joanna276 05.02.07, 13:44 Jak dlugo trzeba brac duphaston w ciąży? czy jest on szkodliwy dla maleństwa? Pewnie to indywidualna sprawa, czy jest jakis tanszy zamiennik? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megisa1 Re: duphaston??????? 05.02.07, 14:05 w wyszukiwarce wpisz duphaston ...było już nie raz albo skorzystaj z w googli, wszystkiego się dowiesz luteina to tańszy odpowiednik duphastonu bierze się wg wskazań lekarza najczęsciej do ok 12tc, sprawa indywidualna Odpowiedz Link Zgłoś
zlota14 Re: duphaston??????? 05.02.07, 15:39 ja biore Duphaston co 8 godzin i Luteine 2tabl. 2x dziennie dopochwowo (7 tydz.ciazy). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: duphaston??????? 05.02.07, 20:13 no to niezłego dostałaś kopa...hmmm to dawkowanie muszę zapamiętać )) Odpowiedz Link Zgłoś
yolcia77 Re: duphaston??????? 10.02.07, 23:06 Ja najpierw brałam luteinę podjęzykową/rano i na wieczór/,ale jak pojawiły mi się plamienia/bo i tak może być/to lekarz przestawił mnie na Duphaston i tak do 20 tyg.ciąży{jestem już w 19tc,w ciąży bliźniaczej}.Będzie dwóch chłopców.No niestety czasami trzeba pomóc Duphastonem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: duphaston??????? 10.02.07, 23:20 W pierwszej ciąży brałam duphaston chyba do 34 -35 tyg 1 tab dziennie. Teraz jest w 7tc i biorę duphaston już od owulacji (krótka faza poowulacyjna) 1 tab dziennie. W czasie plamień i krwawień brałam 2 tabletki. ponieważ zbliża mi sie czas kolejnej @ mam znowu brać 2 tab. Mam nadzieję ,że krwawienie jednak sie nie pojawi Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: duphaston??????? 10.02.07, 23:18 Luteiny podjęzykowej (tańszej) wielu lekarzy nie poleca. Dopochwowa kosztuje praktycznie tyle samo co duphaston. Możesz poprosić o zastrzyki domięśniowe z progesteronu, one są znacznie tańsze, a dobre. Odpowiedz Link Zgłoś