zeta.111
05.06.12, 10:21
witam, byłam na dniu otwartym w tym przedszkolu. sama metoda mi bardzo odpowiada i chciałabym, aby moje dziecko się tam uczyło. Panie na tym spotkaniu były jakieś takie szare i mało radosne, ale to późna godzina była, po całym dniu pracy, tak może być. następnym razem były już bardziej radosne. załamana natomiast jestem warunkami lokalowymi. podłoga w salach to jakieś linoleum czy panele, które sie wybrzuszyły, wykładzina na podłogach stara i poszarpana, zniszczona. ściany pomalowane jakąś farbą olejną, mebelki mocno podniszczone. w sumie tak szaro i ponuro tam jest. mało radości i kolorów. aż dziw bierze, ze w przedszkolu może tak być. całość sprawia wrażenie miejsca z lat 50-tych. A wystarczyłoby zmienić wykładzinę i te panele czy linoleum, zamiast farby położyć tapety i naprawić czy nawet kupić nowe mebelki. przecież czesne jest jedno z najwyższych - w sumie z obiadami 1300 zł, a wpisowe najwyższe w warszawie 1500 zł. Prosze o Wasze opinie nt opieki w tym przedszkolu, zajęć i atmosfery. może słyszeliście, ze sa plany remontu tej placówki? odnoszę wrażenie, że za pieniądze z wpisowego budują szkołę, a nie inwestują w przedszkole. a mnie zależy na jak najlepszych warunkach w przedszkolu, bo za to płacę. a i jeszcze jedna doskwierająca sprawa w tym przedszkolu to godzina odbioru 17.30, potem trzeba płacić. które przedszkole pracuje tak w dzisiejszych czasach? obecnie żłobek mam do 19.00 czynny. pracuję od 9.00 do 17.00 w centrum, jak ja mam dojechać w 30 min do ursusa? to nie możliwe! drodzy rodzice, czy dla Was nie jest to problemem? nie każdy ma dziadków, którzy moga odebrać, albo kupę kasy, zeby codziennie dopłacać za późniejsze odebranie dziecka. Proszę o Wasz głos w tej sprawie, dzieki