magda8202 10.06.07, 15:05 z tych, które podaję 1) Nadia 2) Lena 3) Ada 4) Diana 5) Pola 6) Iga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ann2 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 10.06.07, 18:03 moja corka miala byc IGA, bardzo mi sie podoba to imie (ale jest Kinga). Podoba mi sie tez bardzo Pola! Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Jakie wybrałybyście imię.... 10.06.07, 19:08 Polę, ale jako Apolonię Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 10.06.07, 19:36 Tylko Lena Nadia = Nadieźda więc odpada Pola = Apolonia więc odpada Diana wydumane i jakieś takie lalkowate Reszta źle brzmi (choć może z Twoim nazwiskiem akurat dobrze) A Lenka jest śniecznie Gdybym nie miała już od dawna przygotowanego imienia, przekonywałabym tatuśka fasolki do Lenki Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne79 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 11.06.07, 12:55 A Lena jest zdrobnieniem od Leonardy, a to mi się już nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 11.06.07, 13:40 ??? Skąd ci ta Leonarda do głowy przyszła?? Pierwotnie Lena było zdrobnieniem od Heleny, teraz jest odrębnym imieniem, ale zdrabnia się też tak magdaleny, mileny i inne marleny. Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne79 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 11.06.07, 13:49 Moja koleżanka ma na imię Leonarda i jej imię było zdrabniane Lena. Ot i stąd Odpowiedz Link Zgłoś
kubusiowa-puchatkowa Re: Jakie wybrałybyście imię.... 11.06.07, 08:33 Lena lub Pola. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 11.06.07, 09:03 Pola to nie Apolonia, to są dwa różne imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Jakie wybrałybyście imię.... 11.06.07, 13:41 Pola teraz funkcojnuje jako samodzielne imie, ale to Apolonia. Podobnie jak Lena to Helena, Ada to Adrianna itd. Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 11.06.07, 13:06 Nadia i Lena to takie ruskie mi się wydają Zresztą Lena to rzeka w Rosji... Z pozostałych też mi się nic nie podoba, więc też bym żandego nie wybrała ;/ Ale ważne żeby się Tobie podobało i w przyszłości dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1976 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 11.06.07, 13:43 a mi się te ''udziwnione'' imiona nie podobaja, ja mam Asię, a drugie bedzie Martynka albo Damian pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek227 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 12.06.07, 19:37 Ja tez chciałabym Martynkę ale trwa prawie kłótnia z mężem bo on chce Gabrysię. Odpowiedz Link Zgłoś
michola1 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 21.06.07, 12:33 Rzecz gustu. Ja żadnego z nich nie wybrałabym. W domu mam Oleńkę, choć jest to bardzo popularne imię, ale od podstawówki marzyłam o córce Oleńce. Teraz czekam na 3 dzidzię i jeśli to dziewczynka to Łucja (pewnie też nie wszystkim będzie się podobać). Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Jakie wybrałybyście imię.... 11.06.07, 14:30 Ada lub Pola, skłaniam się jednak bardziej ku Poli Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Jakie wybrałybyście imię.... 11.06.07, 14:37 Wszystkie poza Dianą, jest barzdo pretensjonalne, miałam kiedyś psa Dianę Odpowiedz Link Zgłoś
uttaa Re: Jakie wybrałybyście imię.... 12.06.07, 11:38 Przepraszam, a co oznacza dla Ciebie pretensjonalne imię? Pierwszy raz słyszę takie określenie i jestem ździwiona. Rzeczywiście może imię Diana nie jest tak powszechne jak Kaśka, Anka Czy Agnieszka, ale nie można powiedziec o imieniu, że jest pretensjonalne) Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia27 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 11.06.07, 15:03 Po pierwsze aż tak się nie przejmuj naszymi wypowiedziamy - wierz mi, że nie ma takiego imienia, które podobałoby się większości. Z reguły podobają się imiona poularne, oklepane jak ostatnio: Marysie, Weroniki, WIktorie, Julki itd. Mam wrażenie, że właśnie imię Pola "wchodzi do łask" i staje się coraz bardziej popularne (np. M. Gretkowka, K. Rusin, A. Lipnicka mają córki Pole) i ja bym już zrezygnowała, ale ja jestem po prostu przeciwniczką popularnych imion i stąd moja niechęć do tego imienia. Ja na pierwszym miejscu postawiłabym na Nadię, potem Lenę (bardzo mi się podobają rosyjskie imiona), dalej Iga, i Ada. Diana nie bradzo, a Pola jak wyżej. Najlepiej też sprawdzić jak każde z imion brzmiałoby z nazwiskiem, to też jest ważne. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mysza1_2005 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 12.06.07, 18:10 dla coruni Antosia, a dla synka Olivier. Z twojej listy podoba mi sie Nadia Odpowiedz Link Zgłoś
bryta1 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 21.06.07, 10:13 Wszystkie oprócz Diany, u mnie będzie Ada choć mąż upiera się przy Julce Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Re: Jakie wybrałybyście imię.... 21.06.07, 11:32 My jeszcze jestesmy starajacy sie, ale jesli bedzie dziewuszka, to bedzie Antonina - Toska, jesli chlopczyk Tymoteusz - Tymek ) Odpowiedz Link Zgłoś
panixx Re: Jakie wybrałybyście imię.... 21.06.07, 12:07 Mnie wszystkie sie podobaja poza Diana. Sprawdzilabym jednak, ktore jest najmniej popularne i to wybrala. Ja mam piekne imie, ale bardzo popularne i nie bodoba mi sie, ze tyle nas jest Odpowiedz Link Zgłoś
anecik3 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 21.06.07, 12:23 mnie sie podoba Nadia, Ada ,moja cora ma na imie Adrianna a druga Nataszka Odpowiedz Link Zgłoś
narnia_80 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 21.06.07, 13:30 Chyba mamy podobny gust Podoba mi się bardzo: Pola, Iga i Lena Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_x1 Nadia 21.06.07, 19:50 Znam śliczną Nadię. Opiekowałam się nią jak była malutka a teraz jest śliczną dziewczyną i dlatego mam sentyment do tego imienia a poza tym podoba mi się najbardziej z całej listy. Odpowiedz Link Zgłoś
adunia1979 Re: Jakie wybrałybyście imię.... 23.06.07, 10:59 zdecydowanie Ada)) pozdrawiam-Ada Odpowiedz Link Zgłoś
niusieczka Re: Jakie wybrałybyście imię.... 23.06.07, 22:27 Czesc,Ja wybralabym Nadia chociaz mi bardzo podoba sie imie Karinka albo Nikolka Odpowiedz Link Zgłoś