Dodaj do ulubionych

bal przebierańców

04.01.05, 11:22
Witam mamy wszystkich przedszkolaków. Ponieważ nadszedł czas balów
karnawałowych chciałam zapytać was jakie stroje zamierzacie przygotować swoim
dzieciom. Czy będą to gotowce z marketów czy raczej stworzycie coś
własnoręcznie? Jeżeli to drugie to jakie macie pomysły? My w tym roku
debiutujemy więc mam pustkę w głowie...
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • plf gdzie kupić strój karnawałowy (WAW) 04.01.05, 12:12
      gdzie w warszawie kupić strój na bal przebierańców dla 2-latka (chłopaka)?

na starsze dzieci to są wszędzie ale na takie maluchy nie ma ani w smyku, ani w
      ikei

poradźcie

p.
      • saba76 Re: gdzie kupić strój karnawałowy (WAW) 04.01.05, 17:40
        Stroje widziałam i w Makro i w innych marketach ,ale cena jak dla mnie duża a
        jakość nijaka ,więc zrobiłam napad na „ciucholandy” Kupiłam rożne rzecze i
        robię z nich sukienkę balową -wróżki( życzenie cory-5latki). Dokupiłam w
        pasmanterii różyczki i koraliki oraz ozdobną tasiemkę i „przerabiamy sukienkę,
        sama jestem ciekawa efektu.
        Mam 1 zmartwienie ,jest to różowa sukienka a my nie mamy różowych pantofli i,
        ech i jeszcze zielone z klamrą i paskiem ozdobione ,ale te już na dzień babci(
        dodatek wierszyka)
        Nie chce żeby było kilka takich samych stroi,a ten nasz edzie jedyny.choć
        wrozek pewnie z pare sztuk.
    • kasiula.m Re: bal przebierańców 05.01.05, 09:43
      Mój 4-latek w ubiegłym roku był biedronką (średnio to wyszło, ale przynajmniej
      był oryginalną niepowtarzalną biedroneczką pośród 6 biedronek na sali...),
      teraz ma być tygryskiem, ale jeszcze nie mamy całego kostiumu. Pomocne są
      farbki do malowania twarzy (chociaż mały motyw można namalować na policzku)
      oraz folia samoprzylepna ze sklepu dla plastyków (żeby paski zrobić na
      przykład smile
      Zresztą zobaczcie, co inne mamy napisały tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=18137225
      • redorek Re: bal przebierańców 05.01.05, 14:25
        Kasiula - jestes z Warszawy? gdzie kupić taka folię?
        Ja tez sobie wymysliłam tygryska, mała ma pomarańczowa sukienkę wiec pozostało
        wymysleć jakieś paski i uniform gotowy. A potem jeszcze pomarańczowe rajstopki
        i ogon (z czego??!!) i jakies uszy. To mój debiut, za rok pewnie lepiej mi
        pójda te przygotowania...
        • kasiula.m Re: bal przebierańców 06.01.05, 17:48
          Taką folie można kupic w sklepach dla plastyków. Nie jestem z Warszawy,
          dostałam ją od znajomego, który zajmuje się reklamą.
          Przypuszczałam, że będzie raczej łatwo zrobić tygryska. Teraz zaczynam myśleć
          o gotowym kostiumie.
          Jeśli prezydzie mi do głowy coś n/t ogona i uszu, to napiszę. Będę wdzięczna
          jeśli Ty coś napiszesz... Ale sobie wymyśliłyśmy!! wink))))
          Pozdrawiam!
          • alex05012000 Re: sklepy, przebrania ... 10.01.05, 15:11
            sklepy dla plastyków w-wa - Wspólna 27a, Szkolna przy pl. Dąbrowskiego,
            Mazowiecka 11, w innych dzielnicach nie wiem, weżcie zwykła książkę
            telefoniczną, ogon można zrobić np. na szydełku z wełny ... uszki z kartonu, ja
            zakupiłam wełnę bo... moja córka sobie wymyśliła, że będzie spidermanem!!! to
            dopiero jest pomysł! zwłaszcza dla dzierwczynki, wiec robię sieć pajęczą z
            czarnej wełenki... a w zeszłym roku była muchomorem!
            gotowe stroje widziałam w supermarketach, są z wstrętnych sztucznych tandetnych
            tkanin, brrr stylon jakiś ... i nie dosć że trzeba sie wykosztować to w życiu
            bym czegoś takiego dziecku nie założyła!
    • redorek Re: bal przebierańców 11.01.05, 07:29
      dzięki za adresy, przydadzą sie choć zmieniłam koncepcję
      będzie jednak kubuś puchatek (chyba), sukienka ta sama, rajstopy pomarańczowe
      już udało mi się zdobyć, na buzie jest puchatkowa maska. Tylko jest problem z
      czerwoną koszulką dla "Kubusia" - nigdzie nie moge znaleźć, moze nakleję ją
      czyms zdobytym u tych plastyków...
    • kasiula.m Re: bal przebierańców 13.01.05, 16:42
      Nie będzie tygryska sad Dzisiaj się dowiedziałam, że to będzie bal OWADÓW !!
      Na szczęście w lutym.
      Czy któraś z Was ma może do odstąpienia kostium owada dla 4-letniego chłopczyka?
      Pozdrawiam!
      • alex05012000 Re: bal przebierańców 14.01.05, 13:35
        już któryś raz z rzędu czytam o balu tematycznym, tzn trzeba sie przebrać za
        owada, roślinę, ekologicznie czy jakoś tam... na szczęście u nas tego nie ma,
        bo drażni mnie takie narzucanie, zarówno dzieciom, jak i rodzicom, w co sie
        przebierać, nie każdego stać na wypożyczanie styrojów, i nie każdy ma czas i
        talent do szycia, klejenia i robótek ręcznych...
        p.s. jeszcze nie zaczęłam robić pajęczej sieci.... (dla mojej spiderwomanki)
        redorku, moze kup w ciucholandzie zwykły czerwony t-schirt???
        • redorek Re: bal przebierańców 14.01.05, 14:51
          rany!! bal juz sie zbliża wielkimi krokami!!
          z tym t-shirtem to nie takie łatwe ani w ciucholandzie ani z pierwszej ręki.
          Zrezygnowałam z łazenia po sklepach zniechecona brakiem wyzej wymienionego.
          Zakupiłam w sklepie dla plastyków czerwoną folie, przykleję zatem "koszulke" do
          sukienki mojemu "puchatkowi". Kupiłam też karton w kolorze miodku, wyczaruje z
          niego garnek z miodem na wypadek gdyby po kostiumie ciężko było rozpoznac za
          kogo przebrałam dziecko.....
    • dorina1 Re: bal przebierańców 17.01.05, 14:40
      Witam również, moja córeczka debiutuje w przedszkolu więc będzie to jej
      pierwszy bal. Ponieważ ma czerwoną sukieneczkę pomyślałam o jakiejś pelerynce i
      stroju czerwonego kapturka. Już pożyczyłam pelerynkę coprawdy krolewską i
      przyszyłam czerwoną wstążeczkę tak aby powstała pelerynka z kapturkiem no i do
      tego koszyczek wiklinowy. Ale mam świetny pomysł zasłyszany od kolezanki; gdzie
      dzieci miały się przebrać własnie tematycznie za owoce. Jej córeczka przebrała
      się za zielone winogrono czyli zielone rajstopki, bluzeczka i spódniczka lub
      spodenki i do tego miała przyszyte lekko nadmuchane zielone baloniki. Uwazam że
      pomysł bardzo oryginalny i nie drogi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka