oska81 05.02.07, 12:02 Zakładamy nowy wątek, bo rzeczywiście strasznie muliło poprzedni. Więć dziewczyny wskakujcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 12:04 Wiem Dzowneczku, że to żadne opóźnienie, ja to wszystko wiem, ale to i tak nie zmienia faktu, że jestem niecierpliwa Ale jest już lepiej, gorzej bylo rano Alela - superowe wieści, fantastycznie Ja Ci neistety nie pomogę, bo czegoś takiego nigdy nie miałam, ale jedyne co uważam to działać, działać, działać Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 12:15 ja tez za Ciebie, zeby ci sie wszystko unormowalo!! A mi pozostaje tylko trzymac kciuki, ze moj pecherzyk peknie, wyczytalam gdzies na forum, ze pekaja od 22-24mm. Moj ma 22mm! A i maz w domu, wzial sobie urlop wiec nic tylko dzialac! Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 12:29 Ojojoj, to Wy w ogóle z łożka nie wychodźcie To ja trzymam kciuki, aby ten Twój sliczny pęcherzyk pękł Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Zimowe 05.02.07, 14:27 Komputer mi na dwa dni wysiadl,dzis zagladam,a tu takie wiesci!!!Dzwoneczku GRATULUJE! U mnie 16dc i maz gotowy do atakuTroche teraz do tego inaczej podchdze,bo wiem,ze nie pojdzie nam tak latwo,ale troche luzu na pewno nie zaszkodzi,a moze ciutek pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 15:09 Alela trzymam kciuki za "strzał w dziesiatkę"! U mnie dziś 23dc. Zrobiłam sobie przed godziną progesteron, bo mi sie coś ten mój cykl nie podoba. Zobaczymy co wyjdzie. Myślę, że wieczorem w necie powinny być dostępne wyniki. A tak przy okazji: prolaktynę można robić tylko rano? Bo kobita w labolatorium powiedziała mi, że o tej porze to nie ma sensu robić. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 15:36 Z tego co się orientuję, to prolaktynę najlepiej robić na czczo albo co najmniej 4 godziny po posiłku i to podobno najlepiej rano, bo zmienia się ona w ciągu dnia, a ranne badania dają wiarygodniejsze wyniki. A jak to jest w praktyce nie wiem. Nie robiłam tych badań, na razie przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 16:26 Badania robiłam ok 14, ale od śniadania czyli godz. 8 nic nie jadłam. To wystarczyło żeby zrobić morfologię, ale laborantka stwierdziła, że prolaktyny nie robi się w ciągu dnia tylko rano i na czczo. Jeżeli tak jest faktycznie to tylko dobrze świadczy o labolatorium, bo mogli mi zrobić, zgarnąć kasę i po sprawie, a ja miałabym niewiarygodne wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Iva 05.02.07, 16:58 A ja się chciałam zapytać, co tam Iva u Ciebie? Wszystko ok? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Iva 05.02.07, 17:06 Dołączam się do pytania. Mam nadzieję, że wszystko u niej ok, że beta rośnie prawidłowo i ciąża rozwija się prawidłowo. Trzymamy kciuki Iva! Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Iva 05.02.07, 18:00 U mnie nic nowego, nadal w zawieszeniu. Beta rośnie to minimalne 66% na dwie doby. Piersi mnie bolą, mdłości nie mam, ale mam zawroty głowy. W piątek idę do lekarki, zrobi mi USG. Jakoś negatywnie jestem do tego wszystkiego nastawiona. Jak teraz będę u lekarki to będzie 6 tydzień i 5 dzień od OM. Chyba może jeszcze nie być widać bijącego serduszka i znowu mnie to zestresuje. O ile wogóle jest zarodek. Nastroje różne, raż mam dobry dzień a raz szkoda gadać. Dzisiaj właśnie jest ten gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Iva 05.02.07, 18:03 tzn ten 6 tydzień i 5 dzień to nie tak dokładnie od OM. Ponieważ owulację miałam 17 dc a nie 14 to przyjmuje tak jakbym ostatnią @ miała 3 dni później niż miałam rzeczywiście. Tak aby między tygodniem ciąży a wiekiem płodu było dokładnie 2 tygodnie różnicy. Tak jak to wszędzie zakładają. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Iva 05.02.07, 19:40 Iva najważniejsze że beta przyrasta! Będzie dobrze. Właśnie zobaczyłam swoje wyniki w necie. Znowu się labolatorium szybciutko uwineło progesteron - 8,78NG/ML (norma w labolatorium dla fazy lutealnej 0,95-21, a dla 1 trymestru 9,3-33,2 ). Wnioskuje, że owu była ( mam racje?), ale znowu się nie udało Buuuuuu..... Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Iva 05.02.07, 21:25 Kompletnie nie mam pojęcia Tweety jak mają się wyniki do owu. Jak w ciągu 3 miesięcy nie uda mi się zajść w ciążę, to wtedy mam robić badania, więc pewnie wtedy będę specjalistką, tak jak teraz jestem specjalistką od laparo Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re:progesteron 05.02.07, 21:45 skad wiesz, ze sie nie udalo? Juz w 23dc, widac czy sie udalo czy nie? Strasznie mnie to ciekawi bo w 20dc mam miec badania krwi i progesteron, myslisz, ze po tych wynikach bedzie widac czy jest ciaza czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re:progesteron 05.02.07, 21:46 Tweety, moze to bylo glupie pytanie ale pierwszy raz bede miala to badanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re:progesteron 06.02.07, 13:26 Ja też robiłam pierwszy raz progesteron, ale patrząc na normy za niski poziom jak na ciąże ( bo w ciąży progesteron wzrasta ). A moze się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Iva 05.02.07, 18:06 Iva ściskam Cię mocno i trzymam już wszystko co się da, aby maleństwo się zadomowiło w Twoim brzuszku. I myśl pozytywnie, stres nie jest dobry. Na pewno się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
agatasun Re: Starania Zimowe 05.02.07, 20:57 Hej dołączam do Was dziewczyny ( z lutowego wątku ) dziękuję "blaszany dzwoneczku za zaproszenie pierwotnie miałam się starać w listopadzie ale okazało się że nie byłam szczepina na ospę i postanowiłam najpierw się zaszczepić - niestety z tego powodu musieliśmy się "wstrzymać" na 3 miesiące - no i jestem..... ale teraz znów się zamartwiam bo dzisiaj miałam rengen zęba - no wiecie przed staraniami chciałam zrobić sobie wszystko na cacy iteraz trochę się boję czy po rengenie można się normalnie starać czy znów trzeba coś odczekać........ jeżeli któraś wie to dajcie znać Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 21:21 Witaj Agatko Życzę Ci, abyś nie zagrzała tu na długo miejsca. Oczywiście u nas jest bardzo fajnie ale ...sama rozumiesz Jeśli chodzi o rentgena zęba, to nie słyszałam o tym, żeby coś trzeba było odczekać. Sama staram się od prawie pół roku i również od pół roku chodzę do dentysty, aby zrobić porządek z zębami, miałam robionego rentgena 2 razy i nikt mi nic nie mówił, że muszę robić przerwę. Chyba gorzej by było, gdybyś prześwietlała jamę brzuszną, ale i tak nie powinno nic się dziać. Więc myślę, że spokojnie możecie się starać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agatasun Re: Starania Zimowe 05.02.07, 21:31 hej dziękuję za pocieszenie, w czwartek idę do gina i się spytam - dam oczywiście znać. przeszukałam też strony www i znalazłam tyle "Wpływ promieniowania rentgenowskiego na organizm ustępuje bardzo szybko. Po prześwietleniu nie trzeba więc odczekiwać z planowanym poczęciem. Ważne, żebyś w czasie badania nie była w ciąży. " pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Zimowe 05.02.07, 21:35 Jesli chodzi o przeswietlenie zęba to zupełnie nie masz się czym martwić. Ostatnio nawet jak byłam u dentysty to bardzo dobry ,znany chirurg powiedział mi ,że rentgena zęba można nawet robić w ciąży, tylko wiadomo trzeba pamiętać o fartuchu. To są nowe sprzety nie takie jak kilkanaście lat temu. Podobno za granicą ,nawet nie mówi się o tym ,że w ciąży nie można robić prześwietleń zębów, ale co się dziwić pacjetką skoro mówi ,że ostatni przyszła do niego jego asystentka i powiedziała ,że nie może prześwietlić zęba bo może w ciąży jest. On ma takie podejścia, tylko wiadomo to nie on w ciąży chodzi. Ja robię jeśli to niezbędne to robię prześwietlenia. W pierwszej ciąży nie wiedząc jeszcze ,że się udało poszłam na takie prześwietlenie i zapomniałam poinformować ,ze mogę być w ciąży. Zupełnie nie pamiętałam ,żebym zakładała fartuch ochronny. Sterowałam się bardzo ,miałam nawet siostrę tam wysłać na prześwietlenie ,żeby sprawdziła czy ta osoba ma zwyczaj zakładania fartuchów HiHi Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 05.02.07, 21:49 Hej czy można sie do Was dołączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 21:53 Jak najbardziej, wręcz wskazane W kupie zawsze raźniej Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 05.02.07, 21:57 W takim razie pokrótce się przedstawię Magda - jestem z poludnia... Mam 24l i jak Wy staram sie o dzidzię niestey już bardzo długo bo od listopada 2005 (tj 14 cykl) chętnie poczytam coś o Was Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:02 Witaj Magda Ja jestem bardziej z północy, a dokładniej okolice Torunia, w tym roku kończę 26 lat, czekam z niecierpliwością na @, a zaraz po niej rozpoczynam 6 cykl starań. 14 cykl to trochę czasu, życzę Ci abyś nie siedziała z nami tu długo A mam pytanko, czy ja nie kojarzę Ciebie przypadkiem z forum Niepłodność?? Bo Twój nick jakoś znajomo mi wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:03 Niestety forum niepłodnośc miałm już okazję odwiedzić, ale nie zaglądam tam często... Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:06 Też staram się tam nie zaglądać. Byłam tam swego czasu, kiedy dowiedziałam się, że nie mogę mieć dzieci i konieczna w leczeniu mojej niepłodności będzie laparo, więc czytałam tam o niej sporo. Ale teraz już jestem tutaj, na staraniach. Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:19 Kiedy masz mieć laparo? u mnie też podobno jest wskazana, bo badanie hsg wykazało, że prawdopodobnie mam macicię jednorożną a co za tym idzie jeden drożny jajowód (prawy). Obecnie 2 cykl ciorę CLO i duphaston, czekamy na efekty do ok 22 lutego. Ps jak mogę wkleic suwaczek? mam juz gotowy, tylko nie wiem jak umieścic? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:27 Laparo już miałam, 24 stycznia i jutro jest mój ostatni dzień zwolnienia lekarskiego Miałam PCO i również wyhodowałam śliczną 3-centymetrową torbiel, podczas laparo sprawdzili mi drożność i jajowody mam drożne. Brałam też CLO i duphaston, ale nie dawały rezultatu i gin dał mi skierowanie do szpitala. A suwaczek...musisz wejść w "moje forum" i tam w sygnaturki wkleić linka. Chyba tak to było, dokładnie nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:36 witamy, rozgosc sie tylko nie na dlugo Ja staram sie od czerwca 2006, moznaby rzec, ze jestem tu najdluzej... Staramy sie o druga dzidzie, dzis mialam USG, 11dc, ponoc mam dzis miec owu, to sie okaze w praniu za jakies 10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:21 Ha...i wreszcie świeża krew się pojawiła. Może to i dobrze, że wątek nowy - może ten długi działał onieśmielająco? Witaj agatasun, ale ja Cię pamiętam, nawet byłaś założycielką któregoś z wątków jesiennych, czyż nie? I witaj feromonko, moja imienniczko Powodzenia, dziewczyny. Wysyłam zaraźliwe fluidy, bo ja właśnie wczoraj zobaczyłam dwie kreski. I tak tu waletuję dalej zanim mnie nie wyrzucicie Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:27 Oooo dzwoneczu nie myśl sobie, że Cie tak szybko wyrzucimy! najpierw roześlij fluidki a potem zobaczymy szczęśliwej posiadaczce dwóch kreseczek ślę gratulacje i delikatne uściski Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:29 wkleiłam ale chyba nie zadziała... Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:32 a wklejałaś tam, gdzie masz wpisane M. bo to chyba powinno być to samo Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:33 tak, wlaśnie tam wkleiłam, i nic sie nie pokazało, ale do wklejenia mam 3 możliwości i nie wiem za bardzo która mam wkleić Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:38 ja mam wklejone dokładnie to co widać, tylko jak odpisuje to mam 2 wiersze tego. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:29 Dzwoneczku ale teraz dałaś czadu Wyrzucicie...też coś Siedz tu i nie marudź i zarażaj nas Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:41 Alela u mnie dziś 16cd Oska wkleiłam juz wszystkie 3 i nic nie działa gdybyś mogła to podejrzyj co tam wkleiłaś i czy masz taki znak <*> to sie chyba wpisuje, żeby oddzielić podpisy Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:42 mój suwaczek ciekawe czy to zadziała? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:43 działa ja z kolei nie wiem jak napisać mój suwaczek i mam tak jak link Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:43 ok jest! tylko teraz jak to zrobić , żeby się to pokazywało zawsze pod moim postem? bo teraz poprostu skopiwalam linka i wkleiłam, i żeby sie pokazało to musiałabym zawsze pamiętać żeby to wkleić... Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:46 Skopiuję Ci to co ja mam w syganturce suwaczki.waszslub.pl/waszslub.php?d=2005082000400430 Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:48 heh pokazuje sie to samo co w suwaczku a ja nie wpisywałam tego "mój suwaczek" tylko chyba juz było tak w tym szablonie Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:48 """http: // suwaczki.waszslub.pl/waszslub.php?d=2005082000400430""" oczywiście bez spacji i bez cudzysłowia Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:54 ja wklejam tak samo i nie działa tzn nie ten sam, tylko ten kod który mi wygenerował program ze str www.waszslub...itd Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:57 doszłam do tego że napis można sobie zmieniać, ale nadal nie wiem jak go wstawić Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1&w=15740694 spróbuj coś tu poczytać, ja na tym próbowałam Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 05.02.07, 22:58 to dobry pomysł, bo tu zaśmiecam nam wątek, popróbóje i mam nadzieję, że wrócę z suwaczkiem sorki dziewczyny.... Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 23:01 Nic się nie stało Tylko wróć na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 05.02.07, 23:28 I co powiecie? mam go! mam suwaczka Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 05.02.07, 23:32 Super, fajnie, że się udało. Kiedyś będzie mi się chciało to też tam powędruje i zmienię, ale teraz mi się nie chce Idę film oglądać, a potem spać, życzę miłej nocki. Ostatni wieczór, kiedy mogę dłużej posiedzieć, bo w środę do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
cayenne78 Re: Blaszany dzwoneczku!!! 06.02.07, 00:22 gratuluję! rzadko zaglądam na wszystkie wątki, aż tu przypadkiem gdzieś zauważyłam, że masz 2 kreski! Bardzo, bardzo gratuluję i oby to był najpiękniejszy etap w Twoim życiu. (Takie info zasługują na nowy wątek, a nie że trzeba się doszukiwać ). Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 06.02.07, 13:39 Dziewczyny coś ucichły, czyżby się nic nie działo? Bo u mnie to kompletnie nic sie nie dzieje, z niecierpliwością czekam na @, która znowu chce mi figlować, a za miesiąc, kiedy nie będę jej chciała to głupia przylezie, wrrr Smutny dzień w ogóle dzisiaj, ponury i deszczowy, bleee Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 06.02.07, 13:43 ja jestem, dzis 12dc, prawdopodobnie wczoraj byla owu, tak pokazaly testy, starania byly 2 razy wczoraj i dzisjaj rano, bo nigdy nie wiadomo. Wczoraj mialam okropny bol prawego jajnika tam gdzie byl pecherzyk ale nie wiem czy to byl bol owulacyjny czy przed owulacyjny. Ktory dc u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 06.02.07, 13:46 w poprzednim cyklu owu byla w 13dc, wg. temperatury i bolu a w tym wychodzi, ze 11dc. Ciekawe dlaczego takie przesuniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 06.02.07, 13:51 Ból jajnika jak jest to chyba jest ból owulacyjny, bo wtedy pęcherzyk się odrywa i zaczyna wędrówkę, więc Alelka chyba trafiłaś czego Ci ogromnie życzę. A mierzysz tempkę?? Jaka Ci wychodzi?? A czemu przesuniecia są to nie wiem, może dlatego, że nie każdy cykl jest taki sam, wystarczy lekki stresik albo inne takie i już owu szaleje A u mnie dziś 31dc. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 06.02.07, 13:59 wiesz co jakos darowalam sobie tempke w tym cyklu, nie wiem dlaczego. Moze dlatego,ze jestem niesystematyczna... i leniwa zwlaszcza rano, bo to wiesz dziecko trzeba przszykowac, ubrac, zrobic sniadanie i zaprowadzic do przedszkola a czasmai mam ochote dluzej pospac i generanie ta pogoda mnie dobija. dzisiaj to juz sobie darujemy seks bo co za duzo to niezdrowo W 20dc ide na badanie krwi czyli w przyszlym tygodniu, wiec moze cos bede wiedziala, na pewno sie dowiem czy byla owu. A u Ciebie jak samopoczucie, zero objawow @? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 06.02.07, 14:08 To kurcze troszke szkoda, że w tym cyklu nie mierzyłaś, mogłoby to ładnie wyglądać, ale mnie też czasem nie chce się mierzyć, zwłaszcza w weekend Zacznę znowu mierzyć w nowym cyklu, bo 2 poprzednie to w ogóle na straty były. Samopoczucie moje świetne, nic mnie nie boli, nic nie drażni, złego nastroju też nie mam, więc kiedy szanowna @ raczy mnie odwiedzić to nikt nie jest w stanie określić. Czekam sobie spokojnie, do poniedziałku, wtedy będzie 37dc i jak nadal nic to zadzwonię do mojego gina. W razie czego mam jeszcze w szafce opakowanie duphastonu, to się wywoła, czyli jak zwykle pełna natura A testy owu robiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 06.02.07, 14:46 pewnie, w sobote negatyw, w niedziele prawie dwie kreski takie same, w poniedzialek piekne dwie krechy, czyli wczoraj ok. 11 czyli owu w ciagu 24-36 godz. czyli wypada na dzis, hmm. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 06.02.07, 14:49 test owu pozytywny wczoraj, bol jajnika wczoraj popoludniu. Moze owu jednak byla wczoraj, bez tempki trudno powiedziec. Ale ni cmi to gdybanie teraznie da grunt, ze seks by w odpowiednim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 06.02.07, 15:02 No to bardzo dobrze, dla pewności poprawcie jutro jeszcze, bo to nigdy nie wiadomo A potem czekamy na rezultaty Ciekawe jak tam Aba? Szaleje pewnie dziewczyna i to pewnie nie tylko na nartach Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 06.02.07, 17:05 Alela to widzę że poszaleliście Teraz wszystkie trzymamy kciuki za efekty tych szaleństw! Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka3 Re: Starania Zimowe 06.02.07, 19:02 no to witam mam 26 lat i teraz to juz 3 cykl naszych staran. Niedobra powinna sie pojawic 18 lutego...nie wiem jak ja to wytrzymam. wy jak to wytrzymujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 06.02.07, 19:07 Witaj Oj różnie się to wytrzymuje, ja obecnie czekam na @, która już powinna być, ale nie chce do mnie przyjść Wyjaśnię, bo nie wiem, czy czytałaś wyżej, że jestem po laparo i to ma być pierwsza moja @, aby zaraz po niej kontynuować starania. Będzie to 6 cykl. Tobie życzę, aby małpiszon się nie pojawił W końcu robi się to szczęśliwy wątek, więc życzę 2 kreseczek. Odpowiedz Link Zgłoś
agatasun Re: Starania Zimowe 06.02.07, 19:32 hej właśnie wróciłam o dentysty.....i muszę sie wstrzymać do marca - 1 marca będę mieć usuwaną 8 chirurgicznie i lepiej to zrobić przed ciążą....no cóż, tak bywa...ale od 1 marca zaczynam na całego!!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka3 Re: Starania Zimowe 06.02.07, 19:38 to w takim wypadku Tobie zycze aby przyszla a mnie ominela. Cale szczescie ze mam prace ktora mnie zajmuje...bo bym zwariowala.tak naprawde to staramy sie od wrzesnia,ale bylo to ciezkie bo widzialam meza tylko kilka dni w miesiacu i to nie byly te dni..wiec nie licze tych miesiecy.Kurcze wiem,ze 3 cykle to nic zlego..ale tak bardzo bym chciala. Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 06.02.07, 21:45 Witam nową starającą się U mnie narazie/już nic sie nie dzieje, zmiezrymy jutro temp i sie okaże Alela - tzrymam kciuki za te szaleństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka3 Re: Starania Zimowe 07.02.07, 09:49 i jak? mi sie nawet podwyzszyla, ale to dopiero 21 dc.. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 07.02.07, 12:41 nie dziekuje u mnie 13 dc, juz po owu, tak mi sie wydaje, zmierzylam tempke rani i jest 36.8 ale bylo wczoraj wino czerwone wieczorkiem wiec chyba dlatego taka tempka. Poszlam dzis na aerobik zeby nie myslelec, mam nadzieje, ze nie wyskakalam tam niczego Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 07.02.07, 13:41 Dziś pierwszy dzień w pracy po zwolnieniu więc króciutko, bo roboty mam full. Chciłabym tylko powiedzieć, że dziś 32dc, @ nie widać i w ogóle wszystko do d... Mam nadzieję, że u Was dziewczyny humory lepsze i że działacie pełną parą Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 07.02.07, 13:49 Eee...A już myślałam, że może okres dostałaś... Ale nic to, lada dzień przyjdzie na pewno. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 07.02.07, 14:11 Oska jeszcze trochę cierpliwości i @ przyjdzie. Widać lubi Cię troche podenerwować U mnie 25dc, a wczoraj i dzisiaj trochę wyższa temperatura. Kurcze gdyby nie ten progesteron ( 8,78NG/ML w 23 dc. ) to pewnie robiłabym sobie nadzieje, że może dzwoneczek mnie "zaraził". Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka3 Re: Starania Zimowe 07.02.07, 14:43 wysylam "okresowe fluidy" moze przezuce na ciebie ja jej nie chce,chetnie oddam(jak przyjdzie) Glowa do gory Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 07.02.07, 14:57 Ale w szoku jestem, dziewczyny. Śniło mi się dzisiaj, że moja siostra cioteczna też jest w ciąży. Nawet opowiadałam ten sen dziś rano mężowi i razem się zastastanawialiśmy, że z czwartym dzieckiem zrobiłoby im się trochę ciasno, bo mają już trójkę. I czego się właśnie dowiaduję od mojej cioci? Że Dorota w ciąży, hihi. A ja w sny nie wierzę, mam swoją teorię, że sny to pomieszane myśli, obrazy i zdarzenia, które już były, i które się w czasie spania układają w odpowiednich szufladkach mózgu. Teraz ta moja ugruntowana niewiara w znaczenie snów zaczyna chwiać się w podstawach. Normalnie dysonans poznawczy odczuwam Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka3 Re: Starania Zimowe 07.02.07, 15:10 wkoncu jestes w blogoslawionym stanie,nie? Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Do Dzwoneczka m.in. 08.02.07, 09:39 Po pierwsze to z całego serca Ci gratuluję )) powiem tak jak mój mąż lubi mówić często - JA WIEdziałam że tak będzie )) No to dziewczyny do dzieła!!! Teraz na Was kolej życzę każdej tych upragnionych 2 kresek na teście. ps. jak już się pojawią to nie ma potrzeby sprawdzać co 2 min - one nie znikną )) - ale sama tez tak latałam jak głupia i gapiłam w ten test. całuski i trzymam za WAS kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 07.02.07, 16:38 Dzięki dziewczyny za wsparcie, na Was naprawdę można zawsze liczyć Dzięki Dzwoneczku, to ładnie wyśniłaś Ja również w sny nie wierzę. Kiedyś śniły mi się ryby i różne czynności z nimi i gdzieś wyczytałam, że rychło ciąża i łatwe rozwiązanie, taaa, jak diabli się spełnia O losie, dziś był 1 dzień w pracy. Straaasznie ciężko mi było. Nie chciało mi się nic robić, a na biurku stos papierów. Trochę mnie brzuszek bolał, tak jakby na @, pobiegłam do łazienki, a tam czyściutko i suchutko. Ale ten ból, co prawda bardzo słaby, ale jednak, może coś zapowiada, chętnie przyjmę od Was wszystkich , ale z rozsądkiem, żeby się ze mnie nie lało Idę się trochę położyć, bo zmęczona jakaś jestem, może się zdrzemnę chwilkę. Aha, Rzymianko, Feromonko i Agatasun, może wkleicie swoje fotki na forum, co byśmy wiedziały jak wyglądacie?? Nasze fotki są na wątku Starania Noworoczne To tymczasem Buziaki Aga Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka3 Re: Starania Zimowe 07.02.07, 16:46 chetnie zamieszcze fotke,ale jak to sie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 07.02.07, 17:46 Na staraniach noworocznych jest instrukacja. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=54086935&a=56570802 Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Starania Zimowe 07.02.07, 19:16 Hej ja Waszych fot nie widziałam, ale wskoczę wieczorkiem na starania noworoczne i poszukam, moje wolałabym posłać na maila, więc jeśli chcecie żeby posłała na inny adres niż gazetowy to dajcie mi znać na priv. Będę wysyłać koło 20.30 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka3 Re: Starania Zimowe 08.02.07, 10:35 no to teraz kolej na mnie, fotki z wakacji(ostatnie zrobione) ale wakacje byly w listopadzie,wiec nie tak dawno img214.imageshack.us/my.php?image=dscn1711za0.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka3 Re: Starania Zimowe 08.02.07, 10:37 i nastepne img104.imageshack.us/my.php?image=dscn1722tn7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 08.02.07, 13:53 Bylas na Maledivach? Bylam w zeszlym roku i te bungalowy na wodzie to znak rozpoznawczy Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe do rzymianki:-) 08.02.07, 13:59 images11.fotosik.pl/45/b6b3c5bf975b4d69med.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka3 Re: Starania Zimowe do rzymianki:-) 08.02.07, 19:03 nie da sie ukryc podobaly Ci sie? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe do rzymianki:-) 08.02.07, 20:50 marzenie.... jak tylko zamkne oczy jestem tam znowu Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Dzwoneczku Grrrrratulacje!! 08.02.07, 15:03 Hej babeczki, ja ciagle i uparcie Wam kibicuję i widzę juz pozytywy tej mojej wierności Dzwoneczku - kiedy termin?? Październik?? Jak się czujesz?? Bardzo się cieszę razem z Tobą, a teraz życzę Ci lekkiej, łatwej i przyjemnej ciąży, oraz miłego oczekiwania na wystaranego potomka. Aba, Alela i reszta ekipy - trzymam kciuki dziewczyny Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Dzwoneczku Grrrrratulacje!! 08.02.07, 15:27 Ja-goda hej!! Ktory to tydzien u Ciebie? jak sie czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Dzwoneczku Grrrrratulacje!! 08.02.07, 18:55 Ja-goda, kopę lat, że tak powiem Mów zaraz co u Ciebie. Dzięki serdeczne za miłe słowa Tobie i Karolacie. Termin wychodzi mi z obliczeń na 13 października. Czuję się dobrze póki co, tylko trochę senna i jakoś tak zmęczona bywam popołudniu i wieczorem, choćbym się wcale nie przemęczała. I cycki mnie bolą. Ale gdyby tak miało być dalej to nie mam nic przeciwko temu, choć wiem, że jeszcze mam czas, żeby mnie dopadły mniej przyjemne dolegliwości Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: Dzwoneczku Grrrrratulacje!! 12.02.07, 11:54 Cześć i czołem U mnie juz 17 tydzień ciaży, od 1,5 tygodnia czuję ruchy ( cuuuudowne ) i wreszcie przestałam wymiotować. Szczerze powiedziawszy myślałam, ze to nigdy się nie skończy, ale teraz jest juz całkiem dobrze. Ciągle tylko spać mi sie chce i sypiam po 10 - 12 godzin na dobę. Jutro mam wizytę u lekarza, moze wreszcie maluch da sobie zajrzeć między nóżki, bo ostatnio strasznie wstydliwy był. Napiszę Wam, jak się dowiem czy będzie siostra czy brat ( obstawiamy brata )dla naszego Mikołaja. Dzwoneczku jeszcze raz życzę zdrówka dla Was obojga, a dla Ciebie jak najmniej przykrych dolegliwości w pierwszym trymestrze. Dziewczyny - trzymam kciuki za Wasze starania, wiem, ze już całkiem niedługo będę Wam tak samo gorąco gratulować. Jestem o tym przekonana. Buziaki, Agata Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Do Ivy 08.02.07, 22:01 Iva, powodzonka jutro na usg, daj nam znać koniecznie co i jak. Na pewno wszystko będzie dobrze, bo musi być dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Do Ivy 09.02.07, 22:17 Tak szybciutko bo ide córeczkę kłaść spać, dopiero weszliśmy do domu. Jest zarodek ,jest prawidłowe echo,uwidoczniona obecność akcji serca płodu.Wymiar CRL odpowiada 6 tyg +2 dni. Różni się tylko o 3 dni od tego ,który ja sobie wyznaczyłam licząc od owulacji (+ 2 tygodnie - tak jak pisałam wcześniej). Poniwaz ta beta troszkę słabo przyrastała mam brać przez dwa tygodnie duphaston 2 razy dziennie, zwłaszcza ,że teraz jest termin następnej miesiączki.Może to tez być taka moja uroda, szkoda ,że w pierwszej ciąży nie wiem jak mi przyrastała.Następne USG za dwa tygodnie. Chyba będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Do Ivy 10.02.07, 07:21 No to się cieszę bardzo, Iva A co u reszty? Alela, który dc u Ciebie? Oska, miesiączka nie przyszła jeszcze? A mnie coś mdlić zaczyna. Ale wmawiam sobie, że coś mi zaszkodziło, niebawem przejdzie i ciążowych mdłości to ja nie będę miała Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Do Ivy 10.02.07, 08:18 gratuluje Iva bardzo mocno! Dzwoneczku oj obawiam sie, ze cie nie omina mozesz miec lekkie mdlosci wieczorem ale beda. A moze sa przypadki bez mdlosci? nie wiem nie spotkalam sie. U mnie 16dc, mierze tempke od owu, niestety wczesniej zawalilam. Od4 dni mam 36.9 a dzis 37. Wiem, ze nic to nie znaczy ale ciekawa jestem kiedy spadnie. Generalnie doszukuje sie jak glupia jakichkolwiek objawow ciazy a tu nic, cycki nie bola no moze lekkie mrowienia sa ale przez moment. Nic mnie nie boli. Jedyne o czym mysle to badania meza, postanowil pojsc zobaczyc czy jego pleminki wogole sa aktywne. Naczytalam sie na forum nieplodnosc ale nadal wierze, ze moze jeden z nich nie zasnal Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Do Ivy 10.02.07, 08:20 zastanawiam sie nad sluzem jaki powinien byc po owulacji? Czy powinno byc sucho? U mnie caly czas mokro, sluz bialy. Ale moze taka moja uroda. Wczesniej bylo mniej po owu. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Do Ivy 10.02.07, 10:00 Ja póki co nie mam mdłości mam straszne zawroty głowy. Jeśli chodzi o śluz to ja zawsze po owulacji miałam bardzo malutko, a w cyklu ,w którym się udało miałam cały czas po owulacji ciagnacy żółtawy śluz i to sporo. Zresztą do tej pory mam - szkoda,że w dni płodne nie miałam tyle śluzu co teraz. Ach i po owulacji zaczęła mnie boleć tylko jedna pierś, dopiero potem doszła druga ,ale zdecydowanie słabiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Do Ivy 10.02.07, 16:41 Iva świetne wiadomości! Bardzo się cieszę! Ja dziś mam dostać okres, ale jeszcze się nie zjawił i nic na to nie wskazuje żeby miał dzisiaj zaszczycić mnie swoją obecnością ( ani brzuszek mnie nie boli, piersi też w normie, temperatura bez zmian ). Zrobiłam test - wynik negatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Do Ivy 10.02.07, 16:58 > Dzwoneczku oj obawiam sie, ze cie nie omina > mozesz miec lekkie mdlosci wieczorem ale beda. Oj, też sie już tego obawiam. Ale podobno "tylko" 70 % kobiet miewa w ciąży mdłości i wymioty, gdzieś to przeczytałam. Zresztą na forum część dziewczyn twierdzi, że nie miała wcale mdłości. Więc ja naiwnie się łudziłam, że może ja w tych 30% się znajdę Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Do Ivy 10.02.07, 17:03 Trzymam kciuki zebyś była w tych 30%!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Starania Zimowe 11.02.07, 10:25 U mnie dzis 17dc, temperatura spadla z 37 na 36.7, i teraz nie wiem czy juz bedzie spadac czy moze jeszcze wzrosnie? Nic pozostaje czekanie. A co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 11.02.07, 16:01 A u mnie @ nadal nie przyszła. Na szczęście wczoraj i dzisiaj byłam na nartach więc nie miałam możliwości biegać co 5 min do kibelka żeby sprawdzić co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Zimowe 11.02.07, 21:07 Witam po krotkiej przerwie.Byłam w sobotę u gina i w marcowo-kwietniowym cyklu zaczynamy pierwszą inseminacje!!!I oby ostatnią.Niestety jeden cykl nam ucieknie,bo akurat w momencie owulacji mąż wyjeżdża,doktorek zreszta też.Tak więc czeka mnie mały psychiczny odpoczynek.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 12.02.07, 09:11 Lamiciad ja tez powoli zaczynam sie zastanawiac nad klinika nieplodnosci. Wysylam meza w przyszlym miesiacu, powiedz mi jak dlugo trwa taki proces, od poznania przyczyny do inseminacji? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 12.02.07, 07:23 Witam Was, pare dni mnie nie było, bo internetu w domu nie miałam (ależ byłam wściekła, to nałóg) Iva - super wieści czytam od rana Bardzo się cieszę Alela - trzymam kciuki, aby się ten cykl były właśnie TYM cyklem!! Lamciad - na pewno się inseminacja uda, bo po prostu musi! Dzwoneczku - optymistka z Ciebie co do mdłości, ale życzę Ci tego abyś nie miała A ja ciągle wiszę w oczekiwaniu na starania. Małpiszon nie przyszedł, a normalnie powinniśmy się już starać Po 9 dzwonię do mojego gina, zobaczymy co mi powie. Dziś 37dc. Pozdrawiam Was Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 12.02.07, 07:50 oska81 napisała: > Dzwoneczku - optymistka z Ciebie co do mdłości, ale życzę Ci tego abyś nie miała Już mój optymizm w tej kwestii się skończył. Oska, trzymam kciuki, żeby okres jednak przyszedł. I za pozostałe dziewczyny też trzymam kciuki, żeby się udało, a jak się uda, to żebyście się czuły lepiej niż ja od soboty. Chyba dół mam A sama tego chciałam... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 12.02.07, 09:09 Oska trzymam kciuki! Aba, wrocilas juz? Dzwoneczku dla pocieszenia-ja tez mam dola chociaz nie jestem w ciazy. U mnie 18dc, tempka 37, ale nic nie czuje, tylko jestem rozdrazniona i zla jak to zwykle przed okresem. Odpowiedz Link Zgłoś
mijul Re: Starania Zimowe 12.02.07, 11:40 witajcie dziewczyny, czytam sobie Wasz wątek jakiś czas i strasznie tu u Was miło . Alela - ja dzisiaj bardzo podobnie jak ty bo u mnie 19 dc. Starania były co drugi dzień. Zobaczymy u nas też starania o drugą dzidzię. i też już długo trwają (z ciążą biochemiczną w trakcie i dwoma miesiącami odpuszczenia), razem 7 miesięcy. W marcu idziemy się przebadać z mężem - żeby zobaczyć co z naszymi organizmami się dzieje. Niemniej jednak czuję że wszystkie w końcu zafasolkujemy, to pewne!! ucałowania dla Was wszystkich serdecznie, mijul Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 12.02.07, 12:02 witaj Mijul! A jakie u Ciebie cykle? U mnie 26-27dni. Odpowiedz Link Zgłoś
mijul Re: Starania Zimowe 12.02.07, 16:30 hej Alela, u mnie cykle 27-28 dni, więc idziemy właściwie łeb w łeb . Tyle tylko że w tym miesiącu miałam straszny stres (mój synek zachorował dosyć nietypowo) i 3 tyg właściwie nie egzystowałam. dopiero teraz jest trochę lepiej tak więc w tym cyklu nie nastawiam się na sukces. ze stresu schudłam, nie mogłam spać, byłam strasznie strasznie zmęczona. Tak więc ja w tym miesiącu 22 lutego to raczej czekam na @ a nie na jej brak. Ale ja przejmuję @ w od Was wszystkich ją absolutnie odciągam )) 7 marca idziemy do lekarza zapytać jakie badania możemy zrobić żeby wiedzieć czy nie "strzelamy na próżno". Tak czy siak jestem dobrej myśli, w końcu się uda. a do lekarza idziemy bo nie chce mi się denerwować przed kazdą miesiączką "udało się czy się nie udało" bo trochę mnie to już zmęczyło. domyślam się że wiesz co czuję . Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Już jestem, wróciłam ... 12.02.07, 13:00 cała , zdrowa i w jednym kawałku! Ale mi Was brakowało , widzę że nie próżnowałyście tyle postów natrzaskane ze ledwo przez to przebrnęłam Aby formalnosci stało się zadość to najpierw Wielgachne Gratulacje dla Dzwoneczka , szczęśliwych 9 m-cy Ci życzę, własciwie to mogłam to zrobić juz przed wyjazdem bo juz wtedy czułam ze jesteś w ciąży ale co tam Oska - oby ta @ wreszcie przyszła i oby był to ostatni Twój m-c z nią a kysz a kysz ! Alela - za Ciebie też trzymam kciuki , nawet daje Ci pierszeństwo bo wiesz że My już najdłuższe stażem na wątku, teraz Nasza kolej , szkoda że nie można tak sobie zaplanować? Ja też zaczynam mysleć o tym żeby mąż poszedł na badania poczekam jeszcze tylko te dwa trzy m-ce i na wiosne niech idzie, pewno się chłopina zestresuje musze mu zacząć napomykać co i raz żeby się zaczął nastawiać no i niestety trzeba spojrzeć prawdzie w oczy że znów mamy problem z ciążą ! ( wtedy z jej utrzymaniem)i to będzie najgorsze bo zaraz się zdołuje i zamiast on mnie to ja jego będę pocieszać,a TY już rozmawiałaś ze swoim na ten temat? Tweety - nie chcę Cię wyzbywać złudzeń ale z takim progesteronem to niestety na dużo liczyć nie możesz, przykre to ale wolałam Ci napisać, mam nadzieję że Cię nie uraziłam? Progesteron wskazujący na odbytą owu musi być powyżej 20! ważny jest też estradiol , który bada się razem z progesteronem dopiero wtedy widać jaka była komórka i czy owu się odbyła ja np miałam progesteron coś tam 24 a estradiol ponad 300 i jak powiedziała ginka był to książkowy wynik swiadczący i o przebytej owulacji i o bardzo dobrej komórce, tylko co z tego jak i tak w tym ,, książkowym,, cyklu nie zaszłam! a progesteron i ciąża to też na dwoje babka wróżyła i nie ma się czym sugerować Emika i Iva - bardzo się cieszę że u Was wszystko idzie dobrym torem oby tak dalej, samych uśmiechów na buzkach Wam życzę! Lamciad - A kupiłaś mężulkowi Salfazin on podobno bardzo poprawia parametry nasienia może i na jego lepiej wpłynie? teraz sobie odpoczywaj i przygotowywuj się do inseminacji, nastaw się pozytywnie , zrelaksuj a wtedy się uda, wiem że to łatwo się mówi gorzej z wykonaniem ale chociaż trochę postaraj się wyluzować będzie Ci potem łatwiej, a może nie będzie potrzeby inseminacji ? może się niespodziewanie uda? życzę Ci tego z całego serca, a ile Ty juz się starasz bo zapomniałam znów? Witam też wszystkie nowe koleżanki bardzo fajnie że do Nas dołączyłyście , zawsze coś nowego napiszecie i na wątku będzie jeszcze przyjemniej! Uff chyba wszystko co chciałam napisać do Was tak bezposrednio mam nadzieję że żadnej nie pominęłam? A ja wyjeżdziłam się za wszystkie czasy przez 9 dni tylko narty narty i nic więcej , dosłownie bo nawet staranek nie było , moja córka chodziła spać około północy i nie było mowy o zaciągnięciu jej wcześniej do łóżka , pół domu to były dzieciaki w jej wieku i do nocy ganiały, jak już się łaskawie położyła to My byliśmy tak padnięci że nawet nie mieliśmy siły czekać aż zaśnie! także w tym m-cu się nie nastawiam na ciąże , raczej na 100% jej nie będzie początkowo byłam zła a po dwóch dniach stwierdziałam że nie mogę wszystkiego robić na siłę bo mam dni płodne i terroryzować tym moją rodzinę, odpuściłam i poiem Wam że pierwszy raz od 5 m-cy się świetnie czułam , nie myślałam w koło o staraniach , śluzach nie wyliczałam nie sprawdzałam nie cudowałam a przede wszystkim nie nakręcałam się i było mi z tym CUDOWNIE! Boże co za luz , nie ma warunków i kropka, pewno jak dostanę okres to znów będzie mi trochę przykro ale jakoś ( z Wami) przeżyję i od nowa zacznę już 7 cykl ( ale ten czas leci) muszę w nim napewno w połowie zrobić prolaktyne z obciążeniem bo moja jest na górnej granicy i ginka kazała jeszcze to skontrolować Ale się napisała, obejrzałam sobie Wasze zdjęcia i teraz chociaż wiem do kogo piszę super uczucie, Wy jeszcze musicie poczekać ze dwa dni jak będę w pracy to Wam wyślę Aha i na koniec bardzo ważne spostrzeżenie możecie się śmiać albo nie ale przez te 9 dni najnormalniej się za Wami stęskniłam..... Pozdrawiam aba Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Już jestem, wróciłam ... 12.02.07, 13:16 Witaj Aba)) No pogodę to miałaś chyba wymarzoną Super, że już do nas wróciłaś. Nie wiem jak reszta dziewczyn, ale ja na pewno (reszta pewnie też) również się stęskniłam Super, że wyjazd się udał, najważniejsze że odpoczęłaś No i teraz czekamy na Twoją fotkę Próbuję dodzwonić się do mojego lekarza, ale ciągle jest zajęty (ma pacjentki), ale będę próbować dalej. Witam nową forumowiczkę Mijul Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Już jestem, wróciłam ... 12.02.07, 13:24 witamy goraco Aba!! A propo tych hormonow to ja mam badanie krwi w ta srode, jak bede miala wyniki to zaraz sie do Ciebie zglosze i interpetacje bo wizyte u gina mam dopiero w sobote. A propo meza to sam zaproponowal,ze chetnie pojdzie i zbada nasienie i nawet wytlumaczyl mi na czym polega seminacja czy jakos tak, a ja pytam skad wiesz a on na to, ze zyje juz dobre parych lat na tym swiecie... Chyba sie naogladal jakis programow na Discovery Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 12.02.07, 14:31 Kochane jesteście , pogode miałam piękną słońce , codziennie świeży śnieg żyć nie umierać alelka pewnie że pisz wyniki, na tyle na ile będę umiała to Ci pomogę , jakieś tam podstawowe rzeczy wiem także chociaż trochę Cię oświecę Kurczę, mam kupe prania, sprzątania , obiad muszę ugotować a ja nic nie robię tylko siedzę na forum i czytam co się u Was wydarzyło, paranoja , jestem uzależniona czy co? Oska jeszcze chciałam się pochwalić że nie wypaliłam w górach ani jednego papieroska ! chociaż korciło mnie strasznie ale jakoś dałam radę dumna jestem z siebie Dobra biorę się za robotę , córka ze szkoły wróci głodna a ja nie mam nic naszykowane całuski Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 12.02.07, 14:47 > Oska jeszcze chciałam się pochwalić że nie wypaliłam w górach ani jednego > papieroska ! chociaż korciło mnie strasznie ale jakoś dałam radę dumna jestem z > > siebie No Aba gratulacje!!A ja dumna z siebie nie jestem, bo znowu popalam, stresa łapię strasznego, wiem, że to żadne wytłumaczenie, ale mówi się trudno. Tak trzymać Aba, nie pal A do mnie w końcu lekarz oddzwonił i powiedział, że mam czekać jeszcze na miesiączkę do 23.02 tak jak mam umówioną wizytę i wtedy przyjść, jak dostanę @ przed 23.02 to mam przełożyć wizytę na pare dni później i mówił, żebym była spokojna Tak myślałam, że powie, ale wolałam zadzwonić i się upewnić. Trochę mi ulżyło, więc czekam sobie spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
beatle80 Re: Starania Zimowe 12.02.07, 15:18 Witam dziewczyny, Tej zimy też zaczeliśmy starania. Owu o ile dobrze pamietam była 01.02.2007. To pierwszy miesiac naszych starań po 4 miesięcznej przerwie po Logescie. Cykle mam regularne i okres powinnam dostać 16.02.2007. Chociaż mam nadzieję że nie dostanę. Chociaż to może zbyt optymistyczne wierzyć ze uda nam się za pierwszym razem... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 12.02.07, 16:41 Witaj Beatle na Naszym wątku wierzyć zawsze można nawet trzeba kiedyś w końcu wszystkie będziemy w ciąży, powodzenia w starankach Oska no no z tym paleniem , chociaż trochę się ogranicz a @ pewno dostaniesz trzeba tylko czekać spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 12.02.07, 16:57 Witam po nartach. Spokojnie nie uraziłaś mnie. Poziom progesteronu swiadczy o owulacji gdy jest powyżej 20, ale w jednostkach nmol/l, a ja miałam 8,78NG/ML czyli w przeliczeniu około 26,5nmol/l. Czyli ok. Fajnie że miałaś super pogodę. Ja dzisiaj znowu byłam na nartach i też było super. Warunki śniegowe bardzo trudne, ale słoneczko wynagrodziło nam wszystkie minusy. Do mnie @ jeszcze "nie dotarła", a to już 3 dzień zwłoki. Temperatura nadal wysoka - jeżeli moje 36,6 można nazwać wysokim Ale taka moja "uroda". Dzwoneczku mam nadzieje, że się już lepiej czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Do Tweety 12.02.07, 17:18 O to masz super wynik , teraz zostaje tylko czekać , trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 12.02.07, 18:22 Witamy nową staraczkę Życzę powodzonka Tweety - kciukasy są trzymane za Ciebie, aby się udało Wiecie co, przeszła mi przez głowę jedna myśl i aż sama się jej przestraszyłam. Więc poczytałam troszkę w necie i głuuupia chyba jestem, po co ja czytam takie rzeczy. A może ja już @ nie dostane?? Przez najbliższe 9 miesięcy?? Przecież po mojej laparo cykl mógł mi się wydłużyć i owu mogła być nawet w 28dc, a długość cyklu może być nawet 52 dni, więc może...nieee, to by było zbyt piękne... Testu na razie nie ma co robić, bo i tak za szybko na stwierdzenie czegokolwiek. Hmmm, no nic, jak kazał lekarz czekam sobie spokojnie na @. Czekam dalej na @ Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 12.02.07, 21:02 Dziewczyny, dziś ok. 16 zobaczyłam dwie kreski. Nic nie mówiłam bo druga była bardzo blada. Poszłam na bete i mam już wynik: 61!!!!!! Wygląda na to że się udało!!!!! Jeszcze to do nas nie całkiem dotarło, ale uśmiech nie znika nam z twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 12.02.07, 21:11 Rany Julek!!Tweety to cudownie GRATULACJE!!! Nasz Dzwoneczek normalnie otworzyła puszkę z ciążami Oby tak dalej dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 12.02.07, 21:15 Właśnie w pierwszej kolejności pomyślałam o Dzwoneczku, że mnie cudownie "zaraziła"! Mam nadzieje, że nie tylko mnie! Ps. Ja tak samo jak i ona miałam drugi skok temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 12.02.07, 22:30 Tweety, gratulacje!!! Ale się cieszę! Aż mi się troszkę humor poprawił. Trzymam kciuki, żeby było dobrze wszystko i żebyś się dobrze czuła. Ja niestety czuję się okropnie, coraz gorzej w dodatku. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 12.02.07, 22:43 Pokazałabyś swój wykres, ciekawa jestem Na kiedy wychodzi Ci termin, policzyłaś już sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka3 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 10:29 w ktorym dniu cyklu robilas bete? ja w 26 i wyszlo 78,2...a babka poweidziala ze nie umie powiedziec czy to ciaza ze niska...ale dziewczyny mnie tu pocieszaja Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Zimowe 12.02.07, 21:07 Alela-jak poszlam do mojego gina z wynikami badan meza to od razu podjal decyzje o inseminacji.I juz chcial zaczynac w nowym cyklu,ale tak jak pisalam akurat na czas mojej owulacji wyjezdza zarazem doktorek jak i moj maz. Jutro jeszcze mezus idzie na wizyte do androloga i zobaczymy co on na to wszystko. Aba-witaj po urlopie!U nas 5 cykl staranek sie konczy.Inseminacja przypadnie nam na 7 cykl.Maz łyka od 2 miesiecy Androvit i kwas foliowy i lekarz przytaknal,ze jak najbardziej slusznie.Wazne,zeby witaminki mialy w sobie selen. A tak ogólnie to dziś 23dc i wciąż pozostaje mała nadzieja,że może się uda naturalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Zimowe 12.02.07, 22:49 tweety_28 GRATULUJE!!! COś tak dzisiaj mi się wydawało jak czytałam ,że to już dwa dni po terminie. Wiadomo testy czasem są negatywne ,bo owulacja była ciut później. Chyba powoli zacznie się wykruszać wątek, czego Wam dziewczyny życzę z calego serca. tweety_28 czy to Ty pisałaś ,że masz sporo śluzu po owulacji? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Zimowe 12.02.07, 23:05 tweety_28 czy Ty jesteś z Krakowa? Jestem chyba jakaś zakręcona. Nadal mi sie mieszcie dziewczyny. Muszę chyba założyć nowy folder, powklejać Wasze zdjęcia i opisik.HiHi Wy też tak macie? Jesli jesteś z Krakowa to gorąco polecam Ci moją lekarke. Kobieta cudowna. Już wiele moich znajomych do niej chodzi i wszystkie zachwycone. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 09:42 Ale wiadomosci z samego rana , super Tweety że tak szybko się udało! Szczęśliwego,,chodzenia w ciąży,,. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 10:12 Niestety dupa ze mnie bo nie umiem wkleić swoich fotek wz z tym powysyłam Wam je każdej z osobna na meila gazetowego postaram się nikogo nie pominąć jakby co to upomnijcie się Aha jeszcze w ramach wyjaśnienia bo zdjęcia mam jakieś benadziejne i na żadnym nie jestem sama więc Ja to ta w czerwonej kurtce a moja córka to ta w czerwonym kasku, wysłałam Wam jeszcze jedno zdjęcie z lata ub roku, tam Nas lepiej widać. Mam nadzieje że wszystkie dostaniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 10:55 Dzwoneczku termin wychodzi mi na 21.10. Wykres mogę Ci przesłać mailem bo ja go robiłam sobie sama w excelu. Nie korzystałam z żadnych stron www. Rzymianka3 bete robiłam 3 dni po terminie @ ( cykle miałam 27 dniowe ). Na moim wyniku były podane dokładne normy ( dla każdego tygodnia ciąży ). Dodatkowo w necie wyczytałam ze wynik powyżej 25 to na 100% ciąża. Iva, tak jestem z Krakowa. To nie ja pisałam o tym śluzie, ale też z nim miałam małą "przygodę" tzn. śluz płodny skończył się chyba 2 dni po skoku temperatury po czym po 2 dniach znowu się pojawił, ale już bez zmian w temperaturze. Temperatura troszeczkę mi jeszcze skoczyła na parę dni przed terminem @. Dzięki za polecenie lekarki! Może się przyda zobaczę. Ja chodzę od 11 lat do tego samego lekarza i raczej jestem zadowolona, ale nigdy nic nie wiadomo i takie informacje są bardzo cenne. Dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 11:39 gratulacje dla nastepnej "zarazonej"!!!! SUUUUUUPER! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 13.02.07, 12:19 tweety_28 napisała: > Dzwoneczku termin wychodzi mi na 21.10. To chyba będziemy razem w wątku październik 2007, jeśli się tam wybierasz. Fajnie! Ja mam na 13.10. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 10:59 A jeszcze jedno: Dzowneczku czy Ciebie też boli brzuch. Bo mnie tak, ale już nie tak jak na okres? Planowałam dopiero w przyszłym tygodniu iść do lekarza ale chyba pójde już w czwartek. Wolę dmuchać na zimne. Dziwne, ale oprócz tego nie mam żadnych objawów. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 13.02.07, 12:17 tweety_28 napisała: > A jeszcze jedno: Dzowneczku czy Ciebie też boli brzuch. Bo mnie tak, ale już > nie tak jak na okres? Mam wzdęcia dość okropne i wtedy pobolewa, a czasem nawet mocno boli, ale to tak w kichach, jak to ból wzdęciowy, czasem też trochę jakby żołądek. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 12:33 A mnie tak jakby prawy jajnik bolał. Te rejony. Juz się zdecydowałam, jutro znowu zrobię bete zeby sprawdzić czy ładnie przyrasta i w czwartek do lekarki. Nie chce się niepotrzebnie denerwować. Stresów to ja mam wystarczająco dużo w pracy kolejnych mi juz nie potrzeba. Jak jutro bede miała wynik z bety i bedzie ok do zamedluje się na "pażdziernikówkach". Odpowiedz Link Zgłoś