Dodaj do ulubionych

Swędzi mnie skóra

27.08.09, 16:20
37 tc. Wczesniej swedzial tylko brzuch, a teraz dosłownie wszystko i o każdej
porze. plecy, ręce, brzuch, nogi, szyja.. Jak wieczorem ściągam stanik to o
mało nie oszaleję! Lekarz wykluczył zatrucie ciązowe, bo brak innych objawów.
Czytałam na forum żeby nawilżać- ale nie pomaga.
Mam się tak meczyc do konca?
Obserwuj wątek
    • angela10086 Re: Swędzi mnie skóra 27.08.09, 17:22
      cholestaza! to lekarza i to biegiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • mala220 Re: Swędzi mnie skóra 27.08.09, 17:40
        dzieki. dzwonilam do lekarza i kazal zrobic proby watrobowe jutro. i mam
        zadzwonic do niego. naprawde dziekuje
        • angela10086 Re: Swędzi mnie skóra 27.08.09, 17:55
          dokladnie proby watrobowe i to biegiem bo to bardzo grozne i dla dziecka i dla
          ciebie, ja tez to milam... niekiedy nawet kacza ciaze szybciej jak wyniki sa
          zle, nie lekcewaz!
          • mala220 Re: Swędzi mnie skóra 27.08.09, 18:03
            a nie za dlugo zwlekałam? teraz tym sie martwie bo wyniki dopiero pojutrze!
            Dziekuje Ci bardzo, gdyby nie Ty nie mialabym pojecia o tej chorobie- naprawde.
            • angela10086 Re: Swędzi mnie skóra 27.08.09, 18:08
              wiesz co nie martw sie i tak nie przyspieszysz... ja na szczescie nie milam az
              tak fatalnych wynikow zeby musieli wywolywac porod a zorientowalam sie w 35 tc,
              tak sie drapalam ze nie spalam po nocach polozyli mnie do szpitala do konca
              juz... teraz tez umieram ze strachu bo pamietam slowa poloznej" na pocieszenie
              powiem ze w drugiej ciazy raczej bedzie to samo..."- wredna baba! to ja cie
              teraz pociesze: moze byc to zwykly swiad ciezarnych, moze niepotrzebnie cie tak
              przestraszylam teraz sie bedzie denerwowac... ale badania zrob konieczniesmile
              • mala220 Re: Swędzi mnie skóra 27.08.09, 18:14
                ale i tak dziekuje smile jakos przezyje do soboty rano.. napisze jak juz bede
                wiedziala.
                • miacasa Re: Swędzi mnie skóra 27.08.09, 18:22
                  jeśli normy będą mocno przekroczone to od razu wędruj na izbę przyjęć, w
                  cholestazie konieczne jest monitorowanie stanu dziecka, trzymaj się i stosuj od
                  już dietę wątrobową
                  • mala220 Re: Swędzi mnie skóra 27.08.09, 18:53
                    zapomnialam jeszcze dodac ze caly czas mam w buzi słodkawy posmak.. heh.
                    • miacasa Re: Swędzi mnie skóra 27.08.09, 19:15
                      nie zamartwiaj się, miałam cholestazę w 2 ciążach, żyjemy i mamy się dobrze smile
                      dobrze jest przy porodzie sprawdzić krzepliwość krwi i powiedzieć lekarzowi
                      gdybyś poczuła spadek cukru we krwi (hipoglikemia może towarzyszyć cholestazie a
                      że jeść nie pozwalają na porodówce to choć glukozę w kroplówce wysępisz)
                      • mala220 Re: Swędzi mnie skóra 28.08.09, 19:23
                        odebrałam wyniki, mam podwyzszone prawie dwukrotnie ALT i AST, lekarz kazał mi
                        jeszcze raz zrobic te same badania w poniedzialek i w srode na wizyte przyjechac
                        do niego. Ale mowi ze nie ma sie az tak bardzo czym martwic. Uhhh to dobrze..
                        • madzi-a222 Re: Swędzi mnie skóra 29.08.09, 16:12
                          Pamietam jak moja mama była w ciąży bliźniaczej i miała podobnie jak ty.
                          Była pod koniec 6 miesiąca jak ją wszystko swędziało oj cierpiała
                          strasznie. Błądziła po lekarzach aż w końcu trafiła na oddział i tam
                          dopiero lekarz stwierdził że ma jak on to powiedział "alergia na ciąże".
                          Pamiętam jak moja mama sie mocno zdziwiła na tą wypowiedź bo była to jej
                          już 3 ciąża i nigdy nie miała takich objawów.

Moje siostrzyczki mają dziś po 16lat i teraz sobie żartuja że mama ma na
                          nie alergie.
                          Głowa do góry wszystko będzie dobrze.
                          • mahti Re: Swędzi mnie skóra 29.08.09, 23:35
                            ja mialam podobnie i nie wolno tego bagatelizowac,koniecznie poinformuj swego
                            lekarza o tym bo to jest tzw cholestaza ciazowa
                            pl.shvoong.com/medicine-and-health/comparative-medicine/1625812-cholestaza-ci%C4%85%C5%BCowa/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka