Dodaj do ulubionych

Jabłonna, Legionowo - prywatne

05.08.05, 13:43
Witajcie,
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie i może coś napisać o przedszkolach
prywatnych w Jabłonnie i Legionowie ? Widziałam że powstało jakieś nowe o
nazwie Smyk. Proszę o odpowiedzi
Dzięki
Obserwuj wątek
    • senoj Re: Jabłonna, Legionowo - prywatne 05.08.05, 17:29
      Ja mieszkam w Legionowie, ale ponieważ dziecka nie przyjeli do państwowego
      przedszkola szukałam prywatnego.
      W Legionowie
      - Legionowo - prywatne przedszkole przy Rynku, nawet nie weszłam - wystarczyło,
      że zobaczyłam podwórko.
      - Jest przedszkole katolickie - to mnie nie interesowało
      W Jabłonnie są 3 przedszkola:
      - Bajkowy Dom (www.bajkowy-dom.waw.pl/) - prywatne ale mocno wspomagane
      przez gminę, więc i czesne niższe. Nie było nam dane zajzrzeć do środka,
      usłyszeliśmy tylko miejsc brak i trzaśnięcie drzwiami. Dowiedziałam się od
      innych rodziców, że np. posiłków nie przygotowują samodzielnie. Mają bardzo
      ładny plac zabaw
      - Przy Lesie (przedszkole.info.pl/) - budynek przedszkola to dawny bar.
      I tak niestety wygląda w środku. Posiłki dowożone. Bardzo ładny teren. Toalety
      nie przystosowane dla małych dzieci. Lista zajęć dodatkowych jest tak bogata,
      że brakuje tylko skoków na banji.
      - Smyk - Budynek jednorodzinny: na dole przedszkole, na górze mieszkanie
      właścicieli. Z założenia przedszkole ma być kameralne i rodzinne. Pewnie
      dlatego jest salon z kominkiem. Dzieci w każdym wieku bawią się razem. Zajęcia
      dydaktyczne dla poszczególnych grup wiekowych mają się odbywać oddzielnie.
      I tyle mojego rozeznania
      S.
      • senoj Re: Jabłonna, Legionowo - prywatne 05.08.05, 17:41
        Zapomniałam jeszcze napisać, że Legionowie są chyba przez spółdzielnie
        mieszkaniową zorganizowane klubiki osiedlowe. Zajęcia są w nich dla różnych
        grup wiekowych. Dla 3-latków (ale chodzą i młodsze dzieci) zajęcia raz w
        tygodniu przez dwie godziny. Dla 4 i 5 latków są zajęcia 4 x razy w tygodniu po
        3,4 godziny. Warunki lokalowe są różne, bo są chyba cztery takie klubiki
        (Batorego, Wilanowska, Husarska i Norwida). Zajęcia zaczynają się w
        październiku.
        S.
        • magdak5 Re: Jabłonna, Legionowo - prywatne 08.08.05, 09:51
          Bardzo Ci dziękuję za informację. Mojego także nie przyjeli do państwowego.
          Bajkowy dom jest raczej chwalony ale oczywiście brak miejsc. Nie wiem co
          zrobić. Dziadki siedzą z moim malcem ale chętnie bym go wysłała na kilka godzin
          dziennie i gdzieś blisko, aby mogli go odebrać wcześniej. Może ten "Smyk" w
          Jabłonnie się rozkręci i będzie fajnie -zobaczymy.
          A ty zdecydowałaś się na jakieś ?
          Magda
          • senoj Re: Jabłonna, Legionowo - prywatne 08.08.05, 17:40
            Ja swojego syna będę wozić do przedszkola w Warszawie. Z Legionowa lub Jabłonny
            brałam jedynie pod uwagę tylko te klubiki osiedlowe. Przedszkole Smyk ma
            możliwości stania się porządnym przedszkolem, ale chyba nie w tym roku. W moim
            przypadku dyskfalifikujące było - brak kuchni. Syn jest alergikiem i wolałabym
            wytłumaczyć osobie przygotowującej posiłek co może jeść, a czego nie.
            S.
            • magdak5 Re: Jabłonna, Legionowo - prywatne 09.08.05, 08:41
              Cześć. Kuchnia to ważna sprawa, mnie trochę przerażają te przedszkola z
              cateringiem i to już którymś z kolei. Może faktycznie poszukam czegoś na
              Tarchominie, ale troszkę się obawiam, że wtedy dziadki go nie odbiorą i będzie
              długo siedział w przedszkolu (ok 8 h)a będzie miał jesienią 2,5 roczku. Może za
              malutki jeszcze. Mam mętlik w głowie. Dziękuję za info.
              • senoj Re: Jabłonna, Legionowo - prywatne 09.08.05, 20:33
                A musisz dziecko posyłać do przedszkola? Starszy syn chodził na zajęcia do
                klubiku dla 3-latków (chodzą tam i młodsze dzieci). Atmosfera kameralna 5, 6
                dzieci, dwie pani, piosenki, malowanie wspólna zabawa i gry. Jak się
                zaadoptował dodatkowo zaczął chodzić na plastykę. W klubiku prócz zajęć
                organizują spotkanie z Mikołajem, bal karnawałowy. Mi się klubik podobał, mimo
                kiepskich warunków lokalowych.
                Młodszy też będzie miał 2,5 jesienią, ale z przedszkolem czy innymi zajęciami
                jeszcze poczekam. Tylko, że ja nie pracuję.
                S.
                • mumblue Legionowo - prywatne 01.09.05, 14:32
                  A czy słyszałyście może coś o pomysłodajni?? W legionowie??
                  Z gory dziekuję za pomoc. Standardowa moja Córeczka również nie dostała sie do
                  przedszkola. Teraz skończyła 2,5 roczku i chciałabym ja gdzieś zapisac. Co
                  radzicie??
                  • magdak5 Re: Legionowo - prywatne 07.09.05, 12:03
                    Witaj !
                    A gdzie to jest? Pierwszy raz słyszę. Czy znasz jakieś szczegóły albo byłaś tam?

Pozdrawiam
                    Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka