 06.07.06, 15:29 Czytam Was i jestem w szoku jakie techniczne moze byc staranie sie o dziecko. Chyba w tych wszystkich pomiarach zatraca się trochę przyjemność... jak w tym spntanicznym miesiącu nam nie wyjdzie... to dołącze do was z mierzeniem temperatury... Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: wakacje 06.07.06, 15:42 Moim zdaniem sprobowac mozna nic nie tracisz a jak kuz bedziesz wiediala to bedziesz mogla bardziej na siebie uwazac.Kajka ja cale zycie myslalam ze tak poprostu sobie zajde tylko ze jak tak sobie spontanicznie podchodzialam do tematu bez zadnego nastawiania sie to minelo 7 miesiecy i nic z tego nie bylo jak jest jakis problem to samo nastawienie niestety nie pomoze a tylko nie potrzebnie traci sie czas Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: wakacje 06.07.06, 15:58 Niby tak, ale pierwszy cykl można pójść na spontan. Potem można się przyłożyć... Chyba, że ktoś ma wyznaczony przez siebie termin porodu i nie może to być później, ale im więcej stresu tym mniejsze prawdopodobieństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: wakacje 06.07.06, 16:01 Dopiero zaczynasz wiec nie masz sie co martwic i w zasadzie to przynajmniej 3 cykle mozesz spokojnie potraktowac a moze akurat bedziesz ta szczesliwa ktora zaraz bedzie mama,zycze ci tego serdecznie zebys nie musiala tak sie meczyc jak niektore z nas Odpowiedz Link Zgłoś
mila_nie Re: wakacje 06.07.06, 18:37 wiesz co amoniaaa, nie chce byc niemila i naprawde zycze Ci zebys juz byla w ciazy, ale... jezeli Wasze przytulanko bylo w piatek 30.06 to Twoje objawy "ciazowe" sa... gleboko przesadzone i troche smiac mi sie chce, kiedy Cie czytam. Przepraszam, nie chce Cie obrazic, tylko tak sobie czytam i sie pod nosem usmiecham.. to chyba pierwsza osoba, ktora tak wczesnie odczuwa zachcianki, mdlosci w szostym dniu ciazy... a o samolot sie nie martw, nie musisz brac reklamowki, w "tym" celu sa tam super torebki! ...no i musialam sie wypisac. Sorrki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: wakacje 07.07.06, 08:59 amoniaaaa: czytałam że są też takie czulsze testy, które wychodzą już po 10ciu dniach, to moze spróbuj taki? Ja własnie przy poprzednim dziecku tak miałam. Najpierw się nie zabezpieczaliśmy wcale, wogóle o tym nie myśląc, zaraz po ślubie więc dzieci możemy mieć, jak wyjdą. Ale po 2-3 miesiącach zaczęłam sie stresować, że może jednak coś nie tak (zawsze chciałam miec dzieci i bałam się, że nagle może się okazać, że nie mogę) więc policzyliśmy kiedy mniej więcej może być jajeczkowanie, burzliwy weekend i mamy synka Dodam, że te 2-3 miesiące to w sumie wiedziałam kiedy mam jajeczkowanie, ale zawsze akurat wtedy mieliśmy jakichś gości w domu, zero intymności to i skąd to dziecko miało by się wziąć. No i reasumując nie zdążyłam sie wgłębić w tajniki starania o dziecko, bo ono poprostu myk i było. Potem byłam spokojna, że w takim razie wszystko ok, z drugim nie będzie problemów, ale słyszałam ostatnio o kilku parach, w których z tym drugim dzieckiem był problem. albo nie wychodziło, albo poronienia, i troszke się tym zestresowałam... no ale na razie dopiero zaczynamy, wszystko przed nami, jeszcze może nam wyjść expresowo Odpowiedz Link Zgłoś
izaa80 Re: wakacje 07.07.06, 09:01 Mila_nie mysle ze troszke zlosliwa faktycznie jaestes ale chetnie opowiem ci w skrocie co sie dzalo ze mna 3 m-ce temu. Ja równiez myslalam ze sie udalo, mialam powiekszone piersi, bolalo mnie podbrzusze i zle sie czułam. (jkaies mdlości itp). Potem pojawiły sie jakies plamki no to juz w ogole wpadlam w panike, a okazalo sie ze to w tak niecodzienny sposób pojawila sie @ i z ciazy nici. My baby mamy to do siebie ze jak bardzo czegos pragniemy to potrafimy sobie wszystko wmowic i w drugim tygogniu ciazy poczuc ruchy ) Nie krytykujmy wiec innych bo nie wiemy jak palemka nam odbije Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: wakacje 07.07.06, 09:19 wcale mnie nie obraziłaś, ja tylko piszę to co czuję i niczego sobie nie wymyślam... niczego już nie robię na siłę. Mało tego, stwierdziłam ostatnio że lepiej będzie jak w tym miesiącu się nie uda, bo te wakacje... MOże zaczniemy znowu działać za miesiąc... Ja Cię doskonale rozumiem bo sama się zastanawiam jakby to mogło być możliwe kilka dni po... Każda tu pisze co u niej słychać to i ja też, bo bardzo się już związałam z tą ekipą Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mila_nie Re: wakacje 07.07.06, 10:24 no to sie ciesze, bo naprawde nie mialam zamiaru Cie obrazac. Pewnie, ze mozesz pisac to co czujesz... zreszta kazdy moze snic swoj sen chce tylko, zebys podchodzila do wszystkiego z dystansem (przynajmniej kilka po..)to pozwoli uniknac rozczarowan. i jezeli jeszcze Wam nie wyszlo to zycze Ci mocno, zeby wakacje okazaly sie owocne. Milego urlopu. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tamar_a Re: wakacje 07.07.06, 14:18 ale to wcale nie byl atak. piszecie, ze forum jest po to, zeby sie kazdy mogl wypowiedziec i napisac co czuje, wiec i ja napislam co czuje, wcale nie chcac NIKOGO obrazac! "objawy" ciazowe w 6-7 dniu ciazy wydaja mi sie poprostu smieszne i kropka. i wolno mi to powiedziec. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mila_nie Re: a wiecie jakie tamar_a ma haslo?? 07.07.06, 14:59 TAAAAkie prozaiczne!!!! cha cha! oj, dziewczyny, starajcie sie troche!!¨.. no i niech teraz wszystkie okrzykna, ze swinia jestem!!! czekam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: a wiecie jakie tamar_a ma haslo?? 07.07.06, 15:03 po co to robisz? nudzi Ci się? ps. świń obrażać nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
tamar_a Re: a wiecie jakie tamar_a ma haslo?? 07.07.06, 16:02 "podlosc ludzka nie ma granic!!!!" .... haslo juz zmienione- sprobuj teraz! ps ja tez nie bede obrazac "swin" Odpowiedz Link Zgłoś
mila_nie Re: a wiecie jakie tamar_a ma haslo?? 07.07.06, 16:11 no tym razem to chyba wiecej czysu mi to zajmie ..no to znikam na jakis czas! Odpowiedz Link Zgłoś
tamar_a Re: przepraszam amoniaaa 07.07.06, 16:05 amoniaaa przepraszam za to, co mila_nie, czyli mila "inaczej" napisala do Ciebie/o Tobie w moim imieniu... jak juz pisalam "podlosc ludzka nie ma granic"! a swoja droga co to za "typ" czlowieka?? ech, szkoda slow! Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: wakacje 07.07.06, 10:27 amonia wcale nie musisz sie tlumaczyc my cie rozumiemy,to oczywiste ze piszessz jak sie czujesz,ale widacac nie wszyscy sa w stanie to zrozumiec.Ja po odstawieniu tabletek mialam juz takie rozne przerzycia ze wiem ze u kazdej kobiety roznie to moze byc.W kurza mnie taki zlosliwy komentarz uwazam jak ktos ma tylko tyle do powiedzenia to powinien sobie darowac i nic nie pisac Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: wakacje 07.07.06, 10:54 Ja też myślę że ten atak trochę był nie na miejscu. Forum to jest po to, żeby uzyskać wsparcie i się wygadać nawet jeżeli ktoś myśli że dana osoba jest przewrażliwiona. Trochę wyrozumiałości. A poza tym amonia stara się już od jakiegoś czasu, więc ma prawo reagować w różny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
aninka79 Dziewczyny pomóżcie 07.07.06, 10:20 Dziewczyny prosze Was o pomoc. To moj pierwszy cykl staran. Powiedzcie mi prosze kiedy powinnismy sie przytulac w jakich odstepach, kiedy najlepiej. Odstawilam tabletki tak wiec pierwszy cykl powinien byc regularny i miec 28 dni, dzis jest 6 dzien. Bede Wam bardzo wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Dziewczyny pomóżcie 07.07.06, 10:34 kochaj się od teraz co drugi dzień to może załapać Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Dziewczyny pomóżcie 07.07.06, 10:37 amonia a birzesz juz luteine?ja przez pierwsze 3 miesiace brania czulam sie fatalnie piersi mi puchly a tak bolaly ze sie dotknac nie moglam i za bardzo jesc mi sie nie chcialo ale po 3 miesiacach przeszlo Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Dziewczyny pomóżcie 07.07.06, 10:42 nie jeszcze nie, mam brać od 16 dnia następnego cyklu.... Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Dziewczyny pomóżcie 07.07.06, 10:46 a jak sie dzis czujesz?ja nie moge sie dodzwonic do mojego gina,nie wiem w koncu od kiedy mam brac luteine Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Dziewczyny pomóżcie 07.07.06, 10:50 dziś lepiej choć brzuch chwilami pobolewa jak na @... biust mnie już tak nie boli ale sutki nadal bardzo wrażliwe. Tyle. A i do tego mam bardzo rozciągliwy różowy śluz. temperatura nie spada. finito. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Dziewczyny pomóżcie 07.07.06, 10:35 aninka po odstawieniu to tak roznie moze byc obserwuj sie ja w pierwszym miesiacu po odstawieniu mialam naprawde duuuzo sluzu,mysle ze tak od 10dc mozesz zaczac co drugi dzien zeby plemniczki byly silniejsze.Powodzenia zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Dziewczyny pomóżcie 07.07.06, 11:00 Hey, ja też mam pierwszy cykl po odstawieniu tabletek i 6dc Idziemy zatem "łeb w łeb" Odpowiedz Link Zgłoś
aninka79 Re: Dziewczyny pomóżcie 07.07.06, 11:05 Trzymam kciuki za nas i za wszystkie dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
necia27 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 07.07.06, 10:49 I ja dziewczyny do was dolaczam ze staran czerwcowych na lipcowe.Sobie i wam wszystkim zycze dwoch kresek na sierpniowym tesciku.Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 07.07.06, 10:56 ale my kobiety to sie mamy z tym czekaniem na termin @.Amonia moze akurat sie udalo,fajnie by bylo bylabys pierwsza zaciazona na lipcowkach): Witamy kolejna starajaca sie w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
izaa80 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 07.07.06, 11:10 Hej, to znow ja. Amoniaa pytałas sie wczoraj o dolegliwosci... wieczorem zaczely mnie okropinie bolec piersi, a wlasciwie sutki, tak jak na @, ale to jeszcze stanowczo za szybko. Tempka dzis rano nadal w okolicach 37,2. Prawde mowiac chyba sa to oznaki zblizajacej sie @. Nie wiem?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 07.07.06, 11:49 ja narazie czekam. Postanowiłam że jak @ nie przyjdzie w piątek (musi być maksymalnie w piątek) to w sobotę testuję z Gosią i będzie nam raźniej. A Gosi napiszę smsa z wakacji i ona da wam znać na forum Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 07.07.06, 11:50 haha no fajnie by było Całe życie byłam pierwsza... ale w dzienniku szkolnym bo byłam na "A" a po ślubie spadłam na "B" Odpowiedz Link Zgłoś
magiggii Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 07.07.06, 12:32 a ja juz nic nie wiem 18dc-sluzu brak, jajniki tez nie bola. juz nie wiem co sie ze mna dzieje.do tej pory wszystkie objawy owu ksiazkowe a jak tylko zaczelismy sie starac to zero objawow.albo za bardzo o tym mysle albo to moze z tego upalu moj organizm wariuje. a na dodatek ostatnie przytulanko bylo w poniedzialek bo ostatnio moje kochanie bardzo ciezko pracuje(wraca do domu ledwo zywy) i nie mam serca jeszcze go w te upaly wykorzystywac. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 07.07.06, 12:53 Mój mężuś nie może się doczekać staranek.... To raczej ja jestem tą stroną wstrzymującą się niestety Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: to i ja sie dołącze!w VI nie wyszło,moze VII, 07.07.06, 13:31 Mój to pierwszy cykl starań i ciekawe czy wyjdzie, ale tak z drugiej strony zastanawia mnie jedna rzecz, skoro para małżeńska jest zdrowa i "przytula się" co drugi dzień powiedzmy że w całym cyklu to dlaczego jest tylko 30% prawd. na zajście w ciążę, tylko?? Przecież w gruncie rzeczy plemniki zyja od 3 do 5 dni i nie ma siły żeby nie załapały i nie napotkały na drodze komórke jajową. Strasznie mnie to zastanawia, bo niektórym parom wychodzi np. po około pół roku intensywnych starań. Moja przyjaciółka stara sie od 4 lat, badała się na wszytskie możlwie sposoby, kocha się z mężem ok. 3-4 razy w tyg i nic!!!!!!! Podobno są zdrowi, ale dlaczego nie zachodzi w ciążę?? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: to i ja sie dołącze!w VI nie wyszło,moze VII, 07.07.06, 13:33 może być i tak że w ciążę zachodzi ale się komórka jajowa nie zagnieżdża i występuje wczesne poronienie i wtedy nawet nie wiemy że byłysmy w ciąży... Duży procent kobiet tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 zmijka78 07.07.06, 14:01 witaj, jest wiele czynników, które sprawiają, że jest tylko ok 30% szans na zaciążenie. Plemniki żyją do 72 godz (5 dni to naprwadę baaaardzo rzadkie przypadki), a dla wielu panów nawet te 72 godz to marzenie (tu wpływ ma nasza cywilizacja: pośpiech stres niezdrowy tryb życia itd), skolei jeżeli u kobiety śluz płodny występuje bardzo krótko np kilka godz przed owu, to jeżli przytulanie było wcześniej to plemniki nie mają w czym przeżyć. u zdrowych kobiet nie każdy cykl musi być owulacyjny (a im starsze tym częśiej się to zdrarza), to kolejna przeszkoda. komórki (zrówno żeńskie jak i męskie) mogą mieć wady genetyczne (np. wykluczające możliwość zapłodnienia lub zagnieżdżenia), więć nawet jeżeli stosunek był o czasie to może się zdarzyć że nic z tego nie będzie. to tyle takich najprostrzych przyczyn, a przecież nasze organizmy są bardziej skomplikowane. duży wpływ może mieć psychika, skutecznie blokując zajście w ciążę to dlatego trzeba wyluzować wiele dziewczyn pisało, ze załapały się jak trochę odpuściły. aczkolwiek czasami trudno wyluzować gdy się czegoś bardzo pragnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
megala Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 07.07.06, 13:04 Mielismy zaczac starania w sierpniu, tak planowalismy od wielu miesiecy. A tu dzisiaj mi sie cos odwidzialo i zaczelismy juz dzisiaj rano )) 16 dc owulacja chyba juz byla, no ale kto wie, moze sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 do amoniaa 07.07.06, 13:44 A Ty jak długo się starasz o dziecko amoniu?? Mierzysz sobie tempke??Wiesz kiedy dokładnie masz owu?? Bo ja nie, idę na żywioł, ale to jest mój pierwszy cykl starań, bo pierwsza ciąże poroniłam w 5 mcu ciąży smutne ale całe szczęście juz się mogę starać bo od poronieni aminęłu juz 4mce. Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do zanetad30 07.07.06, 13:53 Z tego co sie orientuję to Ty chyba pisałas ze owu mialas 4 lipca w 16 dc, ja też w ten dzień miałam 16 dc przy 28-32 cyklach. Bo ja nigdy ni emierzylam tempki nigdy nie obserwowałąm sluzu ale "przytulałąm się" z mężem dzien wczesniej czyli 3 lipca, ciekawe czy załapie. To trzymaj sie zanetad i mam nadzieje ze bedziemy sie wspierac i zdawac relacje jak tak u nas z @. Odpowiedz Link Zgłoś
mrsbird Re: do zanetad30 07.07.06, 13:59 ześć Dziewczyny, Już wszystko wiadome. Wczoraj byłam u gina -miałam 33dc. Dał mi badania na krew,zeby zobaczyć czy czasami nie ma ciązy i szczerze mówiąc chyba zrobił mi nadzieje, że może test który robiłam pomylił sie??? Dziś dostałam @ i znowu 1 dc.(( Musze chyba przeczytac lekture o naturalnym planowaniu ciązy i zaczac mierzyc tempke i kupie testy owu. A może powiecie kiedy moge mieć te dni, kiedy mogłabym zaciążyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: do amoniaa 07.07.06, 15:04 my się już staramy 10ty cykl i narazie jeszcze nic nie wiem choć tracę nadzieję że znowu się nie udało... Ale wiem że kiedyś w końcu musi się udać Od tego cyklu zaczęłam mierzyć tempkę, od następnego mam brać luteinę którą przepisał mi lekarz na 3 miesiące i mam mu też rysować wykresiki W środę lecimy na wakacje i jak teraz się nie udało to po powrocie i wypoczynku pewnie coś załapie Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do amoniaa 07.07.06, 15:25 Napewno amoniaa, moja gin była trochę zmartwiona tym, że nie planujemy teraz urlopu, bo powiedziała, że to najlepsze na bobo..... Chociaż może już nie bęziesz musiała się starać, po testowaniu będzie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do amoniaa 07.07.06, 15:27 Robiliście jakies badania dodatkowe? Kurcze to naprawdę juz długo się staracie, a może po prostu nie trafiacie w dni płodne? Sama nie wiem jaka jest przyczyna, amoże po prostu masz blokade psychiczna i stąd te problemy. Mam pytanko do Ciebie, bo pewnie jestes bardziej doświadczona ode mnie Okres miałam ostatni 19 czerwca przy ok. 30 cyklu, a "przytulałam " się 3 lipca, zaznaczam że nie obserwuję mojego sluzu ale z drugiej strony trudno go nie zauważyć jak mam mokro i akurat wtedy miałam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: do amoniaa 07.07.06, 15:40 jesli ten cykl również ma 30 dni to idealny dzień wybrałaś może coś z tego będzie A co do nas, to do tej pory nie robiliśmy dziecka na siłe... poprostu chcielismy zeby bylo i juz. Nie lezelismy ciagle w lozku, tak wiec zobaczymy co wyjdzie z pomiarow tempki w tym miesiacu Pozdrawiam A badan zadnych lekarz nie kazal nam robic ewentualnie jak luteina nie poskutkuje to powiedzial ze wyslemy meza na badania Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do amoniaa 07.07.06, 16:31 Ponoć rok to jest taki okres kiedy nie powinno się martwić, chociaż moja gin mówiła że nawet dwa lata.... Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re:Starania lipcowe-nowy wątek ;) 07.07.06, 16:48 Cześć Dziewczyny, ja też postanowiłam do Was dołączyć.To mój 4 cykl starań, 2 cykl mierzę tempkę.Mam nadzieję,że przy tylu pozytywnych fluidach teraz się uda ).Przy okazji mam pytanie:mój gin mówił,żeby się starać wtedy kiedy podskoczy temoka,a tu gdzieś czytałam,że trzeba się przytulać dzień przed skokiem temperatury??To jak to jest?? kka77- ja też mam 6 dc zanetad- jakiś czas temu pytałaś czy ktoś "tu" bierze bromergon.Ja stosuję 2 miesiąc.. Pozdrawiam i życzę wszystkim przejścia do wątku "kwietnióweczki 2007" ) Odpowiedz Link Zgłoś
myszkabc Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 11.07.06, 09:40 Witam wszystkie Lipcówki i ja w swojej skromnej osobie do was dołączyłam Mam nadzieję, że na krótko. Lipiec to pierwszy m-ac naszych starań, dziś 13dc i kilka starań za nami, mam nadzieję, że będzie to owocny m-ąc, czego wam i sobie życzę. Wczoraj kupiłam testy owulacyjne i zrobiłam pierwszy, ale było to już w 12dc, a wg ulotki powinnam zacząć w 10dc. Obawiam się, że troszkę już za późno. Jak myślicie mam robić dziś sobie znów test, czy zostawić je już na następny m-ąć (mam nadzieję, że się już nie przydadzą) ? A i jestem dopiero co po odstawieniu srodka antykoncepcyjnego. Pozdrawiam Wszystkie Lipcówki Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 11.07.06, 10:25 Teraz test to już chyba na plaster. Radziałbym wyluzować w tym miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
myszkabc Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 11.07.06, 13:34 Też mi się wydaje na zdrowy rozsądek, że już za puźno na sprawdzanie owulacji w tym cyklu. jedyne pocieszenie (i nadzieja), że od 9dc się staramy, więc może nie przegapiliśmy owu dzieki za komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
zaxia Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 07.07.06, 16:55 ...i nam nic nie wyszło ze staranek czerwcowych, więc wskakuję do Was dziewczyny! Może lipiec będzie łaskawszy... Dzisiaj zaskoczyła mnie @, wcześniej niż się spodziewałam. Liczyłam się z tym, ze nadejdzie, ale rozczarowanie jednak jest... ...no i taki piękny weekend zepsuty... Pozdrowienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 07.07.06, 18:34 Napoli to milo mi ze nie jestem sama z tym bromkiem): Dziewczyny zegnam sie na tydzien bo wlasnie sie pakuje a jutro rano wyjezdzamy-powrot za tydzien w sobote.Dzis w nocy mialam maly bol jajnikow i podbrzusza moze to wlasnie teraz byla owu.Dobrze ze jedziemy na wakacje to troche odciagne mysli od tego czy sie udalo czy nie a tak bym chciala!!!!!To juz 6 cykl prawdziwych staran a 15 miesiac po odstawieniu tabletek.Wszystkim zycze udanych staran lipcowych):amonia trzymam kciuki zeby sie udalo no i udanego urlopu.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 07.07.06, 19:08 W takim razie życzę Ci zanetad wspaniałego lenistwa i wielu miłych wrażeń ) Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa do zanetad30 08.07.06, 09:14 oj dziękuję ci bardzo. Tobie również życzę udanego wypoczynku. A co do tego czy się udało, to tracę nadzieję, bo mam jakieś dziwne plamienia na tydzień przed @ ((( Olewam już to wszystko i jak będzie to będzie. Chyba powli zaczyna mi to wisieć... Ale na forum będę zaglądać z przyzwyczajenia Odpowiedz Link Zgłoś
mila_nie Re: do zanetad30 08.07.06, 18:35 hej, nie trac nadzieji!!!! trzeba wierzyc, bo przeciez wiara gory przenosi!!! a moze jednak sie udalo?? wyluzuj, to najlepszy sposob! mi nie zawsze sie udaje, stwierdzili u mnie depresje maniakalna, ale co oni tam wiedza!!!.. i jeszcze mowia, ze potrafie byc niemila! a ja przeciez staram sie... koncze, bo ida Odpowiedz Link Zgłoś
lidszu Re: do zanetad30 09.07.06, 10:29 zanetad - życzę miłego i owocnego wypoczynku. amoniaaa - nie załamuj się. Nie wolno ci. Zawsze trzeba wierzyć. A te plamienia, to może plamienie implantacyjne ? Trzymam mocno kciuki. A mnie wczoraj dopadła jakaś grypa żołądkowa. Starsznie mnie bolał brzuch i męczyłam się do 4 nad ranem. Potem zwymiotowałam i mogłam się w końcu trochę przespać. Wczoraj cały dzień byłam osłabiona, bolała mnie głowa i miałam gorączkę - 38,0. A najgorsze jest to, że to wszytko przed owu, buuuuuuu... Dzisiaj jest już dużo lepiej, tepmka w normie (36,5), głowa nie boli i czuję się jak człowiek, a nie jak wymięta kupa cielska. Odpowiedz Link Zgłoś
toska77 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 09.07.06, 20:44 Hej dziewczyny! Własnie wróciłam i przyłączam sie do staran lipcowych. @ przyszła w srodku tygodnia, czułam sie fatalnie, nie dość ze sama, z dala od domu, to jeszcze było strasznie gorąco, a i roboty miałam od cholery i troche. W tym tygodniu ide po odbiór wyników posiewu, bede tez robic usg ok. 10go dnia cyklu (dzisiaj4 dc). Wiele zalezy od wizyty u ginekologa, zobacze co powie na ten stan zapalny. Nie mam zadnych objawów, ale tak wyszło na cytologii. Bardzo sie boje tej wizyty, ale mam cicha nadzieje, ze bedzie dobrze. I że bez problemu bedziemy mogli sie starac. Mam pytanie, czy zaraz po staraniach robicie swiece lub jakies inne sztuczki mające wplyw na zaplodnienie? Do tej pory nie probowalam, ale jesli to pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 09.07.06, 21:09 Dołączam i ja do Was. To nasz 3 cykl starań.Za pierwszym razem bez problemu zaszłam w ciąże, nawet o tym nie wiedząc, a teraz próbujemy i nici.Teraz czekam na @ i zaczynam od nowa. No chyba, że może udało nam się już w czerwcu, choć wątpie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
eva.1981 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 10.07.06, 20:13 Witam, ja też musze zawitać na ten wątek bo w czerwcu po raz kolejny (czwarty)nic nie wyszło. Więc mam nadzieje ze może wakacja słońce... Trzymam kciuki i czekam na starania i testowanie. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Czekanie 11.07.06, 07:52 Jak sobie radzicie z czekaniem na upewnienie się czy udało wam się zajść w ciąże? Ja najchętniej robiłabym testy codziennie,ale wiem że to nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
toska77 Re: Czekanie 11.07.06, 08:34 Ja czekam do dnia spodziewanej miesiączki,chociaz to trudne... Tez najchetniej sprawdziłabym efekt staran dwa-trzy dni po. Powoli mam dosyc tej schizy, kolejny cykl, i w perspektywie rozczarowanie. W dodatku nie mamy planów urlopowych, jesli uda sie gdzies wyjechac, to dopiero we wrzesniu, ale to i tak nic pewnego. A jesli juz to na klika dni, a ja w kilka dni nie odstresuje sie, potrzebuje dobrych 2-3 tygodni, tylko kto mi podpisze taki urlop(( Łapie doły i co z tym zrobic?...? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa czyli 11 cykl starań czas zacząć... 10.07.06, 09:53 3 dc. tydzień wcześniej przyszła @. Jest jakaś inna niż zwykle ale to może przez tego mojego torbiela którego miałam. Teraz już olewam to totalnie. Jutro o 24 wyruszamy na lotnisko i fruuuu ---> WAKACJE ))))) Zabieram tylko ze sobą przepisaną przez lekarza luteinę i notesik, bo lekarz chce widzieć 3 wykresiki pod koniec września Milego dnia. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: czyli 11 cykl starań czas zacząć... 10.07.06, 11:32 Amoniaa udanych wakacji. Słońca i wypoczynku... Przykro, że i tym razem się nie udało, ale w końcu musi. Trzymam kciuki a póki co zazdroszczę Ci wakacji. Napolii to fajnie że obie idziemy równo. Może będziemy też równo testować Oby się udało Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: czyli 11 cykl starań czas zacząć... 10.07.06, 11:49 dziękuję ci bardzo. Pewnie że kiedys musi się udać A jak narazie myslę już tylko o wakacjach... ale się cieszę że poleżę bez obaw na słonku ile się da a do tego popróbuję trochę ichnich drinków Nie ma tego złego... Na dodatek na wakacacj @ już nie będzie a miała być za tydzień czyli 5 dni wyciętych z życiorysu na urlopie Ale dobrze jest. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: czyli 11 cykl starań czas zacząć... 10.07.06, 13:27 Kurcze jakie to wszytko beznadziejne!!! Dlaczego tak ciężko jest zajść w ciążę osobom, które bardzo pragną miec dziecka?? Mówi się że to psychika itd... Ale co ma psychika do starań o ciążę...Wiem, że tak jest ale nie potrafie tego pojąć.Ja co prawda narazie nic nie wiem o tym, że moge mieć problemy z zajścierm w ciąże.. wiem, że to głupie ale martwie się na zapas, że nię będę mogła, straszne... To wszystko przez to, że za często słyszę, że coraz więcej par ma z tym problemy, bo przeciez co 5 para ma problemy z poczęciem dziecka. Amoniaa - dostałas okres ze wiesz ze z tego cyklu nici? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: czyli 11 cykl starań czas zacząć... 10.07.06, 13:30 dokładnie... w sobotę ale tym razem jakiś dziwny ten okres... chyba po tym torbielu. Odpowiedz Link Zgłoś
aninka79 Re: no to ruszamy do dziela 10.07.06, 13:57 za szybko napisalam. U mnie 9 dc. Planujemy przytulanka 2 srode, piatek i sobote. No mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: no to ruszamy do dziela 10.07.06, 14:03 trzymam kciuki za ciebie. my też się ostatnio kochaliśmy co drugi dzień i znowu nic nie wyszło.... widocznie jeszcze to nie ten moment Próbujemy dalej ale już bez schizy. Olewam to, będzie to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aninka79 Re: no to ruszamy do dziela 10.07.06, 14:07 amoniaaa zobaczysz ze bedzie dobrze, zwlaszcza ze jedziesz z mezem na urlop. Odstresujecie sie, odpoczniecie no i moze przywieziecie jeszcze jednego pasazera. Odpoczywaj, nie mysl i wracaj do nas szybko Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: no to ruszamy do dziela 10.07.06, 14:15 No, ja też mam dzisiaj 9dc, ale nie będziemy się przytulać w tym tygodniu, bo mój mąż skończył brać antybiotyki i się boi że coś będzie nie tak i chce czekać tydzień. Pewnie bęzie już po ptakach i przejdę do sierpniowych starań(( Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: no to ruszamy do dziela 10.07.06, 14:21 no ale to by było nielegalne.... 3 osoby na dwa paszporty Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: no to ruszamy do dziela 10.07.06, 14:58 Ciekawe kto z naszego forum o staraniach lipcowych zaciąży? Napewno którejś się to uda, bo przecież nie wszystkie przejdziemy do starań sierpniowych, tylko ciekawe której?? A może wszytkim bądź większości. Dobrze że jest to forum, można sie wyżalić, bo wciąż męzowi gadać w kółko o ciąży to na pewno nic nie daje, bo nie dość ze ja jestem zestresowana to po co jeszcze stresować jego. Amoniaa-kiedy wyjeżdząsz na urlop?? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: no to ruszamy do dziela 10.07.06, 15:17 jutro w nocy o północy jedziemy już do Pyrzowic ale wylot jest dopiero o 3:30... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: no to ruszamy do dziela 10.07.06, 15:36 Udanego urlopu i wyłącz myslenie o dziecku, odpręż się to jak wrócisz to odrazu wam wyjdzie. I hope Szkoda, że nie masz w tym okresie akurat ovu, choc przy zmianie klimatu dziwne rzeczy się czasem dzieją Oby się zadziały Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: no to ruszamy do dziela 10.07.06, 15:42 Z pewnością wyjdzie Odprężenie i full relaks zadziałają. Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: no to ruszamy do dziela 10.07.06, 17:23 U mnie pojawiły się komplikacje.Dziś 9 dc. w tym tygodniu wypadają staranka,a ja mam stresa czy nie wylęga się u mnie różyczka...Nigdy nie chorowałam o ostatnio miałam stycznośc z dzieckiem chorym na różyczkę..I teraz nie wiem co mam robić.Przeczekać ten cykl czy jednak próbować... kka77-chyba rzeczywiście idziemy łeb w łeb, bo nawet komplikacje pojawiają się w tym samym momencie ) amoniaaa- chyba nie jest tak źle,skoro humorek Ci dopisuje i potrafisz znaleźć jeszcze dobre strony całej sytuacji.Jak też myślę,że wyluzowani, po wakacjach wreszcie dopełnicie DZIEłA .Mnie też tkie rozwiązanie podpowiadał mój gin. A tym czasem szcześliwych lotów i cudownego smażenia się na słonku ) Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Prawie gotowa do wyjazdu :-) 11.07.06, 08:56 dzięki bardzo. Wlasnie wpadlam do sklepu, musze jeszcze zrobic podatki swoje i meza, do tego jeszcze kilka spraw pozalatwiac i w domku kilka rzeczy spakować jeszcze do walizki i wlasciwie jestesmy gotowi ale sie ciesze.... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: no to ruszamy do dziela 11.07.06, 10:30 Napolii nie martwiłabym się zbytnio, szczepienie na różyczkę przechodzi się w szkole i jest na całe życie, więc jeśli byłaś zaszczepiona (duże prawdopodobieństwo) to nie masz się czym martwić. Zawsze możesz zrobić badanie ma przeciwciała... Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: no to ruszamy do dziela 11.07.06, 14:56 kka77 szczepiona w szkole byłam na pewno- pamiętam dlatego,że goiło się fatalnie.Badania na przeciwciała rózyczki i toksoplazmozy robiłam jakieś pół roku temu, kiedy zaczęłam myśleć o ciąży, tylko że ta odporność na różyczkę wyszła słabo, właściwie jakoś na pograniczu..Ale powiedzieli mi żebym sie juz nie szczepiła...Szczerze mówiąc liczyłam tez na szczęście,że nie będę miała żadnej już styczności z różyczką, bo do tej pory tak było..A tu jak na złość rodzinny malec mnie tak załatwił ).Ale dziękuję za pokrzepinie i otuchę.Chyba zaryzykuje Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: no to ruszamy do dziela 11.07.06, 08:54 tak się składa że owu będzie na wczasach... a do tego luteinka Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: no to ruszamy do dziela 11.07.06, 07:49 Amoniaa, mnie się udało zajść w 1 ciąże właśnie na wakacjach. Zero stresy, pełen luz, może coś w tym jest. A tak człowiek tylko czeka i się zastanawia, ciągle w stresie. Chyba musze pomyśleć o porządnych "pracowitych" wakacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: no to ruszamy do dziela 11.07.06, 08:56 to pocieszające... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: czyli 11 cykl starań czas zacząć... 11.07.06, 07:47 W pierwszą ciążę zaszłam bez problemu, a teraz jakoś nie mogę, choć się staramy.W końcu jednak chyba już niebawem nam się udało i przeniesiemy się na Kwietnióweczki 2007. Życzę tego wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 11.07.06, 14:46 w pracy prawie wyrobiona, odatki policzone, deklaracje wypisane, tylko wysłać i chyba mam powoli już urlopik chwila przerwy od dokumentów bo dostaję oczopląsu od cyferek Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 11.07.06, 14:56 Dziwczyny patrzyłyście o takich jak my czyli starających się o dziecko na www.starania.pl?? Warto tam wejść i poczytać na temat różych problemów z zajściem w ciążę, a także na temat artykułów bardzo pocieszjąćych dających iskierki nadziei. Ja planowana @ mam na ok. 18, 19 lipiec. Obiecałam sobie, że nie będę o niej myśleć, ale sie normalnie da nie myśleć!!!!!!!!!!!!Też macie coś takiego????? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 11.07.06, 14:58 pewnie, każdy gada że już się nie nakręca, ale te nakręcanie się jest fajne Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 11.07.06, 15:01 Fajne??? Ja uważam, że nie jest fajne, bo psychika jest naprawdę bardzo ważna, jest się zablokowanym czy cos takiego?? Ale nie uważasz ze to dziwne ze jak sie blokujemy to trudniej zajść?? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 11.07.06, 15:14 owszem, ale ja nie panikuję do owu tylko potem czekam czy @ będzie czy nie ja "panikuję" tak pozytywnie, nie szaleję, nie załamuję się..... czyli zdrowe panikowanie ojejku będzie wszystko w swoim czasie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 11.07.06, 15:29 Mnie jeszcze nie udało się wytrzymać do momentu spodziewanej @.Zawsze robię test jakieś 10 dni po owu, bo z tego co wiem to test już po takim czasie może wykryć ciążę.Chyba że się mylę, to wyprowadźcie mnie z błędu???? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 11.07.06, 15:53 Niekoniecznie. Może być widać dopiero kilka dni po spodziewanej @. Niektóre dziewczyny na forum tak miały, że była jedna kreska a dopiero po @ widoczna druga. Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 12.07.06, 11:47 Ale puchy dzisiaj , chyba pogoda nie sprzyja do siedzenia przy kompie , w każdym razie meldujcie sie dziewczyny i wspierajmy nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 12.07.06, 11:57 oj, już też myslę o teściku. Termin @ mam na 21szego, czyli jeszcze kupa czasu... w poprzedniej ciąży tak się nie nakręcałam... chyba to forum tak działa, że ciągle o tym myślę... normalnie zaraz wyskocze chyba z pracy do apteki, bo a nuż wyjdzie pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
toska77 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 12.07.06, 12:35 To forum na pewno nakreca W wielu przypadkach pomaga, ale ja czasem tez sie dołuje, zwłaszcza jak czytam o szczęściarach, które zaszły w ciąże po miesiącu czy dwóch miesiącach starań. U mnie dzisiaj 7 dc i niebawem zabieramy sie za robotę Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 12.07.06, 13:24 a ja mam miec @ 20 lipca i tez mam ochote zrobic test ale poczekam jeszcze!!! To juz niedługo bo w nastepnym tyg ale jak narazie nie mam zadnyh objawow więc chyba nici z tego cyklu ale moze wyjdzie w nastepnym Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 12.07.06, 15:26 zmijka78 masz racje nie da sie myslec. ja mam 14 lipca, ale juz wiem ze nici z ciazy.jestem podenerwowana, zla,wszsyzstko mnie boli.obiecalam sobie,ze od Obiecałam sobie, że teraz po prostu nie będę myslec o dzidzi, choc wiem ze tak się nie da niestety. A czym dluzej nie mogę zajsc w ciaze, tym bardziej jestem zalamana.Dochodze do wniosku ze to nie tak łatwo zajsc w ciaze. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 12.07.06, 15:37 Trudno powiedzieć sobie żeby się nie nakręcać. Ja jeszcze nie jestem w stresie bo to mó pierwszy cykl starań, ale jeśli przyjdzie mi czekać jak niektóre dziewczyny to znając siebie załamię się.... Ale póki co jestem pozytywnie nastawiona Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 12.07.06, 15:59 Witajcie, miałam się nie nakręcać nie myśleć i co z tego.. Moje postanowienie bylo silne na początku cyklu. Ale mój mężulek tym razem mnie nakręcił. Jak nigdy to on zaczą to kontrolować i chodzić za mną, niestety uległam. Dzisiaj zrobiłam test owu i wyszła jak od 4 dni druga kreska tyle że najwyraźniejsza. Czyli w ciągu najbliższego czasu będzie owu. I jak się nie nakręcać? Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 12.07.06, 16:01 Witaj Kostka25. Dawno Cię nie widziałam. Nie pytam co u Ciebie, bo iwdzę, że wszystko na najlepszej drodze. Życze powodzenia. Buziaki - Ircia Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 12.07.06, 16:19 a co u Ciebie? Jaki wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 12.07.06, 16:46 Ja nie chcę zapeszać, bo do lekarza idę w piątek. Ale na teście II i @ brak. :- ))))) Kurcze w środku aż pękam z radości i ze strachu jednocześnie. Nie myślałam, ze to mnie tak trzyma. Ale musi być dobrze. Dam znać w piątek. Buziaki i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 12.07.06, 16:51 Trzymam za Ciebie kciuki. Bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 12.07.06, 17:18 Witajcie... Wątek cały czas czytam , ale wstrzymałam sie z pisaniem, gdyż.... Odpadam nawet z lipcowego wątku Dziś u gina okazało się, że mam zbyt wysoką prolaktynę i na 90% w tym miesiącu nic nie wyjdzie. Tak więc przepisał lek i od nowego cylku zbijam prolaktynę... Na pewno będę gościem w staraniach sierpniowych.... Ale żadej nie namawiam do tego Pozdrawiam krokodylek Odpowiedz Link Zgłoś
magiggii Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 12.07.06, 18:03 widze ze nie tylko ja czekam do 20 z testowaniem.jakis dziwny cykl mam w tym miesiacu wiec nie wiem nawet dokladnie kiedy przypadla owu.ale staralismy sie ze az wiory lecialy .a w sobote jedziemy sobie odpoczac po polrocznej ciezkiej pracy.nareszcie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
esperanza79 czesc, ja tez tu jestem;) / :( 12.07.06, 22:10 ten usmiech w tytule - bo ciesze sie, ze dzisiaj rozpoczelam z mezem starania lipcowe i dlatego, ze sie do Was odzywam po ponad tygodniu milczenia. a 'nieusmiech' - bo jak kazda wolalabym juz byc szczesciara, ktora zobaczyla II na tescie ciazowym. u mnie dzisiaj 13dc i postanowilam robic testy owu, ale przede wszystkim przytulac sie co dzien. na poczatku mialam taka wizje, zeby probowac 'na chlopaka'. ale teraz zrozumialam, ze to niewazne, jaka bedzie plec dziecka, wazne, zeby w ogole bylo. to nasz wlasciwie pierwszy prawedziwy cykl staran, bo w poprzednim bylo tylko 1 przytulanko, po chorobie mojego mana i raczej nie spodziewalismy sie, ze cos wyjdzie, ale jak wiecie - jak juz wiedzialam, ze nie wyszlo to bylo mi naprawde smutno. moc goracych usmiechow dla wszystkich Was esperanza Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: czesc, ja tez tu jestem;) / :( 13.07.06, 09:44 Cześc dziewczyny.Długo sie nie odzywałam,bo nie chciałam sie nakręcać-a forum tak na mnie działa.Ale cały czas jestem z wami i trzymam za wszystkie kciuki.U mnie dziś 30dc,@ brak ,objawów też raczej brak.Mówię raczej ,bo nawet jeśli jakies są to staram sie ich nie widzieć Bo juz sama nie wiem czy to schiza czy nie......Tempka póki co wysoko.Jeśli jutro nie spadnie to bedę mogła powoli pozwolić sobie na malutka nadzieję......Testowanko jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli w niedzielę.Pozdrawiam wszystkie.Buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Re: czesc, ja tez tu jestem;) / :( 13.07.06, 11:44 No to ja już zaczynam moccccno trzymać kciuki Buźka za Ciebie. Ja na swoim wykresie zauważyłam,że sa 3 rodzaje tempek - 1 przed owu, 2 tak do ok. 7 dni po owu a 3 wyyysoka chyba jak juz się zagnieżdza. Ciekawe czy to tak książkowo, czy tylko u mnie? Jak jest u Ciebie? buziaki i daj znać jak zrobisz teścik. Ircia Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: czesc, ja tez tu jestem;) / :( 13.07.06, 14:06 Ja nie mierze tempek, ale wiecie co strasznie boli mnie dzisiaj brzuszek (dół) wiec moze się udało ale staram sie nie nakrecac, zreszta wkrótce bedzei wszystko jasne bo spodziewaną @ mam miec w przyszlym tyg. Sądzicie ze bol moze oznaczac ciąże czy bol @??????? Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: czesc, ja tez tu jestem;) / :( 13.07.06, 14:23 i.f. ja mam wykres dwufazowy,ale w ciąży to nie ma reguły.Może być tak jak u ciebie trójfazowyRaczej sie nie nastawiam,bo jem jak na okres i zaczyna mnie pobolewać brzuszek>....no zobaczymy.Dzieki za wsparcieBuziaki Odpowiedz Link Zgłoś
breili I ja tez tu jestem;) / :( 13.07.06, 14:51 Ostatnio malutko pisalam bo w pracy mam urwanie glowy ale jak znajde momencik to podczytuje co w Was slychac. U mnie dzisiaj 14 dc, ale pewnie przyjedzie mi poczekac kilka dni na owu. Zadnych oznak zblizajacej sie owu - po prostu kijowo! I do tego ta duchota na polu a ja musze siedziec caly dzien przy kompie. Ale bym sobie posiedziala gdzies nad woda....... Odpowiedz Link Zgłoś
aninka79 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 13.07.06, 16:40 A u mnie dzisiaj 12dc. Od jutra ruszamy do dzieła. Chce wykorzystac testy owu. Nie czuje żadego kłucia jajnika itd, nie wiem może nie bedę miała owu zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 13.07.06, 21:08 U mnie dziś też 12 dc, zrobiłam dziś po raz pierwszy test owu,ale jajeczka ani widać ani słychać ).Tempka stoi w miejscu i w ogóle nie czuję,żeby sie coś miało dziać.Może to ten upał?? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 14.07.06, 11:46 U mnie 13dc i owu ni widu, ni słychu. TYlko jakoś dziwnie bolą mnie sutki Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Owulacja 14.07.06, 12:17 Przeczytałam gdzieś że sygnałem, że owulacji nie było, może być nasilenie fizycznych dolegliwości PMS-u, czyli zespołu napięcia przedmiesiączkowego. Jeśli masz nabrzmiałe, obolałe piersi, czujesz się spuchnięta, a twoje miesiączki są nieregularne, może być to sygnał, że masz cykle bezowulacyjne. Jak myślicie czy jesli test owu. wykazał owulacje, to gdy zbliza się @ nasila się bol piersi, to to znaczy ze owulacji wogóle nie było? Im więcej czytam tym bardziej głupiee. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Owulacja 14.07.06, 12:27 Wydaje mi się że nie, że jeśli test pokazał że owu była to znaczy że była. A ból piersi przez @ ma mnóstwo kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 14.07.06, 11:43 Co to za cisza? Chyba wszystkie ostro pracują! A ja weszłam właśnie w II najgorszą fazę "czekania". Dziś mój 15 dc. Owu już była, przytulanka też. Na weekend jedziemy nad morze, więc może jakiś relaks psychiczny/ Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 14.07.06, 12:40 A ja mam okres czekania na @. dzis mam 26 dc, wczoraj bolał mnie brzucha przewidywana @ mam miec ok. 19 lipca wiec zobaczymy czy przyjdzie w pierwszym mcu starań, oby nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 14.07.06, 12:56 Zrobiłam wczoraj test i niestety... no ale w sumie za pierwszym razem to rzadko sie udaje... wogóle to termin @ mialam na 21szego, wiec kupa czasu ,ale bylam w aptece to kupilam test na pozniej, no i przeczytalam sobie ulotke, a tak napisali, ze wychodzi juz po 6 dniach od owulacji, no to stwierdzilam, ze sprawdze, a co mi szkodzi, 12zeta tylko wyrzucone, no i wyszła piekna wyraźna jedna kreska ;-( Ale przynajmniej przestałam sie nakręcać... Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 14.07.06, 13:34 Kajko271- ja tez jestem w podobnej sytuacji, bo spodziewana @ mam mieć 20 lipca więc też czekam z niecierliwościa i najchętniej poleciałabym teraz do apteki i zrobiła ten test ale wstrzymam sie jeszcze...A mierzysz tempke bądź uzywasz testów owu ja ani jednego ani drugiego, po prostu przytalenie mialam w 15 dc przy ok. 30dniowych dniach cyklu wiec szansa jest ale zobaczymy, rzadko udaje sie juz za pierwszym razem Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 10:27 no ja właśnie też na razie nic nie robiłam, tylko przytulanko w okolicy połowy cyklu (a nawet troszkę wcześniej bo bym chciała dziewczynkę) teraz sie zabieram na serio, czyli zaczynam mierzyć temperaturę... a może i teścik ovu kupię... Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: do kostka25 14.07.06, 14:52 kostka, idziemy 'łeb w łeb', może razem będziemy testowac? u mnie też II faza, dzisiaj rano pięęęękny skok tempki, chyba miałam przeczucie, że dzisiaj będzie, bo wczoraj mężusia 'zmusiłam' do działania - biedny, zmęczony był hihihi. no a teraz czekanie. 11-12 dni przede mną. Trzymajmy się i nie dajmy zwariować! Najważniejsze, że upał trochę zelżał . Pozdrawiam słonecznie-serdecznie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: do sa.sza 17.07.06, 09:40 kostka, witam poniedziałkowo. w weekend odcięło mnie od netu, nadrabiam zaległości w czytaniu. dzisiaj 4 dzień wyższej tempki, faza lutealna 11-12 dni, więc do terminu @ mam jeszcze jakieś 7-8 dni. ale wiesz co, nawet jak się spóźni, odczekam chyba jeszcze kilka dni, więc testowanie pewnie koło 29. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aninka79 A u mnie cisza:( 14.07.06, 16:20 U mnie tez niestety cisza, zrobilam test owu i ani widu ani slychu - moze rzeczywiscie to te upaly - zobaczymy w kazdymbadz razie przytulanko bedzie dla samej przyjemnosci, a co u Was dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: A u mnie cisza:( 14.07.06, 16:34 Ja też przytulanko i się nie martwię.... co ma być to będzie Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: A u mnie cisza:( 14.07.06, 19:23 Witam wszystkie starajace sieJestem juz po tygodniowym wypoczynku.Czytalam o amoni tak mi szkoda ze jeje sie nie udalo,no ale miejmy nadzieje ze z wakacji wroca jednak we trojke.U mnie dzis 26dc @ powinnam dostac ok wtorku i jestem prawie pewna ze dostane,zadnych objawow nie mam i nadzieji tez,poprostu wiem ze wtym cyklu nic z tego.Ale napewno jak dostane @ to dostane szalu ze kolejny cykl przede mna.Tak mnie to wkurza!!! Nigdy nie przypuszczalam ze tak dlugo to bedzie trwalo a najbardziej juz teraz wkurzaja mnie teksty np.wyzuc te testy przestan liczyc dni itd jak mam to zrobic jak musze brac luteine a jak ja wezme przed owu to z owu nici,poprostu zwarjowac mozna.A wogule to jest moj pierwszy cykl jak biore nie tylko luteine a jeszcze bromergon no i owu mi sie sporo przesunela przy cyklach ok 30d mialam dopiero w 20 dc wiec nie wiem teraz tak naprawde kiedy mam sie spodziewac tej wstretnej@ Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: A u mnie cisza:( 14.07.06, 21:39 U mnie dzis 31dc.Powinien być dzisiaj spadek tempki,a jutro @.Tempka wysoko zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzień.Jeśli małpa nie przylezie,testuje w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: A u mnie cisza:( 15.07.06, 11:17 Cześć zanetad!Mam nadzieję,że wypoczynek był udany?Choć wydaje mi się,że troche za krótki,bo mało w Twoim liście pozytywnej energii urlopowiczki?? Wiesz co,z tym bromkiem to chyba masz rację,że przesuwa owu.Ja biorę drugi miesiąc i też mam 30 dniowy cykl.Dziś jest mój 14 dc.i ani testy owu ani tempka nie wskazują na to żeby coś się miało dziać w najblizszych dniach.Też już mnie to dobija i nigdy nie przypuszczałam,że zajście w ciążę może być takie trudne i techniczne.Ale trzymajmy się !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: A u mnie cisza:( 15.07.06, 11:57 Czesc napolii,wypoczynek krotki ale wylenilismy sie na maxa.Ciesze sie ze moge sie z kims podzielic doswiadczeniami z bromkiem,a wiec u mnie to pierwszy cykl jak go biore,do tej pory przez 5 bmiesiecy testy owu pozytywne mialam w 16dc a teraz wogule nie wiedzialam co sie dzieje pierwszy test zrobilam 15dc pozytywny potem jeszcze 16dc 17dc i 18dc ze zostal mi tylko jeden test to stwierdzilam ze zrobie go za kilka dni no i zrobilam 21dc i byl juz negatywny.Teraz jestem ciekawa kiedy dostane @ jak tak mi sie owu przesunela Odpowiedz Link Zgłoś
alicja30 Re: kto w 15 dc 15.07? 15.07.06, 22:05 wreszcie nie muszę obliczać, patrzę w kalendarz i wiem który to mój dzien cyklu. Ale ten miesiąc długi... zawsze wakacje i lato wydawały mi sie strasznie krótkie. A teraz jeszcze dwa tygodnie, żeby się dowiedzieć czy już czy znowu nie. Przyjemnego czekania dla wszystkich oczekujących. Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Udało się!!!!! 16.07.06, 09:15 Dzis zatestowałam.Mam dwie piękne kreseczkiUdało się w trzecim cyklu starań Trzymam kciuki za was!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: Udało się!!!!! 16.07.06, 11:03 Moje WIEEEEEEEEELKIE gratulacje!!!Cieszę się,że tak szybko Ci się udało.Mam nadzieję,że to dobry omen dla całej naszej reszty ).Nie ukrywam,że Ci troszkę zazdroszcze . No to teraz dbaj o siebie i zaglądaj do nas od czasu do czasu . Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Udało się!!!!! 16.07.06, 11:13 Buzka to suuuuuper!!!Ciesze sie ze kolejnej starajacej sie udalo i lista oczekujacych sie zmniejsza,oby tak dalej.Miejmy nadzieje ze dopiero poczatek dobrych wiadomosci.Czy mozesz napisac w ktorym dniu mialas owu,kiedy robilas test i jakie objawy?Zycze wszystkiego naj najlepszego na 9 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
lidszu Re: Udało się!!!!! 16.07.06, 16:46 buzka - GRATUUUUUUULACJEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!! Teraz proszę pluć na nas fluidkami, aby nam się udało !!!!! U mnie spóźniła się w tym cyklu owu, ale udało się ją przyszpilić i przytulanko było w odpowiednim czasie. Ogarnął mnie taki dziwny spokój, że w ogóle nie nakręcam się, nie wariuję, nie odliczam. Po prostu spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Udało się!!!!! 16.07.06, 18:54 Owu miałam w 19dc,testowałam w 34dcObjawy prawie żadne,bo za wcześnie by o tym mówić.Nawet piersi mnie nie bolą.Czuję napięcie podbrzusza przy wysiłku,jestem senna,ciągle głodna i rano mam nudności.Mam nadzieję że nie dojdzie do tego,że będę wymiotowała przez 3 miesiące(tak miałam z pierwszym dzieckiem). Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Udało się!!!!! 17.07.06, 09:21 Cudownie Gosieńka, wiedziałam że będzie dobrze. Gratulacje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Mam problem 17.07.06, 09:27 Nic z tego nie rozumiem.było tak 36,5 36,4 36,7 36,8 36,6 36,6 36,7 36,6 36,6 36,8 36,4 37,2 37,1 36,6 i co cholera to ma znaczyc pomozcie buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Udało się!!!!! 17.07.06, 10:56 Wszystkiego najlepszego Rany super. Serdeczne graulacje!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
i.f Buźka 16.07.06, 18:12 Buźka, Baaaaardzo Ci gratuluję i strasznie sie cieszę. Dbaj teraz o siebie i Maleństwo. Ale cudownie. Lipiec jest wspaniały. Trzymam kciuki za wszystkie starające. Wielka buźka Buźka - Ircia Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Buźka 16.07.06, 18:57 Dzięki dziewczyny,jesteście cudowne!!!!!!!Przesyłam fluidki ciążowe <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Jaka ja jestem szczęśliwaPozdrowienia od amoniii ze słonecznej Turcji Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: Buźka i Zaneta 16.07.06, 23:48 to ja łapię łapię łapię )))) serdeczne gartulacje Buźka!!! super, że Ci się udało. Zaneta jeśli przesunęła Ci się owu o cztery dni (o ile dobrze pamiętam) to dzień spodziewanej @ też Ci się przesuwa o tyle samo dni. Masz więc jeszcze trochę czasu na objawy Odpowiedz Link Zgłoś
breili Buźka 17.07.06, 07:31 Super! To dopiero nowinki! Gratuluje z calego serca!!!!!!!!...I oczywiscie lapie fluidki Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Udało się!!!!! 17.07.06, 09:34 ale nowina! GRATULACJE, GRATULACJE I JESZCZE RAZ GRATULACJE! Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Udało się!!!!! 17.07.06, 09:37 za wcześnie mi się enterek wcisnął. Buzka, chciałam jeszcze napisać, że musicie teraz o siebie mocno dbać i koniecznie przesyłać dobre fluidki dla pozostałych! sa.sza napisała: > ale nowina! GRATULACJE, GRATULACJE I JESZCZE RAZ GRATULACJE! Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Udało się!!!!! 17.07.06, 09:50 Dzięki dziewczyny...jasne że o siebie dbam na tyle ile to możliweMam 15 m- cznego synka więc troszke mi to komplikuje sprawę hehe.Trzymam kciuki za was wszystkie.Buziaki!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Udało się!!!!! 17.07.06, 10:25 oj.... buzka gratulacje wielkie!!! Ja juz czekam teraz tylko na kolejną okazję. dzis pierwszy raz od daaawna zmierzyłam rano temeperaturę, żeby sie wciągnąć i przyzwyczić na kolejny cykl... a wczoraj mi babcia powiedziała, że kuzynka, która ma dziecko o pół roku młodsze od naszego jest właśnie w drugioej ciąży... nic tylko się spieszyć i gonić ją Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Udało się!!!!! 17.07.06, 10:44 dziewczyny, bardzo się cieszę Waszym szczęściem a równocześnie nieco 'dołuję'...Czy któraś z Was stara się o pierwsze, jak ja? czy tylko ja tak długo zwlekałam i jak mi się w końcu uda, to będę najstarszą matką świata? (77). pozdrawiam. S. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Udało się!!!!! 17.07.06, 10:51 rocznik 77 starania o pierwsze nie jestes sama Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Udało się!!!!! 17.07.06, 10:57 Ja też rocznik 77 i pierwsze staranka. Nie ma co się przejmować. W moim otoczeniu jestem nawet pionierką Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Udało się!!!!! 17.07.06, 11:01 ile sie strasz?? ja drugi miesiac niecierpliwa sie robie. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Udało się!!!!! 17.07.06, 11:41 Ja pierwszy. Nie oczekuję cudu, ale przy ew. drugim podejściu musi się udać Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Udało się!!!!! 17.07.06, 11:36 ufff... no to już się trochę mniej stresuję... alfa, to nasz 8 cykl. planowałam (hahaha) tak zaciążyć, żeby urodzić jeszcze przed 30-ką, ale urodzinki mam w kwietniu, więc... ale co tam, plany zawsze można zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Udało się!!!!! 17.07.06, 12:42 Ja tez staram sie opierwsza dzidzie rocznik 79 tez zazdroszcze troche dziewczynom ze beda mialay juz drugie malenstwo.Dziewczyny ktore zaczely dopiero starania nie macie sie czym poki co denerwowac to dopiero wasze pierwsze starania nie jestescie jeszcze zmeczone psychicznie falszywymi alarmamai.Ja odstawialm tabletki w zeszlym roku pod koniec kwietnia przez pierwsze 3 miesiace nie chcialam zajsc bo dlugo bralam tabletki a potem sie mi zaczelo zawieszenie @ potem cykle skrocily mi sie do 23 dni a jak sa takie krotkie to bezowulacyjne no i sie zaczelo zazywanie luteiny przez 10 dni w miesiacu,dopiero od lutego mam wydluzone cylke i wrocila owulacja(co miesiac sprawdzam testami) tak wiec jestem 15 miesiecy po odst.tabletek a 12 miesiecy z falszywymi alarmami i ciaglym zastanawianiem sie czy jestem czy nie jestem w ciazy.Bywaly naprawde ciezkie miesiace ze myslalam ze juz psychicznie nie dam rady.Wszystkim tym ktore zaczely wlasnie starania jezeli jestescie bardzo nie cierpliwe to zrobcie sobie na wlasna reke podstawowe badania hormonow prolaktyne i tarczyce,zeby ewentualnie nie tracic czasu Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Udało się!!!!! 17.07.06, 13:17 OOO, ja tez w kwietniu. 07. i też chciałam przed 30, a co z tego wyjdzie to się okaże Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Udało się!!!!! 17.07.06, 13:35 alfa, najwyżej będziemy świeżo upieczonymi mamami tuż po 30-tych urodzinach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 12:22 buzka5-serdecznie gratukuję!!!! Ja też mam nadzieję na pomyślny wynik, dzis mój 29 dc, jutro lub w srode spodziewam się @ jak nie dostanę to tez testuję, oby mnie tez sięudało i wszytkim starającym się na tym forum... Ale nie sądzę żeby się udało, gdyz nie mam żadnych objawów, więc pewnie zaczynać będę od początku w następnym cyklu (dopiero 2 staran), moze zaczne mierzyć tempki tak jak Wy, wtedy będzie łatwiej zajść... buzka5 - jak mierzylas tempki po owu to mialas temki wysokie czy niskie?? Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 12:55 Dziewczyny moja rada dla was-stosujcie NPR.Kiedyś się z tego śmiałam,dziś dzięki temu jestem w ciążyPierwszy cykl starań odbył się bez wariacji,nie mierzyłam tempki,nie obserwowałam śluzu.No i się rozczarowałam.Wtedy zaczęłam się douczać.Spędziłam wiele godzin nad NPR.Powoli zaczynałam rozumieć o co w tym wszystkim chodzi.Drugi cykl był testowyStarałam się rozpracować mój organizm.Mierzyłam tempkę i obserwowałam się.Wystarczył ten jeden m-ąc żeby wiedzieć na 100% kiedy mam owu.Do tzeciego cyklu starań podeszłam pewnie i z optymizmem.Przestałam zaglądać na forum,ponieważ troszkę mnie to nakręcało,a niepotrzebnie.Chciałam być sama ze sobąWiedziałam,że mogę liczyć na termometr i męża w sypialni hehe.Wstrzeliłam się idealnie w dni przed owu i w trakcie owu.Już kilka dni przed spodziewaną wiedziałam że mogę powoli zacząć sie cieszyć.To sie dało wyczuć.Tempka po owu nie spadła do dnia dzisiejszego.W ciągu dnia mam nawet 37,5.Także doradzam NPR.Jeśli macie jakieś pytanka to chętnie pomogę,jeśli będę w stanie Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 13:03 buzka5-zaglądaj tutaj do nas, bo po Twojej ostatniej wypowiedzi przekonałam się do NPR, a do tej pory nigdy nie mierzylam tempek, a będę mialam mnóstwo pytań do ciebie Powiedz od kiedy najlepiej zacząć mierzyć, od jutra, czy poczekać na @ i mierzyc juz po @ od nowego cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 13:29 Zmijka najlepiej mierzyć od początku cyklu ale możesz już nawet teraz....zawsze to jakieś rozeznanie,jak wyglądają tempki w okolicy skokuja proponuję już teraz!!!!Szkoda tracic czas Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 do buzka5 17.07.06, 13:36 Ale czy jest sens mierzyć od 28 dc (bo dzis wypada 28)? Przeciez i tak jest juz po owu. Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 13:04 A i jeszcze jedno, za wczesnie wcisnęłam enter, mogłabyś napisać swoje tempki z tego ostatniego cyklu i kiedy były staranka? Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 13:12 Kasia dzieki za info tak tez wlasnie sadzilam ze cykl powinien mi sie wydluzyc.Dis mam 29dc niestety poprostu wiem ze w tym cyklu sie nie udalo,chcialbym dostac szybko @ i zaczac nowy cykl to juz bedzie 7 Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 13:36 Zmijka mój cykl 1dc 36,9 2dc 36,8 3dc 36,8 4dc 36,8 5dc 36,8 6dc 36,7 7dc 36,7 8dc 36,7 9dc 36,7 10dc 36,7 11dc 36,7 12dc 36,4 13dc 36,8 14dc 36,4 15dc 36,4 16dc 36,4 17dc 36,3 18dc 36,6 19dc 36,4 20dc 36,9 21dc 36,9 22dc 37,1 23dc 37,0 24dc 36,9 25dc 37,0 26dc 37,0 27dc 37,0 28dc 37,1 29dc 37,1 30dc 37,1 31dc 37,1 32dc 37,1 33dc 37,1 34dc 37,1 okres powinnam dostać 32dc.Owu była 19dc.Przytulanko 17,18,19,20dcTestowałam 33dc Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 13:44 Dzięki wielkie bużka5! Moze to mi chociaz minimalnie przyblizy orientacje co do NPR, a tak swoją drogą to cykle 34 dniowe to są baardzo długie, ale no cóż, każda ma inaczej ja mam 30-31 .Pozdrawiam i dbaj o siebie i maleństwo, które nosisz po sercem Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 14:16 a stosowałaś testy owu czy tylko NPR dla ustalenia terminu owu? pytam, bo ff wyznaczył mi owu o dzień wcześniej, niż mi wychodziło z tempki, sluzu itp... i znowo się martwię, bo przytulanko było w dzień, który wg mnie był dniem owu, a wg ff już było po! i komu wierzyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 14:27 sa.sza w moim przypadku NPR niestey sie nie sprawdzilo,na pierwszej wizycie gin mi to zaproponowal ale z mojego wykresu nic nie wychodzilo a z uwagi na to ze biore luteine robie testy owu,jestem zadowolona.To nie znaczy ze nie wierze w NPR,nie kazdy sie do tego nadaje,duzo czynnkiow zaburza wykres stres,podroz zbyt malo snu, jakie kolwiek zaziebienie.Testy owu sa wygodne bo stosuje je sie tylko przez kilka dni w miesiacu i co wazne pokazuja kiedy ma wystapic owu a przy NPR wiadomo ze juz byla i ewentualnie mozna wyczekac odpowiedni moment w nastepnym cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
i.f NPR 17.07.06, 14:49 Dziewczyny, Buźka ma świętą racje z NPR. Od maja każdy miesiąc staranek to były dłuuuuugaśne 30 dni. A ponieważ jestem neiceirpliwa i cekawa nowości postanowiłam mierzyć tempkę. I owulację miałam 21 czerwca to przytulanko było 20 czerwca i 22 czerwca. No i później już spokojna byłam, że musi się udać. ))) Buźka jeszcze raz bardzo Ci GRATULUJĘ!! Strasznie sie cieszę, bo coraz mniej tu nas. A na kiedy będziesz miała termin? Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 14:58 no właśnie, u mnie wykresy wychodzą jak marzenie (właśnie rysuję sobie 3ci), piękne skoki tempki, tylko jakoś na razie nie udało mi się 'wstrzelić' w termin owu z przytulankiem... . jedno jest pewne, dzięki NPR wiem, ze moja faza lutealna trwa 11-12 dni, jest skok tempki więc i szansa, że owu była (a zawsze jest ten element niepewności, kiedy...). myślę, że jak nie wyjdzie w 8-9 cyklu (tfu tfu), zacznę działać bardziej intensywnie (badania/testy). na razie mierzę i obserwuję, przy czym najgorsze są weekendy (w ciągu tygodnia budzę się dość wcześnie, więc standardowa pora mierzenia to 6.00 rano!!) Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 15:09 to super ze u ciebie sie sprawdza.A ktory masz dzien cyklu i ktory to miesiac staran? Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 16:37 U mnie termin na koniec marca.Nie stosowałam testów owu. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 16:51 Buzka super ze ci sie juz udalo,bedziesz miala dwa maluszki poprostu super.Ja zaczynam lapac dola z okazjii z bilzajacej sie @.Tak bym chciala juz byc w ciazy i zapomniec o tych co miesiecznych staraniach,nadziejach i wielkich rozczarowaniach Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 17.07.06, 17:06 Buzka czy moglabym ci zadac troche nie dyskretne pytanie?pisalas ze owu mialas 19dc a czy moglabys napisac kiedy sie staraliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
napolii do kka 77 17.07.06, 20:53 Cześć kka, i jak tam staranka??Dziś kolejny raz w tym cyklu zrobiłam sobie test owu i wreszcie pokazały się dwie kreseczki ,także najbliższe dwa wieczory mam zaplanowane .A jak u Ciebie?Będziesz się starać czy jednak odpuszczasz ten cykl? A tak przy okazji,moje starania tez sa o pierworodnego lub pierworodną i jestem z kwietnia 78 ). Niech żyją "dojrzałe" przyszłe mamy !! Odpowiedz Link Zgłoś
esperanza79 Gratulacje Buzka;)! 17.07.06, 23:15 j/w - tak bardzo sie ciesze, ze Wam sie udalo! obym i ja wkrotce mogla doswiadczyc tej radosci za mna juz lipcowe starania bylo ich 5 - przed i w czasie owu (wykrytej testami) teraz czekam do okolo 28 lipca. o ile pamietam - Sa.Sza - Ty tez chcesz testowac w tym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Gratulacje Buzka;)! 18.07.06, 08:45 hej, ja testuję w piątek. Robiłam juz test w zeszłym tygodniu, ale łudze sie na razie, że nie mógł tak wcześnie wyjść... zwłaszcza, że humory mam ciążowe, chodze jakaś taka nabuzowana i marudna... wczoraj się dowiedziałam, ze koleżanka jest w ciąży (przedwczoraj, że kuzynka), wszyscy wokół sa w ciąży, a ja nie ;-( i jeszcze do tego chciałabym dziewczynkę, a we wszystkich tabelkach, horoskopach chińskich itp. wychodzi mi, że w tym miesiącu i przyszłym to tylko chłopak mi pisany a ja chcę już teraz i nie będę czekała do dziewczynkowego- października, bo przecież w jeden miesiąc to mała szansa celnie strzelic Ale mam humor beznadziejny.... Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Gratulacje Buzka;)! 18.07.06, 09:08 Dziewczyny czy to możliwe, żebym miała tak niską tempkę, dziś mierzyłam pierwszy raz rano o 6tej termometrem takim zwykłym rtęciowym i w 30 dc (dzis mam 30)wyszło mi 36,5 stopni czy to możliwe?? Ciąże wykluczam ale i tak nie powinna byc tak niska. Jak uważacie dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: zmijka78 18.07.06, 12:30 To prawidłowa tempka w pierwszej fazie cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: zmijka78 18.07.06, 12:32 upss nie doczytałam że to koniec cyklu.Może spadla przed @ Odpowiedz Link Zgłoś
sa.sza Re: Gratulacje Buzka;)! 18.07.06, 09:50 esperanza, test koło 28-29, taki jest plan. chyba, ze @ mnie wyprzedzi (a tej spodziewam się za jakieś 6-7 dni, dzisiaj 5 dpo, przy fazie lut 11-12 dniowej, 8 cykl starań... ufff...bedzie dobrze, wszystkie się doczekamy i będziemy szczęśliwymi, spełnionymi, dojrzałymi mamami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Gratulacje Buzka;)! 18.07.06, 10:52 Dzieki Buzka Zmijka ja tez mam dzis 30dc,niestety czuje ze @ zbliza sie wielkimi krokami,humor z tego powodu tez mam podly.Tez ciagle sie dowiaduje ze ta i ta jest w ciazy.W weekend mamy miec gosci a im 2 miesiace temu urodzila sie dziewczynka,pewnie bede miala dola po tej wizycie Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do kka 77 18.07.06, 10:54 Testów owu nie zakupilam w tym cyklu, bo nie chcę się stresować. Staranka rozpoczęte, chociaż "wydaje" mi się że trochę za późno, ale co ma być to będzie. Poza tym mój mężuś już sfiksował. Pyta mnie czy czuję już rozwijające się dzieciątko Odpowiedz Link Zgłoś
kostka25 czekanie... 18.07.06, 11:13 witam was po wypadzie weekendowym. Tak jak pisałam wcześniej, czekam na @ 29 powinna przyjść więc będę testowała z sa.szą. A z mężczyznami tak to już jest, jak się kobieta przestaje nakręcać to mężczyzna zaczyna. U mnie tak właśnie jest. Myślałam że nie będę myślała w tym cyklu i nieźle mi szło, wyszukiwałam sobie zajęcia i zakszątalam myśli innymi sprawami. Lecz jak przyszedł środrk cyklu mój mąż nie dał za wygraną. A teraz dłuuuuugiiie czekanie. Wiem że nie powinnam ale strasznie zazdroszczę dziewczynom którym się udało. Dla nich duży całus. No i GRATULACJE. Dbajcie o siebie i podzielcie się z nami swoimi obserwacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do zanetad30 18.07.06, 11:13 Zanetag a ty mierzysz tempke, jeśli tak, to powiedz w którym dniu miałaś owulację, bo ja nie mam zielonego pojęcia kiedy ja miałam. Staranka były w 15 i 18 dc, ale nici pewni e ztych staranek bo tak jak juz pisałam wyżej to temkę mam dziś 36,5 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: do zanetad30 18.07.06, 11:22 Niestety z mierzenia tempki u mnie nic nie wyszlo.To juz 6cykl z testami,do piatego cyklu mialam test pozytywny w 16dc a to znaczy ze owu wystepowala w ciagu 24 do 36 godzin.A teraz mam pierwszy cykl jak zaczelam brac bromergon i owulacje mialam 20dc.Wiesz co czytalam jak dziewczyny pisaly ze maja cykle 30 dniowe i jak zaczely robic testy owu to byly zaskoczone ze owu maja dopiero w 19 czy 20 dc Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do zanetad30 18.07.06, 11:27 Z tą owulacją to naprawde różnie bywa jedne mają wcześniej, drugie później, ale od tego cyklu zamierzam mierzyć temkpę, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie, może się uda. A cykle masz iludniowe? Bo skoro dzis masz 30 dc tak jak ja i jeszcze nie dostałąś @ więc jest jeszcze szan, że może w tym cyklu sie udało, mierzyłaś dzis tempkę? Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: do zanetad30 18.07.06, 11:40 Do tej pory mialam cykle 30 -32 dniowe ale skoro mi sie owu przesunela to i @ mi sie przesunie.Nie mierzylam,to juz jest moj 6 cykl,wiele razy sie nastawialam i mocno rozczarowywalam,teraz poprostu czekam na @,nawet jezeli bym jej nie dostala to wole sie milo zaskoczyc bo to ze sie przez te wszystkie cykle nastawialam jak przychodzila @ bardzo zle znosilam.Najgorzej jest mi sobie poradzic z takim silnym instyktem maciezynskim,jak widze mausie z wozkami to mi serce peka z zalu Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do zanetad30 18.07.06, 11:47 Wiem jak to jest, chociaż do końca nie wiem bo ja staram się dopiero pierwszy cykl (pierwsza ciąża- zakonczona poronieniem), wierze w to, że się uda, ten na górze czuwa nad nami i On wie kiedy jest dla nas najlepszy czas na dzidziusia. W Twoim przypadku zajście w ciąże jest tylko kwestią czasu, ciesz sie ze jajeczkujesz i masz owulację, na napewno wkrótce zajdziesz. Wierze w to bardzo mocno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: do zanetad30 18.07.06, 11:54 Dziekuje ci za cieple slowa,wlasnie takich slow potrzebuja kobiety starajace sie a nie tego ciaglego wyluzuj!przykro mi ze przeszlas przez takie ciezkie chwile,mam nadzieje ze nie bedziesz teraz musiala sie dlugo starac i szybko zobaczysz dwie kreseczki,zycze ci tego z calego serca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
esperanza79 przestraszylam sie;( 18.07.06, 14:09 czesc dziewczyny. staram sie nie schizowac z tymi staraniami, ale dzisiaj rano naprawde przerazilam sie i mam przez to teraz duuuuzego dola. owu byla w niedziele / poniedzialek. rano (wtorek) okazalo sie ze lekko plamie, co przez ostatnie 2 cykle (kiedy odstawilam pigulki) w czasie owu mi sie nie zdarzalo. przytulanaka byly intensywne: przed i w trakcie owu. czy to lekkie plamienie cos znaczy? czy moze miec wplyw na starania, czy juz moge zalozyc ze staran moga byc nici? prosze odpiszcie jak macie jakis pomysl o co chodzi. do lekarza raczej nie pojde, dopoki nie dowiem sie, czy @ przyjdzie, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: przestraszylam sie;( 18.07.06, 14:29 czasami jest tak, że owulacji toważyszy lekkie plamienie. Jeżeli nie ustąpi to powinnaś się skontaktować z lekarzem, bp może świadczyć o zaburzeniach hormonalnych (piszesz że brałaś tabletki to mogło coś tam w organiźmie namieszać). jeżli jet to tylko plamienie owulacyjne to chyba nie ma wpływu na starania Odpowiedz Link Zgłoś
breili Zdolowalam sie;( 18.07.06, 14:54 Czesc Dziewczyny! Dzisiaj 19dc (przy 26-28 dniowych cyklach)a owu ani widu ani slychu.W 17 dc tempka skoczyla mi jak po owu ale to chyba na podpuche bo wczoraj i dzisiaj byla znow bardzo niska. Chorera mnie bierze A tak sie pieknie staralam..... Odpowiedz Link Zgłoś
aninka79 Re: Zdolowalam sie;( 18.07.06, 14:59 breili u mnie to samo cisza i spokoj i nie widac owu. zastanawiam sie co sie dzieje, nie wiem czy to reakcja na odtawienie tabletek - nie wiem czy powinnam sie martwic Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 aninka 18.07.06, 15:03 po odstawieniu tabletek wiele dziewczyn ma długie cykle, organizm musi dojść do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: Zdolowalam sie;( 18.07.06, 15:01 tylko nie dołuj się, staraj się dalej być może owu Ci się przesunie i cykl wydłuży, dopóki cykl się nie skończy nie może sz powiedzieć że jest bezowulacyjny, zatem wszystko jeszcze przed Tobą. a we wcześniejszych cyklach mierzyłaś tempkę? wiesz kiedy miałaś wtedy owu? Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Zdolowalam sie;( 18.07.06, 15:13 To dopiero moj 2 cykl po odstawieniu tabletek. Pierwszy mial troche przykrotkawa faze lutealna (8 dni na 26 dni cyklu) ale jezeli chodzi o tempke to byl idealny, wrecz ksiazkowy. Strasznie mnie to wtedy ucieszylo, az wpadlam w samozaczwyt, ze taki sliczny cykl pomimo 10 lat tabsow. A teraz taka porazka. To pewnie przez to jestem taka dobita. Odpowiedz Link Zgłoś
aninka79 Re: Zdolowalam sie;( 18.07.06, 15:29 nie mierzylam tempki, jak na razie uzylam dwa razy testow, ale cisza i nic, kasia masz racje bede czekac bo pewnie organizm wariuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Zdolowalam sie;( 18.07.06, 16:32 A ja myślałam że już jestem po owu, a tu dzisiaj bolał mnie jajnik. Cholera wie, a też jestem po odstawieniu tabsów po 5 latach ciągłego brania... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w4 Re: Zdolowalam sie;( 18.07.06, 17:02 ja przed pierwszą ciążą brałam 5 lat tabletki, odstawiłam we wrześniu, pierwszy cykl był krótki, potem zaczęły się długie ( nawet do 6 tyg), po dwóch takich poszłam do gina, dostałam duphaston na uregulowanie, pomogło (w lutym cykl był ok), pierwszy cykl starań wypadł w marcu (szczepiłam się na żółtaczke i do marca musiałam odczekać) i udało się za pierwszym razem. wcześniej się nie staraliśmy (od razu po odstawieniu), nie mierzyłam wtedy też tempki. naprawdę różnie po tabletkach może być. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Zdolowalam sie;( 19.07.06, 13:12 Ja mam nadzieję że nie będę miała problemów z cyklami. Nie wiem czy by mi się chciało chodzić na badania.... Jakoś ostatnio brak mi motywacji do czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
napolii Re: do kka 77 18.07.06, 18:56 Fajnie,że masz takie wsparcie w mężu .Ja w sumie też.Poczucie humoru i męski dystans czasem się przydają żeby zredukować nasze emocje i nie sfiksować.Prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do kka 77 19.07.06, 13:13 Fakt, mój mężuś ma na szczęście zdorwe podejście i potrafi mnie "uspokoić" jak zaczynam wariować. Taki mój bezpiecznik Odpowiedz Link Zgłoś
matala6 Re: Starania lipcowe ;))))))) 18.07.06, 19:14 Witam ) Jestem z pocianowych watkow. I starania lipcowe byly nawet monitorowane, pecherzyk dlugo rosl - mial 25 mm i pekl i czekamy teraz na rezultaty staranek mamy nadzieje, ze wreszcie sie przyjmie Pozdrowionka i trzymam kciuki za Wasze staranka. Odpowiedz Link Zgłoś
breili Chyba zapomne o staraniach lipcowych :( 19.07.06, 07:59 Dzisiaj 20 dc i temkpa niziutka jak nie wiem co. Owu nie bylo, chociaz gdybym nie mierzala tempki to bym sobie glowe dala uciac ze byla - byly wszystkie objawy - sluz (okropne slowo) i bole jajnikow. A teraz mam uczucie jakby @ nadchodzila.(wrrrr)... Ano trzeba bedzie przeskoczyc do sierpniowek... A tak chcialam maluszka na Wielkanoc.....Buuuuuuuuuuu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś