04.07.06, 09:33
jaki jest najlepszy test, który szybko odczytuje ciąze? Jakie jest
prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy cyklach 25/26 dniowych. Dostałam
miesiączkę 26.06 a współżyłam z mężem w niedzielę 2.07.Boje się, że mogłam
zajść w ciążę. Boli mnie całe podbrzusze. Nie wiem czy to z nerwów czy coś
się dzieje.
Obserwuj wątek
    • mk271 Re: POMOCY!!! 04.07.06, 13:56
      Wydaje mi sie ze przy twoim cyklu zajscie w ciąże bylo bardzo malo
      prawdopodobne. Bole brzucha sa wywoalne najprawdopodobniej stresem lub
      owulacja. przy cyklu 25/26 dni dzien plodny powinien przypadac na 11 - 12 dzien
      cyklu a wliczajac jeszcze czas przezycia plemnikow Twoje dni plodne powinny
      wypadac miedzy 9 a 14 dniem cylu. Z twojego opisu wynika ze wspolzylas w 7 dniu
      cyklu. najszybsze testy prwdopodobnie wykrywaja ciaze juz 6 dni po
      zaplodnieniu, trzeba pytac o nie w aptece. Z dugiej strony jednak dlaczego sie
      boisz??
      • iwona077 Re: 04.07.06, 14:40
        Dlaczego się boję, że jestem w ciązy? Bo mam już pięcioletniego chłopca i
        roczna córeczkę. I trzecie dziecko nie było planowane.Teraz jeszcze mamy mało
        miejsca bo remontujemy i powiększamy dla tej dójki powierzchnie mieszkalną.
        Wiem, ze inni maja gorzej ale chciałabym zeby moim dzieciom było dobrze.
        • iwasz2000 Re: 04.07.06, 17:12
          nie zrozum mnie źle, nie chce Ci sprawic przykrości, bo masz prawo tak czuć.
          ale z takimi problemami lepiej poszukaj może innego forum. wystarczy, jak
          przeczytasz chociaż 10 czy 15 pierwszych postów a zobaczysz ile z nas oddałoby
          ostatni grosz i koszule żeby tylko zajść w ciąże i nie ważne czy mieszkamy w
          kawalerce czy w pałacu. To po prostu nie to forum.
          życzę powodzenia.
        • mk271 Re: rozumiem cie 04.07.06, 21:55
          wydaje mi sie ze na dzisiejsze czasy trojka dzieci to faktycznie juz luksus.
          rozumiem wiec twoje obawy. ja natomiast staram sie o pierwsze malenstwo juz
          dluszy okres czasu ale niestety los nam nie sprzyja i teraz wydaje mi sie ze
          dalbym wszystko aby nam sie udalo - jak wiele osob z tego forum.
          • iwona077 Re: rozumiem Was 05.07.06, 08:21
            Rozumiem Was. Przeżywałam obawy i rozterki przy pierwszym dziecku. Też
            staraliśmy się przez dłuższy czas moze nie az tak długi jak niektóre z Was, bo
            przez 8 miesięcy i sie udało. Wczoraj z mężem o tym rozmawialiśmy, że jakie to
            dziwne. Przy pierwszym martwilismy sie, że nie bedziemy mieli a teraz że może
            być. Ale wiem jesno, ze jak bedzie to na pewno będziemy je kochac jak to
            pierwsze tak długo wyczekiwane. Życze Wam wszystkim powodzenia, zeby się udało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka