magdak5 05.08.05, 13:43 Witajcie, Czy ktoś ma jakieś doświadczenie i może coś napisać o przedszkolach prywatnych w Jabłonnie i Legionowie ? Widziałam że powstało jakieś nowe o nazwie Smyk. Proszę o odpowiedzi Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senoj Re: Jabłonna, Legionowo - prywatne 05.08.05, 17:29 Ja mieszkam w Legionowie, ale ponieważ dziecka nie przyjeli do państwowego przedszkola szukałam prywatnego. W Legionowie - Legionowo - prywatne przedszkole przy Rynku, nawet nie weszłam - wystarczyło, że zobaczyłam podwórko. - Jest przedszkole katolickie - to mnie nie interesowało W Jabłonnie są 3 przedszkola: - Bajkowy Dom (www.bajkowy-dom.waw.pl/) - prywatne ale mocno wspomagane przez gminę, więc i czesne niższe. Nie było nam dane zajzrzeć do środka, usłyszeliśmy tylko miejsc brak i trzaśnięcie drzwiami. Dowiedziałam się od innych rodziców, że np. posiłków nie przygotowują samodzielnie. Mają bardzo ładny plac zabaw - Przy Lesie (przedszkole.info.pl/) - budynek przedszkola to dawny bar. I tak niestety wygląda w środku. Posiłki dowożone. Bardzo ładny teren. Toalety nie przystosowane dla małych dzieci. Lista zajęć dodatkowych jest tak bogata, że brakuje tylko skoków na banji. - Smyk - Budynek jednorodzinny: na dole przedszkole, na górze mieszkanie właścicieli. Z założenia przedszkole ma być kameralne i rodzinne. Pewnie dlatego jest salon z kominkiem. Dzieci w każdym wieku bawią się razem. Zajęcia dydaktyczne dla poszczególnych grup wiekowych mają się odbywać oddzielnie. I tyle mojego rozeznania S. Odpowiedz Link Zgłoś
senoj Re: Jabłonna, Legionowo - prywatne 05.08.05, 17:41 Zapomniałam jeszcze napisać, że Legionowie są chyba przez spółdzielnie mieszkaniową zorganizowane klubiki osiedlowe. Zajęcia są w nich dla różnych grup wiekowych. Dla 3-latków (ale chodzą i młodsze dzieci) zajęcia raz w tygodniu przez dwie godziny. Dla 4 i 5 latków są zajęcia 4 x razy w tygodniu po 3,4 godziny. Warunki lokalowe są różne, bo są chyba cztery takie klubiki (Batorego, Wilanowska, Husarska i Norwida). Zajęcia zaczynają się w październiku. S. Odpowiedz Link Zgłoś
magdak5 Re: Jabłonna, Legionowo - prywatne 08.08.05, 09:51 Bardzo Ci dziękuję za informację. Mojego także nie przyjeli do państwowego. Bajkowy dom jest raczej chwalony ale oczywiście brak miejsc. Nie wiem co zrobić. Dziadki siedzą z moim malcem ale chętnie bym go wysłała na kilka godzin dziennie i gdzieś blisko, aby mogli go odebrać wcześniej. Może ten "Smyk" w Jabłonnie się rozkręci i będzie fajnie -zobaczymy. A ty zdecydowałaś się na jakieś ? Magda Odpowiedz Link Zgłoś
senoj Re: Jabłonna, Legionowo - prywatne 08.08.05, 17:40 Ja swojego syna będę wozić do przedszkola w Warszawie. Z Legionowa lub Jabłonny brałam jedynie pod uwagę tylko te klubiki osiedlowe. Przedszkole Smyk ma możliwości stania się porządnym przedszkolem, ale chyba nie w tym roku. W moim przypadku dyskfalifikujące było - brak kuchni. Syn jest alergikiem i wolałabym wytłumaczyć osobie przygotowującej posiłek co może jeść, a czego nie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
magdak5 Re: Jabłonna, Legionowo - prywatne 09.08.05, 08:41 Cześć. Kuchnia to ważna sprawa, mnie trochę przerażają te przedszkola z cateringiem i to już którymś z kolei. Może faktycznie poszukam czegoś na Tarchominie, ale troszkę się obawiam, że wtedy dziadki go nie odbiorą i będzie długo siedział w przedszkolu (ok 8 h)a będzie miał jesienią 2,5 roczku. Może za malutki jeszcze. Mam mętlik w głowie. Dziękuję za info. Odpowiedz Link Zgłoś
senoj Re: Jabłonna, Legionowo - prywatne 09.08.05, 20:33 A musisz dziecko posyłać do przedszkola? Starszy syn chodził na zajęcia do klubiku dla 3-latków (chodzą tam i młodsze dzieci). Atmosfera kameralna 5, 6 dzieci, dwie pani, piosenki, malowanie wspólna zabawa i gry. Jak się zaadoptował dodatkowo zaczął chodzić na plastykę. W klubiku prócz zajęć organizują spotkanie z Mikołajem, bal karnawałowy. Mi się klubik podobał, mimo kiepskich warunków lokalowych. Młodszy też będzie miał 2,5 jesienią, ale z przedszkolem czy innymi zajęciami jeszcze poczekam. Tylko, że ja nie pracuję. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mumblue Legionowo - prywatne 01.09.05, 14:32 A czy słyszałyście może coś o pomysłodajni?? W legionowie?? Z gory dziekuję za pomoc. Standardowa moja Córeczka również nie dostała sie do przedszkola. Teraz skończyła 2,5 roczku i chciałabym ja gdzieś zapisac. Co radzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
magdak5 Re: Legionowo - prywatne 07.09.05, 12:03 Witaj ! A gdzie to jest? Pierwszy raz słyszę. Czy znasz jakieś szczegóły albo byłaś tam? Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś