tedesca 10.12.07, 22:24 Kiedy powiadomilyscie rodzine / przyjaciol o ciazy? Na razie trzymam jezyk za zebami, chce odczekac do konca pierwszego trymestru. Jak bylo z Wami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezak25 Re: powiadomienie rodziny 10.12.07, 22:27 jak tylko potwierdzilam ciaze u ginekologa, widac juz bylo serduszko (polowa 7tc). Pojechalismy do rodzicow ze zdjeciem USG. Odpowiedz Link Zgłoś
wwwsiedlce Re: powiadomienie rodziny 10.12.07, 22:29 zrobilam test potem poszlam i zrobilam bete jak odebralam wynik dalam znac rodzicom Odpowiedz Link Zgłoś
arszana czekalam dluzej 10.12.07, 22:39 po doswiadczeniach z przeszlosci, czekalam majac zamiar powiadomic najwczesniej po 12tym tygodniu ciazy, niestety nie doczekalam i ciesze sie, ze wczesniej nie trabilam, ale taki moj pech, bo wszystko sie moze zdarzyc, a wowczas najmniej potrzebna jest litosc i glupawe pytania, zazdroszecze wszystkim, ktorym sie udaje, ale nastepnym razem tez odczekam jak najdluzej z powiadamianiem, oprcz ocyzwiscie mojego meza, powodzenia dla Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
szamalka W święta 11.12.07, 00:48 A my czekaliśmy do gwiazdki, oprawiłam w ramke zdjęcie usg (7tydzień) i daliśmy mojej teściowej, jak odpakowała to powiedziała: O jakie to ciekawe (nie skumała o co chodzi bo ja jestem plastykiem i zawsze dostawała odemnie moje dzieło, myslała, że to abstrakcja). No a jak teśc wykrzyczał radosne:hurra i jej powiedział co to jest to się popłakała ze szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: powiadomienie rodziny 11.12.07, 09:39 Następnego dnia po zrobieniu testu - była impreza rodzinna. Trudno, co będzie to będzie. W pracy jeszcze nic nie mówiłam - zrobię to albo na przyjęciu gwiazdkowym w przyszłym tygodniu (9 tyd.), albo dopiero po Nowym Roku (11 tyd.) Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: powiadomienie rodziny 14.12.07, 14:03 Ja o pierwszej ciąży powiedziałam rodzinie jak tylko lekarz ją potwierdził (było to bardzo wcześnie bo około terminu @). Teraz liczyłam na to, że powiemy w święta, najpierw synkowi a potem reszcie rodziny, niestety do tej pory nie udało mi się zaciążyć. Jeśli w tym cyklu się udało to będę wiedziała w święta, ale poczekam miesiąc zanim powiem innym. Myślę, że nie ma co się spieszyć z taka wiadomością bo zawsze może się coś stac w tak wczesnej ciąży, ale czekać w nieskończoność tez niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
malda_80 Re: powiadomienie rodziny 14.12.07, 15:20 Ja powiem rodzinie w Święta. Akurat tuż przed nimi będę u lekarza, więc będzie mógł mi potwierdzic dobrą nowinę. W pracy powiem od razu, bo pracuję w szkodliwych warunkach, więc od razu muszę iśc na L4. Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: powiadomienie rodziny 14.12.07, 15:51 Ja powiedziałam na razie mamie i koleżance, któa też jest w ciąży i chciałam od niej się paru rzeczy dowiedzieć, więc musiała wiedzieć dlaczego pytam. Mamie też, bo ciąża zmieniła troszkę nasze plany, więc nie zamierzam jej okłamywać. Będę jeszcze musiała powiedzieć teściowej z tych samych powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
magdakom82 Re: powiadomienie rodziny 14.12.07, 18:05 A u mnie wie mąż i moi rodzice. Teściom powiem jak minie 3 miesiąc z tego względu że teściowa ma głuuuugi język i zaraz powie wszystkim których spotka, a drugi powód to to że teściowa zna mojego szefa i boje się że zwolni mnie podając powód "redukcja etatu" i będzie klops. poczekam jeszcze i powiem wszystkim w lutym i jak wszystko będzie dobrze to będzie wtedy 14 tc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś