justyna198390 06.10.08, 09:40 Witam.Dzisiaj zaczął sie u mnie 40 tydzień ciązy...z usg mam termin na dzisiaj a z om na 11 października.wypadł mi juz czop śluzowy wczoraj,ale żadnych innych oznak porodu nie widać.A jak jest u was kobitki w 40 t.c? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adula2 Re: 40 tydzień ciąży 06.10.08, 10:09 teraz czekaj już tylko na skurcze,może to nastapić za kilka godzin lub kilka dni, u mnie trwało to ok,3godzin,ale każda kobieta jest inna Odpowiedz Link Zgłoś
aag-aa Re: 40 tydzień ciąży 06.10.08, 11:48 A ja mam termin na 12.10, z usg na 8.10. Objawów porodu na razie niet, oprócz lekkiego (naprawdę lekkiego) bólu krocza. I jeszcze zdecydowanie lepsze samopoczucie i przypływ energii, ale to może akurat dlatego, że się pięękna pogoda zrobiła... Słoneczko świeci i jak cieplutko... Chyba pójdę sobie na spacerek i połączę przyjemne z pożytecznym Odpowiedz Link Zgłoś
netek22 Re: 40 tydzień ciąży 06.10.08, 13:11 ja mam termin na jutro a z usg mialam na 2 pazdziernika i nadal nic. nic sie nie dzieje, w sobote bylam na ktg i wyszly 2 skurcze ale ja nic nie czulam. sama juz nie wiem jak to bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalowa Re: 40 tydzień ciąży 06.10.08, 15:00 witajcie 'czterdziestki' ja miałam termin na 4.10; z usg to jakos na 23.09; tak wiec moja cierpliwosć własnie sie kończy.. jadę dzisiaj 2 raz na KTG; zobaczymy jak to bedzie...albo wrocę do domku albo juz mnie tam zostawią... pozdrawiam mocno i oby czas szybciej minął.. Odpowiedz Link Zgłoś
lonka11 Re: 40 tydzień ciąży 06.10.08, 15:48 witam ja miałam termin z usg na 29.09 a wg OM na 02.10 nadal nie mam objaw zbliżającego sie porodu tzn boli mnie krocze jak dzidzia sie wierci twardnieje mi brzuch czasem i to wszytsko , dzis juz jest 06.10 a tu cisza jade na ktg zobacze co mi lekarz powie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jamajkowa Re: 40 tydzień ciąży 06.10.08, 16:48 Ja miała termin z OM na 4 X, a z USG na 2 X. Niestety do tej pory nie rodzę, choc od ponad 2 tygodni szyjki brak, zgładzona, a młody całkiem nisko wpasowany główką w kanał rodny. Tylko bóle podbrzusza a la menstruacyjne gdzies od tygodnia i mocny nacisk an kości spojenia łonowego. No i w ostatni czwartek (2 X) odszedł mi krwisty czop śluzowy. Na KTG wszystko OK, ale skurczy brak niestety Pozostaje czekać na poród, albo na skierowanie do szpitala.. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
basiakrk Re: 40 tydzień ciąży 06.10.08, 23:50 doskonale rozumiem jak się czujecie; ja mam termin na jutro a tu szyjka trzyma swietnie lekarka zaleciła wykorzystanie męża ale jakoś nic się nie zmienia; a ja juz mam serdecznie dość; na ktg skurcze zadne, nawet jak mi sie zdaje ze mnie lapie to na ktg na to nie wyglada, ból jak przed @ od tygodnia, całą sobotę mnie trzymało i nic, w ndz rwący, pulsujący ból pleców i też nic, czop nie odszedł nic się nie dzieje; czekaja mnie w tym tyg 2 ktg i w pt 10tego usg; na to usg czekam najbardziej bo głupieje już i trace rozeznanie w tym co czuję - nie wiem czy pod żebrami czuję nogi i pupę dziecka czy główkę; i martwię się, że sie mała przekręciła w ostatnich dniach zdezorientowana jestem; cięzko mi chodzić, bo każdy krok to ból - ucisk na kości (więc może jednak główką na dół?), czuję się ociężała i zmęczona jak stukilowy słoń; a dookoła wszyscy tylko pytają czy już, na kiedy etc. i rozczarowani, że jeszcze nie, że jak to nie? itd a ja mam dośc, bo czuję się jak jakiś lewus, wszysycy mają jakies oczekiwania, których spełnienie nie ode mnie zalezy doooość! Odpowiedz Link Zgłoś