denim81 04.08.07, 16:44 Hej, czytając te wszystkie wątki postanowiłam założyć oddzielny dla rocznika 81. Jetsteście dziewczyny??? Podzielcie się doświadczeniami, wyżalcie się lub pośmiejcie. Ja lada dzień zaczynam 12tc. Pozdrawiam przyszłe mamy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arczik81 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 04.08.07, 17:21 witam Cie denim81! jestem 2 tygodnie po poronieniu w 7 tygodniu mialam zabieg lyzeczkowania! (to moja pierwsza ciaza i zaszlam odrazu po odlozeniu tabletek)i teraz musze troche odczekac zanim zaczniemy sie starac!lekarz radzil z 5 miesiecy ale to dlugo ale mam nadzieje ze za jakis czas tez sie bede tak cieszyc znowu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arczik81 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 04.08.07, 17:23 ps. długo sie staralas o dzidziusia???bo nam sie udalo bardzo szybko po odlozeniu tabletek!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
denim81 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 04.08.07, 17:33 Bardzo mi przykro z powodu tego co teraz przeżywasz. Mam nadzieję że wkrótce się uda i podzielisz się ze mną swoją radością. Zaczęłam starać się o dziecko ponad rok po odstawieniu tabletek i o dziwo udało się za pierwszym razem, dosłownie Trzymam za Ciebie kciuki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenafiuk81 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 04.08.07, 18:03 Ja również jestem rocznik 81 po odstawieniu tabletek czekaliśmy pół roku zaczym zaczeliśmy starania. I udało się za pierwszym razem teraz jest 5/6 tydzień ale u lekarza jeszcze nie byłam Odpowiedz Link Zgłoś
nebs Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 04.08.07, 19:37 Hej, ja jestem w 27 tygodniu. Zaszłam w ciążę zaraz po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Był "mały" szok, ale teraz jest już ok. Odpowiedz Link Zgłoś
denim81 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 04.08.07, 21:02 Hej nebs. powiedz kiedy zaczął rosnąć Ci brzuszek. Wiem że u każdej kobiety jest inaczej ale jak możesz to się podziel informacją) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nebs Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 05.08.07, 18:15 Zaczą rosnąć w 6-tym miesiącu, teraz na początku 7-go jest mały, ale już widocznie "ciążowy", bo przed kilkoma tygodniami wyglądałam raczej na najedzoną Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 07.08.07, 14:04 hehe... z tego rocznika to bardziej jeszcze chyba wpadkowe niż planowane Ja się czułam za młoda, ale przydarzyło się i się cieszę. A co do brzuszka, to mi zaczął rosnąć już od 4/5 miesiąca. Teraz jestem w 22 tygodniu i bardzo wyraźnie widać, żem ciężarówka. Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek227 Leila81 czy znasz juz płeć? 07.08.07, 18:19 ...bo próbuję się dowiedzieć czy te śmieszne "statystyki" się ze soba godzą - a mianowicie chodzi mi o płeć dziecka - również jestem w 22 tc, więc wychodzi na to że poczęcie nastąpiło na przełomie marca i kwietnia, hihi, ze śmiesznych statystyk wychodzi że w tym czasie płodzą się córeczki - ciekawa jestem czy to naprawdę sie sprawdza Jak jest u Ciebie? Znasz już płeć? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: Leila81 czy znasz juz płeć? 08.08.07, 12:32 Jeszcze nie Robiłam USG ostatnio miesiąc temu, ale nie było nic widać. Tylko jak mój mały słodziak sobie rączkę do buzi pakuje, aż się wzruszyłam normalnie. I mój facet też. Jak będę wiedziała (w 30 tyg pójdę na trójwymiarowe), to dam Ci znać, czy się statystyki potwierdzają Odpowiedz Link Zgłoś
kasik81 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 05.08.07, 15:52 Dopisuję sie do rocznika 81 (z nicka nie trudno wywnioskować)) Mam już trzyletnią córkę a teraz prawdopodobnie 6tydzien ciąży, w przyszłym tygodniu mam zamiar iść do gina. Pozdrowienia dla wszystkich rówieśniczek Odpowiedz Link Zgłoś
paulutek Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 05.08.07, 19:53 Witajcie dziewczyny z rocznika 81'.Ja jestem już w 38tyg,to moja pierwsza dzidzia.Czuję się dobrze,jedynym moim zmartwieniem jest brak wymyślonego imienia dla potomka bo to co podoba się mi,nie podoba się mojemu partnerowi.Maluszek wierci się do tej pory bardzo mocno,może jak go wreszcie zobaczę to coś mnie olśni??Pozdrawiam wszystkie rówieśniczki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
super_pysia Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 05.08.07, 20:50 Ja też się dopisuję Mam już rocznego synka rozrabiakę i teraz też spodziewam się dzidzi 5/6 tydzień. Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
bruyere Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 06.08.07, 13:28 Witam, ja też jetem z rocznika 81. Teraz jestem w 31t5d ciąży. To nasze pierwsze dziecko- udało się nam za pierwszym razem. Czekamy na synka- małego wierciocha- właśnie atakuje mój pępek, bo wyłażenie przez prawy bok już mu się trochę od rana znudziło Odpowiedz Link Zgłoś
paulutek Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 06.08.07, 19:30 Mój wiercipięta też dzisiaj szaleje wyjątkowo,to już 38tc.a podobno pod koniec ciąży dzieci są spokojniejsze,widocznie nie wszystkie.Czkawkę też ma kilka razy na dzień.Już nie mogę się doczekać 26-ego jak zobaczę mojego synusia.Pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
akusia_26 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 06.08.07, 21:10 Witam! Ja rowniez jestem z 81.Mam w domu prawie szescioletniego rozbrykanego synka i obecnie staramy sie o drugie dziecko.To nasz trzeci cykl staran i ten musze juz powoli spisac na straty.Chba za bardzo chcemy dzidziusia i nam jakos nie wycjodzi a w pierwsza ciaze zaszlam za pierwszym razem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
loona81 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 06.08.07, 22:51 No i jestem z Wami ale jako starająca sie....jeszcze. Mysle ze wrzesień a wlasciwie koniec sierpnia to bedzie ostatni miesiac naszych staran juz nic nam nie przeszkodzi zadne wyjazdy, zadne nerwy, tylko milosc, milosc, milosc...mam nadzieje. Wszytstko w ostatnim miesiacu bylo jak w zegarku testy owu, temperatura ale nie bylo meza. Pracowal kurcze daleko. Pozdrawiam i przesyłajcie te swoje podwojne kreseczki dalej . Odpowiedz Link Zgłoś
denim81 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 07.08.07, 09:15 Hej dziewczyny. Trzymam kciuki za starające się) Prędzej czy później na pewno się uda i podzielicie się z nami tą wspaniałą wiadomością. A jak samopoczucie u innych przyszłych mam?? U mnie hormony szleją. Wczoraj nawrzeszczałam na męża w sumie nawet nie wiem za co) Ale w sumie to cierpliwy był i dobrze to zniósł. Oj a jeszcze długa droga przed nami. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa aż wam zazdroszczę... 07.08.07, 14:50 że tak szybko wam to wychodzi.... u mnie jest 28 cykl i narazie sie nic nie zapowiada... ojjj nawet tracę zaufanie do lekarza który wyraźnie tylko chce na nas zarobić //// złodzieje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna812 witam rocznik 81 08.08.07, 07:18 ja rowniez rocznik 81 teraz od 5 m-cy staramy sie o 2 dzidziusia i narazie nici tabletek juz dawno nie biore trudno utrafic jak meza nie mam w tygodniu jest tylko na weekendy dzis ide do gina zobaczyc czy mam jajeczko bo mam plodne akurat 10 dc zobaczymy co mi gin powie Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: witam rocznik 81 08.08.07, 12:42 Ech, dziewczyny, bardzo Wam współczuję... Ja miałam zupełnie inaczej. Tak się złożyło, że kochaliśmy się z narzeczonym jeden jedyny raz w ciągu całego cyklu bez zabezpieczeń, bo źle policzyłam dni i wyszło mi, że niepłodne. Jak zobaczyłam dwie kreski to myślałam, że padnę, zwłaszcza że właśnie zaczęłam pracę i miałam umowę na okres próbny. I zwłaszcza że w bardzo podobnych okolicznościach przydarzyło nam się to już rok temu. Wtedy była niestety ciąża obumarła Ale generalnie wyszło na to, że jesteśmy płodni jak króliki. Czemu tak jest, że jak ktoś chce, to nie może, a jak nie chce, to mu się trafia! W naszym wypadku to akurat nie problem, bo się kochamy i mamy w miarę ułożone życie (z pracą u mnie też dobrze się skończyło, bo pracodawca podpisał ze mną umowę, mimo że się przyznałam do ciąży), więc chociaż nie planowaliśmy jeszcze dziecka, to ostatecznie cieszymy się z jego pojawienia, ale znam wiele takich przypadków, gdzie nie jest tak różowo Odpowiedz Link Zgłoś
ola_mi81 Re: akusia 10.08.07, 08:57 hej ja jestem teraz w 16tc, też ma dziecko w eiku 6 lat. Staraliśmy się dwa cykle, i też juz miałam rózne myśli,że może za mocno chce itd. W pierwszą ciąże zaszłam właściwie nie wiedzać kiedy Trzymam kciuki, uda się zobaczysz)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
denim81 Re: akusia 11.08.07, 15:32 Hej dziewczyny! Wczoraj byłam na usg. Dzidzia piękna i zdrowa. Nawet paluszki już policzyliśmy. Po takim usg wracam do życia dopóki znowu nie zaczyna boleć mnie krzyż Straszne to jest. A co tam u Was słychać?? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malenkaa5 Re: akusia 11.08.07, 16:51 Witajcie, też jestem rocznik 81 Staraliśmy się z mężem 4 miesiące, w piątym udało nam się. Teraz jestem w 15 tygodniu ciąży, brzusio chyba zaczyna rosnąć, waga narazie stoi - ale to dobrze. Jeszcze nadrobię z górką )) Termin porodu - początek lutego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamlena Re: akusia 11.08.07, 17:12 witajcie ! Ja też jestem rocznik 81 i jestem w 30tyg ciąży. nam udało się bardzo szybko - i tak jak to sobie wymarzyliśmy. Wyjechaliśmy w spóźnioną podróż poślubną i wróciliśmy już w trójkę - z naszym synkiem w brzuszku (Kamilkiem lub Bartusiem - bo jeszcze do końca nie ustaliliśmy imienia). Trzymam mocno kciuki za wszystkie starające się. Ja też myślałam że będę musiała długo czekac (biorąc pod uwagę to że moi rdzice czekali na mnie prawie 8 lat)ale na szczęście udało się i teraz już nie mogę się doczekac narodzin naszego synka. Martwie się tylko aby wszystko było w porządku poczas porodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
nebs Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 11.08.07, 19:42 U mnie średnio. W czwartek dowiedziałam się, że mam rozwarcie na 1 palec i że grozi mi przedwczesny poród. Mam leżeć (póki co w domu), za dwa tyg kontrolne badanie i wtedy lekarz zdecyduje, czy trzeba mnie położyć do szpitala... Odpowiedz Link Zgłoś
denim81 nebs 12.08.07, 08:54 trzymam za Ciebie kciuki. Odzywaj się czasem. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. A z dzidzią wszystko ok? Odpowiedz Link Zgłoś
nebs Re: nebs 13.08.07, 10:58 Ponoć tak, ale sama już nie wiem, bo usg mi teraz lekarz nie zrobił Nast wizyta 23 08 i wtedy usg, więc dowiem się więcej. Na razie staram się leżeć całymi dniami, ale łatwo nie jest... W każdym razie lepiej leżeć w domku, niż w szpitalu (chyba). Już odliczam dni di 23-go - wtedy będę mogła wyjść z mieszkania bo teraz to tak trochę "więziennie" hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
joleczka1981 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 12.08.07, 19:23 cześć kobietki kolejna z rocznika 81 sie melduje my z mężem staramy się od stycznia i narazie nic... i niestety coraz większe problemy sie na horyzoncie pojawiają ale nie tracimy nadzieji i próbujemy dalej może w końcu sie i nam uda... pozdrowionka dla wszystkich starających sie i dla tych już szczęśliwych Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia1981 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 14.08.07, 00:06 hej hej, a myślałam że ze mną jest coś nie tak (dół totalny) aż trafiłam na to forum. staram się 4 miesiące teraz będzie piąty. zawsze myślałam i tak podchodziłam do ciąży, że łatwo w nią zajść, a tu klops. i myślę że takie nastawienie jest niedobre, już 4 rozczarowania to potwierdzają. 26 lat, regularne cykle, brak zabezpeiczenia i za duża presja moja- żałosne to jest, ale niestety nic mi nie pozostaje, jak próbować, bo juz nie potrafię chyba do tego podejść na luzie, nie czekać na okres jak na wyrok. i głowa do góry będzie dobrze, tym razem się uda- powtarzać to jak mantrę dziewczyny!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak26.1 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 30.08.07, 19:39 HEJ JA TEZ JESTEM 81 ROCZNIK.MY STARALISMY SIE OK 1 ROKU ZANIM NAM SIE UDALO,ALE NIESTETY PO 3TYS PORONILAM.TO BYLO W GRUDNIU 2006.TERAZ JESTEM W 4 MIESIACU I JUZ NIE MOZEMY SIE DOCZEKAC NASZEGO SYNKA.TAKZE GLOWA DO GORY ROBIENIE DZIDZI TO NIE TYLKO PRZYJEMNOSC ALE TAKZE CIEZKA PRACA ( NAWET 2 RAZY DZIENNIE).POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-81 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 30.08.07, 21:42 ja tez sie zpisze , myslalam ze juz ale przyszla @ i nic z tego 9 cykl staran - kolejne przytulanki we wrzesniu - mam nadzieje ze owocne , pozdrawiam i gratuluje kolezankom Odpowiedz Link Zgłoś
rioter Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 30.08.07, 21:16 To ja też sie dopisuję. Jestem mamą 19 mieięcznej córci i czekam na kolejnego dzidziusia- tydz.8. pozdrawiam mama OLI Odpowiedz Link Zgłoś
nebs Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 31.08.07, 10:45 A ja dalej poleguję w domu (31 tydz) - na szczęście lekarz nie zostawił mnie w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
lila.star Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 31.08.07, 20:49 i ja się dopisuję Dziecko jak najbardziej planowane, chociaż byłam miło zaskoczona, że udało się w pierwszym cyklu (tabletki odstawiłam 9 mies. wcześniej). Obserwujac moje koleżanki zauważyłam, że trudniej zajść w ciążę niż "zaliczyć wpadkę".. Jutro zaczynam 12 tydzień wg USG, a 14 wg OM. Sama nie wiem, które tygodnie podawać... Odpowiedz Link Zgłoś
daisy81 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 01.09.07, 19:29 Witam moje rowniesniczki.ciaza planowana jak najbardziej.nie musielismy sie dlugo starac jestem w 10 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
manuelle Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 01.09.07, 20:06 ja jeste z 03.03.1981)) miałam termin poodu na 03.03.2008. - niestety ciąża obumarła w 9tc, a w 11tc poroniłam samoistnie,choć nie obyło się bez zabiegu,któy był raczej formalnością(( Straciłam dzidzię 8-go sierpnia br. Wciąż czasem płaczę, choć mniej znacznie, jestem coraz siniejsza fizycznie i psychicznie. I pełna wiary na lepszą przyszłość Teraz czekam na pierwszy @, potem wyniki badań i może staranka, a jak za wcześnie,to po drugim @ zaczniemy akcję od nowa)) Mam jest 5lat starszy, nie mamy jeszcze dzieci, tylko psa Pozdrawiam Wszystkie dziewczyny z rocznika 81 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
denim81 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 09.09.07, 08:58 Witam po krótkiej przerwie) Co słychać u ciężarówek i nie tylko. U mnie powoli zaczyna brzucho rosnąć tzn. na razie po prostu spodnie stają się ciasne i po całym dniu w pracy boli mnie brzuszek więc chyba czas zakupić ciążowe spodenkiDzidzia zdrowa i mam nadzieję że tak zostanie. Pozdrawiam. Odzywajcie się dziewczynki) Odpowiedz Link Zgłoś
ejuka Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 09.09.07, 10:55 Witam. Jestem mama 4 letniego chlopca, a za jakies 2 miesiace dolaczy do nas dzidzius z brzuszka, nie wiem jakiej plci i nie chce wiedziec. Czekamy na niespodzianke Pozdrawiam wszystkie mamy i przyszle mamy Odpowiedz Link Zgłoś
daisy81 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 09.09.07, 12:06 11 tc jestem taka szczesliwa!!! zadnych objawow nie mam,brzuch tez nie rosnie, moze dlatego ze sie ograniczam dosc w jedzonku.data porodu 27.03.2007 Odpowiedz Link Zgłoś
edward81 Re: kolejny z serii - rocznik 81:)) 10.09.07, 09:16 Cześc dziewczyny - ja też sie podpisze pod tym rocznikiem jestem w 19 tygodniu ciąży, a termin mam na poczatek lutego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś