Dodaj do ulubionych

Co lepsze?

09.06.11, 21:58
Jakie macie zdanie? Lepsze są grupy w przedszkolu mieszane 5 i 6 latków. Czy lepiej jak by były grupy: 5 latki i 6 latki osobno. Mój syn od początku był w grupie mieszanej jako 3 i 4 latek i teraz też myślałam, że będą 2 grupy mieszane a tu się okazuje, że nie osobno 5 latki i 6 latki. Przecież w szkole nie będzie takiego rozgraniczenia, przynajmniej w naszej. Nie wiem czy iść rozmawiać czy to olać. Boję się, że 6 latki będą robić więcej i jak się spotkają w 1 klasie to będą duże różnice.
Obserwuj wątek
    • ancymon123 Re: Co lepsze? 10.06.11, 13:09
      Też bym się tego obawiała. Jeśli dzisiejsze 5-cio i 6-ciolatki za rok mają iść razem do 1 klasy chciałabym żeby juz teraz uczyły się i bawiły razem.
    • irima2 Re: Co lepsze? 10.06.11, 15:52
      U mojego synka w przedszkolu jest system mieszany (grupa 3-4 latków i grupa 4-5 latków). Jestem bardzo zadowolona z tego rozwiązania, moim zdaniem dzieci bardzo dużo z takiego układu wynoszą.
    • kamilabarska Re: Co lepsze? 22.06.11, 21:10
      dla mnie wszystko powinno byc odzielnie.wiadomo ze tak jest w przedszkolach prywatnych i dlatego do takiego planuje posłac dziecko.Zapłace wiecej,ale przynajmniej nie bede miała takich problemów
      • bbkk Re: Co lepsze? 22.06.11, 23:36
        kamilabarska napisała:

> dla mnie wszystko powinno byc odzielnie.wiadomo ze tak jest w przedszkolach pry
        > watnych
        i dlatego do takiego planuje posłac dziecko.Zapłace wiecej,ale przynajm
        > niej nie bede miała takich problemów

??????????????
        to właśnie w większości prywatnych są grupy łączone ...
        • kalanitka Re: Co lepsze? 23.06.11, 19:28
          A niech już te 6-latki idą do szkoły brrrrrrrrrrr- zrobiło się tylko zamieszanie, rodzice są niedonformowani. Pokutuje przeświadczenie że odział przedszkolny przy szkole jest lepszy od tego w przedszkolu a grupy 6-latków od 5latków. A przecież realizują one tę samą podstawę programową i dzieciaki tak samo powinny być przygotowane do szkoły. I te w szkole i w przedszkolu.
          U nas w przedszkolu będą grupy 6-5 latków, 2 x 5-4, 4-3 nie licząc samych 3-latków i co mamy zrobić będą łaczone i tyle, a panie będą pracowały na 2 pozimach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka