Dodaj do ulubionych

Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę o opi

13.09.09, 13:24
Przedszkola prywatne na Świerczowie w Poznaniu proszę o opinie.

Moje dziecko chodzi do państwowego przedszkola na Świerczowie, gdzie
dyrektorka i sekretarka palą w swoim gabinecie, kilka metrów dalej
są sale dzieci. Do tego przedszkole śmierdzi stęchlizną, drzwi do
przedszkola są otwarte i każdy może bez problemu wejść, nie pytany
przez nikogo o powód swej wizyty. Przymierzam się do wyboru
przedszkola prywatnego. W mojej okolicy są trzy, ale wszystkie nowe
i na razie trudno o wiarygodną opinie. Jeśli ktoś może podzielić się
swoimi odczuciami na temat poniższych przedszkoli, to będę
wdzięczna.

Przedszkole Jak u Mamy. Byłam tam zobaczyć, ale wydaje się trochę
małe. Najlepsze wrażenie robi właścicielka, ale reszta taka sobie.
Czy ktoś tam posyła / posyłał swoje dziecko ? jeśli tak, to jakie
odczucia ?

Jeszcze przed otwarciem przedszkola Kinder’ki, na forum pojawiły się
bardzo pozytywne opinie o tym przedszkolu, o wysokim standardzie,
wielkim zaangażowaniu personelu i właścicieli, czy są tutaj osoby
które miały styczność z tym przedszkolem już po jego otwarciu, i
mogą ocenić na podstawie faktów, a nie „koloru ścian”.

Jest jeszcze Biedroneczka, jeśli ktoś zna, również będę wdzięczna za
opinie. Tam nie byłam i nie widziałam właścicielki smile
Obserwuj wątek
    • mama-lenka Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 14.09.09, 17:53
      Kinderki już chyba ruszyły więc pewnie wiadomo coś więcej. Ale
      ostatnio nikt o nich nie pisze. Słyszałam że rusza też przedszkole na
      grunwaldzie w okolocach byłej polfy. Ja jestem nim zainteresowana i
      mam zamiar dowiedzieć się czegoś więcej
      • griz2215 Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 21.09.09, 15:43
        Witam,

moje dziecko od września chodzi do "Biedroneczki".
        Jestem bardzo zadowolona.Na początku wogóle nie płakało dzięki
        podejściu opiekunek.Sale bardzo czyste,przestronne (3 pokoje dla 12
        dzieci).Jedzenie bardzo dobre (mają katering).Zajęcia dydaktyczne
        (rytmika ,angielski..)Dzieci mają bardzo ładny plac zabaw.
        Szczerze polecam.

mama Olka
        • sik2010 Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 21.05.10, 21:45
          Przedszkole JAK U MAMY w Poznaniu na Świerczewie to naprawdę godne
          polecenia miejsce. Bardzo miła i fachowa kadra, tzn. sympatyczne
          Ciocie smile, bardzo przyjazna atmosfera....
          Posyłam tam swoje dziecko i jestem bardzo zadowolona. Przedszkole
          jest otwarte od 6.00 do 18.00, ale za dodatkową opłatą dziecko może
          zostać dłużej, gdyż możliwa jest opieka na godziny-również w
          weekendy. Dzieci mają dużo zajęć, m.in. rytmika, angielski,
          plastyka, gimnastyka, logopedia - wszystkie mieszczą się w opłacie
          miesięcznej- niedużej w porównaniu z innymi placówkami.

mama
          • magdalas Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 22.05.10, 13:53
            a jaka to jest ta nieduża opłata? Jeśli wolno spytać
            • iwpal [...] 05.08.10, 19:44
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • barakudaa Re: Terapik Poznań-Smochowice 05.08.10, 23:02
                O mało z krzesła nie spadłam jak nazwę zobaczyłam,znaczy się ,że wokoło wszyscy
                będą wiedzieli ,że dziecko ma wady bo chodzi do tego przedszkola?Znaczy się ,że
                od razu dziecko jest szufladkowane przez otoczenie....
                • bj32 Re: Terapik Poznań-Smochowice 07.12.10, 10:25
                  Fakt, nazwa dramatyczna. Jednakowoż nie kumam... To obciach mieć dziecko z deficytem? No to idę się wczołgać pod łóżko, bo mam słabosłyszącą córkę i do tej pory nie wiedziałam, że tego się trzeba wstydzić...
            • cichamgla Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 14.12.10, 15:52
              tragiczne miejsce!!!
              naprawdę odradzam i to bardzo.
              nie wiem czy dyrekcja przedstawiła wam i informacje takie jak:
              ilość osób zatrudnionych w czasie roku ale było to minimum 11 osób (znam stan do 7miesięcy ich działalności- a dziś już działają prawie półtora roku)
              następnie proszę przejdźcie się po tej placówce a sami zauważycie, że np: kaloryfery nie są zabezpieczone, nie posiadają wyjścia ewakuacyjnego z pietra, zabawek typowo edukacyjnych jest bardzo mało a uczęszczają tam naprawdę małe dzieci, które należy stymulować do rozwoju.
              dalej- sprawdźcie wykształcenie pracowników, część z nich nie ma wykształcenie strikte pedagogicznego ze specjalnością edukacje przedszkolna i wczesnoszkolna. macie prawo wiedzieć kto zajmuje się waszymi dziećmi i widzieć to na piśmie. zobaczcie kilka placówek a zobaczycie jak wiele różni się ta placówka od reszty.
              osobiście odradzam i to bardzo- mogę więcej napisać jeżeli ktoś oczekuje informacji. podkreślam, że znam stan tej placówki z czasu około roku ich działalności, ale z tego co wiem niewiele uległ zmianie
              • rodzice-1 Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 29.12.10, 15:32
                BZDURA, BZDURA I JESZCZE RAZ BZDUUURA !!!!!!!!!

Cicha mgło, prawdopodobnie jesteś mega sfrustrowaną osobą (albo zazdrosną...albo nieszczęśliwą) pisząc tego rodzaju NIEPRAWDZIWE informacje.

Przedszkole JAK U MAMY jest bardzo przyjaznym miejscem dla Dzieci i Rodziców. Wnętrze bardzo przyjemne, niedawno jeszcze odświeżone i przede wszystkim czyste. "Ciocie", które opiekują się pociechami są w tym kierunku jak najbardziej wykształcone. Posyłam tam moje dziecko od roku i jestem bardzo zadowolona. Moja córka z wielką ochotą idzie codziennie do przedszkola i świetnie się rozwija.
                Zresztą Sprawdźcie Sami.... Rzeczywiście ta placówka różni się od wielu innych - jest wyjątkowa, ale w tym POZYTYWNYM znaczeniu.
                Pisząc takie kłamliwe stwierdzenia, nie szanujesz tego forum, jak też osób, które sie tu logują-wstyd...lepiej już nic nie pisz......, tylko zajmij się czymś pożytecznym. Powodzeniasmile

Rodzic
                • cichamgla Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 03.01.11, 10:45
                  niestety mówię samą prawdę, znam osoby tam pracujące i niektórych rodziców posyłających tam swoje pociechy swego czasu, co więcej nie bez powodu właściciele owej feralnej placówki nie mieliby rozprawy sadowej z była pracownicą a z rodzicami niektórych osób niemiłych sytuacji.
                  znam wiele placówek i mogę powiedzieć, ze np przedszkole Pinokio jest świetnie przygotowane, z państwowych placówek zachwalam np przedszkole na ul. głogowskiej przy magnolii. zakładam, że niebawem pojawi się więcej opinii na tym portalu o Przedszkolu jak u mamy- bo na to liczę, czas złamać zmowę milczenia
                  • winyleicd Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 04.01.11, 22:03
                    Tak, zgadzam się.
                    Ja nie wiem, czy to w ogóle można nazwać przedszkolem. Miejsce, w którym się nic nie dzieje. Przechowalnia dzieci! Dużo obietnic- wycieczki, imprezy dla dzieci, teatrzyki i nic poza tym. Tylko pomysły..Rodzice prowadzają tam dzieci i nie wiedzą jak jest naprawdę. Tak było ze mną. Jak zmieniłam dziecku placówkę to dopiero widzę jak jest w prawdziwym przedszkolu! W ciągu jednego dnia moje dziecko przynosi tyle prac, rysunków, co w tamtej placówce przez cały rok...
                    Niech moja odpowiedź będzie ostrzeżeniem dla rodziców, żeby zastanowili się dwa razy zanim tam poślą dziecko.
                    Co do Cioć- tez naliczyłabym kilka, może nawet więcej.... To tez o czymś świadczy...
                    • bartek.53 Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 06.01.11, 21:58
                      Witam serdecznie
                      Jestem ojcem i posyłam swoją córkę właśnie do przedszkola Jak u Mamy przy ul.Na Uboczu 8.
                      Moja córka jest tam od samego początku istnienia tej placówki i uczęszcza tam po dzień dzisiejszy. Rozwija się świetnie dzięki regularnemu chodzeniu do tego przedszkola.
                      Mam prośbę do autora pt winyleicd abyś napisała nam takie informacje jak:
                      1.Jak ma na imię ciocia, która jest w tym przedszkolu od samego początku po dzień dzisiejszy?
                      2.Jak wygląda układ sal w środku?
                      3.Skoro posyłałaś tam dziecko to musisz też wiedzieć, gdzie jest tablica informacyjna dla rodziców?
                      Powiedz mi, jak inni rodzice czytają twoją wypowiedź, to dlaczego mają w to wierzyć? Napisałaś tylko o tym,iż rzekomo mało prac rysunkowych wykonywało twoje dziecko, a jak zmieniłas przedszkole, to maluje od rana do wieczora- nic sensownego poza tym nie napisałaś.
                      Szkoda - bo myślę, że wogóle wprowadzasz wszystkich w błąd pisząc informacje nie prawdziwe i myślę, że wogóle nie posyłałaś tam swojego dziecka.
                      Wracając do meritum - ja jako ojciec gorąco polecam to przedszkole pod każdym względem.
                      Jestem bardzo zadowolony, a moja córka jeszcze bardziej.
                      • winyleicd Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 07.01.11, 12:24
                        Nie mam powodów, żeby kłamać. A to ,że P. Ania jest urocza nie świadczy o tym, że placówka jest dobrze prowadzona.
                        Najdłużej jest tam ciocia Kasia. Ale Ona nie jest od poczatku....więc Pan też ma jakieś nieprawdziwe informacje...
                        Wiem gdzie jest tablica inf. i jaki jest rozkład sal....ale czy o to na tym forum chodzi..........??!!
                        Nie będę opisywać przedszkola , do którego teraz uczęszcza moje dziecko, bo to równiez nie jest sensem tego postu!!!
                        A w jaki sposób Twoja córka się tam rozwija???? Widocznie rozwój swoich dzieci rodzice tez postrzegaja różnie......
                        A jeśli chodzi komuś o szczegóły- to nie na forum.
                        Czekam na kolejne odpowiedzi zadowolonych rodziców..
                  • bartek.53 Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 06.01.11, 22:25
                    Kto tak pisze jak ty, to podejrzewam sam musi być uwikłany w wiele rozpraw sądowych.
                    Ja jako ojciec posyłam swoją córkę od samego początku istnienia przedszkola Jak u Mamy i nie słyszałem złego słowa od rodziców tam posyłających swoje pociechy, jak również złego słowa na temat personelu oraz Pani Dyrektor.
                    Nie wiem czemu jesteś taka zawzięta na tę placówkę, ale ja jako rodzic nie pozwolę pisać takich słów nieprawdy ,ponieważ nie tylko obrażasz moją skromną osobę, ale i moją pociechę, która jest bardzo zadowolona ze swojego przedszkola.
                    Podjąłem już stosowne kroki, aby dowiedzieć się od właściciela tego portalu więcej informacji na twoj temat, bo napewno nie można tego tak pozostawić i przejść obok takich kłamstw obojętnie
                  • bartek.53 Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 06.01.11, 22:38
                    Moja wypowiedź odnośnie Pani piszącej same kłamstwa dotyczy autora cichamgla.

Natomiast korzystając z okazji to pozdrawiam bardzo serdecznie uroczą Panią Dyrektor przedszkola Jak u Mamy Panią mgr Annę Rajską.
                    Sam osobiście poinformuję Panią Dyrektor na temat tego autora cichamgla, może znajdzie czas i zechce odpowiedzieć.
                    • cichamgla Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 10.01.11, 10:23
                      witam
                      cóż to nie kłamstwa. jak widać rozkład sal znam. odnośnie osób pracujących to jak pisałam odnoszę się do pierwszego roku działalności, dla potwierdzenia faktu podam kolejne informacje:
                      w pierwszym roku pracowały tam takie osoby jak:
                      Pani Danuta W.- która nie posiada wykształcenia pedagogicznego
                      Pani M. M- która również takiego wykształcenia nie ma (nie wiem czy posiada nawet wyższe wykształcenie) ale wiem iż opiekowała się najmłodszymi dziećmi i może nadal to robi- nie wiem
                      Pani P. L- która była w trakcie studiów pedagogicznych z odpowiednią specjalnością (edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna)
                      Pani P. P- która również była w trakcie studiów pedagogicznych- specjalność resocjalizacja
                      Pani Dagmara również studentka ale kierunku nie znam (ale chyba nie pedagogiczny)
                      Pani K. B- studentka po pedagogice opiekuńczo wychowawczej chyba studiująca edukacje przedszkolna
                      Pani Monika- która była jak się nie mylę po socjologii
                      ja nie mówię o dyrekcji ani takich rzeczach, jak już wcześniej pisałam nakłaniam rodziców do tego by wybierając placówkę nie bali się sprawdzać miejsca a tego nie polecam bo miałam okazje się przekonać jak tam wygląda działanie.
                      nikogo tu nie obrażam i liczę na to, że również dyrekcja czyta moje słowa- gdyż może zaczną trochę inaczej prowadzić placówkę, a może już inaczej ją zaczęli prowadzić- stale podkreślam, że mówię o stanie z około pierwszego roku działalności tego miejsca.
                      pozdrawiam
                    • cichamgla Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 10.01.11, 15:03
                      witam ponownie.
                      uważam, że fora są po to by dzielić się opiniami- tak więc uszanuj proszę, że ktoś ma inne zdanie niż Ty.
                      Ja szanuje twoje zdanie, baaa miło, że pojawia się jakiś dialog. Jednak nie neguj i nie ograniczaj innych zdania. jak widać wypowiedzi są podzielone. jedni myślą w taki inni w inny sposób.
                      Muszę przyznać, że sama dałam się niejako tobie podpuścić by pisać aż tyle- ale to informacje jakie znam.
                      pozdrawiam
              • najlepszydyrektor [...] 28.09.11, 22:29
    • miaa81 Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 05.12.10, 18:28
      polecam "biedroneczkę"- ciocie bardzo miłe,dzieci zadowolone!!!
      • barakudaa Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 19.07.11, 13:47
        miaa81 napisała:

> polecam "biedroneczkę"- ciocie bardzo miłe,dzieci zadowolone!!!

Aświstak siedzi i zawija sreberka...przynajmniej jak reklamujesz swoje to załoz nowy wątek a nie reklamuj w cudzym...
    • edryjka Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 18.07.11, 12:53
      Nie polecam przedszkola „Jak u Mamy”. Wbrew nazwie sugerującej troskę nad dziećmi jest to placówka wyłącznie nastawiona na zysk. Umowa skonstruowana jest w taki sposób, że zmusza rodziców do wysyłania do przedszkola dzieci chorych. Wbrew ustnym obietnicom Pani Dyrektor o indywidualnym traktowaniu każdego z przypadków, przedszkole nie idzie na żadne ugody w momencie gdy dzieci chorują.
      Zapisałam moją córkę na 4 miesiące do przedszkola „Jak u Mamy”. Po kliku dniach (niepełnych, bo była zaledwie kilka godzin dziennie) złapała ciężką infekcję w wyniku której, wystąpiły przeciwwskazania lekarskie do uczęszczania do przedszkola w najbliższych 4 miesiącach. Zwróciłam się wtedy z prośbą do Pani Dyrektor, aby przesunąć pobyt dziecka w przedszkolu na okres kiedy dziecko będzie zdrowe i lekarz wyda orzeczenie o zdolności chodzenia do przedszkola. Niestety wbrew zapowiedziom Pani Dyrektor o indywidualnym traktowaniu każdego przypadku, nie zezwolono mi ani na przesunięcie terminu uczęszczania dziecka do przedszkola, ani na żaden upust wynikający z faktu, że dziecko do przedszkola prawie wcale nie chodziło. Łącznie kilka dni pobytu dziecka w przedszkolu kosztowało mnie
      2800 zł + odsetki - to w tym układzie chyba najdroższe przedszkole w Poznaniu!
      Dyrekcja wykazała się więc całkowitym brakiem dobrej woli. Oczywistym jest , że rodzice, którzy zapisują dziecko do przedszkola z założenia chcą, aby dziecko brało udział w zajęciach. Próby dodatkowych uzgodnień z Dyrekcją wynikają więc z działania czynników losowych niezależnych od rodziców. Jest więc nieporozumieniem żeby placówka, która ma mieć na celu opiekę nad dziećmi nie brała tego pod uwagę. Z informacji od znajomych wiem, że inne przedszkola na Świerczewie w bardziej ludzki sposób podchodzą do problemów swoich podopiecznych.

• najlepszydyrektor [...] 12.09.11, 00:33
        • edryjka Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 24.09.11, 12:17
          Szanowana Pani Dyrektor,
          Ja Panią pozdrawiam, a porównanie do Mamy traktuję jako komplement. Myślę, że jest Pani w pełni świadoma, że opisana przeze mnie historia jest prawdziwa, stąd ten atak agresji.

Być może w moim poprzednim wpisie niefortunnie i zbyt ogólnie napisałam, że przedszkole jest to „placówka wyłącznie nastawioną na zysk” oraz, że „…umowa skonstruowana jest w ten sposób, że zmusza rodziców do wysyłania do przedszkola dzieci chorych”.
          Odniosłam wrażenie, że względem mojego dziecka, przedszkole kieruje się chęcią zysku. Odnośnie umowy chodziło nie o przymus fizyczny, lecz ekonomiczny. W umowie zawarty jest fragment mówiący, że „…umowa może być wypowiedziana przez każdą ze stron (…wink, z co najmniej 3-miesięczynnym terminem, ze skutkiem zawsze na 31 sierpnia danego roku.” Z czego rozumiem, że niezależnie od tego czy dziecko chodzi do przedszkola, czy nie chodzi rodzice muszą płacić do 31 sierpnia!
          Z drugiej strony zawiera też obiecujące dla rodziców zdanie mówiące, że „strony dopuszczają możliwość rozwiązania umowy za porozumieniem stron w każdym czasie, w razie zaistnienia szczególnej, nieprzewidzianej sytuacji, niezależnej od żadnej ze strony umowy”. Uważam, że choroba mojej córki i przeciwskazania lekarskie do chodzenia do przedszkola z niej wynikające były nieprzewidzianą sytuacją, całkowicie ode mnie niezależną. Okazało się jednak, że ten punkt umowy nic w moim przypadku nie pomógł.

Mój wpis miał być przestrogą dla rodziców, ale również wskazówką dla Dyrekcji i Właściciela przedszkola do przemyślenia, wykazania dobrej woli i szukania z rodzicami kompromisu w tego typu sprawach. Z reakcji Pani Dyrektor widzę jednak, że jej podejście niewiele się zmieniło, mam nadzieję, że pomogłam jednak rodzicom.
          Życzę mniej porażek na przyszłość, choć przy takim podejściu będzie to pewnie trudne.
    • materna-kiryluk Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 23.08.11, 10:39
      Jako lekarz pediatra z 30-letnim doświadczeniem nie polecam przedszkola "Jak U Mamy". Przedszkole neguje zaświadczenia lekarzy i powoduje, że wielu rodziców jest ekonomicznie zmuszanych przez właścicieli przedszkola do kontynuowania umowy i posyłania do nich swoich chorych dzieci. Wiadomo, że niewielu rodziców w Polsce stać jest na opłacenie przedszkola w wysokości 700 złotych miesięcznie i jeszcze w tym samym czasie opiekunki dla dziecka, w co najmniej podobnej, jak nie wyższej kwocie. Więc przy takim postawieniu sprawy wielu rodziców posyła niedoleczone dzieci z przewlekającymi się infekcjami do przedszkola. Takie przedszkole staje się rzeczywistą wylęgarnią trudnych do wyleczenia i niebezpiecznych infekcji. Myślę, że przedszkola nastawione na zysk kosztem zdrowia przebywających w nim dzieci powinny być zamykane.

• najlepszydyrektor [...] 12.09.11, 00:10
        • materna-kiryluk Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 23.09.11, 14:05
          Bardzo często tak bywa, że brak racji i argumentów wywołuje agresję i obraźliwe słowa. Szanowana Pani Dyrektor fakty mówią sama za siebie. Podważono zasadność opinii dwóch lekarzy o chorobie dziecka, a moja córka za kilkudniowy pobyt dziecka w przedszkolu zapłaciła 2 800 złotych i odsetki za zwłokę, zgodnie z umową, którą podpisała. (Uważajcie Państwo na treść umowy z Przedszkolem i najlepiej skonsultujcie ją z prawnikiem).

Straty finansowe można odrobić. Największym jednak błędem jest powierzenie opieki nad dzieckiem pedagogowi, który lekceważy i obraża.

Jestem bardzo zadowolona z faktu, że Pani nigdy nie była i nie zamierza być w moim gabinecie.
          Z poważaniem
          Anna Materna-Kiryluk
          • mama9908 Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 23.09.11, 20:13
            jestem w szoku, że dyrektor przedszkola - jak mniemam pedagog w ten sposób się wyraża!!?? i operuje nazwiskami , raczej to dobrze o niej nie świadczy. Ja pracuję w przedszkolu państwowym i nie wyobrażam sobie takiego zachowania mojej dyrekcji!!
            • barakudaa Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 24.09.11, 16:08
              mama9908 napisała:

> jestem w szoku, że dyrektor przedszkola - jak mniemam pedagog w ten sposób się
              > wyraża!!?? i operuje nazwiskami , raczej to dobrze o niej nie świadczy. Ja prac
              > uję w przedszkolu państwowym i nie wyobrażam sobie takiego zachowania mojej dyr
              > ekcji!!

A ja jestem w szoku,że ty jako pracownik państwowego przedszkola kalasz swoje własne gniazdo i dajesz wiarę oszczerczemu postowi oszczerczej pani doktor przewrażliwionej na punkcie swej rozpieszczonej wnuczki...nie znając prawdziwych faktów...
              • barakudaa Re: weź się opanuj kobieto 24.09.11, 16:13
                materna-kiryluk napisała:

> Jako lekarz pediatra z 30-letnim doświadczeniem nie polecam przedszkola .......
                > wielu rodziców posyła niedoleczone dzieci z przewlekającymi się infekcjami do przedszkola. Takie przedszk
                > ole staje się rzeczywistą wylęgarnią trudnych do wyleczenia i niebezpiecznych i
                > nfekcji. Myślę, że przedszkola nastawione na zysk kosztem zdrowia przebywającyc
                > h w nim dzieci powinny być zamykane.

Hahahaha usmiałam się,następna ,ktora chce zbawiac świat,tacy popsyłający dzieci z katarem rodzice byli ,są i będa,już tu była niejedna dyskusja na ten temat ale to nie powód żeby wtedy rzucac oszczerstwa na dyrektorkę przedszkola.Chcesz zamknąć 99 procent przedszkoli ojjjjjjj teoretyczka z ciebie...poprosze rekę do góry rodzica,który nie widzial by zakatarzonego dziecka w swoim przedszkolu....?....a wydawałoby się lekarz powinien myślec bardziej konkretnie...i nie wieszac psa na personelu placówki a jesli juz,to raczej na takich infantylnych rodzicach....
                • mama9908 Re: weź się opanuj kobieto 26.09.11, 21:12
                  tutaj niestety ani jedna ani druga strona nie grzeszy inteligencją i taktem, i bardzo proszę nieustosunkowywać się do mojej opini bo chyba wolno wyrazic swoje zdanie, a takie jest moje zdanie i nie ma tu nic do rzeczy to że pracuję w placówce państwowej!
                  • mama9908 Re: weź się opanuj kobieto 26.09.11, 21:13
                    i nie kalam swojego gniazda, bo przede wszystkim pegadog to osoba na odpowiednim poziomie zreszatą lekarz też a tutaj niestety brakuje go w całej dyskusji,
              • najlepszydyrektor Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 28.09.11, 21:47
                Witam Cię "barakudaa''smilesmilesmile

Bardzo dziękuję za ten pozytywny dla mnie...-dla naszego przedszkola wpis.
                Pozdrawiam
                Anna Rajska
            • najlepszydyrektor Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 28.09.11, 22:02
              mama9908 napisała:

> jestem w szoku, że dyrektor przedszkola - jak mniemam pedagog w ten sposób się
              > wyraża!!?? i operuje nazwiskami , raczej to dobrze o niej nie świadczy. Ja prac
              > uję w przedszkolu państwowym i nie wyobrażam sobie takiego zachowania mojej dyr
              > ekcji!!

Witam Cię "mama9908"smile
              Operowałam nazwiskami, ponieważ dokładnie opisałam całą zaistniałą sytuację. A, że jest to w stu procentach prawda....- no cóż..... nie uważam, że to źle o mnie świadczy. Mogę tylko nad tym ubolewać, że ludzie - tacy jak SZANOWNA PANI DOKTOR mogą się w taki sposób zachowywać i kłamać. To ja mam powody, żeby być w szoku, ale Ty.......nie rozumiem Twojego stanu zszokowania. Widocznie Pracujesz w Raju.....bez problemów i tylko z kulturalnymi osobami - tylko pozazdrościćsmilesmilesmile
              Powodzenia
              Anna Rajska
    • tuptusiapl [...] 30.09.11, 12:55
    • najlepszydyrektor [...] 30.09.11, 22:26
      • buyukada Re: Odp dla tusia.pl 04.10.11, 18:12
        Witam,
        Mam wrażenie, że p.Dyrektor tu chce dzielić i rządzić na tym forum - opinie negatywne o przedszkolu są przez nią miażdżone. Osoby obrażane i nazywane kłamczuchami. I jeszcze to dziękowanie osobie, która się nie do końca potrafi poprawnie wysłowić na tym forum (barakudaa), a Pani uważa, że komentarz ten jest pozytwnym komentarzem dla Pani - niech się Pani wczyta w tą wypowiedź, to jest jakaś masakra... (prawdziwe fakty, wieszanie psa?, interpunkcja, "ty" z małej litery itd.).

Pani Dyrektor - osoby czytające to forum oraz osoby, które Pani obrażała to są Pani klienci (obecni, potencjalni). W gospodarce rynkowej, w konkurencji prawie doskonałej jaka panuje na rynku prywatnych usług przedszkolnych (brak monopolistów) walka o klienta jest integralnym działaniem przynoszącym wymierne korzyści. Działania Pani aby utrzymać się na rynku mogą polegać na innowacyjności - nowe usługi, ulgi np. dla chorych dzieci itp. itd. Uważam, że posty, nawet te najbardziej obrażliwe, powinny być dla Pani cennym doświadczeniem i, nawet jeżeli się z nimi Pani nie zgadza, to odpowiedź merytoryczna i rzeczowa byłaby na pewno istotnym uzupełnieniem negatywnego obrazu przedstawionego na temat przedszkola.
        Proszę też zwrócić uwagę na Pani styl wypowiedzi - jestem niezależną osobą, informatykiem, przeglądam z racji zawodu tysiące forów. Internauci maja pogląd, iż pisanie wielkimi literami ma wydżwięk jak krzyczenie, tak samo jak wstawianie dziesiątek wykrzykników. Patrząc na liczbę wejść na to forum mogę powiedzieć, że całkiem sporo osób to przeczytało od sierpnia 2011.
        PS
        Jedyny ciekawy i wnoszący do dyskusji post od edryjki (24.09.11) do p.Dyrektor nie został przez Panią skomentowany, a podejmuje Pani dyskusję z forumowymi krzykaczami.

Pozdrawiam
        • mapasa Re: przedszkoleJakuMamy 07.10.11, 22:27
          Nie rozumiem dlaczego tyle oszczerstw padło pod adresem placówki prowadzonej przez p. Anie,to przedszkole zapewnia dzieciom wspanialą opiekę i możliwość rozwijania się naszych pociech a przecież to jest dla nas rodziców bardzo ważne.Decydując się na dane przedszkole wiemy jaki obowiązuje tam regulamin,albo go akceptujemy albo nie. W Przedszkolu Jak u Mamy mamy komfort indywidualnego podejścia do rodzica i dziecka,a to niestety jeszcze rzadkość w placówkach publicznych.A co do chorych dzieci,wiadomo,że ich odporność zwiększa się z wiekiem i jest zależna od wielu czynników.Miłe ciocie zaangażowane w swoją prace,kolorowe sale, plac zabaw... na pewno Twoje dziecko poczuje się tam Jak u Mamy. Polecam!
    • bj32 Re: Przedszkole "Jak u Mamy" w Poznaniu - proszę 09.10.11, 13:57
      Szanowna Pani Dyrektor może byłaby uprzejma zapoznać się z Regulaminem Forum Gazeta.pl, jak również z Netykietą - w razie trudności służę linkiem.
      Owszem, publikowanie danych wrażliwych bez zgody osób zainteresowanych jest naruszeniem przepisów, Pani zaś robi to uporczywie. Również reklamę można sobie wykupić, zamiast "zapraszać" w co drugim poście do swojej placówki.
      Poziom całej dyskusji jest obrzydliwy. Całe szczęście, że z Panią Dyrektor nie mam interesu. Z Panią Doktor zresztą też. Wykształcone kobiety, a tak się zachowują...
      Jeśli dyskusja w dalszym ciągu będzie prowadzona w dotychczasowym tonie - będę ciąć radykalnie.
    • szukamy_przedszkola czy sa jakies zmiany? 12.04.12, 11:08
      Kamikka30
      zdradzisz, gdzie posłałaś dziecko i czy polecisz mi to miejsce? Zdecydowałas sie na kinderki?

Powiedzcie mi czy sytuacja w przedszkolu Jak u Mamy ulegla poprawie? Wasze posty są dość odległe w czasie. Wasze rozmowy mnie zmartwiły. Zwłaszcza ta dotyczaca warunkow sanitarnych? Placówka z zewnątrz wyglada na przytulną.

Prosze o rzeczowe opinie dotyczace kadry, oferty dydaktycznej,warunków sanitanych, opłat, placu zabaw. Czy ktos posyła tam swoje dziecko? Mieszkam bardzo blisko i zależałoby mi na tym aby miec przedszkole przy domusmile.

Biedroneczka też wchodzi w gre. Porównywałam strony Biedroneczki i przedszkola Jak u Mamy, w pierwszym wyglada na to, ze wiecej sie dzieje-bo jest wieksza galeriasmile ale to są tylko strony internetowe.

Chce wysłać dziecko do przytulnego miłego miejsca, z którego nie bedzie chciało wychodzic. Mój Antoś niedługo bedzie miał 3latka, szukam dobrego przedszkola na kolejne trzy lata, nie chce zmieniać po roku czy kilku miesiącach. Państwowka oczywiście nie wchodzi w gre.

• szukamy_przedszkola Re: czy sa jakies zmiany? 28.09.12, 19:36
        odradzam, polecam Kreatywnego Malucha. Po miesiącu jesteśmy bardzo zadowoleni, synek uwielbia swoją ciocięsmile
        • rodzic02 Re: czy sa jakies zmiany? 28.05.13, 12:12
          Muszę potwierdzić w tym miejscu (zapewne i tak wszyscy to wiedzą i czują) przydatność takich miejsc (forum), w którym możemy się wymienić spostrzeżeniami, uwagami, opiniami na tematy dla nas rodziców przecież bardzo ważkie - opieka nad pociechą. Oczywiście przedszkole z racji swojej funkcji nie zajmuje się tylko opieką ale i wychowaniem, kształceniem, utrwala nawyki, zwraca uwagę rodziców na kwestie istotne z punktu widzenia rozwoju małego obywatela. Dlatego też odpowiedni kontakt rodziców z wychowawcami w placówce, z dyrekcją, elastyczność i zrozumienie są podstawowymi kwestiami, bez której nie wyobrażam sobie jakiejkolwiek współpracy. Przecież tylko statystycznie rzecz ujmując, zdarza się, iż dziecko w przedszkolu spędza tygodniowo (godziny dziennego funkcjonowania) więcej czasu niż w domu z rodzicami (takie czasy, praca itp.). Zaufanie jest tu podstawową kwestią. Dlatego też przeczytawszy całość dotyczącą przedszkola "Jak u mamy", korzystając również z możliwości odwiedzenia go wcześniej, porozmawiania z dyrektorką, spróbowałem zapobiegawczo wyrobić sobie zdanie, pierwsze wrażenie. Nie wygląda ono więc najlepiej. Brak postów aktualnych sugerujących poprawę stanu rzeczy również nie napawa optymizmem. Niestety odnosząc się do samych wypowiedzi muszę stwierdzić, że komentarze Pani dyrektor są po prostu aroganckie i pasuje to zachowanie do wrażenia jakie można sobie wyrobić na bezpośrednim spotkaniu (choć Pani jest miła lecz umiejąc czytać między wierszami...). W tym miejscu jako rodzic zadaję sobie pytanie, czy warto ryzykować, czy warto przewracać życie malca i nie tylko jeżeli przesłanki są niezbyt optymistyczne. Oczywistą odpowiedzią jest, że nie. Rodzica nie stać na taki luksus, dziecka również. Straconego czasu już się nadrobi. Dziękuję więc wszystkim zainteresowanym za opinie i komentarze, także Pani dyrektorce, która pomogła mi pośrednio podjąć świadomą decyzję. Myślę, że w tych czasach tylko takim postępowaniem możemy czyhające w czterech ścianach ryzyko zminimalizować.
          • szukamy_przedszkola Re: czy sa jakies zmiany? 20.06.13, 19:48
            Zgadzam się z Rodzicem02, oby to forum pomogło. Zapisując dziecko do przedszkola musimy mieć pewność, że będzie ono tak bezpieczne, a wszystkie sygnały rodziców, a więc uczenie się na cudzych błedach jest dobre.
            Ja jestem zadowolona, sprawdziłam przedszkole mojego dziecka, a te pseudo Jak u mamy omijam szerokim łukiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka