Dodaj do ulubionych

Przedszkole Warszawa Włochy - szukam

28.02.13, 21:38
Polećcie jakieś sensowne przedszkole Warszawa Włochy albo jakieś niedalekie okolice. Państwowe ale dobre ! Albo jakieś dobre prywatne - jak fajne to nawet mogę dowozić dalej byleby było OK. Proszę o wypowiedzi rodziców którzy mają dzieci w przedszkolach .
Obserwuj wątek
    • malgos02 Re: Buzzy Bee Przedszkole Warszawa Włochy - szukam 07.03.13, 13:02
      Przekleje co napisalam w innym watku dot przedszkola Promyk bo nie chce mi sie od nowa wink
      W kazdym razie jesli czesne nie bedzie przeszkoda to polecam w pelni polsko angielskie [url=http://www.przedszkole-wlochy.pl]Buzzy Bee[/url] na Slaskiej

O Promyku sie nie wpowiem, bo nei mialam stycznosci. Znajoma z osiedla posylala tam coreczke, ale opinii nie bede powtarzala, bo nie wiem czy zasadna - znajoma ma specyficzny charakter ogolnie, w zasadzie ogolnie narzeka na zycie wink

Ja po nieudanym starcie w panstwowym mojej dwojki zdecydowalam sie na Buzzy Bee na Slaskiej. W necie nawet nie szukalam opinii bo jak widac po tym watku moga byc skrajne z przyczyn pewnie zupelnie nie majacych nic wspolnego z rzeczywistoscia smile)) Ja przez tydzien chodzilam na spacery pod przedszkole w godzinach odbiorow dzieci i zaczepialam rodzicow po prostu. Jak mi 15 rodzic potwierdzal pozytywy poprzednikow to chyba nie ma lepszej rekomendacji smile) Byly jakies "ale" jednak raczej w sferze nie przekladajacej sie bezposrednio na dzieci.

Moje szkraby uczeszczaja juz 2 rok do tzw. polsko angielskiego przedszkola Buzzy Bee we Wlochach na ul. Slaskiej.

Powiem tak - moze sa rzeczy ktore bym poprawila w programie, ale ocene ostateczna daje wysoka. Swietna kadra, zarowno synek jak i coreczka bardzo chetnie chodza, jak zdarzy sie choroba to nie moga sie oczekac powrotu a to samo za siebie swiadczy o atmosferze. Dla mnie to wazne bo zaczynalismy "kariere" przedszkolna w panstwowym przedszkolu (nie pisze jakim, bo moze cos sie zmienilo a nie chce oczerniac - jednak to byl marazm i totalny brak stymulowania dzieci wowczas) i dzieci bardzo niechetnie chcialy chodzic a nie byly to problemy zwiazane z rozlaka - byly przyzwyczajone - poprzednio w prywatnym zlobku ktory bardzo lubily. Byly po prostu po calym dniu przewaznie dosc apatyczne, znudzone itd.

W Buzzy Bee po 2-3 tygodniach zupelnie inne dzieciaki i to mnie uwierdzilo, ze warto, bo trzeba przyznac, ze oplaty sa konkretne. Jednak jesli ktos szuka niepublicznego i moze sobie pozwolic na taki wydatek to naprawde polecam.

Jesli idzie o program, to angielski prowadzony w super sposob - nie chce sie rozwlekac, ale dzieciaki robia bardzo szybkie postepy. Caly program pozostaly tez bardzo fajnie realizowany.
      Najwazniejsze ze dzieci sa stymulowane na zajeciach do samodzielnego myslenia i dzialania. Angielski w dzisiejszych czasach to podstawa i najprosciej i najbardziej bezbolesnie zaczac wlasnie podczas przedszkola w sensowny sposob. Tu plus olbrzymi to mowa ntywna z wlasciwym akcentem nauczyciela.

maja strone www.warszawa-wlochy.pl albo www.warszawa-wlochy.pl

Jak ktos moze polecic niepubliczna podstawowke z angielskim w Warszawie po naszej stronie Wisly to poprosze o rekomendacje - szukam opinii wlasnie.

Pozdrawam
      Gocha
      • malgos02 Re: Buzzy Bee Przedszkole Warszawa Włochy - szuka 07.03.13, 13:13
        malgos02 napisał(a):

Jakos sie link do strony zle zapisal w kazdym razie strona przedszkola i namiary pod adresem www.przedszkole-wlochy.pl

polecam w pelni polsko angielskie [url=http://www.przedszkole-wlochy.pl]Buzzy" target="_blank" rel="nofollow">www.przedszkole-wlochy.pl]Buzzy</a> Bee[/url] na Slaskiej

• angi1024 Re: Przedszkole Warszawa Włochy - szukam 14.03.13, 13:52
      Moje dzieci (starsze kończy, a młodsze zaczyna) chodzą do Miniprzedszkolaka na Wyrzyskiej. Jest to kameralne, bezpieczne miejsce.
      Córka, która kończy przedszkole nauczyla się w nim płynnie czytać - dzieci od pierwszej grupy w zabawie poznają litery. Jest dużo zajęć dodatkowych i nauka przez zabawę dwóch języków - angielskiego i niemieckiego.
      www.miniprzedszkolak.pl/
      • krystyna22warszawska Re: Przedszkole Warszawa Włochy - szukam 18.03.13, 21:47
        a jak z zostawianiem dzieciaczków dłużej? czy sa jakieś problemy? jakie jedzenie?
    • miss_sunday Re: Przedszkole Warszawa Włochy - szukam 14.03.13, 17:01
      w innym wątku przed chwilą napisałam, ze polecam Mądre Główki smile
      • krystyna22warszawska Re: Przedszkole Warszawa Włochy - szukam 18.03.13, 21:46
        a coś więcej o tym przedszkolu ? albo poprosze namiar do tego innego wątku. dzięki!
        • miss_sunday Re: Przedszkole Warszawa Włochy - szukam 19.03.13, 15:25
          To przedszkole Montessori. Moje dziecko codziennie mnie zadziwia swoim słownictwem, wiedzą i rozwojem. Dzieci są traktowane z dużym szacunkiem - to dla mnie ważne. Spory nacisk na samodzielność - dzieci same nakładają sobie jedzenie, sprzątają po posiłkach. Ja jestem naprawdę zadowolona. Na miejscu jest kuchnia, dużo warzyw, owoców, pasty warzywne. Jadłospis weryfikuje dietetyk. Dzieci mają dużo fajnych zajęć, m.in integrację sensoryczną. Można się spotkać z psychologiem który zna i obserwuje dzieci. Jesli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem.
          • krystyna22warszawska Re: Przedszkole Warszawa Włochy - szukam 20.03.13, 21:36
            Jakie są zajęcia dodatkowe? Jak płatne? Czy można dziecko dłużej zostawić ? gdzie dokładnie jest to przedszkole ?
            • miss_sunday Re: Przedszkole Warszawa Włochy - szukam 20.03.13, 22:23
              Przedszkole jest na ul. Jutrzenki. Przedszkole jest czynne od 7.30 do 18.00 Dziecko można zostawić dłużej, po 18.00 jest to dodatkowo płatne.

W czesne jest są wliczone zajęcia:
              - anglojęzyczny nauczyciel od 9.00 do 15.30 albo 16.00 (nie wiem dokładnie, ale większą część dnia)
              - zajęcia ruchowe z elementami Integracji Sensorycznej
              - zajęcia inteligencji emocjonalnej prowadzone przez psychologa (z panią psycholog można też indywidualnie rozmawiać)
              - zajęcia umuzykalniające
              - zajęcia z logopedą (jeśli jest potrzeba)
              - różne inne zajęcia, teatrzyki, spotkania z ciekawymi ludźmi
              Niektóre wycieczki są dodatkowo płatne.
              Dodatkowo płatne są też: basen, karate, warsztaty taneczne, zajęcia teatralne, ceramika, język hiszpański.
              • krystyna22warszawska Re: Przedszkole Warszawa Włochy - szukam 22.03.13, 22:06
                a czy w takim przedszkolu dzieci uczą się wierszyków i piosenek tak jak w innych przedszkolach ?
                • miss_sunday Re: Przedszkole Warszawa Włochy - szukam 23.03.13, 23:03
                  No pewniesmile (po polsku i angielsku) i odbywają się również przedstawienia dla babć i dziadków, z okazji Dnia Mamy i Taty itp. Wielu rzeczy uczą się przez doświadczanie - np. w przedszkolu był inkubator z jajkami z których wykluły się kurczaki. Dzieci obserwowały moment wykluwania, później szykowały dla nich specjalne miejsce, dbają teraz o kurczaki - mi się to podoba. Pieką ciasta, robią powidła, w każdej sali są owoce i warzywa - dzieci mogą sobie je obrać w ciągu dnia i zjeść (zawsze też częstują grupę).
                  Dziś np był piknik wielkanocny. Robiliśmy palemki, baranki z masy solnej, ozdoby jajkowe i kurczakowe, można było łowić jajka, wspólnie z dziećmi uczyliśmy się tańców ludowych i jedliśmy wielkanocne przysmakismile było naprawdę fajniesmile
                  Możesz tam pojechać i zobaczyć jak to funkcjonuje. Zobaczysz sale, jak dzieciaki pracują, jak wyglądają posiłki.
                  Moja córeczka poszła tam kiedy miała niecałe 2 lata i 3 miesiące (jest specjalna grupa dla maluchów) i przez 3 dni po kilka godzin wspólnie się adaptowałyśmy do przedszkola.

• anetka246 Re: Przedszkole Warszawa Włochy - szukam 03.04.14, 21:49
                    Buzzybee na Śląskiej absolutnie nie polecam... kiedyś (przy starszym dziecku) jakość usług super - edukacja, opieka, ywienie, wycieczki wszystko było bardzo dobrze zorganizowane. Niestety od dłuzszego czasu (około 2 lat, młodsza córka nadal uczęszcza) po odejściu świetnego nativ'a i dwóch nauczycielek poziom zdecydowanie gorszy. Do tego to co przeraża to straszny brud - zabawki, podwórko, grzyb i okropny zapach w piwnicy przerobionej na szatnie i salę do zajęć dodatkowych. Najgorsze jest to że nie ma w ogóle kontaktu z właścicielką która żyje w jakimś "innym" świecie, nie reaguje na skargi i prośby rodziców, w żaden sposób nie inwestuje w rozwój i podnoszenie jakości tego przedszkola.
    • eduu1234 Re: Przedszkole Warszawa Włochy - szukam 08.04.14, 14:04
      Niepowtarzalny wizerunek w sieci, w obecnych czasach jest jedną w najlepszych form reklamy i promocji. Dlatego powstał nowoczesny serwis eduprzedszkola.pl, który pomaga w tworzeniu indywidualnego wizerunku przedszkola w sieci. Za pomocą serwisu eduprzedszkola.pl możesz stworzyć stronę internetową przedszkola, łatwą do zarządzania. Serwis eduprzedszkola.pl , oprócz stron internetowych przedszkola, oferuje szereg innych usług pomagających w kreowaniu wizerunku Twojego przedszkola w sieci i nie tylko. Z pośród szerokiej gamy naszych propozycji możesz wybrać narzędzia, które jeszcze bardziej uatrakcyjnią Twoją stronę: nowe logo, pozycjonowanie strony. W serwisie możesz zamówić też projekt wizytówek i ulotek dla Twojego przedszkola.
      Jeśli chcesz, by Twoje przedszkole było niepowtarzalne w sieci to wybierz ofertę serwisu eduprzedszkola.pl wink
      • froteczka384 [...] 08.08.14, 09:22
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • murwa.kac froteczka384 16.08.14, 06:53

może przekaż dyrekcji przedszkola, ze za reklamę się płaci, a nie spamuje nim w wątkach na forach.
          wstyd. a myślałby kto, że porządne przedszkole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka