Dodaj do ulubionych

nakrętki?

23.03.11, 19:18
czy ktoś wie na co w przedszkolach zbiera się nakrętki? Słyszałam, że na sprzęt rehabilitacyjny, ale nie mogłam skontaktować się z nikim kto by coś wiedział na ten temat. Chętnie bym w przedszkolu zainicjowała taką akcję, ale nie chciałabym zostać z górą nakrętek, z którymi nie będę miała co zrobić. Czy ktoś ma kontakt z osobą która coś wie na ten temat i ode mnie potem te nakrętki odbierze?
Obserwuj wątek
    • agulka04 Re: nakrętki? 23.03.11, 19:50
      U nas w szkole zbieramy na rehabilitację - rodzice mają umowę z firmą recyklingową - dostają 1 zł za 1 kg nakrętek. Sami po nie przyjeżdżają do szkoły.
      • monikaps Re: nakrętki? 23.03.11, 20:07
        A jakie miasto?
        U mnie w pracy (Warszawa) zbieramy nakrętki od zeszłego roku i przekazujemy Żoliborskiemu Stowarzyszeniu Dom Rodzina Człowiek:
        www.dom-rodzina-czlowiek.org/aktual.php
        (ktoś z firmy odwozi, jak uzbiera się większa ilość)

Wygląda na to, że to się faktycznie przydaje:
        www.dom-rodzina-czlowiek.org/images/Zaproszenie-Rembertow.pdf
        • grzalka Re: nakrętki? 23.03.11, 20:13
          nakrętki to pełnowartościowy plastik, wymienia się je na pieniądze w ramach recyklingu (a pieniądze na sprzęt rehabilitacyjny na przykład)
        • magdalas Re: nakrętki? 23.03.11, 20:54
          dzięki, nakrętki wolałabym oddać jakiemuś stowarzyszeniu, które je dobrze spożytkuje w Poznaniu. Nie chcę ich wymieniać bezpośrednio na pieniądze, bo przedszkole jest prywatne i nie chcę żeby rodzice pomyśleli, że wrzucam sobie te pieniądze na konto. Chodzi o akcję charytatywną.
          • monikaps Re: nakrętki? 30.03.11, 19:07
            Tu jest sporo adresów z różnych miast Polski:
            www.facebook.com/wkrecsie?v=app_7146470109Pozdrawiam
          • joanna_poz Re: nakrętki? 31.03.11, 11:59
            magdalas, mogę Ci dac namiar na radnych z naszej gminy pod Poznaniem, którzy zbierają na rehabilitację niepełnosprawnego dziecka.
            • magdalas do joanna_poz 04.04.11, 20:34
              poproszę, podaję swój adres przedszkole.t.k@gmail.com, z góry dziękuję
    • przeciwcialo Re: nakrętki? 02.04.11, 07:04
      W Krakowie akcje nadzorują studenci. Ja wsypuje zakretki do pudła w przedszkolu.
    • joanb333 Re: nakrętki? 02.04.11, 23:00
      U nas też zbierają, nie pytałam na co. Odkładam córce i zanosi do przedszkola.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka