malawinia 25.01.11, 23:12 wyslalam swoje zgloszenie do przedszkola Olimpijczyk w Gdansku ktore dopiero sie buduje razem ze szkola. Czy sa jeszcze jacys chetni do tego przedszkola?? Mam pewne obawy nie ukrywam bo jak na arzie jest dziura w ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ld_2 Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 31.01.11, 20:32 Ja też wysłałam zgłoszenie syna do tego przedszkola. Właśnie dziś o nich myślałam bo w innych przedszkolach podpisują już umowy a w tym cisza. Nikt się do mnie nie odzywa. Muszę sama do nich zadzwonić bo jakby było coś nie tak to później nie znajdę miejsca w innym Odpowiedz Link Zgłoś
malawinia Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 03.02.11, 16:53 i jak?? odpisali?? mi mowili ze koniec stycznia poczatek lutego najpozniej dzadza znac a do jakiej grupy wiekowej zapisujesz?? moze tak jak ja? Odpowiedz Link Zgłoś
riolimay Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 18.03.11, 14:53 halo halo a moze by tak urzadzic spotkanie mam z dziecmi 3-latkami ktore zapisaly sie do olimpijczyka?? dzieci sie poznaja i bedzie latwiej im pozniej!! czekam na info!! Odpowiedz Link Zgłoś
myadam Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 07.04.11, 12:00 Jest alternatywa - przedszkole na Porębskiego 50 - wzgórzepuchatka. Zapisy się zaczęły i już działa. Mają podobno szeroki wachlarz zajęć dodatkowych i bardzo sympatyczne przedszkolanki. Ilość miejsc ograniczona, ale jeszcze kilka dzieci można zapisać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
riolimay Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 21.04.11, 16:32 podbijam czy sa tu jakies mamy 3-latkow zapisanych do olimpijczyka? Odpowiedz Link Zgłoś
teane Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 09.05.11, 07:43 jestem, mam 2,5 letnią córkę, od września do olimpijczyka Odpowiedz Link Zgłoś
annap6 Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 17.05.11, 13:23 Mój synek 2,5 roku idzie od września do 3latków, a córka idzie do 2 klasy do Olimpijczyka; umowy mam już podpisane; córka chętnie poznałaby przyszłe koleżanki z klasy; jeśli są chętne to proszę pisać na annap6@poczta.onet.pl dziewczynki mogłyby spotkać się i pobawić na placu zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
riolimay Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 17.05.11, 21:23 dziewczyny - jakby ktoras byla chetna na spotkanko grupy 3-latkow to plis o maila: riolimay@gazeta.pl mysle ze latwiej pozniej takim maluchom bedzie na starcie jak sie beda znaly Odpowiedz Link Zgłoś
riolimay Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 17.05.11, 20:57 dziewczyny - moja cora ma 2,5 l kiedy sie widzimy? Odpowiedz Link Zgłoś
kroofka1 Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 08.06.11, 11:48 Moja córka ma 6 i idzie do olimpijczyka do 1 klasy, synek do 3 latków. Chętnię się przyłączę do spotkania tylko pls po 16 Odpowiedz Link Zgłoś
riolimay Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 09.06.11, 16:41 kroofka - jak na razie cisza w eterze i chetnych brak ja ciagle jestem ZA takze daj znac kiedy Ci pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
riolimay Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 29.08.11, 19:53 dziewczyny - i jak wam sie podobalo na adaptacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
kroofka1 Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 30.08.11, 14:55 ja niestety nie dałam rady przyjść, wysłałam mamę generalnie odniosła b. dobre wrażenie a mi z tego co widziałam przejeżdżając nie podoba się plac zabaw bo jest zdecydowanie za mały a tobie jak się podobało? Odpowiedz Link Zgłoś
riolimay Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 01.09.11, 16:53 hej, nie jest zle calkiem fajny ten plac zabaw a jak po pierwszym dniu?? u nas OK - uuufffff nie chciala specjalnie wracac do domu w jakiej grupie jestescie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kroofka1 Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 04.09.11, 22:17 Plac zabaw może i jest fajny ale zdecydowanie za mały na taką ilosć dzieci. Mam porównanie do przedszkola, do którego chodzila córka i gdzie wszystkie grupy mogły wyjść razem na dwór nie potykając się o siebie na wzajem Na szczęście rozmawiałam już z Panem Kamilem i plac zabaw na wiosnę będą przenosić na większą powierzchnię,zeby dzieciaki miały przestrzen do biegania A poza tym pierwszego dnia u nas panował straszny chaos i Panie nie ogarniały sytuacji. Drugiego dnia było zdecydowanie lepiej więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Młody jest w grupie małpek, a Twoja córa? Odpowiedz Link Zgłoś
asiag26 Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 12.09.11, 22:22 Drogie Panie prośba o podzielenie się swoimi opiniami, zastanawiam się nad tym przedszkolem dla dziecka od przyszłego roku szkolnego i bardzo interesują mnie opinie rodziców, których dzieci tam uczeszczaja Odpowiedz Link Zgłoś
teane Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 20.09.11, 07:17 ja mam córkę w grupie małpek. nie jestem niestety jakoś bardzo zachwycona. może to dlatego, że moja mała jest największą płaczką w grupie mam wrażenie że panie nie ogarniały tego początkowego chaosu który panował. nie chce cię zniechęcać do przedszkola, bo tak naprawdę to dopiero początek, byłam świadoma zapisując tam dziecko, że przedszkole jest nowe i musi się dotrzeć. ale moje pierwsze spostrzeżenia nie wychodzą niestety na plus. zobaczymy co będzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kroofka1 Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 25.09.11, 09:24 Mój synek też w grupie małpek i zgadzam się z poprzedniczką, że panie na początku nie garniały dzieciaków. Jednak widzę, że z dnia na dzień jest coraz lepiej i coraz lepiej się organizują o czym świadczy fakt, że mój młody nawet po 3 tygodniach zaczął spać w porze drzemki. Ja generalnie jestem zadowolona, młody leci rano cały szczęśliwy i bez problemów wytrzymuje do 16. Chodzą na spacery (na wiosnę ma być nowy plac zabaw, więc w ogóle będzie super), uczą się piosenek, wierszyków, szaleją na sali gimnastycznej więc myślę, że będzie dobrze. Do tego zajęcia dodatkowe wliczone w cenę czesnego więc w ogóle super. Po zebraniu z rodzicami widzę , ze generalnie większość rodziców ma postawę roszczeniową i za 600 zł chciałoby najlepiej mieć wszystko (np 5 pań w porze posiłków do pomocy, dodatkowo panie do karmienia, wychodzenia na spacer itp), zapominając ze to przedszkole nie żłobek. Podsumowując, mi się podoba a niezadowoleni zawszę się znajdą niezależnie od tego co przedszkole będzie oferować... Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 25.09.11, 10:43 A może pogadajcie sobie przy kawce albo na mailu grupowym, jeśli rzecz nie dotyczy istotnych dla ogółu informacji? proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kroofka1 Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 26.09.11, 14:09 Generalnie wydaje mi się, że po to jest to forum żeby wymieniać się opiniami o przedszkolach co niniejszym uczyniłam. Przedszkole jest dopiero co powstałe i nic dziwnego, że jest o nim więcej postów niż o takim co ma już swoją historię. Jak cię temat nie interesuje, to po prostu nie czytaj... Odpowiedz Link Zgłoś
saha_ra Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 26.09.11, 23:15 Jestem ciekawa w jakim wieku są panie przedszkolanki (orientacyjnie) oraz jakie zajęcia dodatkowe mają 4-latki. Druga sprawa to jak mamy starszych dzieci oceniają szkołę podstawową? Zastanawiam się czy nie zapisać swojej córci od przyszłego roku do zerówki, a potem do szkoły. Podobnie jak większość nie mam jednak informacji o tym jak w rzeczywistości Olimpijczyk działa. Napiszcie proszę choć parę słów z autopsji )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
karma79 Re: przedszkole Olimpijczyk Gdansk 16.11.11, 15:35 Hej, hej dziewczyny i jakieś pierwsze wnioski po prawie 3 miesiącach od otwarcia przedszkola? Podzielcie się spostrzeżeniami, myślę, że będą pomocne dla rodziców myślących o posłaniu w przyszłym roku swoich pociech do Olimpijczyka. Odpowiedz Link Zgłoś