000mazur 21.09.06, 12:45 Dziewczyny!!!co bierzecie jeszcze przed zajściem oprócz folika, czy jest jeszcze coś wogóle potrzebne, czy wystarczy się po prostu dobrze odżywiać? a co najlepiej ćwiczyć przed zajściem:jogę,rozciąganie.........????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blaszany_dzwoneczek Re: co oprócz folika? 21.09.06, 12:52 000mazur napisał: > Dziewczyny!!!co bierzecie jeszcze przed zajściem oprócz folika, czy jest > jeszcze coś wogóle potrzebne, czy wystarczy się po prostu dobrze odżywiać? wystarczy > a co najlepiej ćwiczyć przed zajściem:jogę,rozciąganie.........????? To co się lubi Odpowiedz Link Zgłoś
komentarz6 Re: co oprócz folika? 21.09.06, 14:29 Bierz jeszcze magnez, potas (aspargin), cynk, folik. Odpowiedz Link Zgłoś
ineska2 Re: co oprócz folika? 21.09.06, 17:13 przed zajsciem i w pierwszym trymestrze wystarczy folik i dobre odzywianie. pozniej zobaczysz jakie masz wyniki krwi i samopoczucie i lekarz ci pomoze cos dobrac. czsem nie trzeba nic brac dodatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
anelka.p Re: co oprócz folika? 22.09.06, 12:01 Mi lekarz powiedział, że tylko folik, a zestaw witamin to dopiero jak bede w ciąży, żeby witamina A sie nie odkładała w organiźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia100 Re: co oprócz folika? 22.09.06, 13:02 przed zajściem oprócz Foliku ja brałam jeszcze męża... ) Dużo uśmiechów dla Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
000mazur Re: co oprócz folika? 26.09.06, 14:25 a co z tą witaminą A, czy jej nadmiar szkodzi w czasie ciąży?na co jeszcze uważać żeby nie przecholować? Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: co oprócz folika? 26.09.06, 14:44 Ndmiar witaminy A nie jest wskazany szczegolnie w pierwszym trymestrze. Ale to nie znaczy, ze masz nie jesc marchewki Uwaga tylko na praparaty zawierajace ta witamine. Teraz tyle swierzych warzyw i owocow, ze ja bym nie brala nic wiecej poza ewentualnie kwasem foliowym. Ja jestem w 24 tc i witaminy biore tylko raz na kika dni. Odpowiedz Link Zgłoś