malabiala25 20.07.09, 21:48 Witam. Co myślicie na temat testów owulacyjnych i ciążowych z allegro, z tego co widzialam są duuuużo tańsze. A jak ze skutecznością jest?? może ktos powiedziec? Pozdrawiam, wszystkie starające sie i tym co sie juz udało Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toka78 Re: testy z allegro 20.07.09, 22:16 Używałam obydwu typów i sprawdziły się Odpowiedz Link Zgłoś
milagros20 Re: testy z allegro 21.07.09, 02:40 ja też zamawiałam na allegro,Myślę że są ok.zakupiłam w maju a teraz już jest lipiec i jest ciąża.i jeszce troszke mi zostało Odpowiedz Link Zgłoś
malabiala25 Re: testy z allegro 21.07.09, 08:53 A które są lepsze na tych co pisze 10 czy 25 mIU Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: testy z allegro 21.07.09, 09:48 10 mIU są czulsze, zatem wykryją ciążę o ok. 2 dni wcześniej, niż 25 mIU Odpowiedz Link Zgłoś
anina-1 Re: testy z allegro 21.07.09, 13:57 Ja je stosuje od dawna i zawsze się sprawdzają. Ale kupuję tylko takie co są certyfikowane. Muszą mieć na opakowaniu znak jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: testy z allegro 21.07.09, 14:05 Testy ciążowe kupowałam na spółkę z koleżankami z netu W moim przypadku okazały się mało czułe. W terminie spodziewanej miesiączki miałam jedną kreskę. Druga, ledwo widoczna kreska, pokazała się w 5 t (a usg wykazało potem, że ciąża może być nawet starsza niż z OM). No, ale w końcu pokazały ten wynik Odpowiedz Link Zgłoś
megi231 Re: testy z allegro 21.07.09, 16:33 Ja byłam bardzo zadowolona zarówno z ciązowych jak i z owulacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
was-ka Re: testy z allegro 22.07.09, 13:00 ja właśnie je używam, kupiłam te z certyfikatem mam je od trzech cykli, owulacyjne nigdy nie pokazały pozytywnego, czyli tak jakbym nie miała jajeczkowania. ale byłam u lekarza bo się zmartwiłam, robił mi usg i jajniki są w porządku (za cholere nie wiem jak gin to zobaczył). teraz jest 3 dni po spodziwanej @ a testy pokazują negatywnie, @ zawsze mam regularnie więc albo one nie działają albo ja nie jestem w ciąży tylko mi się poprzestawiało coś. na wszelki wypadek kazałam kupić mężowi dziś 2 testy w aptece i zobaczymy... dodam że przy pierwszej ciąży wynik pozytywny miałam 2 dni przed spodziewaną @ a testy miałam z allegroale to było dwa lata temu więc już sama nie wiem... trzymajcie kciuki za pozytywa bo to już 6 cykl starań pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
weronika1978 Re: testy z allegro 22.07.09, 19:01 a ja się bardzo, ale to bardzo zawiodłam na testach z allegro, miałam monitoring i dokładnie wiedziałam kiedy była owulacja, ale mimo to w dniu owulacji zrobiłam test owulacyjny z apteki i ten z allegro (a co mi tam, przecież miałam ich sporo), i ten z apteki pokazał 2 kreski a ten z allegro tylko 1 i ani cienia drugiej!, a dodam że testowałam na tej samej próbce moczu! z apteki testy kupiłam za 25zł/5 szt a z allegro 1,25zł/1szt, i nie był to test z certyfikatem, więc może dlatego klapa... moje cudo ma dziś 8 tygodni w brzuszku i bije serduszko Odpowiedz Link Zgłoś
was-ka Re: testy z allegro 22.07.09, 20:59 dlatego ja na pewno nie miałam owulacji według tych testów jutro robię test ciążowy z apteki (Bobotest), mam nadzieję że będzie pozytywny Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: testy z allegro 22.07.09, 21:41 weronika1978 napisała: > a ja się bardzo, ale to bardzo zawiodłam na testach z allegro, miałam monitorin > g > i dokładnie wiedziałam kiedy była owulacja, ale mimo to w dniu owulacji zrobiła > m > test owulacyjny z apteki i ten z allegro (a co mi tam, przecież miałam ich > sporo), i ten z apteki pokazał 2 kreski a ten z allegro tylko 1 i ani cienia > drugiej!, a dodam że testowałam na tej samej próbce moczu! Typowe mylenie faktów. Test owulacyjny NIE POKAZUJE OWULACJI! Test owulacyjny pokazuje pik LH, który ma miejsce nie później, jak 12 godzin przed owulacją! Dlatego w dniu owulacji test najczęściej pokaże już 1 krechę. A test, który pokazał Ci II krechy - jaką masz gwarancję,że nie pokazywałby ci tak cały cykl? Tak się składa, że test firmy Acon tak właśnie na mnie działał - bym zbyt czuły, przez cały cykl miałam II kreski i nie mam PCO. Za to testy internetowe pokazały pięknie II krechy na 1-2 dni przed owulacją a w dniu owulacji - prawidłowo - słaba druga kreska albo całkowity jej brak. Odpowiedz Link Zgłoś