iwa149 28.02.08, 11:34 Dziewczyny lekarka przepisała mi clostilbegyt, jakie są szanse na zajście w ciążę po tym leku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aguniap Re: Clostilbegyt 28.02.08, 12:18 ja zaszłam w ciążę po tym leku. dodatkowo dostawałam poregnyl na pęknięcie pęcherzyka. udało się za 4 razem. życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
iwa149 Re: Clostilbegyt 28.02.08, 12:46 Mam nadzieję, że mi się też uda. Co prawda tego drugiego leku co napisałaś nie dostałam. A od którego dnia brałaś clostilbegyt, od 5dc? Czy wyczuwałaś śluz płodny po tym leku? Odpowiedz Link Zgłoś
aguniap Re: Clostilbegyt 28.02.08, 13:05 clostilbegyt dostawałam od 5 -9 dnia cyklu, półtorej tabletki. Zaczynałam od połowy ale nie zadziałało więc mi lekarz zwiększył dawkę. Pregnyl to jest zastrzyk i jak szłam na monitoring (kontrolne usg) w 11 dniu cyklu i pęcherzyk był już wystarczajaco duży to dostawałam pregnyl żeby pękł. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka_ulka Re: Clostilbegyt 28.02.08, 14:02 Clo jest jednym z podstawowych lekow przepisywanych na problemy z plodnoscia. Wspomaga on owulacje. Mam nadzieje, ze przy braniu tego leku bedziesz miala monitoring? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa149 Re: Clostilbegyt 28.02.08, 14:46 Nie mam monitoringu,dostałam go na początek na pierwszy miesiąc a po miesiącu mam się stawić z badaniami, które dostałam. Jutro idę na pobranie krwi, mam badania TSH, Prolaktyna, Przeciwciała ATPO, Endrostendion i Estrogeny. Czy coś może się stać jak nie mam monitoringu? Odpowiedz Link Zgłoś
aguniap Re: Clostilbegyt 28.02.08, 14:49 Musisz mieć monitoring żeby było wiadomo jak rosną pęcherzyki i czy pękają bo jeżeli nie pękną to porobią się torbiele. Jak najszybciej zmień lekarza dla swojego dobra. Powinnaś mieć monitoring przed owulacją i po niej żeby zobaczyć czy wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa149 Re: Clostilbegyt 28.02.08, 16:43 Ja miesiączkę mam regularnę czy wtedy też powinnam mieć monitoring? Miałam robione USG miesiąc temu i nie miałam żadnych torbieli. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka_ulka Re: Clostilbegyt 28.02.08, 20:08 Powinnas miec monitoring. Clostilbegyt to lek, ktory stymuluje owulacje i lekarz powinien wiedziec, jak na niego reagujesz. Czy pecherzyki rosną, czy jest ich wiecej, czy nie tworza sie torbiele. Jesli lekarz daje ci CLO bez zastosowania monitoringu - to moim zdaniem zle swiadczy o kompetencjach tego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś