magdziolek87 21.08.08, 15:53 Witam Kobitki, po 4 miesiącach starań jestem nareszcie w ciąży. Termin mam na 19 marca. Czy jest na forum ktoś z tego samego miesiąca? Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polliep Re: Marzec 2009 21.08.08, 17:53 Nooo juz nas troszke jest )) tutaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=58961 Odpowiedz Link Zgłoś
koteczek849 Re: Marzec 2009 21.08.08, 18:02 Niby jest dużo, ale nikt nic nie pisze! A fajnie by było jak by tak któraś czasem coś o swojej ciąży napisała ja bardo chętnie podziele się moimi spostrzeżeniami i tym co czuje. Mam nadzieje że tu na nowo marcowe mamy będą pisać o swojej ciąży. Ja termin sobie narazie sama wyliczyłam bo według usg to 9tc, więc powinnam urodzić 25 marca Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polliep Re: Marzec 2009 21.08.08, 18:24 ooo to mamy ten sam termin - ja wg OM mam tez na 25 marca ale to juz sie nam dzis zaczyna 10 tc chyba? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
koteczek849 Re: Marzec 2009 21.08.08, 18:58 Ja nie miałam miesiączki od stycznia. Usg miałam robione w środe i wtedy lekarka powiedziała że to 6tc, więc wyliczyłam na 25 marca do 3tygodni powinnam mieć zrobione kolejne usg i mam nadzieje że wtedy lekarze określą termin Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: Marzec 2009 22.08.08, 02:04 ja wg OM mam termin na 24 marca, a wg usg sprzed kilku dni - na 19 marca, tak jak Ty. Czuję się kiepsko, z ustęskieniem czekam końca 3-go miesiąca... mam nadzieje, że moje dolegliwości wtedy miną.... w poniedziałek widzielismy nasze dziecko, to dla mnie wazne, bo chciałabym już zacząć cieszyć się ciążą - póki co miałam z niej właściwie same dolegliwości a dziecko - jakies takie abstrakcyjne... a teraz mam jego zdjęcie z buzią, rączkami, nóżkami - to już coś choc minke zdaje się mieć nietęgą - ale podobno jest baaardzo ruchliwy - łobuz jeden Odpowiedz Link Zgłoś
marta.kin Re: Marzec 2009 22.08.08, 07:54 Witajcie Dziewczyny, ja jestem właśnie w połowie 11 tygodnia, a termin mam na 15 marca. Dzieki Bogu wlaśnie przeszły mi mdłości! Hurra! Niestety zaczęły się straszne problemy z cerą Dla mnie to nowość. Buzię miałam zawsze jak pupa niemowlaka... mam nadzieję, że to też wkrótce przejdzie. Pozdrawiam Was marcowe Mamuśki! Odpowiedz Link Zgłoś
myszka80_1 Re: Marzec 2009 22.08.08, 09:01 Hej ja termin porodu mam wyznaczony na 11 marca, teraz jestem w 12 tygodniu, co do moich dolegliwości ciążowych to mam straszne mdłości, ale cera mi się poprawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka80_1 jakie badania robicie 22.08.08, 09:05 hej jestem w 12 tygodniu, termin na 11 marzec, mam pytanie jakie badania już robiłyście a jakie jeszcze planujecie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ruby11 Re: jakie badania robicie 22.08.08, 09:52 hej. Ja mam termin na 26 marca i rowniez z utesknieniem czekam az mina pierwsze 3 miesiace. na poczatku moje samopoczucie bylo masakryczne traz tak jakby troszke sie poprawilo ale nadal nie jest dobrze...z badan to robilam badania krwi i moczu, nie mam pojecia co jeszcze robi sie w polsce bo mieszkam w londynie. to moja druga ciza i w pierwszej robilm tez tylko to. pozdrowienia dla wszystkich MARCOWECZEK. Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: jakie badania robicie 22.08.08, 10:05 Witam marcówki, już gdzies był watek marcówek. Ja zaczęłam 13 tydz. Jestem po usg i żyje w wiwlekim stresie. Przeziernośc karkowa wyszła 2,3. Pojechałam do prof.Roszkowskiego i wyszło 2,9. Szok. Zrobiłam test PAPPA. czekamy na wyniki i nie wiem co dalej. W tym roku skończę 30 lat, mam 6-letniego synka, zdrowego z naturalnej ciąży. Potem jeszcze były ciąża pozamaciczna, potem 2 ineminacje, 2 razyin vitro, przedwczesny poród bliźniaków rok temu.......teraz ciąża naturalna i znowu jest coś nie tak. Już mi sił brakuje. Ile jeszcze człowiek jest w stanie znieść? Patrze na grób swoich dzieci i płaczę, myslałam ze los mi wynagrodzi to wszytsko i stąd ta naturalna ciąża....co dalej?? Odpowiedz Link Zgłoś
ruby11 do hania2005 22.08.08, 10:14 Tym razem musi sie udac Bede trzymac kciuki mocno ja mam 2,5 letnia coreczke i poronienie w 7 tygodniu w grudniu za soba , wiec mam nadzieje ze tym razem tez sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
olcimama Re: Marzec 2009 22.08.08, 10:11 Witam Marcowki, ja termin mam na 12 marca wiec jestem w polowie 12 tydz, USG mialam robione w zeszlym tygodniu, dzidzia miala 43 mm i piekne uczucie widziec jak seruszko ladnie bije. Ja jak poprzeniczka mieszkam w Anglii i mialam robione badanie krwi i moczu. Jak bylam w Polsce miesiac temu to robilam cytologie bo juz rok nie mialam robionej i tez badanie krwi. Mam juz coreczke ktora ma 2 latka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koteczek849 Re: Marzec 2009 22.08.08, 11:55 Ja mieszkam w szkocji i jak na razie nie miałam żadnych badań robionych, tylko tyle że sama poszłam na usg żeby określić który to tydzień. Moje mdłości od ok tygodnia się zmniejszyły, ale musze uważać co jem. myśle że mdłości ustąpiły po syropku który przepisał mi mój lekarz rodzinny. Męcze się tylko troche wieczorem. Mam 3 letnią córeczke. Fajnie że ktoś się odzywa)))) Odpowiedz Link Zgłoś
polonijnamama Re: Marzec 2009 22.08.08, 12:42 Dziewczyny, jesli macie ochote, to piszcie i czytajcie forum przeznaczone dla marcowek. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=58961 To jest link. Na tym forum jest omawianych wiele tematow. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś