wiewiorka76 help!! 29.08.06, 23:13 Hej! Wlasnie zaczynamy nasz trzeci cykl starań o pierwsze dziecko. Lada dzień mam płodne dni i może teraz się uda. Mam tylko jeden problem, zastanawiam się czy iść do lekarza, więc może Wy mi coś doradzicie. Ostatni okres był jakiś dziwny. Niepokoi mnie to tym bardziej, że w sierpniu intensywnie się staraliśmy o dzidziusia. Zwykle mój okres zaczyna się potwornym bólem, potem pojawia się krwawienie, ktore się stopniowo rozkręca ( intensywnie czerwona krew), a ból słabnie, albo jest taki sam. ostatnio w terminie kiedy miałam dostac @, po południu pojawilo się brązowe plamienie, brzuch mnie bolał, ale czułam że sobie poradzę, ból był mniejszy niż zwykle i wlasciwie to plamienie wystąpilo głownie po południu.po pólnocy zaczęłam krwawić na czerwono, o trzeciej w nocy pojawił się taki ból, że nie moglam wylezec w jednej pozycji. Koszmar jakiś, nawet nie moglam położyć się na brzuchu, chociaż to mi w tych dniach zwykle pomaga. Okres trwał 7 dni, (zwykle mam 6 dniowe), dziś był ósmy dzień, niby żadnego plamienia, ale śluż taki trochę brązowawy (mało), a własciwie i kolorze karmelu i zauważyłam skrzep. Zastanawiam się czy to nie byo bardzo wczesne poronienie. Doradzcie mi czy od razu powinnam iść do lekarza, czy może zaczekać do przyszłego tyg? A może w ogóle zapomnieć o sprawie i dalej się starać? Tylko nie odsylajcie mnie na forum o poronieniu, pliis! Boję sie czytac o takich rzeczach, zeby się niepotrzebnie nie sugerować. Może któraś z Was miała podobne doświadczenia? Może po prostu mam jakąś schizę i wymyślam sobie problemy? Dzieki za wszystkie odpowiedzi!! ps. kochaliśmy się w piątym dniu ( zwykle wtedy nie ma już prawie krwi, zupełnie nie czujemy że robimy to w czasie okresu) a kiedy już było po, wypłyneło ze mne sporo takiej intensywnie czerwonej. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: help!! 30.08.06, 09:04 jak Cię to niepokoi to idz do lekarza albo zapytaj jeszcze tu na forum "Poronienie" forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11916 Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa wskakuję i ja :-) 30.08.06, 10:44 choć @ jeszcze nie nadeszła, to już wiem że lada dzień będzie, bo tepmka zaczyna mi spadać... Witam wszystkie wrześniowe kobitki Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: wskakuję i ja :-) 30.08.06, 11:29 Zobaczymy co przyniesie ponury i deszczowy wrzesień (bo na taki się zapowiada):- ) Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: wskakuję i ja :-) 30.08.06, 11:39 a ja słyszałam że wrzesień ma być ładny... ciekawe czyje prognozy się sprawdzą TVN czy POLSAT Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 kka 30.08.06, 11:41 Kka - a w jakie znasz sposoby, zeby nie myslec w trakcie kochania sie, ze to w celu robienia dzidziusia? bo tak zaczelam myslec o tym i w sumie to ja nie wiem a wrzesien na pewno zacznie sie ladnie - przynajmniej 2 bedzie ladny )) Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: kka 30.08.06, 11:50 Ja jak nie mam ochoty na seks to się nie kochamy, choćby nie wiem jak płodny czas był i jak blisko owulacja. Seks tylko wtedy gdy jest ochota, wtedy to robienie dzidziusia jest jakby celem ubocznym. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa popieram... 30.08.06, 11:56 ja się też tego nauczyłam już wcześniej myślałam tylko o tym czy się tym razem uda... psycha się blokuje i nigdy nic nie wyjdzie Teraz wyluzowałam i nie myślę o tym Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: kka 30.08.06, 11:57 ale ja o czym innym. jasne, ze kochamy sie tylko jak mamy ochote. bez ochoty to nie ma o czym mowic. ale zrozumialam, ze Kka pisala o tym, ze w trakcie kochania sie, mysli o tym, ze to w celu dzidziusia? i pisala tez, ze jest duzo sposobow zeby o tym nie myslec, wiec pytam jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
juleg seks 30.08.06, 12:42 U nas to będzie seksik na maxa, bo jesteśmy pod tym względem wygłodniali oboje Oby seksik był owocny w związku z tym Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: seks 30.08.06, 14:07 i my też coś około tego, miałam infekcję coś tam jeszcze po drodze a poza tym nie znoszę prezesków a zaciążyć wtedy nie chciałam... Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Re: seks 30.08.06, 14:12 My jesteśmy przed ślubem i po pierwszej spowiedzi, obiecaliśmy sobie czytsość az do przysięgi... Więc może uda się w noc poślubną!!! ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: kka 30.08.06, 13:44 Gorzata9 niestety rozczaruję Cię, bo nie wiem jakie są metody.... My nie kochaliśmy się od tygodnia i czekamy jeszcze do niedzieli (tak chciał mój mąż - jest dzielny, ja go do tego nie zmuszałam) i podejrzewam, że jak dojdzie do DNS to nie będę myślała o dziecku Może to jest sposób? Taki post? Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: kka 30.08.06, 14:03 czesc dziewczyny, tak czytam, co tutaj piszecie i zastanawiam sie, jak to z nami bylo, kiedy zdecydowalismy sie na pierwsze dziecko. na pewno myslalam o dziecku w tamte wieczory i mysle, ze to nie przeszkadza. udalo nam sie za pierwszym razem, chociaz to byl trudny i stresujacy czas w naszym zyciu i rzeczywiscie bardzo mi wowczas zalezalo na tym, aby nasze marzenie sie spelnilo. teraz planujemy drugie dziecko, mamy czas, spokoj i zadnych wiekszych stresow i... nie udalo sie za pierwszym razem tak wiec mysle, ze nie ma reguly. zycze przyjemnych i owocnych wieczorow wrzesniowych. e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: kka 30.08.06, 14:06 I nie tylko wieczorów U nas to częściej bywają poranki Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: kka 30.08.06, 14:09 No ja też na razie nie mam takiej fazy, ze mam o czymś konkretnym myśleć albo nie myśleć, będzie to tylko dziki wyczekany seks Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: kka 30.08.06, 14:27 mnie to sie tez tak wydaje, ze po tych trzech tygodniach czystosci to nie bede myslala o dzidziusiu niech juz bedzie to po slubie Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: kka 30.08.06, 14:33 To nie pozostaje mi nic innego tylko życzyć aby noc poślubna okazała się na tyle płomienna, że wypali dwie piękne krechy na teście:_) Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: kka 30.08.06, 14:58 W naszą noc poślubną byliśmy tak umordowani po weselu, emocjach i wcześniejszych przygotowaniach, że tylko się przytuliliśmy i lulu... hihihi... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: kka 30.08.06, 15:03 u nas to samo mieliśmy za to ranek poślubny.... hihi Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Re: kka 30.08.06, 15:28 No podejrzewam, że nad ranem pewnie nie będziemy mieć siły, by zaciągnąć kołdrę, ale przecież zawsze można się wymknąć w trakcie wesela na kilka minutek ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: kka 30.08.06, 15:32 W sumie to jakieś wyjście. U nas noc poślubna była, ale trwała może 3 minuty Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: kka 30.08.06, 15:32 No to powodzenia, jak będziecie mieli gdzie się wymknąć Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: kka 30.08.06, 16:02 podoba mi sie ten numer z wymknieciem sie teraz juz wiem czemu "zdjecia" panstwa mlodych trwaja tak dlugo zazwyczaj... Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 do blaszanego_dzwoneczka 30.08.06, 16:10 Blaszany-dzwoneczku,zerknij do poczty,mam pytanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 wizyta u giny 30.08.06, 22:04 Tak wiec bylam u pani dr i...nic wielkiego sie nie dowedzialam Wyzalilam sie (tak tylko troszke),ze mam bardzo nieregularne cykle i ze juz od 3 miesiecy jak odstawilam tebletki organizm nie zrocil do normy. Problem w tymm ,ze nawet przeb tabletkami nie bylo zadnej normy,to i do czego ma wracac ) Dostalam progesteron na potrzymanie ewentualnej ciazy (mam 24 dc,spadek formu,sennosc i 37 C ) lub na wywolanie @. W sobote mam isc na Hcg (na nic nie licze,az za mam nadzieje,to co innego). Poza tym,jak sie @ powaji to mam zrobic usg i maz ma sie "zabawisc " w plastikowym pojemniczkiem ) Bedzie dobrze...chyba. Dawac te fluidy !!!!!! A co u was? Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: wizyta u giny 31.08.06, 07:56 No to do przodu u Ciebie jednym słowem, wysyłam mnóstwo pozytywnej energii, żebyś była w ciąży Ja dzisiaj też biegnę do giny, będę robić jakieś różyczki i inne badania, trochę późno ale co tam Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
jowa80 Witajcie!!! 31.08.06, 08:22 Witajcie, drogie Koleżanki, muszę się Wam przyznać, że jestem okropnym tchórzem!!! Miałam zrobić betę i ... nie poszłam na badanie. Testu też nie zrobiłam. @ brak. Spóźnia się już 4 dni. Faktem, że jakoś zupełnie nie po drodze było mi jakieś laboratorium i apteka, ale przecież gdybym się bardzo postarała to przecież zrobiłabym to badanie. Ale boję się. Wiem, że to ucieczka przed rzeczywistością, miło jest pielęgnować w sobie nadzieję! Zdaję sobie oczywiście sprawę jak bardzo bym się cieszyła gdyby okazało się, że ciąża jest, ale boję się, że rozczarowanie podetnie mi skrzydła. Nie jestem z założenia pesymistką - wręcz przeciwnie, na codzień tryskam entuzjazmem i optymizmem, ale może za bardzo mi zależy. No i jeszcze wczoraj dowiedziałam się, że kolejna koleżanka w ciąży!!! To już 5 o której dowiedziałam się w ciągu miesiąca. Cieszę się ich szczęściem bardzo ale też bardzo chciałabym chodzić razem z nimi na spacerki z maluszkami. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: Witajcie!!! 31.08.06, 08:25 Zrób dzisiaj test, potrzymamy Cię wirtualnie za rączkę Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Witajcie!!! 31.08.06, 09:41 Hey, z drugiej strony takie czekanie w niepewności napewno jest stresujące i jeśli jesteś w ciąży to może nie wpłynąć pozytywnie na maluszka. Ja bym nie wytrzymała. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa czytajcie - coś dziwnego.... 31.08.06, 12:01 wczoraj wpisałam się bo tempka powoli zaczęła spadać a tu dzisiaj niespodzianka i buch znowu do góry na 36,95. Ten mój organizm robi mi takie psikusy że już sama nic nie wiem z tych wykresów ((( Ale wczoraj myślałam że już @ przyjdzie bo zaczął mnie pobolewać brzuch... Ból brzucha ustał, a za to nie mogę biustu dotknąć bo strasznie boli Odpowiedz Link Zgłoś
anelka.p Re: czytajcie - coś dziwnego.... 31.08.06, 12:05 czekamu na dobre wiesci Amonia! A u mnie jeszcze ok. 4 dni do ovu. Już nie moge sie doczekać. Zrobiłam wszystkie podstawowe badania i są OK. Pod koniec wrzesnia mam urodziny i byłoby super gdybym w tym czasie miala już małą Kruszynke w brzuszku... Bardzo bym chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: czytajcie - coś dziwnego.... 31.08.06, 12:07 życzę powodzenia. Ja pierwszy raz się nie nastawiam na ciążę tylko na @... Już nie mam siły potem do tych rozczarowań Nie sądzę żeby sie udało, bo nie trafiliśmy w owu tym razem tylko 2 dni przed. W cuda nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: czytajcie - coś dziwnego.... 31.08.06, 12:25 No amoniaa nie chcę zapeszać, ale to dopiero byłoby coś fantastycznego Ja testuję na owu w niedzielę, więc zobaczymy jak tym razem będzie. Ale powiem szczerze że jakoś tak nie nakręcam się. Co będzie to będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: czytajcie - coś dziwnego.... 31.08.06, 13:16 Amonia a my nawet więcej niż kilka dni przed owu zamierzamy "na dziewczynkę" nie słyszałaś o plemnikach które siedzą sobie spokojnie kilka dni i czekają? Zobaczysz będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
alela12 Re: czytajcie - coś dziwnego.... 31.08.06, 17:46 czesc dziewczyny, wczoraj byly nasze pierwsze starania, owulacja ma przyjsc w niedziele/poniedzialek ale postanowilismy nie zwlekac. CHOCiaz bardzo chcemy chlopca, (dziewczynke juz mamy) to szczerze mowiac teraz juz mi wszystko jedno- marze o ciazy- i juz szalu dostaje i mysle tylko o jednym. (4 cykl staran). wiem, ze niby przed owu to dziewczynka ale moze nie zawsze sie sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: @ przyszla 31.08.06, 20:11 cykl trwal teraz tylko 24 dni. We wrzesniu dalej staranka. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa a u mnie dziś 1 dc. :-) 01.09.06, 09:27 i znowu proste odliczanie bo 1:1 miesiąc temu miałam to samo tempka nie spadła zbytnio bo linia pokrywająca na poziomie 36,55 a ja mam dzisiaj 36,70, biust dalej boli, a brzuch za to ani trochę.... jak nigdy!!!!!! zawsze zwijam się z bólu, ale dzięki Bogu dziś mam spokój dziewczyny 3 września tj. w niedzielę mamy z mężulkiem pierwszą rocznicę ślubu!!!!! Ale przeleciało... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: a u mnie dziś 1 dc. :-) 01.09.06, 09:30 Wszystkiego naaj dla Was, duzo pozytywnej energii i owocnych starań U mnie pradwopodobnie jutro 1dc Odpowiedz Link Zgłoś
magisok Re: starania wrzesniowe 01.09.06, 10:13 Witam, chętnie dołącze się do wątku. Planujemy z mężem drudiego dzidziusia i to będzie nasz drugi cykl starań. Za pierwszym razem ( w co wtedy nie dokońca wierzyłam) udało się w pierwszym cyklu i teraz Marynia ma 20 miesięcy. Teraz miałam cichą nadzieję, że też uda się szybciutko a tu nici. Wiem, że nie powinnam marudzić bo kobitki starają się miesiącami, ale mimo wszystko było mi ciężko. Życzę nam wszystkim powodzenia w staraniach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: starania wrzesniowe 01.09.06, 10:32 ja sie staram o pierwsze już rok... będzie dobrze kiedyś nam sie w końcu uda ))) u mnie dziś 1dc.! Odpowiedz Link Zgłoś
e-millie Re: starania wrzesniowe 01.09.06, 11:03 witaj amoniaa! ja rowniez dzisiaj zaczynam odliczanie a testowac bede na wakacjach! trzymam kciuki, zeby sie udalo i zycze powodzenia, chociaz jeszcze mamy troche czasu... ja licze na polowe miesiaca. pozdrawiam, e-millie Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: starania wrzesniowe 01.09.06, 11:33 ja też ci życzę powodzenia ja owu mam zazwyczaj około 19 dc.... dopiero!!! Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 01.09.06, 13:19 Amoniu ja też jakoś tak późno 17-18 dc, długie te moje cykle jakieś.W ogóle są zupełnie inne od tych z przed ciąży, wtedy @ miałam bolesne i krótkie a teraz dłuuugie i praktycznie coś mnie tam tylko delikatnie ćmi Ciekawe czy to się jeszcze zmieni? Bo w sumie dopiero dwa tygodnie nie karmię piersią, to może w związku z tym jeszcze inaczej to wszystko we mnie "działało" Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa czytajcie 02.09.06, 10:23 a ja wczoraj dostałam @... taki jakiś skąpy... dziś rano patrzę a tu już nic, poszła sobie ta wiedźma! I jak tu nie oszaleć??? Którego lekarza mam słuchać??? już sama nie wiem co mi jest i co robić, dlatego olewam wszystko, nie myślę czy jestem chora czy zdrowa... OLEWAM !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: czytajcie 02.09.06, 12:23 Kurczę to faktycznie coś nie tak a WIesz przypomniało mi się, że moja kumpleka w ciąży miała dwa razy właśnie takie skąpe @, robiłaś test? A może betę lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: czytajcie 02.09.06, 12:24 posprawdzam jeszcze tempkę kilka dni i zobaczę. jak nadal będzie powyżej lini pokrywającej to zrobię dopiero test. Nie ma się co od razu nakręcać.... Jestem wyluzowana i wcale mnie do tego testu już nie ciągnie Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: czytajcie 02.09.06, 13:29 Hello kobiety Nie wiem w koncu gdzie pisac i czy w ogole pisac. Mam dzis 27 dc ,ktorego dlugosc nie da sie w zaden sposob okreslic.Bylam u giny w srode i dala mi progesteron,zbadala i skierowala na badanie bety.Ale po co?? W prawdzie mam bardzo niegerularne cykle i najprawdopobodnie bezowulacyjne (tak mi sie wydaje).Oto link do ostatniego wykrsu tempki. Gina powiedziala,ze najprawdopodobnie owulacja byla kolo 22 dc,ale czego test owu zrobione tyego dnia pokazal super super blada kreske (test jest z ekranikiem i ekran mi pokazal minus-ale kreska byla super blada). Tak wiec mialam isc dzis na bete,ale nie chcialo mi sie rano wstawac i pojde w poniedziale ( i tak dosc wczesnie),chyba ze dostane @ i wtedy wszystko bedzie jasne. Nie nakrecam sie nic a nic (maz mam mnie juz dosc),ale okolo godz 14-15 tej padam ze zmeczenie (nic nie robie specjalnie meczacego),troche pobolewa mnie brzuch (nic wielkiego).Zle spie -koszmary i mimo,iz mam tylko 36.8 C to mam wrazenie jakbym miala goraczeke i boli mnie troche glowa. No to tyle pisanie glupot,ale...kurde fajnie by bylo jak by cos sie wyklulo,nie ??)) Czekam na fluidy i dam znac ,jak was to ciekawi. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Zapomnialam o liku ! 02.09.06, 15:18 No, zupełnie czytelny wykres się zrobił. Ja też nadal obstawiam owulację w okolicy 22dc - teraz widać to jak na dłoni. Moim zdaniem poczekaj teraz spokojnie z tydzień, półtora. Wiesz jak długą masz na ogół fazę lutealną? To wylicz sobie od tego 22dc tyle dni ile ona na ogół trwa i wtedy spodziewaj się (lub nie okresu. A jak nie wiesz, to prawidłowo bywa ta faza najczęściej 12-16 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: Zapomnialam o liku ! 02.09.06, 15:21 Hej dzwoneczku Wykres faktycznie zrobil sie bardzije czytelny,jednak mi to malo mowi,ta faza lutealna-co to w ogole ???Nie wiem i nie boje sie pytac. Mam to skierowanie na bete,to isc w ponidzialek czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Zapomnialam o liku ! 02.09.06, 15:49 Faza lutealna to faza wyższych temperatur od owulacji do okresu. Poszukałam przed chwilą, że betę należy robic najwcześniej 10 dni po owulacji, a lepiej nawet póżniej 12 dni po owulacji. Ja bym na twoim miejscu poczekała i zrobiła najwcześniej w przyszły piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 01.09.06, 13:22 Cześć magisok mój synek jest troszkę starszy 23 miesiące, to mój pierwszy cykl. PO cichu marzymy teraz o córeczce Odpowiedz Link Zgłoś
magisok Re: starania wrzesniowe 01.09.06, 14:22 hej, ja też trochę o tym myślę, ale ja z koleji o chłopcu.Kiedyś jeszcze przed pierwszą ciążą chcieliśmy parkę, jednak teraz zrobiło nam się to prawie obojętne. Tak zakochaliśmy się w Mańce, ze mogła by być druga dziewczynka (aby zdrowo). A teraz po tym pierwszych nieudannych próbach to już tylko myślę aby się udało. Troszkę się boję, że jak i teraz nie wyjdzie to zaczne panikować. Nie chcę smęcić Trzymam za nas wszystkie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
m.niecierpliwa Re: starania wrzesniowe 01.09.06, 15:26 cześć dziewczyny u mnie pierwszy cykl starań o drugie dziecko teaz jestem w 16 dc , wydaje mi się, że będzie dzidziuś troszkę jestem nakręcona. Pierwsza ciąża była zwykła wpadką i teraz gdy oboje świadomie zadecydowaliśmy o poczęciu kolejnego dziecka chciałabym aby udało się za pierwszym razem. pozdroowionka Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 01.09.06, 15:52 To identico jak u nas, też zaczynamy takie prawdziwe starania, bo pierwsze było wpadeczką miłą niespodzianką Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: starania wrzesniowe 02.09.06, 08:21 Witam wszystkie dziewczyny! Wysyłam pozytywną energię i siły na przytulanka Z sierpnia nic nie wyszło, może wrzesień będzie szczęśliwy? Zawsze lubiłam dziewiątki... Powodzenia dla nas wszystkich! M. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 02.09.06, 08:19 No cześć co tam u Was? Miałam dziś dostać @, ale jakoś na to się nie zapowiada ciekawe czy znowu mój cykl się przedłuży Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 03.09.06, 12:04 A u mnie cały czas brak @;/ nie wiem co się dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: starania wrzesniowe 03.09.06, 13:27 U mnie dzis 27dc i dalej nic.Progesteron biore,temp.dzis 37,0 C i mam tak ciezko glowe,ze nic mi sie nie chce. HELP !! Odpowiedz Link Zgłoś
zabka1233 Re: starania wrzesniowe 04.09.06, 10:12 dzisiaj robilam test jedna kreska 4 dni po spodziewanej @ dolaczam do staran wrzesniowych ale jeszcze musze poczekac na wstretna @ az sie ukaze chociaz nie powiem mam nadzieje ze test sie pomylil . glupota jest tak sie ludzic ale to jest silniejsze ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 04.09.06, 10:25 Będę nudna nadal czekam na @, ciekawe gdzie ona jest? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa 4 dc. 04.09.06, 10:19 u mnie dziś początek cyklu.. Znowu mi będzie łatwo liczyć bo @ dostałam pierwszego września (tak jak miesiąc temu) tak więc 4 września tj. 4 dc. Wreszcie mi się nie pomiesza No to działamy dalej!!!! Oby do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: 4 dc. 04.09.06, 10:38 Amoniu a jak z tempką i @- skończyła się już definitywnie? Podziwiam Cię za cierpliwość Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: 4 dc. 04.09.06, 11:21 temki teraz nie mierzę jak już mam @ na całego... Jutro powinna się skończyć Musze być cierpliwa, bo inaczej bym oszalała Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: 4 dc. 04.09.06, 11:56 Acha więc rozkręciła Ci się- przynajmniej Wiesz na czym stoisz... Odpowiedz Link Zgłoś
magisok Re: starania wrzesniowe 04.09.06, 10:54 Witam, u mnie 5dc i tylko rozmyślam uda się czy nie. Wiem, że to głupie, ale... ciężko o racjonalne myślenie. No właśnie skąd tyle cierpliowości u Was kobietki? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 04.09.06, 11:12 czesc dziewczyny, jestem po weekendzie,- mam nadzieje, ze owocnym. to moj 14dc, jestem dokladnie w centrum owu., ze tak powiem. Zgodnie z obliczeniami wczoraj byla owu, ale nie jestem pewna bo test owu nie wyszedl pozytywnie,zobaczymy. Moje cykle to 26dni. A jak tam u was? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 04.09.06, 11:57 A u mnie tak samo 14dc. U mnie owulacja wypada na ogół własnie koło 14-15dc Temperatura jeszcze nie skoczyła, więc tak sobie kombinuję owulacja może być dziś, może jutro, jeszcze nie wiadomo. W sobotę podziałaliśmy, wczoraj myślałam, żeby "poprawić" ale jakoś nam nie wyszło, bo tacy wróciliśmy zmęczeni z rowerów. Dziś bym chciała jeszcze się "postarać", na wypadek, gdyby owulacja przyszła jutro, albo później, ale jak bedzie nie wiadomo. Mąż ma jakieś stresy w pracy, wraca po nocy zmęczony, a i ja w nocy nie mam na nic ochoty, tylko spać. A zmuszać się do robienia dziecka, w razie braku chęci czy siły, to nie mam zamiaru. Pozdrawiam Alela1 - równo jedziemy Chociaż moje cykle ciutek dłuższe 27-29 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
agula.77 Re: starania wrzesniowe 04.09.06, 12:05 Witam Starające się To mój trzeci cykl starań...i 19dc. Mam cichą nadzieję, że tym razem się uda chociaż mąż ostatnio trochę chorował... Będę testować ok 15 września... Mam taką cichą nadzieję(jak co miesiąc zresztą), że tym razem się uda.. Agula Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 04.09.06, 13:49 pozdrawiam, Dzwoneczku! jejko to rzeczywiscie rowno, dzis zrobilam jeszcze raz test owu i wyszla jakas lekka kreska ale juz nie robie bo mnie denerwuja! My dzialamy co drugi dzien poczawszy od 9 dnia cyklu, ostatnio wczoraj i powiem szczerze,ze juz mam dosyc, bo wszystko jest zaplanowane, ze ma sie odbyc w ten a nie inny dzien.... jutro albo po jutrze podzialamy jeszcze raz -ostatni ale juz spontanicznie. Korci mnie zeby testowac za tydzien ale obiecalam sobie, ze wytrzymam do @. zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 04.09.06, 14:04 dzwoneczku, a na kiedy masz termin ewent. @? Ja na 16.09 Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 04.09.06, 14:15 Będę to wiedzieć, jak skoczy mi temeratura - wtedy będzie pewność, czy owulacja się nie przesunęła. Ale biorąc pod uwagę, że na ogół mam cykle 27-29 dniowe to spodziewałabym się miesiączki miedzy 17 a 19 września. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: starania wrzesniowe 04.09.06, 14:18 oj to ja gdzieś mniej więcej wtedy będę miała owu Odpowiedz Link Zgłoś
16111976q Re: starania wrzesniowe 04.09.06, 14:30 Mam nadzieję zacząć starania wrześniowe, czekam tylko na wyniki badań. Nic nie odstawiam, bo nie biorę żadnych świństw, mam już dwoje dzieciaczków (chłopców) i ani za pierwszym ani za drugim razem nie mieliśmy problemów ciążowych (dzięki Bogu!), więc mam nadzieję, że tym razem też pójdzie dobrze. Bardzo, bardzo niecierpliwie czekam na dwie kreseczki. Ciąża jest cudownym przeżyciem, nie miałam szczególnych problemów, więc dla mnie tym bardziej. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 04.09.06, 15:01 a chlopcy w jakim wieku? jaka roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: starania wrzesniowe 04.09.06, 18:55 I chyba tutaj trafie,chca czy nie chcac. Beta dzis <5 (pani nie chciala podac konkretnej wartosci-podobno za wczesnie zrobiony). Tylko kurde,co ja mam myslec??? Mam 37 C (co dla mnei to juz koszmar,bo zazwyczaj mam temp taka 36,1- 36,3).Spiaca chodze caly dzien,juz nie pracuje wiec to nie zmeczenie ani stres.Wiem,wiem ,wy nie wrozki,ale...HELP ! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 04.09.06, 19:00 A nie mówiłam, żeby betę w piątek najwcześniej zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 13:04 Co tu tak cicho? Ja wczoraj 12dc. Zrobiłam test owu i kurna nic... Chyba owu nie będzie. I kolejny cykl poszedł się kochać. I jak tu się nie wkurzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 13:08 12dc to jeszcze wcześnie - może jeszcze będzie owulacja? Zawsze tak wcześnie miewasz? A nawet jeśli, to zawsze przecież może się opóźnić. Odpowiedz Link Zgłoś
anelka.p Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 13:26 no właśnie, chyba troszke wcześnie. Ja mam dzisiaj 17 dc i wczoraj tez miałam słaba kreske na teście owu, ale i tak mocniejszą niż w 15 dc. Zbaczymy co dzisiaj teścik pokaże Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 13:29 Anelko, czy to znaczy,ze masz cykle ok. 30dniowe? U mnie 15 dc i juz po owulacji, byla w weekend. -tak mi sie wydaje.. Odpowiedz Link Zgłoś
anelka.p Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 13:56 no, mam cykle 31 dniowe. A Ty ilu dniowe? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 13:27 czesc dziewczyny, ja juz po aktywnosciach lozkowych, dzis 15dc. Teraz tylko czekanie mi zostalo, ale wiecie co juz sie tak nie denerwuje, grzecznie poczekam przynajmniej do dnia @ z testem, a ma przyjsc 11.09 co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 13:32 Cykle mam 27-28 dni więc wypada w 14dc. Może się opóźni, nie wiem. Zostały mi 3 testy owu. Skończę je i jak nie wyjdą pozytywnie to będę się poprostu kochać i już. Już i tak jesteśmy wyposzczeni bo chcieliśmy zaczekać do owu, co by zwiększyć szanse. Eh.... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 13:34 A u mnie dziś rano jeszcze śluz płodny, temperatura jeszcze nie skoczyła, więc "poprawiliśmy". U mnie też 15dc - pewnie jutro będzie już wyższa temperatura. A potem - 2 tygodnie czekania. Alela1 - 11.09 - to nie za wcześnie u Ciebie na miesiączkę? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 13:41 No właśnie coś ten dzień @ chyba za wcześnie Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 13:41 masz racje, pomylilam sie -tak bardzo chcialabym testowac, ze skrocilam sobie data okresu o 6 dni. Oczywiscie 16.09 Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 13:43 u mnie cykle jak w zegarku co 26 dni Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 13:44 Hej, 16września to moje urodziny Może przyniosą Ci szczęście? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 13:45 Oj, moze to znak ze ja tu z toba gadu gadu .... marzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 13:49 No nigdy nie wiadomo. Bardzo Ci tego życzę Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 13:57 dzieki bardzo!. Pisalas, ze robilas test owu i mialas blada druga kreche, ja tez w niedziele mialam jasna kreche ale robilam test po 20 tej, moze dlatego,a w poniedzialek znowu druga jasna. Troche mnie wystraszylas bo piszesz, ze nici z owulacji, szczerze mowiac to nie myslalam o tym, ze moge nie miec owu.... a teraz po tych testach z jasna krecha- zastanawiam sie.. Z drugiej jednak strony bolaly mnie jajniki w niedziele tak jak na owu, juz sama nie wiem , a moze cos zjadlam. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 14:05 No może się zdażyć cykl bezowulacyjny. Ale ja już nie chcę się nakręcać. Co ma być to będzie. Mam już dośc szczerze mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 14:02 wlasnie wyczytalam, ze mamy to sama roznice wieku 12 lat ( ja 30 maz 42) pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 14:03 to bylo do Dzwoneczka z tym wiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 14:06 Hihihi, nie dość, że się wiekiem tak zgrałyśmy, to cyklem też (choć cyklem to tak tylko czasowo, bo ja mam ciut dłuższe Właściwie to u nas różnica wieku jest 12,5 lat - licząc skończone przez nas lata przez pół roku mąż jest 12 lat starszy, a prze drugie pół 13 A Wy też o pierwsze dziecko się staracie, czy już macie jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 14:10 my juz mamy 2 letnia agentke i jest tak slodka,ze chcemy druga lub drugiego i na tym koniec Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 14:12 ja jestem z 76 paz. a moj maz z 64 maj Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 14:15 A ja z czerwca 76, a mąż z grudnia 63. To my trochę starsi jesteśmy od Was, ale dziecka jeszcze nie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 14:19 no to juz niedlugo bedziecie mieli, jesien zawsze sprzyja! czego Tobie i sobie zycze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 14:25 Mam nadzieję! I trzymam kciuki również za Was - zresztą za nas wszytkie tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 05.09.06, 14:33 No to u Was się dzieje u mnie nadal brak @ chyba przez to odstawienie od piersi na 100%, bo nigdy nie miałam takiego przesunięcia Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: dzis 6dc..... 05.09.06, 18:46 wredna @ juz sie skonczyla no i do dzisiej staranka zaczynam maz sie juz cieszy. Mierze dalej dziennie o 4:00 tempke. Zeby tylko owu byla. Ostatni cykl trwal tylko 24 dni a poprzednie 26. To byla juz 4 @ po odstawieniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa ja też :-) 06.09.06, 10:18 u mnie też dzisiaj 6 dc. )))) witaj w klubie Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 06.09.06, 09:16 U mnie dziś temperatura poszła ładnie do góry, wczoraj był seks, więc chyba udało się nam utrafić w dobry moment A teraz dwa tygodnie czekania na rezultat, ech... A co tam u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: starania wrzesniowe 06.09.06, 09:41 u mnie 6 dc. temka dopiero teraz spada coraz niżej zamiast w 1dc Poza tym na nic już nie czekam. Jestem na tym forum bo już się od niego uzależniłam ))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: starania wrzesniowe 06.09.06, 10:42 Witam srodowo ! U mnie dzis 31dc,temp z wczorajszej 37.1 spadla na 36.9.Juz nic nie mysle,nic sie nie nakrecam i mam w ogole w nosie. Kupie sobie kota...bede miala spokoj ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pucia14 Re: starania wrzesniowe 06.09.06, 12:46 albo Cię bardziej zestresuje(kot) moja kotka złośliwie zaszła sobie w ciążę w mój(!) pierwszy miesiąć starań(lipiec) a teraz sobie ze mnie kpi bo ja nadal nic..... Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 06.09.06, 10:14 No a ja nadal czekam na @ Amoniu i Blaszanydzwoneczku- będzie dobrze zobaczycie Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Re: starania wrzesniowe 06.09.06, 10:55 Witam miłe panie! Ja dziś jestem ostatni dzień w pracy przed ślubem i wrócę dopiero 18 września. Za wszystkie starające się o dzidziusia trzymam kciuki z całych sił!!!!!!!!! Jak wrócę poproszę o same dobre informacje! Ja akuratnie tuż po ślubie będę miałą dni płodne, więc także poproszę o mocne ściśnięcie kciuków. To będzie bardzo płodny miesiąc - zobaczycie! Pozdrawiam i do następnego! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: starania wrzesniowe 06.09.06, 10:58 udanego ślubu pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 06.09.06, 11:00 Wszystkiego dobrego i udanego ślubu życzę - a kiedy to będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Re: starania wrzesniowe 06.09.06, 11:04 Ślub w najbliższą sobotę! Chyba padnę jak okaże się, że potomek będzie dzieckiem nocy poślubnej ))) Coś za bardzo jestem pozytywnie nastawiona! Dzięki za życzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
megala Re: starania wrzesniowe 06.09.06, 12:07 Ja tez dołączam do staran wrzesniowych. To już będzie trzeci cykl starań, wiec sie pocieszam, że do trzech razy sztuka. Staram sie uspokoić, bo to wyczekiwanie staje się chorobliwe. Wszedzie widzę kobiety w ciąży, w niektóre dni nawet 5 brzuszków. Test ciążowy postanowiłam zrobić dopiero, gdy @ będzie się spóźniać o tydzień. W sierpniu zrobiłam niepotrzebnie 3 testy ciążowe. Szkoda pieniedzy i przykro patrzeć na jedną kreskę. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: starania wrzesniowe 06.09.06, 12:28 hej, hej! a ja dzis witam Drogie Panie juz jako mezatka stalo sie i od 4 dni zyje w zmienionym stanie cywilnym i przyzwyczajam sie do nowego nazwiska w ranek poslubny byl DNNS, ale na razie sie na nic nie nastawiam, bo tempka szaleje, sluzu nie zauwazylam, ale po pierwsze wszystko moglo sie poprzesuwac przez emocje zwiazane ze slubem, a po drugie moglam cos przoczyc z tego samego powodu. w kazdym razie wczoraj mialam temp 38,3 i nic nie zazylam, bo jesli by sie udalo to mozna tylko paracetamol ktorego nie mialam w domu, wiec nie zazylam nic. dzis temp spadla do 36,3 wiec juz nci z tego nie rozumiem. ale jesli sie nie uda teraz, to tez panikowac nie bede, bo jedziemy do egiptu, a tam trzeba spozywac alkohol coby nie miec sensacji zoladkowych. a jak tu spozywac alkohol jak sie jest w poczatkach ciazy wiec luzik jest seksik i jest super. a co bedzie to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa gratulacje :-) 06.09.06, 13:00 wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!! Ja 3 września miałam pierwszą rocznicę ślubu i jestem bardzo szczęśliwa, mimo że nadal nie udało mi się zaciążyć Aaaaa udanej podróży poślubnej )))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: gratulacje :-) 06.09.06, 13:23 Amonia - dziekujemy! ja jestem jakos bardzo pozytywnie nastawiona do oczekiwania na dzidzie i wierze, ze wszystkim nam szybko sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: gratulacje :-) 06.09.06, 13:30 mi tam szybko się nie udaje... bo zobacz poniżej ale ważne żeby dzidziuś się w przyszłości zdrowy urodził )) wolę poczekać jeśli tak właśnie ma być. src="tt.lilypie.com/2auwp2.png" alt="Lilypie Trying To Conceive Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a> Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 06.09.06, 18:40 Gratulacje, gorzata9! Ech, fajny to czas tak tuż po ślubie... Ciekawa jestem czy spoglądasz ukradkiem na obrączkę i wydaje Ci się, że wszyscy widzą żeś świeża mężatka i zazdroszczą? Ja tak miałam... A do nazwiska ze dwa lata się przyzwyczajałam. Najzabawniejsze - jak wyrabiałam sobie nowy dowód, we wniosku podpisałam się z rozpędu panieńskim nazwiskiem. I teraz mam taki dowód z wskanowanym tym starym podpisem. W dowodzie nowe nazwisko a w podpisie stare. Ale się wszyscy ze mnie śmieli. A najciekawsze, że dowód ten wyrabiałam z rok po ślubie. Odpowiedz Link Zgłoś
disme Re: starania wrzesniowe 06.09.06, 17:03 U mnie to samo trzeci cykl, hehe i tez sobie mowie ze do trzech razy sztuka. Juz inaczej podchodze nie bede sie tak stresowac choc trudno bo zanajomi po kolei wpadaja a my nie. Bede miala co robic studia sie zaczely i praktyki wiec bede zajeta czym innym i moze sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg różyczka 07.09.06, 12:28 A moje starania stoją pod znakiem zapytania robię dopiero teraz badania na przeciwciala różyczki, jak będą wyniki złe muszę się zaszczepić i czekać 3 miechy a wtedy znowu będę miała jesienne dziecko prawdopodobnie. No sama nie wiem co myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: różyczka 07.09.06, 12:35 Juleg,bedzie dobrze. A ty nie bylas szczepiona w szkole w wieku 13-14 lat ? Ja wiem,ze bylam.... A u mnie dzis 32 dc,@ ani widu ani slychu,37.1 C i leb mnie boli. Nic sie nie nakrecam,tylko sie wkurzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: różyczka 07.09.06, 12:37 Netty - na @ jeszcze u Ciebie za wcześnie, ile można Ci tłumaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: różyczka 07.09.06, 12:43 Przeczytaj sobie dokładnie jeszcze raz wszystkie maile i posty jakie Ci wysłałam, nie chce mi się jeszcze raz tego pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: różyczka 07.09.06, 13:05 Netty, poczytaj to sobie: embrion.pl/npr/ Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: różyczka 07.09.06, 13:06 Wybierz z lewej strony: Fizjologia cyklu miesięcznego, Obserwacja śluzu Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 17dc. do @ 9 dni!!! 07.09.06, 13:51 czesc przyszle mamy! U mnie 17dc, tylko 9 dni do testu ciazowego (26 mam miec @) Zastanawiam sie czy sa jakies oznaki ciazowe w tak wczesnym stadium? Narazie nic nie czuje, tylko mam pryszcze jakies jak przed @.... A co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
a_gata78 Re: starania wrzesniowe 07.09.06, 14:07 Przeczytałam wszystkie posty na tym wątku,uff trochę to trwało ) Z ogromną przyjemnością dołączam do Was.Mam już 3letniego synka (świeżo upieczonego przedszkolaka),czekam na @, wyjmuję wkładkę i zaczynamy pracować nad dzidziusiem.Czyli nawet nie jestem w pierwszym cyklu licząc po wszemu Pozdrawiam serdecznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 07.09.06, 17:20 czesc Agata i ja jestem oczekująca na @, cała twarz w pryszczach a @ nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
zabka1233 Re: starania wrzesniowe 07.09.06, 18:49 robilam juz test 4 dni po spodziewanej @ ale wyszla 1 kreska teraz minelo nastepne 4 i nic nie wiem czy mam powtorzyc test jak myslicie Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: starania wrzesniowe 07.09.06, 20:21 Zabka witaj w klubie Tutaj co chwila ktos robi test i zazwyczaj to nic nie daje Powtorz test,ale radze poczekac jeszcze troche.Moze potestujesz z nami w niedziele (choc ja czuje ,ze @ mnie wczesniej dopadnie) Odpowiedz Link Zgłoś
a_gata78 Re: starania wrzesniowe 07.09.06, 22:48 do Juleg - ja też mam Antosia ,który swoją drogą został poczęty w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek i narobił niezłego bałaganu w moim życiu.Dopiero po czasie widzę,że miałam ogromne szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa a u mnie dziś 8 dc.... 08.09.06, 09:39 tempka od 3 dni na stałym poziomie 36,45... i to by było na tyle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juleg 1dc 08.09.06, 09:49 Jest przyszła moja wyczekana @ czyli dzis mój start 1 dzień cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: 1dc 08.09.06, 10:30 O juleg, ja też mam dziś piewrwszy dzien cyklu (tzn. @przyszła wczoraj wieczorem, ale licze to juz jako dziś ). Za1-14dni ovu czyli kolejna szansa!!! Jupi! Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: 1dc 08.09.06, 15:21 Moje cykle są takie dłuuugie, że jeszcze dużo czekania przede mną ale zaczynamy "próby" zaraz po @ Życzę Wam powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: 1dc 08.09.06, 16:58 Cześć Dziewczyny! przed nami weekend. Wszystkim życzę mnóstwo energii na starania, oczekiwania i zaklinanie rzeczywistości U mnie w poniedziałek owu, trzymajcie więc kciuki, starania w toku... Tak sobie myślę, że moja dzisiejsza ochota na śledzie po sułtańsku to dobry prognostyk??? Pozdrowienia, M. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: 1dc 08.09.06, 17:32 na pewno tak Dacie radę i będzie dobrze Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 08.09.06, 09:46 Nasz Antoś też jest naszą kochaną nieplanowaną niespodziankąteraz marzymy o córeczce oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 09.09.06, 11:21 No i co tam u Was? No ja byłam na różyczce a wyniki we wtorek, trzymajcie kciuki żebym nie musiała czekać 3 miesiące na starania Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 09.09.06, 13:43 Trzymam kciuki. A u mnie odliczanie: jeszcze 11 dni do spodziewanej miesiaczki Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: starania wrzesniowe-specjalnie do dzwoneczka:) 09.09.06, 14:10 Hej Odliczajcie,odliczajcie...Dzwoneczku,u mnie 34dc i dalej nic?ciagle mam czekac ? Prosze rzucic okiem na moj wykres,wiem,wiem wy nie wrozki,ale...prawie www.fertilityfriend.com/home/15531c Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe-specjalnie do dzwoneczka: 09.09.06, 14:43 Netty, gdybyś miała wykresy kilku swoich cykli, wiedziałabyś jakiej długości jest u Ciebie faza lutealna, czyli faza wyższych temperatur po owulacji. Przeciętnie faza ta trwa 12-16 dni po czym temperatura spada i jest okres (no chyba że jest ciąża, wtedy nie spada i okres nie przychodzi). U Ciebie jest dwunasty dzień wyższych temperatur. Może miesiączka przyjdzie jutro, może pojutrze, może za kilka dni. Jak nie przyjdzie - możesz zrobić test. Możesz też już moim zdaniem zrobić betę - jeśli jesteś niecierpliwa i nie szkoda Ci pieniędzy - teraz powinno już wyjść to badanie. Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: starania wrzesniowe-specjalnie do dzwoneczka: 09.09.06, 18:52 No dobra Dzwoneczku,juz nie mecze ( Poczema sobie grzecznie (( Odpowiedz Link Zgłoś
zabka1233 Re: starania wrzesniowe 10.09.06, 11:37 u mnie dzis 2dc zobaczymy co da nam ten miesiac trzymam kciuki za te ktore czekaja na @ oby nie przyszla pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 10.09.06, 13:32 Hejo u mnie 3dc- niecierpliwie czekam na koniec @ a co tam u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
m_k8 Re: starania wrzesniowe 10.09.06, 13:48 Hej Juleg! U mnie po staraniach, ciężkich muszę przyznać bo zamiast cieszyć się chwilą, mą głowę zaprzątały myśli, czy będzie ok, czy owulacja przyjdzie, czy to czy tamto... mimo wszystko z dobrym nastawieniem czekam na wyniki humor skutecznie poprawia mi ciasto śliwkowe, które pięknie się dziś udało. Wszystkim przepięknej niedzieli. We Wrocławiu piękne słońce! Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 08:52 ymmm ciasto śliwkowe- chyba tez jakieś ciasto upiekę w wolnej chwili:p Jutro mam wyniki różyczkowe-już się boję... Idę na herbatkę bo w wawie strasznie zimno od rana. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 09:50 hej Juleg, pracujesz czy jestes w domu z Antosiem? Ile ma lat twoj synek, chodzi do przedszkola? Moja corcia ma 2.2 i juz chodzi do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 09:53 Siedzę w domu, bo jakoś nie potrafię się rozstać z synkiem który ma 23 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 09:58 ja tez siedze w domu,mala jest do 13 w przedszkolu i mam raj, moge te 5 godz. poswiecic tylko dla siebie. Tez marze, zeby nastepna dzidzia urodzila sie w lipcu. Fajny miesiac, ja rodzilam w lipcu corke Zycze nam wszytskim CZERWCA lub LIPCA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 10:07 No a ja w pierwszej ciązy nie robiłam niczego, bo Tulek był naszą niespodzianką także nawet kwasu foliowego nie brałam no a w ciąży już nie ma sensu robić różyczki. także teraz zaszczepiłam się na żółtaczkę ale nie pamiętałam o tej różyczce dopiero koleżanka mi uświadomiła, że powinnam to zrobić.Jak wyjdzie, że nie mam odporności to powinnam się zaszczepić i czekać aż trzy miechy Co do HIVa to podobno powinno się zrobić, ze względu na pobyt w szpitalu przy okazji pierwszego porodu, muszę zapytać moją Dr. raczej też zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 10:13 chodzisz do Medicover? Ja na 100% jesli zaciaze pojde w 12 tyg. do Roszkowskiego na pradze, super specjalista- sprawdza wszystko , wykrywa wszystkie nieprawidlowosci. POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 10:19 Będę chodzić do LIMu ale chcę zrobić w 12 i połówkowe u Makowskiego z żelaznej- jest tez bardzo dobry. A gdzie rodziłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 10:48 ja rodzilam we Wiedniu, ojciec jest austriakiem, bylo super! porod wspanialy! Ale z druga ciaza w Polsce, zastanawialam sie nad Zelazna i Karowa. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 10:54 No to ja odradzam karową a polecam żelazną z karowej mam okropnie traumatyczne wspomnienia, ale to akurat moja mama tam rodziła, natomiast na żelaznej rodziłam Tulka i było super Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 10:12 Ja tez liczę na lipiecTulek jest jesienny- 6 październik i kiepsko było, bałam się infekcji, okresu grypowego itd. Fajnie masz z tym przedszkolem, u nas przyjmują od 3 lat dopiero Ale szukam jakiś zajęć adaptacyjnych dla Tuli z rodzicami no i rytmiki koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
amel22 Re: starania wrzesniowe 10.09.06, 14:22 ...a mnie i mojemu męzowi od razu wyszło-i jestem w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: starania wrzesniowe 10.09.06, 14:37 No coz amel (z arabskiego-nadzieje)...chyba tez wezme takie pseudo i mi tez od razu sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: starania wrzesniowe 10.09.06, 18:32 u mnie dzisiaj 11dc, juz od 5 dni pobolewaja mnie jajniki, tempka dzisiaj 36,1° C, sluz bialy i gesty. Czekam na razie na owu. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 09:26 czesc oczekujace! U mnie 5 dni do spodziewanej @. Na razie nic nie czuje a juz powiniem mnie bolec brzuch od czasu do czasu. Trzymam kciuki ale buzie mam obsypana...wiec juz sama nie wiem. A co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 09:39 Alela trzymam kciuki, żeby @ nie przylazła a kiedy chcesz zrobić test? JA nie wiem czy tak wytrzymam dzielnie jak Wy do terminu @ Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 09:43 czesc! juz mnie korcilo zeby zrobic wczoraj, wiesz sa te testy, ktore wykrywaja ciaze po tyg. od zapl. ale sie powstrzymalam. Nie chce sie denerwowac, wiesz juz 5 cykl staran i troche ochlonelam. Powtarzam sobie- masz juz jedna dzidzie badz szczesliwa, moze drugie dziecko nie jest mi pisane.. Wiesz trzeba sobie jakos tlumaczyc bo inaczej zwariowalabym... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 09:45 a test i tak zrobie, chyba w piatek czyli w 25 dniu owu, 1 dzien przed @. Tak sobie zaplanowalam, chyba, ze bedzie mnie bolal brzuch -to test nie bedzie potrzebny a nastepna szansa znow we wrzesniu 28-29 Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 09:51 No to juz trzymam kciuki za piątek a ja czekam na wyniki różyczki od tego zalezy czy w ogóle cokolwiek zaczniemy robić... A Ty robiłas może przeciwaciała IGG różyczkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 09:55 wiesz, szczerze to w pierwszej ciazy robilam wszytkie potrzebne badania, nawet na aids-szok- tak mi polecil najlepszy specjalista w wawie i bylo wszytsko OK ale to bylo w 2 miesiacu ciazy. Ale przed nigdy nie robilam, teraz tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 10:01 fakt, ze kosztowalo to sporo kasy, moze chcial troche zarobic, dlatego tyle badan... A czy to na rozyczke polecil ci Twoj gin? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 10:25 alela1 napisała: > czesc oczekujace! > U mnie 5 dni do spodziewanej @. Na razie nic nie czuje a juz powiniem mnie > bolec brzuch od czasu do czasu. Trzymam kciuki ale buzie mam obsypana...wiec > juz sama nie wiem. A co u Was? Hej, Alela! No tośmy się jednak rozjechały U mnie też 20dc, ale miesiączki spodziewam sie dopiero za 10 dni. Ech, jeszcze tyle czekania... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 10:50 heja DZwoneczku!, 5 dni to nie taka duza roznica...ale czekania troche wiecej. Bedziesz testowac przed @ czy po? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 10:55 Twarda będę, jak nie przyjdzie @ w dniu, który typuję, to poczekam jeszcze chyba ze dwa-trzy dni przynajmniej. Szkoda mi kasy na testy, a poza tym nie chcę się zbytnio nakręcać, i raczej czekam na @ niż na ciążę. Dopiero jak nie przyjdzie, będę testować. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 11:02 twarda jestes! Ale mnie pozytywnie nastawilas, ja tez poczekam i zrobie dopiero po spodziewanej. Wiesz, ja teraz tylko czekam na objawy @, juz powinny byc... Zeby nie przezywac nadchodzacego weekendu a tym samym @, moj mezulek zabiera mnie na weekend do Wloch. Bardzo sie ciesze, bo nie bede myslec.... Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 11:05 Dobra lecimy na spacerek do lasu- piękna pogoda u nas jest... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 11:38 pogoda rzeczywiscie piekna! Lece ale na plac zabaw, tez fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 11:06 Co do objawów @ to marny to jest wskaźnik, bo objawy wcześniutkiej ciaży często są identyczne: bolące piersi, pryszcze na buzi, pobolewające podbrzusze... A to dlatego, że progesteron się wydziela w fazie poowulacyjnej, czy zaciążone czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 11:54 No to juz na pewien czas zadomowie sie tutaj.@ przyszla dzis rano.I po co sie ludzic,zycit to jedno wielkie go....no !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 12:03 Netty, spokojnie, bedzie dobrze! Wrzesien/pazdziernik to gorace miesiace! Glowa do gory. U mnie 5 cykl i troche ochlonelam. Zwlaszcza po rozmowach na forum. Nastawiam sie na @, zawsze lepiej niz sie rozczarowac! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 12:31 Netty, na pocieszenie Ci powiem, że przynajmniej wiesz już teraz, że masz ładną 13-dniową fazę lutealną - w sam raz i w normie. Nie za krótka - bo krótsza niż 10 dni powoduje najczęściej kłopoty z zajściem w ciążę, zarodek nie zdąży się zagnieździć, i nie za długa, co tez może świadczyć o jakichś nieprawidłowościach. Przy następnym cyklu jak już będziesz wiedzieć kiedy owulacja, to z dużym prawdopodobieństwem będziesz mogła sobie wyznaczyć dzień następnej miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 12:46 Dzowneczku jestes kochana,ale...nie pocieszaj,to nic nie daje. JA wpadlam w paranoje,bo co...dopiero,tak patrzac trzezwo,to nasz pierwszy cykl staran. Moja faza lutealna,to przede wszystkim wynik brania progesteronu )) Ktos mi pisal,ze progesteron brany za wczesnie moze blokowac jajeczkowanie.Ha,to jestem w kropce,bo gina mi przepisala od 17dc,tylko u mnie ouw jest zazwyczaj pozniej.chyba bede to brac wg moich skokow temp. Pocieszajcie mnei jeszcze troche,bo buuuuuuuuuu wuje sie nieco (( Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 14:02 Alela a w jakiej dzielnicy mieszkacie? My ursynów na samym końcu czyli kabaty. Jejku ale pięknie jest teraz na świecie i ma być tak przez cały tydzień Cudowny okres na starania Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 14:06 my w Wilanowie-Zawady, czyli rzut beretem To bedzie Twoj 1 cykl? Kiedy masz owu? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 14:51 alela1 napisała: > my w Wilanowie-Zawady, czyli rzut beretem To bedzie Twoj 1 cykl? Kiedy masz > owu? Jeździłam ostatnio tam gdzieś w okolicy rowerem Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 15:07 ja tez czesto jezdze, fajne tereny. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 08:05 Tak to mój pierwszy cykl, owu mam późno bo jakoś 29 września dopiero ale, że my staramy się zaplanować pleć to zaczynamy już jak tylko skończy się @ i tak przez wszystkie dni suche, liczę na to że plemniki żeńskie przetrwają do owu ciekawe czy tym sposobem w ogóle zaciążę no ale spróbować warto... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 11:47 ja pamietam, ze w pierwszej ciazy dzialalismy jakos 1 dzien przed owu-rano i byla dziewczynka Do dzis pamietam ten dzien..... az sie rozmarzylam Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 14:50 Alela przykro mi, ze teraz nici czyli rozumiem, że to jeszcze starania sierpniowe były a będziesz miała już 29 września owu tak? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 23:00 nie to byly wrzesniowe, a nastepna owu mam 28-29 wrzesnia bo u mnie cykle trwaja 26 dni. @ ma przyjsc w sobote 16.09 ale juz ja czuje, brzuch mnie boli i wszystko na to wskazuje.. niestety Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 12:14 A to nie będzie za wcześnie tylko przez dni suche? Przecież potrzebny jest śluz płodny, żeby plemniki przetrwały i mogły się przedostać dalej. Ja słyszałam, że na dziewczynkę to raczej trzeba kilka dni przed owulacją, ale już jak jest śluz płodny. A plemniki żyją 3-5dni. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 08:09 Wczoraj mój Tulek miał okropny upadek z fotela na głowę- wymiotował, byliśmy na Litewskiej robiliśmy RTG ale Dr. nie stwierdziła ani pęknięcia ani wstrząsu. Teraz muszę go obserwować i wymyślać spokojne zabawy, ciekawe jak ja to zrobię przy takim żywym sreberku. Strasznie się wystraszyłam a wczorajszy dzień był jednym z najgorszych w moim życiu Tak sobie myślę- jak ja sobie dam radę z dwójeczką Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 14:04 Ojejku Netty tak mi przykro ale tak jak piszesz to Twój pierwszy cykl także tak to chyba najczęsciej bywa Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 14:06 Mam miec hsg w przyszly podzialek.No coz,trzeba cierpiec jak sie chce powiekszac rodzine Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 14:08 Ale po co Ci to HSG skoro to był dopiero pierwszy cykl starań? Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 14:16 No coz,chce miec jasna sprawe.Bo ja nie mam sily co miesiac sobie robic nadziei,a moze...trzeba dzialac w innym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 14:20 przeciez to dopiero twoj pierwszy cykl! Ciesz sie, ze nie 12... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 14:20 A masz jakieś przesłanki, które pozwalają Ci podejrzewać, że możesz mieć problem z płodnością? Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 14:24 Kochane,kochane...ale ja sobie nie wypisalam sama skierowania na hsg.Bylam u ginekologa 30/08 i pogadalysmy sobie troche.JA odsawilam piguly juz pod koniec maja.Od tamtego czasu specjalnie sie nie staralismy,dopiero w sierpniu zaczelam mierzyc temp i probowac wstrzelic sie w dni plodne.Porblem w tym,ze moze albo owu nie ma,albo cos jest zatkane albo...nie mam szczescia. Co do szczescia to badana na to nie ma.Na reszte jest. Tutaj hsg mnie nic nie kosztuje,wszystko oplaca ubezpieczenie. Poboli,poboli,ale bedzie jasne czy wszystko gra. Wiem-panikara ze mnie.Ale,taka juz moja natura ! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 14:36 No to jeśli jesteś tak bardzo niecierpliwa i chcesz na wszelki wypadek się przebadać, to nic mi do tego Ale postaraj sie trochę wyluzować, nie nakręcać tak, jak to robisz, nie myśleć cały czas o zachodzeniu w ciążę, powiedz sobie jak nie teraz to później - bo możesz być w 100% zdrowa, twój partner też, a przez stres, w jaki sama siebie wpędzasz, coś się zablokuje i właśnie przez to nie będzie Wam się udawać. Podobno bardzo często tak bywa - zbytnie skoncentrowanie na zachodzeniu w ciążę, zbyt wielka chęć szybkiego zajścia działa wprost przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 14:38 Dzowneczku,ja to wiem.Dlatego,zeby ten stres sie troche zmniejszyl,to zrobie te badania i wtedy pojde na zywiol !! Zaczne szukac jakiejs pracy,to mi sie czas czyms innym wypelni. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 14:38 popieram , szczera prawda! stres jest najwiekszym wrogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 21:06 Takie jakieś mam dziś przeczucie, że w tym cyklu nici z ciąży u mnie. Normalnie przyjdzie okres za 9 dni. W ogóle takie mam dziś wrażenie jakbym się wcale nie starała o dziecko i ciąża była jakąś nieosiągalną przyszłością, która w dodatku nie wiadomo czy w ogóle nadejdzie... Poza tym mam dobry nastrój, żaden tam dół. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: starania wrzesniowe 11.09.06, 21:29 Dzwoneczku,ja dola z ranca porzucilam szybko.Pojechalam do szefowej,tam 4 jej dzieci,plus 2 jej siostry. Nasciskaly,nacalowaly,wymeczyly.Butelki dalam,pieluchy zmienilam,klockami sie bawilam.Wynik tego dnia jest dosc pozytywny. Bedzie dobrze !!!) Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 08:00 Alela ze to rzut beretem z kabat to mało napiszę Ci więcej- ja się urodziłam w wilanowie dokłanie na Królowej Marysieńki Także w wilanowie bywam często Musimy się kiedyś wybrać na spacerek po lesie Morysińskim, mam tam działeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 11:44 hej, widzisz jaki zbieg okolicznosci. mam nadzieje, ze z Tulkiem wszystko OK, moja mala tez czasami da mi popalic, gdzies sie przewroci, spadnie a mi az wali serce... Spokojnie damy sobie rade z dwojka Ale ja musze sie jeszcze postarac, w tym cyklu kicha, nastepna owu 28-29 wrzesien. ps. chetnie sie przejde po lesie Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 14:59 Alela, już @ przyszła, ze piszesz, że kicha w tym cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 22:58 nie, nie przyszla ale juz ja czuje, skrada sie.. brzuch mnie w nocy bolal i tak raz boli raz nie jak to zawsze przed @... takze zalamka... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 10:48 U mnie dzisiaj 20dc i tempka spadła o jedną krechę. Już się pogodziłam że ten cykl stracony. Tak bywa Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 11:36 Ale spadek o jedną kreskę w środku fazy lutealnej o niczym nie świadczy - może sobie trochę spadac, trochę wzrastać - nie musibyć cały czas ne jednym poziomie albo cały czas rosnąć - ważne żeby temperatura nie spadła poniżej linii pokrywającej - czyli tej najwyższej przedowulacyjnej temperatury sprzed skoku. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 11:40 na pocieszenie ci powiem, ze ja czuje,ze nic z tego-intuicja. Od rana jestem zdolowana-w nocy mialam bole brzucha jak na okres i dzis rano juz wiem, ze nic z tego nie bedzie. @ ma przyjsc w sobote, juz mam dosyc tego czekania, wiem, ze przyjdzie i koniec. Ide do gina pod koniec wrzesnia ( wtedy tez mam nastepna owu) zapytam co mi "dolega" moze cos jest nie tak.... pocieszcie mnie-5 cykl staran poszedl w zapomnienie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 11:58 Wiesz na forum niepłodność jedna dziewczyna została niemalże zbesztana, że ma czelność tam zaglądać po 4 nieudanych cyklach więc nie jest tak źle. Poza tym ile par jest tak naprawdę niepłodnych? Chyba niewiele, są trudności w zajściu w ciążę - owszem, ale kiedyś w końcu większości się udaje. Głowa do gówy. Trzeba mieć poczucie że wszystko się zrobiło co tylko możliwe do zajścia w ciążę... Odpowiedz Link Zgłoś
annamaj3 zaczynam we wrzesniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.06, 12:28 hej dzis moj 11dc ostatnia @@@ była 2 wrzesnia.... zaczynam w tym miesiacu staranka.... miałam poronienie w czerwcu... jestem pozytywnej mysli... wiem ze jest tu mnostwo wrzesniowych kobitek.... a raczej pewnie same wrzesniowe Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: zaczynam we wrzesniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.06, 12:50 Witaj i powodzenia, bo chyba będziecie zaraz te starania zaczynać? A ja już czekam na rezultat. Jeszcze chyba 8 dni, albo 9 - już mi się pokićkało. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiafrancja Re: zaczynam we wrzesniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.06, 12:59 Ja razem z mezem tez "znowu" od wrzesnia zaczynamy sie starc,najpierw byl czerwiec,potem lipiec,sierpien,a teraz wrzesien....powodzenia zycze wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
annamaj3 Re: zaczynam we wrzesniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.06, 13:16 mhm no spoko.... no u nas staranka beda tak 16-26 jakoś tak i zobaczymy jaki bedzie rezultat....... ostatni raz jak sie starałam zajeło mi to 5 misięcy..... mam nadzieje ze teraz bedzie szybciej a w padzierniku @@ sie nie zjawi Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: zaczynam we wrzesniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.06, 13:19 Annamaj3 masz takie długie cykle, że starania dopiero 16dc zaczynacie? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: zaczynam we wrzesniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.06, 13:54 Ja też teoretycznie mam jeszcze 8 dni do testowania Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: zaczynam we wrzesniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.06, 13:58 Hej dziewczyny. Znacie jakis dobry domowy sposob na migrene ? Daje mi w kosc ( Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: zaczynam we wrzesniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.06, 14:13 Najlepiej położyć się w zamkniętym, zaciemnionym pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: zaczynam we wrzesniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.06, 14:50 Witam i powodzenia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
agusja1 Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 13:58 Witam, My zaczęliśmy wczoraj starania. 30 sierpnia była ostatnia @. Z sierpniowych staran nic nie wyszło. Mamy już jedno dziecko: 2,3 latka i poszło za pierwszym razem. Mam nadzieję, że uda się za drugim razem drugie dziecko. Powiedzcie mi jak mierzyć temperaturki żebym wiedziała czy jestem w ciąży. czy z mierzenia temperatur wogóle da się to wydedukować?. No i oczywiście jeszcze się będziemy starać za 2 dni i za 4 dni... tak do niedzieli. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 14:06 Z mierzenia temperatur ciąży raczej się nie wydedukuje, ale można wydedukować, kiedy odbyła się owulacja. A jak się jeszcze obserwuje śluz, to można wydedukować, że zbliża się owulacja, a zatem kiedy zintensyfikować starania Odpowiedz Link Zgłoś
agusja1 Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 14:08 Jak mam owulacje to zawsze bola mnie jajniki to po tym poznaje, ale muszę i za temperaturki się wziąć. Teraz mnie jeszcze nie bolały ale to już tylko kwestja 2 dni więc się już teraz staramy. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 14:10 no ale teoretycznie jeżeli temperatura utrzymuje się powyżej linii podstawowej przez min 18 dni to można mówić o prawdopodobnej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 14:17 No tak, ale która wytrzyma do 18dpo (albo dłużej, spotkałam się też z teorią, że 20 wyższych temperatur dopiero świadczy niezbicie o ciąży) bez zrobienia testu? Miałam na myśli, że z temperatur ciąży sie nie wywnioskuje przed terminem spodziewanej miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 14:49 Przez wszystkie dni suche wyczytałam na forum NPR, nie wiem może jeszcze pojadę dalej do owu, bo moje cykle są strasznie niepewne przez niedawne odstawienie od piersi... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 23:02 Juleg, to jak dlugo karmilas? ja wytrzymalam tylko 6 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 15:17 No tak, ja bym tyle nie wytrzymała Odpowiedz Link Zgłoś
iniulka Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 18:54 Cześć Dziewczynki )) śledzę ten wątek d samego początku Postanowiłam do Was dołączyć, jest to już mój 5 miesiąc starań. W tym cyklu postanowiłam mierzyć sobie temp. ponieważ mam bardziej ustabilizywany okres w pracy i chodze do pracy przez 3 tyg na jedną zmianę. Nie jestem specjalitką w tej dziedzinie, no ale cóż postanowiłam spróbować. I teraz troszkę się nakręcam bo ostanie temki to 36,3 36,4 36,6 36,2 37,0 dzisiaj przez ostatnie 4 dni intensywnie się staraliśmy i wychodzi,że 15dnia cyklu miałam owu Kurcze nie chce sobie robić zbędnych nadziei. Do tej pory się nie załamywałąm bo tak serio to poprostu staraliśmy się kiedy mieliśmy ochote, nic nie sprawdzałam i nie mierzyłam Ale jak teraz nie wyjdzie to się załamię Wszystkim starającym życzę powodzenia!!!!!!!!!! Trzymam kciukasy za wszystkie pagnące dzidziorka Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 12.09.06, 23:05 to tak jak ja 5 miesiac staran, wczoraj sobie poplakalam, juz powoli mam tego dosyc, moze nie jest mi pisane... Z drugiej jednak strony czekam na nastepna owu i zaczynamy jeszcze raz... Ide tez do gina pod koniec wrzesnia,moze dowiem sie czegos ciekawego! Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 13.09.06, 07:53 Alela proszę Cię nie płacz, na pewno za chwilkę będziesz w ciąży, moze za bardzo Cię stresuje ta sytuacja ;\, przypomnij sobie jak to było przy pierwszych staraniach. Może wtedy byłas bardziej wyluzowna? Odpowiedz Link Zgłoś
aniamaciej2 Re: starania wrzesniowe 13.09.06, 08:00 Hej, piszę po długiej przerwie. Cieszę się że tak dużo nas jest U nas wciąż miesiąc miodowy (26.08) Ślub był cudowny, w kościele pięknie, a wesele bardzo udane i co najważniejsze zadowoleni goście... A co do starań - @ spóźnia sie 3 dni, ale to mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek, więc nie sądzę aby to była ciąża. Choć nie ukrywam, że sie staraliśmy Okresu nie widać, piersi i brzuch nie bolą. Czekam spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 13.09.06, 07:59 Karmiłam ponad 22 miechy, mam cyckoholika ale lubiłam to bardzo pewnie karmiłabym jeszcze gdyby nie starania o drugiego malucha.Mogłam karmić będąc w ciąży ale podobno mogą byc problemy z zaciąŻeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
annamaj3 Re: starania wrzesniowe 13.09.06, 08:02 wczesniej wczesniej było dpo mnie pytanko................ no tak tak zaczynamy 16dc starnka bo ja mam cykle 36 dniowe...... jak zaciazyłam w kwietniu to wiem ze stało sie to 19dc.......... wiec teraz bedziemy próbować 16-26 dc Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 13.09.06, 14:30 podziwiam cie z tym karmieniem, ja nie dalam rady. Zabraklo mi mleka ale cieszylam sie bo moglam jesc co dusza zapragnie, mala miala straszne kolki. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 13.09.06, 08:00 A ja mam dobre wiadomości! Nie muszę się szczepić na rózyczkę także możemy zaczynac Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 wynik testu ;) 13.09.06, 08:11 Ja też mam dobre wiadomości Wrześniowe bo zaskoczyliśmy najprawdopodobniej 1.09 2 testy po 2 krechy czekam na wynik bety mam nadzieje że się potwierdzi i wszystko bedzie ok bo jakby nie było to może być gdzies ok.2 tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: wynik testu ;) 13.09.06, 10:04 Gratulacje!!! No to mamy pierwszą wrześniową ciążę na dobry początek. To musi być dobra wróżba. Trzymam kciuki, żeby z chwilę posypałay się podobne wieści Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 10:50 no fakt chyba jestem pierwsza wielkie dzięki czekam jeszcze na wyniki bety ale coś czuję że te 2 testy się nie myliły powodzenia dziewczyny buźka Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 10:52 chyba rzeczywiście jestem pierwsza czekam na wyniki z bety ale coś czuję że te 2 testy sie nie myliły powodzenia dzieczyny, trzymam kciuki buźka Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 13:31 czesc, gratulacje! ile dni po spodziewanej @ zrobilas test? Ja tz mialam owu na poczatku wrzesnia jakos 3ego,, ale jeszcze nie robie testu czekam na @, ktora ma przyjsc w sobote. I chyba juz nie zrobie tego testu bo pobolewa mnie brzuch na @. Czy mialas jakies objawy ciazy? przed zrobieniem testu, jakies odczucia? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: wynik testu ;) 13.09.06, 14:23 Alela, brzuch może pobolewać zarówno na okres jak i na ciążę. Pierwsze symptomy ciąży często są identyczne jak symptomy zbliżającego sie okresu. A normalnie też Cię tak brzuch pobolewa tyle dni przed @? Bo mnie zaczyna pobolewać dopiero w dzień @. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 14:28 Dzwoneczku, u mnie jest dziwnie bo zawsze na tydz. przed @ pobolewa mnie tak na zmiane co drugi dzien. W tym cyklu zaczal wczoraj a dzis juz przestal, pewnie jutro znow sie pojawi. I pierwszy raz mialam uczucie, jakby mi sie piersi wypelnialy, tzn. jedna ( a i tak sa bardzo male . Wczesniej tak nie mialam. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 14:32 a u Ciebie jak samopoczucie, jeszcze 8 dni? z tego co pamietam? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: wynik testu ;) 13.09.06, 14:49 Typuję 7dni od jutra licząc. Tzn. tego siódmego dnia powinien przyjść okres. Ale ja nie mam tak co do dnia, więc jeśli nie przyjdzie to poczekam jeszcze przynajmniej 2-3dni. Dopiero potem ewentualnie zrobię test, jak nie będę mogła wytrzymać. A jak będę mogła wytrzymać, to jeszcze trochę poczekam. A samopoczucie ok. Ale jakoś tak nie nastawiam sie za bardzo na ciążę w tym cyklu. Choć chciałabym, bo fajna data na poród mi by wychodziła - 29V - moje imieniny (jeśli dobrze obliczyłam). A tak czy inaczej koniec maja, początek czerwca - fajny okres. W okolicy jeszcze moje urodziny i rocznica ślubu - może na któreś by trafiło A jak Ty sie trzymasz? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 15:29 jakos sie trzymam, jak tak siedze w domu to kusi mnie zeby zrobic test, zwlaszcza, ze mam w domu i nie musze isc do apteki. Ale po chwilii daje sobie spokoj, musze sie czyms zajac.. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: wynik testu ;) 13.09.06, 15:34 O! to ja kupię test dopiero jak będę go miała zrobić. Jak będę miała w domu, to nie wiem czy się powstrzymam. Tak jak ze słodyczami Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_29 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 16:13 Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa i od wczoraj czytam Wasze posty. Gratuluje wszystkim ktorym sie udalo i niebawem beda szczesliwymi mamusiami. Ja staram sie od maja zeszlego roku. Moj Ukochany mial male problemy ze swoimi plemnikami, ale po roku leczenia wyniki sa juz ok i znowu zaczelismy walke o bycie szczesliwymi rodzicami. Ciesze sie, ze tu zajrzalam, bo dobrze byc w gronie ludzi ktrych sie rozumie i wie co czuja kazdego miesiaca... Zyczcie mi powodzenia a ja trzymam kciuki za Was. Aktualnie (niestety) 2 dc Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 16:28 witaj, witaj! powodzenia! Kiedy owu? jak dlugiemasz cykle? Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_29 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 16:30 Cyle mam jak w zegareczku 28 dni i ciach Bardzo sie staralismy w tym minionym cylku, bo warunki wyjazdu wakacyjnego bardzo sprzyjały. Ale niestety sie nie udało... Owu za 12 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 16:43 u mnie tez jak w zegareczku co 26 dni. Teraz czekam na @ ma przyjsc za 3 dni. a nastepna owu tez jeszcze we wrzesniu, 28-29. U nas tez sprzyjalo wrecz perfekcyjnie ale chyba tez nici... czuje to w kosciach Zobaczymy za 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_29 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 16:35 Cykle mam bardzo regularne i ksiazkowe bo 28 dni. W poprzednim cyklu oczywiscie sie staralismy, ale niestety sie nie udało mimo sprzyjajacych warunków bo bylismy na wakacjach Owu za 12 dni... Kupiłam na allegro testy owulacyjne, zeby pomoc troszeczke naturze. Zobaczymy czy plemniki meza juz sa na tyle silne, ze uda sie ty razem. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_29 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 16:36 sorry, za zdublowana odpowiedz, ale cos mi sie nie chcialo wysłac Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 16:45 ja tez kupilam testy owu. juz 3 razy staramy sie z testami i nic. te z allegro stosowalam teraz, a poprzednio z apteki, oczywiscie drozsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_29 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 16:58 a robiliscie badania? Ja po 5 miesiacach poszłam do swojego lekarza, ze nic sie nie dzieje i on zaproponował, zeby zbadac meza i wyszły kiepsciutkie badania... Przyjmowal pigułki przez wiele miesiecy i badania były coraz lepsze i ostatnio jego lekarz dal juz nam nadzieje, ze moze sie udac Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 18:20 nie robilismy, maymy juz jedno dziecko, i z zajsciem nie bylo problemu ale to juz 3 lata temu... wiec moze trzeba sie przebadac. Ide do gina w tym miesiacu ale nie pomyslalam o mezu, ze moze on powinien sie przebadac, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_29 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 19:27 Nigdy o nich nie myslimy... moj lekarz pomyslal za mnie Powiedział: "Wiesz, jego łatwiej zbadac niz Ciebie tymbardziej, ze masz regularne okresy a testy owulacyjne pokzauja dni płodne 14 dnia cyklu i nic sie nie dzieje (tzn nie chaodzilam w ciaze pzrez jakies pol roku). Zbadajmy najpierw nasienie meza". I niestety okazało sie co sie okazalo, ze musi sie leczyc min. rok. Dziewczyny, wysylajcie facetow na badania! Odpowiedz Link Zgłoś
firka1 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 20:55 witajcie, tak sie ciesze,ze znalazlam Wasze forum, czytam i jest mi jakos razniej; mam juz 33 na karku i od stycznia staramy sie. Niby jest ok, tzn.moje wyniki dobre (chyba czas zbadac "tatusia" :=), owu 28-dniowe. Wakacje mialy byc dobra okazja; 0 stresu, slonce i nawet dni plodne. Niestey nie udalo sie. Kupilam w aptece test i w piatek pierwsze badanie. Czy na tych testach naprade mozna polegac??????? Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: ;(( 13.09.06, 21:04 chyba znowu ze staranek nic nie bedzie. 14dc, zadnych objawow owu nie ma, tempka od trzech dni 36,2°C, sluz gesty mleczny, jajniki nie bola. Czekam do pazdziernika i ide do gina, niech mi cos da na wywolanie. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: wynik testu ;) 13.09.06, 14:42 alela1 napisała: > ( a i tak sa bardzo male Skąd ja to znam Mi na ogół po owulacji nieco pęcznieją piersi, mąż się wtedy cieszy, ale wtedy mnie też pobolewają, więc zbyt intensywne pieszczoty niestety odpadają. A jak przychodzi okres to się mnie zawsze Robert pyta gdzie zostawiłam piersi. Złośliwiec Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: wynik testu ;) 13.09.06, 21:28 blaszany_dzwoneczek napisała: > alela1 napisała: > > > ( a i tak sa bardzo male > > Skąd ja to znam Mi na ogół po owulacji nieco pęcznieją piersi, mąż się wted > y > cieszy, ale wtedy mnie też pobolewają, więc zbyt intensywne pieszczoty niestety > odpadają. A jak przychodzi okres to się mnie zawsze Robert pyta gdzie zostawiła > m > piersi. Złośliwiec Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: wynik testu ;) 14.09.06, 18:26 mnie nigdy nie bolaly, ani przed @ ani przed ciaza, tylko jak karmilam- na poczatku, to wtedy przykladalam kapuste i bylam duma z wielkosci. Szok, 3 rozmiary wieksze! Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: wynik testu ;) 13.09.06, 14:48 he he zrobiłam szybko, ostatnio miałam cykle różnej długości więc albo 3 dni po albo 1 dzień, zalezy jak sie na to popatrzy wczoraj zrobiłam pierwszy i 2 krechy,jedna bledsza po południu pobiegłam na betę i czekam do 17 ej na wyniki i dzisiaj tez rano zrobiłam test drugi raz, druga dzisiaj tez była bledsza ale chyba pojawiła się szybciej brzuch mnie pobolewał ale to własnie było dziwne bo przed okresem boli mnie najczściej kregosłup, a to pobolewanie tez było jakies dziwne...miałam napiety brzuch gdzieś tak koło tygodnia i bardziej czyłam jakieś ukłucia i skurcze co jakis czas niż takie typowe pobolewanie moje dziwne odczucia opisałam w wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=48455939&a=48463380 ze badaniami na bete sie pobiegłam już wczoraj bo chyba bym nie usnęła Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: dla starajacych sie 13.09.06, 21:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=39182786&wv.x=2&a=47164453 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=39182786&wv.x=2&a=47818345 Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: wynik testu ;) 13.09.06, 21:22 Alela ja też mam tak owu jak TY jakoś, ale niestety mam te cykle trochę dziwne, także pewności nie mam- za to mam testy owu, może pomogą.Nie bardzo wiem co się stało w sierpniu- zrobiłam test owu jak czułam, że się zbliża i faktycznie pokazało, że za 48h będzie no a potem @ dopiero po 22dniach także nie wiem czy ta druga faza może tak się przedłużać, chyba zawsze trwa tyle samo...? Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: wynik testu ;) 13.09.06, 21:23 Alela ja też mam tak owu jak TY jakoś, ale niestety mam te cykle trochę dziwne, także pewności nie mam- za to mam testy owu, może pomogą.Nie bardzo wiem co się stało w sierpniu- zrobiłam test owu jak czułam, że się zbliża i faktycznie pokazało, że za 48h będzie no a potem @ dopiero po 22dniach także nie wiem czy ta druga faza może tak się przedłużać, chyba zawsze trwa tyle samo...? Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 huuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrr raaaaaaaaaaaaaaaa 14.09.06, 09:12 dziewuszki odebrałam wczoraj wynik z bety 49 z groszami, ale numer! julug mi wogóle coś się pokićkało, juz sama nie wiem o co chodzi, z bety wynika,że jestem między 3-4 tygodniem, a szaleliśmy jak byliśmy pewni,że jest po owu, bo chcialismy zacząć od wrzesnia patrz.koniec września ...tak pierwotnie wynikało z moich mądrych obliczeń a teraz beta nijak się ma do szaleństw, cyklu i owulacji...kompletne zamieszanie testu owu odadm chyba sąsiadce bo tez planują... nawet jeden mi się nie przydał... Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: huuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrr raaaaaaaaaa 14.09.06, 10:22 hmm znalazłam inne porównanie wyników bety i z tego wynika że to 2 tydzień... no to by się zgadzało... cykl mi sie rozciagnął po sierpniowych wakacjach, pewnie chciał mieć z dobrych 30 dni...a tu hello nic z tego Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: huuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrr raaaaaaaaaa 14.09.06, 16:06 Jeszcze raz gratuluję juleg & antulek 710dni. Nagyon szeretem a kis akasztófavirág tigris fiám... Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: wynik testu ;) 13.09.06, 21:25 Kiciu trzymam mocno kciuki, żeby plemniczki męża były już silne zwarte i gotowe Napisz proszę co może być z nimi nie tak? Warto wiedzieć i w razie czego męża wysyłać na badania Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 13.09.06, 10:06 To super juleg, że nie musisz się szczepić! Tak sobie myślałam, że przykre by było nagle na tak długo musieć odłożyć starania, jak już się je właściwie zaczęło. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 13.09.06, 10:08 juleg napisała: > A ja mam dobre wiadomości! Nie muszę się szczepić na rózyczkę także możemy > zaczynac To super! Cieszę sie, bo mi na twoim miejscu, gdybym musiała na co najmniemj 3 miesiace odłożyć starania, byłoby baaardzo przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 13.09.06, 10:17 Ale bez sensu dwa razy to samo napisałam. Gdzieś mi wcięło najpiew to co napisałam, nie pojawiło się od razu, tylko po dłuższej chwili - jakieś dziwactwo Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania wrzesniowe 14.09.06, 15:20 yyyy... nikt nic nie pisze A ja własnie pożarłam miseczkę zupy soczewicowej, ktorą wczoraj pierwszy raz zrobiłam i mi błogo. I nie muszę obiadu dziś robić, bo zrobiłam wczoraj duuużo. A licznik stuka: jeszcze 6 dni do miesiączki... Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: starania wrzesniowe 14.09.06, 16:11 Uwielbiam soczewicową My już na dniach zaczynamy Idziemy na żywioł, bo juz pogubiłam w tych moich owulacjach Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: starania wrzesniowe 14.09.06, 18:23 czesc dziewczynki! gratulacje dla Megisi! Nigdy nie jadlam soczewicowej zupy, Dzwoneczku trudno jest przygotowac? U mnie jeszcze jeden dzien i ma przyjsc @. Na razie nie ma zbytnio bolu na @, juz mnie to wkurza bo zawsze mialamdosc spory. Moze @ spozni sie.. Dobila mnie to strasznie, nie spie od 2 dni. Cala ja! No ale nic to, jutro lecimy do Wloch pozwiedzac, i odreagowac! Zycze wszystkim milego i owocnego weekendu i trzymajcie za mnie, moze @ nie przyjdzie .... Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: dziewczyny jak tam??? 15.09.06, 09:10 Dzis 16dc owu jak nie bylo tak nie ma ( Tempka juz od 4 dni 36,2°C. Czekam do pazdziernika i biegne do gina, bo to czekanie mnie wykonczy Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
netty2 Re: dziewczyny jak tam??? 15.09.06, 11:11 Hej U mnie ladnie dzis 5dc,wykres temp.jak krajobraz gorski Wczoraj odebralam wyniki hormonow.Wszystko mniej wiecej w normie,tylko testosteron 0,94 a norma 0,09-0,56 . Zobacze co z tych badan wyjdzie...bedzie ze mnie kiedys mama czy nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
aniamaciej2 Re: dziewczyny jak tam??? 15.09.06, 12:53 Klamka zapadła - jutro testuję. 6 dni po spodziewanej@, 1 cykl po tabletach anty. Ogólnie czuję sie bdb. Chwilami mam wrażenie że mam wyższą temp ciała, a nie jestem przeziębiona. Nie liczę na pozytyw, ale mam cichą nadzieję ... Odpowiedz Link Zgłoś