paolcia79 12.09.08, 16:48 Witam serdecznie drogie Mamusie jaki polecacie fotelik samochodowy dla niemowlaka (0-13kg) Z gory dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quikm Re: jaki polecanie fotelik samochodowy dla niemow 12.09.08, 18:00 Ja wybrałam fotelik Maxi cosi cabrio fix - fajna wkładka redukcyjna dla noworodka, bardzo dobre boczne trzymanie główki no i w testach ma jedne z najlepszych wyników. Można dokupić bazę do samochodu co jeszcze podnosi bezpieczeństwo. Uważam, że fotelik to rzecz, na któej nie można oszczędzać - tu chodzi o zdrowie i życie dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
huczusia Re: jaki polecanie fotelik samochodowy dla niemow 12.09.08, 18:16 Ja kupiłam Chicco Auto Fix (z bazą) Jest solidny i ma wygodną rączkę do przenoszenia. Ma również wkłądkę dla niemowlaków. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: jaki polecanie fotelik samochodowy dla niemow 12.09.08, 18:58 Fakt- Maxi Cosi cabrio jest najbezpieczniejszym fotelikiem dziecięcym i bardzo polecanym przez sprzedawców. Jako jedyny otrzymał 5 punktów w skali bezpieczeństwa. Ale ma jedną wadę-jest cholernie drogi. Porównywalnie bezpiecznym jest fotelik Chicco Auto Fix (4 punkty) i stosunkowo tanim 309 zł na allegro. Posiada bazę, w którą łatwo i szybko wpina się fotelik w samochodzie. Ja kupię właśnie ten model. Odpowiedz Link Zgłoś
luizia24 Re: jaki polecanie fotelik samochodowy dla niemow 25.09.08, 09:40 ja mam x-lanade x-car bardzo fajny ma 2 plastikowe schowki i wkladke dla mniejszego dziecka sztywna budke no jedyny minus to to ze moje 7 miesieczne dzidzi juz ma go za mały nie wiem czy dzidzia jest duza czy fotelik za mały noo ale amły chce juz ogladac a nie lezec płasko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joan.n.a.77 Re: jaki polecanie fotelik samochodowy dla niemow 26.09.08, 10:09 ja mam Fotelik Chicco Synthesis XT-PLUS.Wyprofilowany tak, aby można było w nim przewozić dziecko w pozycji leżącej i siedzącej,trzypunktowe pasy asekuracyjne i specjalna wkładka redukująca wstrząsy.Materacyk dla niemowląt.Tapicerkę można zdjąć i wyprać. Ruchoma budka. Jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: jaki polecanie fotelik samochodowy dla niemow 27.09.08, 22:37 joan.n.a.77 no to masz fotelik, który nie ma ani jednego punktu jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
joan.n.a.77 Re: jaki polecanie fotelik samochodowy dla niemow 29.09.08, 10:04 alicja0000 napisała: > joan.n.a.77 no to masz fotelik, który nie ma ani jednego punktu jeśli chodzi o > bezpieczeństwo. jest bezpieczny,polecam stroneynthesis X-Plus fotelik.info/pl/testy/wszystkie/grupa/rosnaco/index.html.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joan.n.a.77 Re: jaki polecanie fotelik samochodowy dla niemow 29.09.08, 10:50 jest dobrywww.testeo.pl/kategoria_produkt_4/foteliki-samochodowe-177_-_8/w%C3%B3zki-i-foteliki-dzieci%C4%99ce-191.html Zauważyłam co ranking to inna punktacja,zarówno Synthesis T Plus jak i Synthesis XT Plus Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: jaki polecanie fotelik samochodowy dla niemow 26.09.08, 18:42 Też mam auto fix'a i jestem zadowolona. Świetna jakość i cena przystępna. Odpowiedz Link Zgłoś
aicha14041975 Re: jaki polecanie fotelik samochodowy dla niemow 26.09.08, 20:01 ja jestem zadowolona z bebe confort creatis, obszerny-głęboki z poduszeczkami po bokach i pod pupcię dla maleństwa, wygląda jakby "otulał" maleństwo. Maxi-cosi jest o wiele płytszy, chicco fajny i stosunkowo tani miałam przy moim pierwszym dziecku. Co do chicco to jestem w 100% pewna że można dokupywać np. zużytą tapicerkę i inne części w serwisie chicco. Bebe confort i maxi-cosi nie wiem mam pierwszy raz ale to ten sam koncern. W GB można w Polsce nie gwarantuję. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: jaki polecanie fotelik samochodowy dla niemow 26.09.08, 20:09 Jak Cię stać to kup najlepszy na rynku i najbezpieczniejszy Maxi-Cosi model: Cabrio Fix + Easy Fix (isofix) lub fotelik Roemer model: Babysafe Plus Isofix. Oba te foteliki są z pewnością najdroższe ale jako jedyne na rynku mają 5 gwiazdek w 5 punktowej skali bezpieczeństwa. Równie bezpieczny (4 gwiazdki) lecz w bardziej przystępnej cenie 300 zł to fotelik Chicco model: Auto Fix Plus + baza lub bez bazy. Zakupiłam właśnie ten Chicco. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel isofix 27.09.08, 17:52 Nie wiem, czy wszystkie wiecie, ale nie wszystkie samochody mają tą opcję. Nowsze tak, ale kilkuletnie już nie koniecznie, więc warto na to zwrócić uwagą, aby potem było do czego przypiąć i rzeczywiście stosować zgodnie z zaleceniami tej funkcji. Odpowiedz Link Zgłoś