Dodaj do ulubionych

Ursynów - wczorajsze spotkanie z burmistrzem

21.04.11, 11:22
Witam wszystkich!

wiem, ze wczoraj w godzinach popoludniowych odbylo sie spotkanie wszystkich dyrekorow przedszkoli naszej gminy z burmistrzem. Czy ktos moze wie jak byly ustalenia? Nam dyrektor z przedszkola I wyboru powiedziala w poniedzialek zeby zglosic sie do niej wlasnie po 20 kwietnia czyli po tym spotkaniu. Bylismy wczoraj w przedszkolu to jeszcze jej nie bylo a dzisiaj rano niestety byla na terenie przedszkola i nie moglam dluzej czekac. Planuje wizyte dzisiaj po 15.00. Bardzo ciekawa jestem co mi powie.

Pozdr!
Obserwuj wątek
    • jo-75 Re: Ursynów - wczorajsze spotkanie z burmistrzem 21.04.11, 13:18
      obawiam się, że to spotkanie odbyło się pro forma...nie sądzę, aby znalazło się nagle kilkaset miejsc dla dzieci, które nie zostały przyjęte.
      ja czekam aż to troszkę się wyciszy i wybieram sie sama do burmistrza wink
    • annaagnieszka Re: Ursynów - wczorajsze spotkanie z burmistrzem 21.04.11, 19:17
      i jak, wiesz juz cos?
      • marmax77waw Re: Ursynów - wczorajsze spotkanie z burmistrzem 22.04.11, 11:08
        Wiec tak!
        Wczoraj na spotkanie do Pani dyrektor poszedl maz i takie oto ma wiesci:
        * szansa na utwrzenie nowych miejsc w przedszkolach praktycznie zadna
        * burmistrz naszej Pani dyrektor na spotkaniu wreczyl jeszcze jedno podanie samotnej matki, na pytanie, ze przeciez juz nie ma miejsc tylko sie do niej usmiechnal
        * nasza dyrektor znalazla w pobliskim gimnazjum dosc sporo powierzchnie, ktora mozna by przeksztalcic w przedszkole, burmistrz nie wyrazil zgody
        * na dodatek wplynelo do niej podanie jakiegos dziecka, ktorego rodzice sa nauczycielami i tez musi je przyjac
        Wiec jak widzicie dla naszych dzieci miejsc BRAK. Dyrektor sama zasugerowala, ze warto pojsc osobiscie na spotkanie z burmistrzem bo sytuacja jest tragiczna. Reszta spotkania z Pani dyrektor wyglada tak: rozklada rece, szuka naszego odwolania wsrod setki innych i kladzie na podobnej stertce obok. Rece opadaja. Mowi zeby nie odpuszczac, ze ona bedzie walczyc z burmistrzem o to dodatkowe miejsce w gimnazjum, ze moze jej sie uda i wowczas szanse na przyjecie sie zwiekszaja.
        Tyle w sprawie spotkania i ustalen sad
        Pozdrawiam wszystkich rozzalonych i rozgoryczonych rodzicow.
    • e-margaretka Re: Ursynów - wczorajsze spotkanie z burmistrzem 21.04.11, 20:14

Ja również jestem ciekawa, czy padły jakieś propozycje ze strony burmistrza.
      Jak ostatnio rozmawiałam z dyrektorką przedszkola, to mówiła, że burmistrz podobno kiedyś deklarował, że znajdą się miejsca w przedszkolach dla wszystkich chętnych dzieci. Ciekawe, co teraz z tymi deklaracjami...Mam nadzieję, że jedyną propozycją nie będą miejsca w jakichś odległych przedszkolach.
      Liczę, że może tak jak na Bemowie będą u nas adoptowane jakieś dodatkowe miejsca.
      Myślę o wystosowaniu do burmistrza jakiegoś podania/petycji, oprócz oczywiście odwołania, które wystosowało większość rodziców.
      Może taka petycja z podpisami rodziców jak na Bemowie?
      Co o tym myślicie?
      • jo-75 e-margaretka 21.04.11, 21:09
        jestem za...smile
        • brzuszeknatalia Re: e-margaretka 21.04.11, 22:29
          też jestem za
          • bestyika Re: e-margaretka 27.04.11, 10:17
            ja też jestem za tym by podjąć jakieś działania mające na celu "zmotywowanie" burmistrza do wygospodarowania dodatkowych miejsc (zaadoptowania np pomieszczeń szkolnych), do września jest jeszcze troszkę czasu a gmina ursynów do biednych chyba nie należy.
            macie jakieś pomysły co dalszego działania?
            • jo-75 Re: e-margaretka 28.04.11, 08:51
              ja na razie próbuję skontaktować się z biurek edukacji we wrocławiu aby ustalić jak przeforsowali "samotne" matki, jak czegoś się dowiem to dam znać
    • vatum Re: Ursynów - wczorajsze spotkanie z burmistrzem 28.04.11, 08:56
      Niczego Wam Burmistrz nie załatwi, nie łudźcie się. Na długi weekend wyjechał, wiec musicie sie wstrzymać z nachodzeniem go. Tak czy inaczej Wasze skargi i podania ma w głębokim poważaniu. Spróbujcie w ministerstwie edukacji większa szansa na jakikolwiek odzew.
      • arhplus Re: Ursynów - wczorajsze spotkanie z burmistrzem 28.04.11, 16:47
        wydzwaniałam dzis do biura edukacji ratusza - dowiedziałam się od podirytowanej urzędniczki, że NIE UTWORZONO ZADNYCH DODATKOWYCH MIEJSC NA URSYNOWIE, nowy burmistrz, razem z Naszym Ursynowem nie zrobili NIC, teraz szukajmy miejsc w innych dzielnicach....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka