mel_bi 03.02.12, 23:09 Nie mogę doszukać się daty na stosownych stronach...czy coś wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peplux Re: Kiedy rusza rekrutacja w Warszawie? 08.02.12, 11:33 podbijam temat - też nigdzie nie moge tej informacji znaleść Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Kiedy rusza rekrutacja w Warszawie? 08.02.12, 12:02 Harmonogram nie jest jeszcze opublikowany. Ja słyszałam, że od 1 marca ale czekam aż na stronie pojawi się harmonogram. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola1315 Re: Kiedy rusza rekrutacja w Warszawie? 08.02.12, 13:21 Ja też słyszałam,że w marcu będzie rekrutacja. Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa1 Re: Kiedy rusza rekrutacja w Warszawie? 09.02.12, 09:36 Zawsze rekrutacja odbywa się w marcu - w zeszłym roku też tak było. Ale to nie znaczy,że od 1.03 Odpowiedz Link Zgłoś
joanna669 Re: Kiedy rusza rekrutacja w Warszawie? 09.02.12, 14:15 W ubiegłym roku ruszyła 9 marca. Inne miasta już określiły się co do terminów rekrutacji na rok 2012/2013. Warszawa - nie, na stronie Biura Edukacji jest info n/t zasad rekrutacji, a zakładka dotycząca rekrutacji jest obecnie nieaktywna. My w tym roku zwalniamy miejsce w przedszkolu, ale startujemy do oddziału przedszkolnego w szkole (rekrutacja elektroniczna w tych samych terminach - co do przedszkola), i nie fajnie byłoby przegapić. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna669 Re: Kiedy rusza rekrutacja w Warszawie? 09.02.12, 14:18 " a zakładka dotycząca rekrutacji jest obecnie nieaktywna" chodziło mi o tę dotyczącą harmonogramu rekrutacji. Odpowiedz Link Zgłoś
szlendak24.waw Re: Kiedy rusza rekrutacja w Warszawie? 09.02.12, 21:20 W ostatnich dniach na stronie biura edukacji m.st Warszawy ukazał się komunikat na temat zasad prowadzenia zapisów i rekrutacji do samorządowych przedszkoli i oddziałów przedszkolnych - informacja w tym miejscu. Tutaj znajdują się kryteria przyjęć. Wzorem lat ubiegłych rejestracja przebiegać będzie poprzez elektroniczny system rejestracji. Od połowy marca ruszy również rekrutacja do przedszkoli, oddziałów przedszkolnych i klas pierwszych w szkołach podstawowych. Harmonogram oraz szczegółowe informacje nie są jeszcze dostępne na stronie biura edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna669 Re: Kiedy rusza rekrutacja w Warszawie? 10.02.12, 17:19 Zatem informacja o terminach rekrutacji do przedszkoli w Warszawie powinna ukazać się miesiąc przed samą rekrutacją tj. w okolicach 14-15 luty. Odpowiedz Link Zgłoś
szlendak24.waw Re: Kiedy rusza rekrutacja w Warszawie? 12.02.12, 21:06 Płać podatki w stolicy: będą punkty do przedszkoli! warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,11125354,Plac_podatki_w_stolicy__beda_punkty_do_przedszkoli_.html Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Kiedy rusza rekrutacja w Warszawie? 14.02.12, 08:52 nooo nareszcie ! jeszcze weryfikacja pseudo samotnych rodziców i bedzie luźniej Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Kiedy rusza rekrutacja w Warszawie? 13.02.12, 12:21 Czy ktoś może napisać, jak jest z dziećmi 2,5 letnimi? Czytałam, że w tym roku mogą startować z trzylatkami, ale z zasadach naboru czytam, że w miarę wolnych miejsc, czyli jak rozumiem, po rekrutacji elektronicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
malmoni20 Re: Kiedy rusza rekrutacja w Warszawie? 13.02.12, 13:33 dopiero w rekrutacji dodatkowej, w miarę wolnych miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
sabina_74 harmonogram 15.02.12, 09:36 www.edukacja.warszawa.pl/index.php?wiad=4465 Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: harmonogram 15.02.12, 11:04 A czy zapisy do zerowki w szkolach odbywaja sie tak jak zapisy do przedszkola - to samo podanie elektroniczne? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna669 Re: harmonogram 16.02.12, 14:51 Tak, tylko wchodzisz w system rekrutacji dla 6-latków lub jak to 5 latek to pewnie trzeba zaznaczyć odpowiednią placówkę w systemie. Potem dla 7 latków też składa się wniosek w terminach rekrutacji, ale już bezpośrednio do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś