Dodaj do ulubionych

Kto się odwoływał???

25.04.10, 23:27
Czy ktoś tutaj odwoływał sie kiedyś ,ponieważ jego dziecko nie zostało przyjęte?
Mój starszy synek 4 lata temu nie dostał się do 7 przedszkoli,odpuściłam i
woziłam do przedszkola znacznie oddalonego od domu.nie miałam wtedy auta wiec
przesiadalismy się z autobusu do autobusu,mróz,śnieg my zawsze w
autobusie.Dziecko nie lubiło tego przedszkola.Taki koszmarek trwał 2 lata.
Teraz młodszy synek nie dostał sie do 3 wybranych przedszkoli,ale tym razem
nie mam zamiaru odpuścić.
No własnie tylko jak to cholerne odwołanie napisać?
I gdzie to zanieść? Bezpośrednio do przedszkola,czy do wszystkich do których
sie nie dostał?
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Martyna
Obserwuj wątek
    • dziub_dziubasek Re: Kto się odwoływał??? 26.04.10, 07:57
      Moim zdaniem najlepsza droga to wydeptywanie ścieżek do wybranego, upatrzonego
      przedszkola. Czyli idź nawet teraz na rozmowę z dyrektorką, pokaż że Ci zależy,
      opowiedz o wożeniu starszaka, i o innych niedogodnościach (typu np. że musisz
      jedno dziecko odprowadzić do szkoły blisko domu, a drugie wozić na drugi koniec
      miasta do przedszkola). Możesz to ując na piśmie (czyli napisać coś w rodzaju
      podania). Wiadomo, przedszkole z gumy nie jest, i nikogo z listy nie wyrzucą, ale:
      - zdarza się, że ktoś nie potwierdzi woli przyjęcia
      - zrezygnuje jeszcze przed wrześniem (mimo potwierdzenia)
      - zrezygnuje we wrzesniu/październiku
      A wtedy jesli dasz się zapamiętać jako ta, której bardzo zalezy wskoczysz pewnie
      na to miejsce. W przypadku zwolnienia się miejsca to dyrektor decyduje kogo
      przyjmie. Więc warto pójść pogadać, zadzwonić ostatniego dnia potwierdzania
      woli- może jakieś miejsce się zwolni, zadzwonić za m-c, 2 m-c i tak do skutku.

Znajoma w ten sposób zapisała swoje dziecko do wymarzonego przedszkola. Z kolei
      od innych wiem, ze dzieci "wykruszają" się wcale nie tak rzadko- zbyt wiele
      chorób, przeprowadzki itp.
      Powodzenia
    • wielkamysza Re: Kto się odwoływał??? 26.04.10, 09:00
      napisz odwołanie i zanieś do tego przedszkola na którym najbardziej Ci zależy,
      rok temu mój syn nie dostał się od września do grupy czterolatków. Napisałam
      odwołanie, w marcu okazało się że jedno dziecko przeprowadza się do innego
      miasta i zwolniło sie miejsce. Dzięki temu że napisałam odwołanie, mój syn
      został przyjęty. Dopiero od marca chodzi ale dobre i to, przynajmniej wiadomo,
      że będzie kontynuował i od września bez problemu nadal będzie chodził
    • yarpen111 Re: Kto się odwoływał??? 26.04.10, 09:41
      Jak najszyciej pisz odwolanie i zanies je do tych przedszkoli na
      ktorych najabrdziej Ci zalezy.
      I czesto dzwon , pytaj, chodz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka