myshha Re: listopadowe testowania KOLA 20.11.08, 16:15 Kola, serdeczne gratulacje !!!! Wypoczywaj kobietko i trzymaj się cieplutko!! Ale superowo Odpowiedz Link Zgłoś
michasiam Re: listopadowe testowania 20.11.08, 17:29 ja dzisiaj zatestowałam, ale jedna kreska. objawy to takie, że brak @,bolące i powiększone piersi no i sikam co 1h, więc spróbuje z testem jeszcze jutro rano, bo może niskie stężenie hcg powodzenia testującym Odpowiedz Link Zgłoś
weronika6616 Re: listopadowe testowania 20.11.08, 17:46 Ja jeśli nie dostane do soboty to zatestuję, u mnie dziś 16 dzień po owulacjo a 32dc. NO zobaczymy tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
stelmaria Re: listopadowe testowania 21.11.08, 07:57 Dziś u mnie 25dc i mam wszystkie objawy na @ tak jak w poprzednim miesiącu, więc pozostało mi tylko czekanie aż się pojawi i zaczęcie kolejnego cyklu. Najgorsze, że jestem ciągle w delegacji, jeżdżę po całej Polsce i tak naprawdę nie mogę się wybrać do dobrego gina aby zacząć monitoring. Trochę mi smutno Odpowiedz Link Zgłoś
weronika6616 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 08:41 Nie przejmuj się, może uda się bez monitoringu. A długo się już staracie?? Moja bratowa jest w ciąży i mówiła, że też się czuła jak na okres i nawet nie podejrzewała, że mogło się udać. Także tymi "objawami" nie ma się co przejmować. Ja mierze temp., ale już sama nie wiem czy coś z niej wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 09:01 U mnie dzis 21 dc i od 19dc czuje sie tak jakbym miala dostac okres. Nie boli mnie jajnik w lewym boku jak zawsze tylko brzuch. Jak dla mnie to bardzo dziwne i nie moge sie doczekac przyszlego czwartku, bo wtedy ma nadejsc @. Oby tak sie nie stalo Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 09:02 ja też czułam się dokładnie jak na @, nawet mi do głowy nie przyszło, że może się zatrzymać właściwie nawet nie zauważyłam owulacji i już się omówiłam na następny cykl monitorowany więc głowa do góry to jest jak loteria Odpowiedz Link Zgłoś
stelmaria Re: listopadowe testowania 21.11.08, 09:02 To nasz 8sc od poronienia wcześniej też parę miesięcy było. Mierzę temkę no i właśnie dzisiaj zaczęła mi spadać - obecnie 36,8, w sumie to o niczym jeszcze nie świadczy bo to jest jedna z moich górnych ale jakoś strach mnie obleciał. No cóż zobaczymy. Chciałam testować 3 grudnia to 3 dni po planowanej @ ale nie wiem czy tyle wytrzyma. Może w następnym cyklu? Dzięki za pocieszenie będzie jak Bóg zechce. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 10:25 Hej Kola ja w czerwcu skończe 26 i jestem z Sosnowca wiec daleko nie mieszkamy dziś odbrałam wynik drugiej bety 3483 wiec 6 tydzien potweirdzony jak pójde do gina to bedzie początek 8 tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 10:48 no martag to rzeczywiście blisko wynik całkiem ok, więc wszytsko tak jak należy u Ciebie ja muszę się umówić na pierwszą wizytę czy betę powinnam już zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 11:17 Kola ja robiłam bete bo mam nieregularne cykle i owulke różnie wiec poprotu beta pomogła dokładnie wyliczyc wiek ciąży Bo tak to trudno by było ale powiem ci ze jak policzyłam wiedząc który to tydzien to licząc od ostatniej miesiączki wszystko się zgadza możesz sobie zrobić kontrolną bete żeby sprawdziś czy wszysko ok przyrasa u mnie idealnie koniec 6 tygodnia się zgadza Na wizyte nie musze sie umawiac bo chodze prywatnie zobaczymy potem sie może państowo przeniose ale szkoda mi super lekarza który zresztą też w szpitalu przyjmuje wiec napewno u niego bede rodzic Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 12:26 ależ wam dziewczyny zazdroszczę, a ja czekam i czekam, 31dc dziś, i żałuje że kupiłam wcześniej ten okropny test, teraz chce mnie poćwiartować wewnętrznie. Żadnych plamień brązowo -czerwonych nie ma jak dotychczas przed @ więc mam nikłą nadzieję ( a postaraliśmy się z m by trochę przyspieszyć ewentualna @ i nic. Miesiąc temu dzis już bym sprawdziła bo do tej pory cykle 28-29dni, ale od 2 mc 31 równo więc albo..@. albo... Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia1980 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 12:49 Chyba zaraz sikoreczka dolaczysz do koli i marty na lipiec 2009 (czego oczywiscie bardzo ci zycze), a ja bidulka zostane na grudniowych staraniach... Oj, zazdroszcze wam, dziewczyny. A u mnie pomimo negatywnego testu przedwczoraj, nadal brak @. A wiec iskierka nadziei jeszcze sie tli... Trzymajcie dziewczyny za mnie kciuki i przesylajcie fluidki. Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 12:53 Dominisia dasz rade zobaczysz Sikoreczka tobie tez sie nie pojawi @ i bedziesz sie cieszyć z nami Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 12:56 Trzymam kciuki mocno mocno za ciebie i za siebie i za pozostałe dziewczyny oczywiście też. By te staranka nasze paźdźiernikowo/listopadowe (bardzo przyjemne oczywiście)były owocne. Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 13:48 ja też trzymam kciuki, jak mnie się udało to Wam też się musi udać!!! wg wyliczeń u mnie 5 tydzień, czy powinnam mieć jakieś objawy, dziwne bo nie mam apetytu na jedzenie a inne zafasolkowane? Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 13:51 Kola powiem ci ja też nie mam np mdłości jest ok jedyny objaw to senność i apetyt mam szczególnie na wyszukane rzeczy to znaczy nie takie codzienne frytki, pizze, kiełbase hehehe i na cole Czasem mam problemy ze snem nie moge sobie miejsca znależć i nie moge na brzuchu spac bo potem mie boli Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 13:58 Kurcze jak was czytam dziewczyny, to już wytrzymać nie mogę by zatestować za chwilkę, a jeszcze w domu siedzę dziś i tak mnie korci ten test....... Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 14:17 marta ja też nie mam ochoty na takie normalne jedzenie, wczoraj np. o 20 wysłałam męża po kebaba a potem było mi niedobrze po tym sosie czosnkowym, ale myślę, że trzeba się odżywiać rozsądnie, więc zamierzam tak robić sikoreczka to rób test czekamy na wynik, myślę że Tobie się też udało! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.maria.1980 Re: listopadowe testowania do kola2005 21.11.08, 14:29 Pozdrawiam! Nie jestes sama w takiej sytuacji...Ja wlasnie przedwczoraj robilam dwa testy i byly dwie kreseczki, a wiec chyba sie udalo!!! Pisze chyba, bo boje sie, ze moze jest pozytywny wynik tylko przez cyste! (Ja od ponad roku juz z cystami sie mecze i nawet w czerwcu wyladowalam w szpitalu, chcielimi wszystko usunac, na szczescie obylo sie, ale po 2-tyg.pobycie w szpitalu na nowo zaczely sioe tworzyc ogromne cysty...Obecnie ostatnio bylam u gin na poczatku pazdziernika i mialam tez juz po jednej strobnie spora cyste ;-( ). W czwartek ide do gin. i mam nadzieje, ze z cysta wszystko ok i ze to ciaza, na ktora z upragneniem z mezem czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re:II kreski :) 21.11.08, 14:44 Pewnie że nie wytrzymałam. Na początku nic, a zaraz pojawiała się bledsza II kreska (może dlatego że nie z porannego?). nadal nie mogę w to uwierzyć, co chwila spoglądam na test by sie upewnić czy mi się nie przywidziało, Ale jestem szczęśliwa, a ja chciałam czekać do niedzieli?!! Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re:II kreski :) 21.11.08, 14:48 Sikoreczko a nie mówiłam Gratuluje ale fajnie kolejna ciężarówka no powiem ci że ja czasem do tej pory zagladam na mój blady test i nie moge uwierzyc hehehehe nosze go jak talizman w torebce w pudełku po tabsach no to teraz mniej więcej policz ile ma twoja ciąża Odpowiedz Link Zgłoś
weronika6616 Re:II kreski :) 21.11.08, 14:50 Gratuluje i wszystkiego dobrego. Ja chyba jutro zatestuję. Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re:II kreski :) 21.11.08, 14:59 Nie bardzo wiem jak to policzyć, jesli od owulacji to ok 2 lub 3 tydz (cykl od 22.10 - początek). Marta mam do Ciebie jeszcze pytanie odnośnie bety chciałabym mieć na 100% pewności- gdzie można ją wykonać?? w przychodni?? u lek rodzinnego?? może i głupie pytanie ale ja nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re:II kreski :) 21.11.08, 15:07 Sikoreczko badanie można w kazdym laboratorim lub przychodni zrobic jest to badanie odpłatne mnie kosztowało 15zł Co do obliczen to podaj pierwszy dzień ostatniej miesiączki to ci policze Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re:II kreski :) 21.11.08, 15:12 Pierwszy dzień ost. miesiączki to właśnie 22.10.08 dzięki Przesyłam dalej pozytywne fluidki pozostałym testującym Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia1980 Re:II kreski :) 21.11.08, 15:21 Sikoreczko, gratuluje, wiedzialam ze ci sie uda Dobrze, ze nie czekalas z tym testowaniem do niedzieli. Dziewczyny (te ktore ujrzaly juz dwie kreski), mam do was pytanie odnosnie sluzu w okolicach terminu @ - zaobserwowalycie jakis sluz, a jesli tak to jaki? Bo u mnie od kilku dni jest taki bialy, gesty, lepki sluz. Nie wiem jak bylo w poprzednich cyklach, bo nie zwrocilam na to uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re:II kreski :) 21.11.08, 15:26 Dominisia ja kilka dni temu zaobserwowałam taki białawy lekko gęstawy (wcześniej tak nie było) trzymam kciuki za ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 do sikoreczki 22.11.08, 15:53 to SUPER GRATULACJE!!! fluidki zadziałałay, mówiłam że będą II kreski u mnie też pojawił się taki dziwny gęsty śluz Odpowiedz Link Zgłoś
channah13 dominisia 22.11.08, 11:18 ja właśnie po terminie miesiaczki miałam taki śluz także czekam na wieści Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 16:48 dopisuję się, albowiem okresu ni widu ni słychu, a termin jego wizyty minął 4 dni temu. byłaby miła niespodzianka po staraniach gdzieś od marca. trzyma mnie lekkie przeziębienie (łajza moja mnie zaraziła), dlatego z testowaniem poczekam jeszcze ze 3 dni niemniej czuję się dziwnie, ale staram się nie popaść w paranoję i całkowicie ignoruję fakt, że np. zasypiam tam gdzie stoję i jem 3-4 obiady dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: listopadowe testowania 21.11.08, 16:50 aha, zapomniałam dodać, że mi bardzo piersi urosły i to o 2 michy chłop najpierw zapytał czy się bawiłam jego kompresorem, a potem próbował jedną urwać, żeby przerobić na parówki Odpowiedz Link Zgłoś
ay.o Re: listopadowe testowania 22.11.08, 21:25 Misica89 my też z mężem staraliśmy się od marca. Tydzień temu 2 dni przed spodziewaną @ pojawiło się lekkie plamienie i zszedł jakiś :skrzep" nawet się popłakałam że znowu się nie udało. Więc czekałam na prawidłową @, ale nie pojawiła się i dziś rano niewytrzymała i zrobiłam test i wyszły upragnione dwie kreseczki ;- ))))))))))) W poniedziałek rano idę na bete a jeśli się potwierdzi to umawiam się do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
myshha Re: listopadowe testowania 21.11.08, 17:04 Sikoreczka, moje gratulacje. Cóż, życzę spokojnych 9-ciu m-cy, miłych wspomnień z porodu i zdrowego dzidziusia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
weronika6616 Re: listopadowe testowania 22.11.08, 08:51 Dziś zrobiłam ten przeklęty test i wyszedł negatywny. No cóż przenoszę się na grudniowe testowania, a Wam życzę II kresek. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika6616 Do Dominisi 1980 22.11.08, 08:52 A jak u ciebie.Czy pomimo I krechy @ brak?? Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: listopadowe testowania 23.11.08, 13:00 ay.o gratuluje! u siebie stwierdzam postępującą paranoję. wartałoby obadać czy będzie dwie krechy czy nie... ale co ja poradzę, że wolę poleżeć sobie w cieplutkim łóżku i pospać niż zaiwaniać przez zaspy do apteki po test? mam niesamowitego leniuszka od ponad tygodnia. odpuściłam sobie większość wykładów, zaglądałam ino na ćwiczenia, bo się zawsze jakiś kolosik napatoczył. a resztę czasu przesypiałam, albo łapałam "zawiechy". hmm, temperaturą się nie sugeruję, bo w zeszły weekend moja łajza mnie nieco zawirusowała i lekko mi rury wdechowo-wydechowe w nosie przytyka od tamtej pory. jego choróbsko do tej pory trzyma, a mnie pomału opuszcza. aaaa... i co do mnie zupełnie niepodobne, w ten weekend libido mi spadło jak temperatura na dworze - poniżej zera. chłopisko wdzięczne było i wypoczęte, bo jemu po pracy od rana do nocy (pełen etat + kompleksowy remont w domu) i całodniwym wykasływaniu pneumo i innych koków też się nie chciało i od razu zasypiał a tak poza tym to czuję się dobrze, tylko nie wiem skąd mój pęcherz bierze takie kosmiczne ilości płynów, że go muszę non stop opróżniać. nic mi o tym nie wiadomo, żebym aż tyle piła i miała w sobie tyle % wody okej, jak znajdę natchnienie i zaopatrzę się w test, to dam wam znać o wyniku proszę o fluidki! Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: listopadowe testowania 23.11.08, 18:10 nabyłam test i jak ręką odjął przeszło mi pęcherzowe ADHD Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenes Re: listopadowe testowania 23.11.08, 17:12 Cześć dziewczyny. Ja się cały czas biję z myślami czy jutro testować. Jutro będzie mój 30dzień cyklu, a @ nadal brak. Staramy się dopiero 2miesiąc z mężem, a w poprzednim cyklu @przyszła w 25dniu cyklu. Jedyne co czuję, to lekkie i sporadyczne ukłucia w podbrzuszu... i mam kilka nowych prychów na twarzy. Dokładnie jak przed okresem, także chyba w tym miesiącu nic z tego. Zrobiłam test w 25dniu, ale nic nie wyszło, więc pewnie było jeszcze za wcześnie. Robić ten teścior jutro, czy jeszcze poczekać? Doradźcie mi bardziej doświadczone kobitki, jeśli możecie. Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: listopadowe testowania 23.11.08, 18:25 magdalenes test mozesz zrobic! po dniu spodziewanej @ mozna robic z obojetnie jakiej probki moczu tzn. nie koniecznie poranny. trzymam kciuki!! daj znac! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenes Re: listopadowe testowania 23.11.08, 18:58 Jak tylko kupię i zrobię test to się odezwę. Dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re: listopadowe testowania 23.11.08, 19:04 Rób test i już przesyłam fluidki (my w 3cs zaskoczyliśmy)a też się bałam że nic z tego. powodzenia i daj znać Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: listopadowe testowania 23.11.08, 20:02 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Ujrzałam je! Obydwie! RÓŻOWE KRECHY!! No i pierwsze co zrobiłam po wyjściu z łazienki, to przypierdzieliłam w ścianę, bo źle zakręt obrałam. Adrenalinka mi skoczyła i teraz mi się łapki trzesą. Ja to chyba dzisiaj spać nie będę! Odpowiedz Link Zgłoś
ay.o Re: listopadowe testowania 23.11.08, 20:15 Misica89 GRATULUJĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiedziałam że i Tobie się uda )) Ja od razu z testem poleciałam do męża i jak głupia nawet zrobiłam zdjęcie testu jak pokazuje dwie kreseczki. Jutro idę na bete. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Gratuluje!!!!!!! 23.11.08, 20:16 Misica89 gratuluje i zycze spokojnych 9 miesiecy. Ja testuje w czwartek, ale czuje bol brzucha jak na @ i boje sie, ze mnie nawiedzi wczesniej niz mysle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: Gratuluje!!!!!!! 23.11.08, 21:46 Misica gratulacje!!!!!! Ja ide odebrać jutro wynik bety kontrolnej a w piątek do gina zaczynam jutro 7 tydzień Kola jak tam ???? Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: Gratuluje!!!!!!! 24.11.08, 07:38 misica gratulacje!!! a ja dzwonię dzisiaj do lekarki umówić się na prywatną wizytę, bety jeszcze nie robiłam bo nie wiem, czy jest konieczna w poprzedniej ciąży przed wizytą u gina nie musiałam robić jakoś na razie tak dziwnie dociera do mnie, że jestem w ciąży, zresztą to dopiero zaczyna się u mnie 6 tydzień powodzonka dla tych, które jeszcze czekają na testowanie Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: Gratuluje!!!!!!! 24.11.08, 08:25 hej kola u mnie zaczął sie 7 tydzień czuje sie ok Ja ide na wizyte w piatek tak jakoś postanowiłam że zamiast w poniedziałek pójde juz w piątek Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 do martag 24.11.08, 08:53 u mnie wg ostatniej miesiączki dzisiaj zaczął się 6 tc, ale pewnie jest mniej tak myślę dzwoniłam do mojej lekarki i kazała się pojawić dopiero za 2 tygodnie (o ile wcześniej nic się nie będzie działo) mogę ewentualnie przed wizytą zrobić beta HCG ale to jak chcę pewnie będzie to już wizyta z USG objawów jakiś szczególnych nie mam, tylko bolące piersi, nudności wyskakują w ciągu dnia, ale jak na razie nie takie straszne i ciągle siusiu mi się chce Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia1980 Re: listopadowe testowania 24.11.08, 08:47 Dziewczyny, ja juz sama nie wiem co mam myśleć. Powoli zaczynam łapać jakiegoś doła. Dziś 37 dc (przy cyklach 29-33 dni), @ nadal brak. Objawów nie mam ani na @ ani na ciążę. Dodam, że przy pierwszej ciązy nie miałam zupełnie żadnych objawów, więc w sumie brak objawów u mnie to też jakiś objaw. Piersi nadal bez zmian, pare dni temu miałąm jakiś biały gęsty śluz, ale teraz już po nim nie ma śladu. Jedyne co mnie zastanawia to zupełny brak ochoty na seks (co u mnie nie jest normalne). Jak juz wam wspominałam zrobiłam test w srode w dniu spodziewanej @ i wyszedł negatywny. W sobote powtórzyłam test i nadal negatywny. I w sumie nie byłoby w tym nic dziwnego, bo przeciez owulacja mogła się przesunąć o pare dni, ale w 16 dc byłam na wizycie u gina i wtedy pęcherzyk dominujący miał 1,5 cm. Lekarka powiedziała, ze za 2-3 jesli pęcherzyk peknie to bedzie owulacja. Tak więc owulacja powinna byc okolo 5-6 listopada. Staraliśmy się do 7 listopada, a potem mieliśmy ponad tydzień przerwy w starankach. Jak myślicie, czy 16 dni po zapłodnieniu test moze nadal nie pokazac ciązy? Bo juz zaczynam wariowac. Wiem, że najlepiej było by zrobic bete, ale mieszkam w małym mieście, nie ma u nas laboratorium, a krew pobierana jest w przychodni tylko od pon do piątku w godz. 8-10, a w tym czasie nie moge sie wyrwac z pracy. Pomyslałam ze moze zapytam dzis w aptece o jakis bardziej czuły test, ale znając zaopatrzenie naszej apteki to pewnie nie bedą takich mieć. Dziewczyny, napiszcie co o tym wszystkim sądzicie Odpowiedz Link Zgłoś
dsekowska Re: listopadowe testowania 24.11.08, 09:00 dominisia1980 z testem możesz jeszcze poczekać...powiem ci jak u mnie było Ja miałam 4 lata temu bardzo nieregularne cylke, wtedy ostatną @ miałam 21. marca, do weekendu majowego (1,2,3) nie dostałam następnej @, podczas tego weekendu poraz pierwszy w życiu tak naprawdę się nie zabezpieczyliśmy...i mamy z tego wybryku cudowną prawie czteroletnią córcię (24 styczeń), oczywiście był wielki problem z wyliczeniem terminu porodu, miałam ich ok 5, już dobrze nie pamiętam. W każdym razie...wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciąże, robiłam wtedy test wielokrotnie w różnych odstępach czasu, mało tego robiłam też betę ok 3 tygodnie po poczęciu i nic nie wychodziło, cały czas był wynik negatywny. Pierwszy test z wynikiem pozytywnym wyszedł mi 28 maja, prawie miesiąc od poczęcia.... Wiem dziwnie ale to prawda... pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: listopadowe testowania 24.11.08, 09:00 jasne kup 10 czułosc i powinno juz wyjsc ja jednak jakos nie polegam na testach bo mnie pierwszy też wyszedł negatywny drugi taki ledwo ledwo a beta byłała już bardzo wysoka wiec test jakis wadliwy hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: listopadowe testowania 24.11.08, 09:03 Kola to super ja jednak mam zmaine terminu hehe na srode bo gin wyjeżdza i mam sie pokazac powinno już bic serducho zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 dominisia 24.11.08, 09:27 ja tak miałam w poprzednim miesiącu objawy trochę jak ciążowe, @ nie było do 10 dni po terminie, 2 testy negatywne i poszłam do gina okazało się, że są ale 2 torbieliki oczywiście się wystraszyłam, a w kolejnym miesiącu II kreski powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: dominisia 24.11.08, 09:33 kola ja naszczęście wiem że tam było ok bo jak byłam 10 to robił mi usg wewnetrzne i było wszystko ładnie czyściutko hmm i rozpulchnione miałm wtedy 8mm śluzówki Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia1980 Re: dominisia 24.11.08, 10:06 Kola, a na te torbieliki to gin coś ci przepisał, czy same się wchłonęły? I czy jest możliwe zeby w 16 dc lekarka nie zauwałyła u mnie jakiś torbieli? Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: dominisia 24.11.08, 10:17 Widzisz dominisia ja też mam od 8 laboratorium ale chyba bym dłuzej nie wytrzymała z niepewnością i poprostu powiedziałm w pracy że musze iść na badania i do pracy przyjechałam na 10 nikt nic nie mówił o tyle spoko jest jeszcze jedno lab które cała dobe robi badania ale jest drogie wiec wybrałam u siebie na osiedlu A z tego co piszesz to wydaje mi sie ze owulka ci sie przesunełam tak jak mnie i pewnie póżniej zobaczysz kreseczki a wynik z krwi penie jak u mnie bedzie już wysoki Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia1980 Re: dominisia 24.11.08, 10:28 Marta, a po ilu dniach od spodziewanej @ nadal wychodził Ci test negatywny? Jeśli nawet owulacja przesunęła mi się kilka dni to nie wiem czy byłaby szansa na ciąże, bo potem mieliśmy ponad tydzień przerwy w staraniach. Wiem, że nie powinnam, ale bardzo się łudzę, że to jednak ciąża. Mój mąż mnie uspokaja i mówi, że teraz już i tak nie mam na nic wpływu, a swoimi nerwami to mogę tylko zaszkodzić. Każe mi czekać cierpliwie do piątku, ale to takie trudne... Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: dominisia 24.11.08, 10:43 Dominisia ja miałam tak @ miała przyjść 7.11 ale nic 6 zrobiłam bete negatywna, potem 10 test negatywny i poszłam do gina on mówi miękko śluzówka 8mm wiec albo bardzo ok2ty ciąża albo za pare dni będzie @ no to dalej niepewność lekkie bóle podbrzusza i nic 13 test druga kreska taka blada że myślałam ze mam zwidy test powinien wykryc 25 jednostek a tu taki bledziuch wiec 14 poszłam na bete i co i prosze wynik 181,4 masakra szok i wogóle test powinien byc niesamowicie cimny a tu prawie nie był widoczny potem beta 20 robiona już 3483 jednostek no i wg lab 7 tydzien zaczełam Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: dominisia 24.11.08, 13:05 dominisia lekarka mi je nagniotła i powiedziała, że jeśli za kilka dni pojawi się @ to będzie ok a jak nie to mam się zgłosić i za 4 dni zaczęła się @ a potem już było wszystko ok, tylko myślałam, że w następnym miesiącu nie będę miała owu a okazało się, że udało mi się zajść w ciążę jednak nasze organizmy są nieprzewidywalne powodzonka, będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 ewentualna ciąża a tab.przeciwbólowe 24.11.08, 15:23 Witam Ja testuje w sobote(29.11) tak postanowiłam jak wytrzymam chyba że mnie @. sama nie wiem co myslec czy jest bardziej na tak czy na nie.Ale moje pytanie jest mianowicie takie czy mozna wziąć jakiś proszek przeciwbólowy w wypadku ewentualnej ciąży?Boli mnie głowa juz od rana myslałam ze przejdzie, ale nie. Zawsze na wszelkie bóle brałam pyralgine a teraz nie wiem. Brzuch pobolewa, jajniki czasem kłują, sikam częściej niż zawsze, strasznie mam ochote na słodkie a na piersiach mam bardziej widoczne żyły(tak mi sie przynajmniej wydaje).Temp 37,2. Objawy i na @ i na ciąże. Także nie wiem narazie się nie nastawiam, jestem bardziej na nie niz na tak-czas pokaże.Ale nie chcialabym zaszkodzic tabletką jakby sie udało.Jak sie Wam wydaje? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: ewentualna ciąża a tab.przeciwbólowe 24.11.08, 15:26 mozesz wziac pyralgine! mozesz apap. byle nie za czesto. jesli wezmiesz raz nic sie nie stanie. NIE BIERZ ketonalu, ibupromu, aspiryny. pozdr p.s daj znac jak test Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: ewentualna ciąża a tab.przeciwbólowe 24.11.08, 15:26 Ponos można apap brac w poczatkach ciąży bo nie wpaływa na początku na nic Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re: Listopadowe testowania 24.11.08, 18:18 misica89 gratulacje!!! No ładnie ale się naczytałam tyle postów, Dominisia trzymam kciuki, wiem że trudno wytrzymać, ale trzeba, nic nie przyspieszysz niestety. Martag ale Ci zazdroszczę ty już niedługo usłyszysz serducho a ja?? Jutro idę zrobić Bete, i trochę się denerwuje (nie wiem czym zresztą). Kiedy powinnam iść do gina? już czy jeszcze poczekać?? BOli mnie dalej brzuch, okolice jajników?? tak kłuje dziwnie , nie cały czas, ale jednak w ciągu dnia dość często i tym już sie troche denerwuje. Piersi sa duże, a co się podoba mojemu m to że mogę chodzić bez biustonosza i nie sa oklapnięte (facetom zawsze coś po głowie chodzi ), tyle że bolą. No i spać mi się chce w ciągu dnia, oczy same mi się zamykają. A wy jak się czujecie? Powodzenia wszystkim testującym w najbliższym czasie. Ps. Powiedziałyście już rodzinie?A jak nie to kiedy zamierzacie? Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: Listopadowe testowania 24.11.08, 20:31 Łajzie jeszcze nie mówiłam, bo by mnie tylko opierdzielił, że takie ważne rzeczy przez telefon mówię. A jeżeli chodzi o samopoczucie... Piersi mam ewidentnie powiększone. Ratuje mnie tylko micha D albo opcja "wole beeeez". Trochę nadwrażliwe, ale nie jest źle. Bynajmniej nie będę próbowała chłopu odrąbać rąk za to, że mnie zmaca Dalej - katar nie opuścił mnie po standardowych 7 dniach, kicham na potęgę i wszyscy z tego tytułu w akademiku proponują mi kielicha. A tu zonk Poza tym mam totalny tumiwisizm, chce mi się spać, ale na pewno nie chce mi się czekolady. Właściwie zanim zrobiłam test to po tej czekoladzie się kapnęłam, bo zawsze przed okresem mogłam ją jeść kilotonami, a tu pełen odrzut! Odpowiedz Link Zgłoś
miladzia1 to ja też sie dopisuję 24.11.08, 19:55 testoswałam w sobotę, czyli 22.11...mam dwie kreski hurrra ale jesteśmy szczęsliwi...to nasza druga dzidzia ( Igor 18.04.06 ), tym razem mamy nadzieję na córeczkę!!!!Gratuluję wszystki którzy w tym miesiącu zobaczyli upragnione dwie kreski!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenes Re: to ja też sie dopisuję 24.11.08, 20:14 No to się cieszę i gratuluję wszystkim dziewczynom które ujrzały upragnione 2 kreseczki. Mnie brzuszek boli jak przed @... więc pewnie lada moment się pojawi. Miałam dzisiaj testować, ale nie miałam nawet kiedy porządnie kawy wypić, także dla świętego spokoju mojego sumienia zrobię test jutro. Trzymam kciuki za pozostałe z Was i jeszcze sie odezwę Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: to ja też sie dopisuję 24.11.08, 22:24 To i ja. Również testowałam w minioną sobotę (22.11) i 2 kreski. Mąż jeszcze nie wie, czekam na potwierdzenie u lekarza, a jemu zrobię prezencik na Mikołajki. Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: to ja też sie dopisuję 24.11.08, 23:39 Cześć dziewczyny! Dawno się nie udzielałam, dużo tu nowych starających. Chciałam pogratulować szczęściarom! Ponadto 3mam kciuki za reszte Bardzo poytywny wątek wam się udał U mnie środek cyklu więc zapisze się na grudniowe testowania. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 a jak u Was teraz z seksem? 25.11.08, 07:35 macie ochotę? nie boicie się, że się przez to poroni? ja mam jakieś schizy, wczoraj po raz pierwszy po zrobieniu testu mąż namówił mnie na seksik i cała jestem wystraszona, że coś się stanie z tego powodu z ciążą ogólnie mam dużą ochotę, ale się boję jak pamiętam to w pierwszej ciąży cieszyliśmy się super seksem do samego rozwiązania i niczego się nie bałam a teraz coś chyba jestem przewrażliwiona a jak to jest u Was? no i oczywiście gratuluję tym dziewczynom, którym się udało a za pozostałe dalej trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: a jak u Was teraz z seksem? 25.11.08, 08:41 ja w tej chwili mam możliwość molestowania chłopa jeno w weekendy. tak się zdarzyło, że kiedy mi się @ opóźniła, to mi moja wiecznie nienapasiona chcica przeszła jak ręką odjął. jemu też przeszła, bo dużo pracował (pisałam wcześniej), a na dodatek dzielnie współczuje mi w przeziębieniu i też kicha i prycha. ale ja wcale nie mówię, żeśmy tacy grzeczni i niewinni byli ot tak, delikatnie, bez pośpiechu i w moim przypadku niemalże na śpiocha Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia1980 Re: a jak u Was teraz z seksem? 25.11.08, 08:47 Kola, trzymaj kciuki, bo są nam potrzebne. Choć ja już chyba nie robie sobie nadziei, bo dzis rano test znowu wyszedł negatywny. Teraz czekam do piątku i jeśli sie nic nie zmieni to w piątek ide na bete, a w poniedziałek do gina. Zaczynam sie obawiac ze zamiast ciązy przypętało się coś niedobrego. Chciałabym już dostać @ i z nadzieją zacząć nowy miesiąc starań. A jeśli chodzi o seks, to ja w pierwszej ciąży musiałam sie wstrzymać do konca czwartego miesiąca, bo w 10 tc pojawiło sie niewielke krwawienie i lekarka powiedziała zeby nie ryzykowac. A kiedy w piątym miesiącu dostaliśmy "pozwolenie" na delikatne kochanie się, to mój mąż był tak przewrazliwiony, że to może zaszkodzić, że do konca ciązy pozostały tylko pieszczoty. Ale skoro nic złego sie u ciebie nie dzieje to nie masz sie co martwic na zapas. Pewnie na pierwszej wizycie lekarz rozwieje twoje wątpliwości i bedziecie sie mogli cieszyc seksikiem przez całą ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: a jak u Was teraz z seksem? 25.11.08, 09:49 No moj też ma takie ochoty na seks a ja sie boje zyby sie nic nie stało musze spytac gina o to jak bede na wizycie Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: a jak u Was teraz z seksem? 25.11.08, 20:46 No a u mnie jest tak - mąż jeszcze nie wie... chcę mu zrobić prezent mikołajkowy (choć nie wiem czy do tego czasu wytrzymam;P). W poniedziałek mam wizytę u lekarza i czekam na potwierdzenie wszystkich "objawów"). Póki co ściemniam mężowi że @ pojawiła się jak zwykle tak więc na razie nic z tego... potem jeszcze parę dni pozwlekam (mam w tym wprawę;P)... a dalej się zobaczy. Generalnie cały spisek. Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: to ja też sie dopisuję 02.12.08, 08:28 Jestem po wizycie u lekarza. Tak więc wszytko potwierdzone, widziałam już nawet takie tyci tyci serduszko. Ale suuuuper!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madzia23lubin Re: to ja też sie dopisuję 02.12.08, 08:33 elkam no to ogromne gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 witaminy 26.11.08, 08:38 czy bierzecie już coś? ja na razie kwas foliowy Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: witaminy 26.11.08, 08:44 Hej Kola ja od 4 miesiecy biore kwas foliowy aha i 1 misiac zamiast kwasu brałam Falvit M w piątek wizyta zobaczymy co mi gin powie Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re: witaminy 26.11.08, 16:07 ja też biorę tylko kwas foliowy. Dziś odebrałam wynik bety: 1010,00 czyli jak wynika z adnotacji poniżej mojego wyniku to 4-5 tydz. (tylko czy ona nie jest za wysoka??) - chyba że każde laboratorium ma jakieś inne normy. Ale się cieszę Zaraz jak m przyjdzie to się pochwale, zwłaszcza że wie iż robiłam badania (do tej pory nie bardzo wierzył). Nie wiem tylko czy poczekać jeszcze z wizytą u gina czy już iść?? Poradźcie te które już były Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: listopadowe testowania 27.11.08, 10:36 Hej dziewczyny. Mam dylemat. Dziś miała przyjść @ i jej nie ma. Dziwnie się czuje i już wczoraj zatestowałam i NIC więc dziś odpuszczam choć mnie korci. Fakt, wczorajsze testowanie było wykonane popołudniu i dlatego może taki wynik, ale nie chce dziś znów zobaczyć I krechy i testuje jutro z rana. Jak ja bym chciała ujrzeć II kreseczki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia1980 Re: listopadowe testowania 27.11.08, 12:06 Dziewczyny, a u mnie nadal cisza! Dziś już 40 dc, ale testów już nie robię. Nie mam już siły oglądać pojedyncze kreski. Jutro rano ide na betę, ale wynik będzie pewnie dopiero w poniedziałek. Jeśli chodzi o objawy to nadal żadnych konkretnych objawów nie mam, no może poza tym, że piersi trochę się powiększyły, ale nie bolą. I cały czas mi "wilgotno". Los w tym miesiącu nieźle sobie ze mną igra... Na szczęście zbliża się weekend, Andrzejki, więc postaram się troche wyluzować i tak obsesyjnie nie mysleć o tym wszystkim. Ala, myslę, że za wcześnie zrobiłaś test, poczekaj jeszcze 2-3 dni i pewnie wszystko się wyjaśni. Czy jest jeszcze ktoś kto testuje w tym miesiącu? Odpowiedz Link Zgłoś
martag25 Re: listopadowe testowania 27.11.08, 12:53 Dominisia wiesz ja też teraz czuje cały czas takie mokrosci zaraz po terminie @ był gesty i biały a teraz tak mokro hehehe No i do tego te wstrętne mdłosci blblblblblblb Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia1980 Re: listopadowe testowania 27.11.08, 12:57 Marta, nawet nie wiesz, jak ci zazdroszczę tych mdłości... Odpowiedz Link Zgłoś
szczesciara08 Re: :-) 27.11.08, 13:03 Ja też zastanawiam się jak to jest co się czuje gdy się ma dzidzię w środku. zawsze podobał mi sie ten stan błogosławiony. moja bratowa ma mieć podwójne szczęście bliźniaki. super oby dziewczynki bo mają już dwóch chłopców. ja będę testować w niedzielę zobaczymy coś# Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 II kreski:))) 29.11.08, 07:29 Są!! Dwie- testowa bledsza ale dobrze widoczna. Tak naprawde to nie wiem czy dziś mój dzień @ bo owu była spóźniona i z moich obliczeń wynika że jak nie dziś to jutro ewentualnie w poniedziałek powinnam dostać. Ciesze sie strasznie ale i boję czy wszytko bedzie ok. Brzuch od czasu czasu pobolewa, piersi bolesne od dwóch dni, siatka żyłek pojawiła się dużo wcześniej jakiś tydzień temu. Śliny w buzi mam strasznie dużo i czasami delikatnie mnie zamuli. Pójde chyba na bete w poniedziałek zobaczymy czy wszytko w porządku. Powodzenia testującym na pewno się uda. Trzymam kciuki i bede z zaciekawieniem śledzić postępy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re: II kreski:))) 29.11.08, 10:21 zabaaa gratulacje!!! witaj wśród zafasolkowanych Powodzenia dla reszty testujących oby wam też udało się zobaczyć II kreski Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: II kreski:))) 29.11.08, 16:13 zabaa GRATULACJE u mnie też pojawiły się mdłości, paskudnie się czuję, szczególnie jak wstaję rano Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: II kreski:))) 29.11.08, 16:30 Sikoreczka, kola dziękuję. Byłyście moze już u lekarza?Pamiętam że Wy też w miare niedawno się dowiedziałyście. Planuję w poniedziałek zrobic bete i zobaczyc czy wszytko ok. Miałam zamiar zrobić jeszcze w srode i w piatek a na sobote umówic się do gina zeby u pokazac wyniki. Można tak? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenes Re: II kreski:))) 29.11.08, 19:28 Gratulacje! Cieszę się, że kolejna z nas zafasolkowała Ja przenoszę się na grudniowe testowania i liczę, że kolejny miesiąc będzie łaskawszy dla wielu ze wszystkich starających się par. Ba! Dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
palia75 Re: listopadowe testowania 29.11.08, 19:33 Witam To i ja dołączę. Wczoraj w 31 dc (cykle mam 28 dniowe) zrobiłam betę, wynik: 295 mIU/ml tj. 2-3 tydzień ciąży. Strach sie cieszyć, bo miałam podany Pregnyl, dlatego powtórzę badanie jeszcze w poniedziałek, sprawdzę czy przyrasta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: listopadowe testowania 30.11.08, 11:28 gratulacje!! mozesz sie cieszyc bo pregnyl po takim czasie nie daŁby takiego wyniku. dla pewnosci dobrze ze sprawdzisz. jeszcze raz serdeczne gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
palia75 Re: listopadowe testowania 01.12.08, 22:11 Witam! Powtórzyłam dzisiaj badanie bety - wynik: 1127 mIU/ml tj. 3-4 tydzień ciąży!!! Tak więc to efekt ciąży a nie pregnylu! Bardzo się cieszę. Dziękuję za pocieszenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzia23lubin Re: listopadowe testowania 02.12.08, 07:50 palia75 ogromne gratulacje !!!!!!!!!! Witam w gronie zafasolkowanych ;D Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: listopadowe testowania 30.11.08, 13:40 zrobilam test. za wczesnie chyba. bo dzis 10 dzien od potencjalnego zaplodnienia. wyszedl of course negatywny. ale to byl ten z czuloscia 10. wiec moze juz powinien pokazac? co?? poradzcie. miec nadzieje?? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: listopadowe testowania 30.11.08, 14:24 Dopisuję się Dziś zrobiłam test. 2 krechy. Wiem, że trochę za szybko ta kolejna ciąża i bardzo się boję, no ale cóż. Muszę wierzyć, że tym razem będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
sikoreczka2 Re: do żabaaa 30.11.08, 20:05 JA jeszcze nie byłam u gina czekam jeszcze tydzień, może w tym tyg pójdę tylko najpierw muszę sprawdzić czy mój lekarz nie zmienił przypadkiem godzin przyjęć. Gratuluję II kreseczek wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
madzia23lubin Re: do żabaaa 30.11.08, 21:11 witam !! ja po 2.5 roku starań leczenia się i w końcu zrobienia IUI które jak widać udało się za pierwszym razem gdzie jakiś tydzien temu zrobiłam test co prawda kreska wyszła słaba więc dla potwierdzenia zrobiłam hcg które wskazało 40.6 w piątek robiłam powtórnie badanie i czekam na wynik mam nadzieję że potwierdzi moją ciąże jeżeli tak to będzie 4 tydzień jestem strasznie szczęśliwa życzę powodzenia wszystkim przyszłym mamusią i chyba większość sierpniowym mamusią Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 listopadowe testowania 01.12.08, 07:40 oczywiście gratuluję kolejnym zafasolkowanym ja do lekarza idę jutro, betę zrobiłam i jutro będę miała wynik trochę się denerwuję bo jajnik lewy mnie pobolewa Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: listopadowe testowania 01.12.08, 18:45 Ja tez dziś bete zrobiłm i jutro wynik. Mnie też różnie pobolewa po srodku po lewej stronie po prawej troche. Też się boję-teraz to juz wszytskiego. Mam nadzieję że bezpodstawnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: listopadowe testowania 01.12.08, 09:48 czesc. przeczytalam twoja historie... i chce ci powiedziec ze bardzo bardzo bardzo trzymam za ciebie a raczej was kciukiiiii!!!! baaaaardzo mocno!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: listopadowe testowania 01.12.08, 09:50 oo nie napisalam adresata moich poprzednich slow: bylo dla asiaiwona Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: listopadowe testowania 02.12.08, 09:18 131313a napisała: "oo nie napisalam adresata moich poprzednich slow: bylo dla asiaiwona" Dziękuję. Mimo, że bardzo się boję to i tak STRASZNIE się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś