Dodaj do ulubionych

boje sie porodu!

10.11.07, 11:32
to moje pierwsze dziecko i nie umiem sie doczekac az przyjdzie na swiat,ale
jak pomysle o porodzie to czuje strach,chciaz wiem ze maz bedzie przy
mnie!!pocieszcie mnie jakos zebym dodac odwagi!!najbardziej boje sie ciecia
krocza,tyle sie o tym slyszysad
Obserwuj wątek
    • sympatyczna1980 Re: boje sie porodu! 10.11.07, 11:41
      witaj. w kwietniu urodzilam nasze pierwsze dziecko, tez strasznie balam sie
      porodu. pocieszalam sie mysla ze sa tam przeciez lekarze i bedzie przy mnie maz
      wiec na pewno nic zlego mi sie nie stanie. Nie bede cie oklamywac porod boli ale
      naprawde jest to bol do przezycia i bardzo szybko sie o tym zapomina. rodzilam
      12 godzin ale juz po kilku dniach wiedzialam ze mimo bolu na pewno bede chciala
      miec jeszcze jedno dziecko. Trzymaj sie cieplutko i nie boj sie. wiem ze mi jest
      latwo teraz tak mowic ale to naprawde nic strasznego. Trzymam za ciebie kciuki.
      pozdrowienia.
    • romanticca Re: boje sie porodu! 10.11.07, 18:07
      Kochana! W 9 miesiącu będziesz błagała o poród!!! smile Serio, jest ciężko, niewygodnie i naprawdę jest już wszystko jedno, a kiedy się już zacznie to jest tylko podekscytowanie. Czytaj dużo na ten temat, żeby się oswoić z tematem. Tylko żadnych mrożących krew w żyłach opowieści! Czytaj o fazach porodu, o środkach znieczulających, o tym co Ci wolno w szpitalu. Po prostu przygotuj się do tego wydarzenia, będzie Ci łatwiej, gdy będziesz wiedziała, czego się spodziewać.

Poród boli, nawet bardzo, ale to prawda, że się zapomina. To żadne pocieszenie, kiedy to dopiero przed Tobą, wiem smile Najważniejsze to oswoić się z tematem.
      Samo cięcie krocza nie boli. Naprawdę. Boli za to później - szycie i gojenie się. Z tego co pamiętam u mnie najgorsze było pierwszych 10 dni, potem pomału zaczynało być lepiej.
      Nie wiem co jeszcze mogę Ci napisać. To naprawdę da się przeżyć. Głowa do góry bo i tak nie masz już wyjścia smile
    • krzywaa Re: boje sie porodu! 10.11.07, 20:32
      KOCHANA!! Bedzie wszystko dobrze, zanim sie obejżysz położą ci dzidziusia na
      brzuszku i zapomnisz o bólusmile Naprawde nastaw sie dobrze i nic sie nie
      martwsmileJa rok temu rodziłam i niepamietam tego bólusmilesmile Jak dla mnie to ból
      przyjemny bo czekałam na nagrodesmile Dzidziusiasmilesmile
      • sandrusia1120 Re: boje sie porodu! 11.11.07, 12:21
        dziekuje za wsparcie!!jestem pewna gdy zobacze mojego synka napewno o wszystkim
        zapomne!! a do tego bedzie przy mnie maz!pozdrawiam
    • mlodziutka_zoneczka Re: boje sie porodu! 10.11.07, 20:57
      Nie bój się kochana! Wszystko będzie dobrze! Ja też tak strasznie bałam się
      porodu a to dlatego że od dziecka okropnie boje się szpitala i gieł a na widok
      kropli krwi odrazu mdleję! Ale gdy tydzień po terminie zgłosiłam się na oddział
      by wywołali mi poród stwierdziłam że już nie ma odwrotu a dzidzie tak długo
      oczekiwaną muszę urodzić smile)) Nie martw się wszystkiemu podołasz. Wszak kobiety
      są silniejsze od męzczyzn hi hi smile)) Pozdrawiam!
      Trzymaj sie cieplutko!
      Trzymam kciuki!!!
      • sandrusia1120 Re: boje sie porodu! 11.11.07, 12:23
        dzieki!napewno dam rade!a gdy zobacze dzidzie zapomne o tym czy
        bolalo!pozdrawiam cieplutko!
    • mama-julii Re: boje sie porodu! 11.11.07, 13:12
      Witaj !
      pierwsze dziecko rodzilam 5 lat temu, było cieżko, ale poprosiłam o
      znieczulenie i było ok.Teraz jestem w 18 tc.i tez bede rodzic ze
      znieczuleniem zoo.Polecam i trzymam kciuki.Bedzie ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka