Dodaj do ulubionych

JAKIE PRZEDSZKOLE wawa / ochota - 2latka i 3m.

15.08.05, 17:15
Szukam przedszkola dla mojej dwuletniej córeczki we wrześniu bedzie miala 2 i
4m. .. Mieszkamy na ochocie w okolicach Grójeckij i Banacha. Moja mała nie
chodziła do żłobka. Czy znacie może jakieś dobre przedszkoale w mojej
okolicy, dla takiego szkraba? Z góry dzieki za informacje.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • moler1 Re: JAKIE PRZEDSZKOLE wawa / ochota - 2latka i 3m 16.08.05, 10:29
      neila napisała:

> Szukam przedszkola dla mojej dwuletniej córeczki we wrześniu bedzie miala 2 i
      > 4m. .. Mieszkamy na ochocie w okolicach Grójeckij i Banacha. Moja mała nie
      > chodziła do żłobka. Czy znacie może jakieś dobre przedszkoale w mojej
      > okolicy, dla takiego szkraba? Z góry dzieki za informacje.
      > Pozdrawiam

takie maluchy (może sie mylę) to chyba tylko prywatne przedszkola przyjmują.
      Wiem, że na Włodarzewskiej jest jedno, ale sam nie wiem...kiedyś źle o tym
      przedszkolu się tutaj wypowiadano...
    • robbi2 Re: JAKIE PRZEDSZKOLE wawa / ochota - 2latka i 3m 18.08.05, 15:54
      Moja córa we wrzesniu skończy 2 i pół roku. Została przyjęta do przedszkola na
      Chotomowskiej. Nie jest jedynym dzieckiem w tym wieku, przyjęto kilkoro innych
      w podobnym. Z tym że nasze podania były rozpatrywane w czasie rekrutacji
      wiosennej. Nie wiem czy teraz są tam miejsca. Wiem że to przedszkole nie cieszy
      się jakąś szczególną opinią ale to nie wyposażenie przedszkola, cudny ogródek
      czy firmowe zabawki tworzą klimat a ludzie tam pracujący.
      Pozdrawiam.
      • edytek1 Re: JAKIE PRZEDSZKOLE wawa / ochota - 2latka i 3m 18.08.05, 16:54
        Z tego co wiem kilka przedszkoli na Ochocie przyjmuje 2,5 latki na
        Chotomowskiej może być tych maluszków jest sporo możesz sprobować tam zadzwonić
        w pierwszych dniach wrzesnia, bo ja rezygnuję z miejsca w tym przedszkolu. (
        szczególy na priva). Miała tam iść moja 3,5 letnia córka, ale nie bardzo ją
        widzę w jednej grupie z 2,5 latkami( gdyby to było jedno mniejsze dziecko lub
        dwoje ok , ale tam będzie ich chyba sześcioro) wiec córka zostanie w tym
        przedszkolu do którego chodziła.
    • lokos2005 Re: JAKIE PRZEDSZKOLE wawa / ochota - 2latka i 3m 24.08.05, 00:42
      Znam fajne przedszkole prywatne ,ale na Deotymy jeśli masz samochód to
      niedaleko Jest niedrogie, bo to nie przechowalnia.. Jeśli będziesz
      zainteresowana wyślę namiary
      • agatka_1977 Re: JAKIE PRZEDSZKOLE wawa / ochota - 2latka i 3m 30.08.05, 22:42
        witaj, mam pytanie o to pzredszkoe na Deotymy, jak mozesz to npaisz mi cos o
        nim, i podaj kaies namiary.
        Pozdrawiam. Aga
        • lokos2005 Re: JAKIE PRZEDSZKOLE wawa / ochota - 2latka i 3m 09.09.05, 00:03
          Witaj .Przepraszam ,że tak póżno odpisuję ,ale wyjechałam po synka. Mam na
          myśli przedszkole” u Cioci Gosi ”Obozowa róg Deotymy. Domyślam się, że masz
          małe dziecko a tych dzieci tam jest najwięcej. Jak mój syn zaczynał tam
          chodzic były dwie panie w maluchach ,teraz jest pięc .Super
          atmosfera ,indywidualne podejście do każdego dziecka, pani dyrektor z powołania
          (dzieci ją uwielbiają) profesjonalnie dobrana kadra, .Przedszkole jest czynne
          do 18 ale dzieci zabierane są dużo wcześniej ,nie ma przymusowego
          leżakowania .Mój syn chodzi tam 4 rok i ciągle się pyta czy w szkole będą
          takie fajne ciocie
          Pozdrawiam
    • mamaoliibartusia1 Re: JAKIE PRZEDSZKOLE wawa / ochota - 2latka i 3m 25.08.05, 15:15
      hej
      nasza córeczka ma 2 latka i 2 m-ce. Została przyjęta do przedszkola państwowego
      nr 114 na ul. Langiewicza. Podoba nam się, byliśmy na dniach otwartch. Nie
      robią problemu, że jeszcze za bardzo sama nie je i trzeba ją wysadzać.
      pozdrawiam
      • magua1 Re: JAKIE PRZEDSZKOLE wawa / ochota - 2latka i 3m 26.08.05, 16:58
        To będzie koleżanka mojej córki. To drugie moje dziecko w tym przeszkolu i mam
        same pozytywne wrazenia.
        • galoj1 Re: JAKIE PRZEDSZKOLE wawa / ochota - 2latka i 3m 26.08.05, 21:14
          Dziwię się że tak małe dzieci są przyjmowane do państwowych przedszkoli.
          Przepis ministerialny wyraźnie określa że do przedszkola w wyjątkowej (!)
          sytuacji można przyjąć dziecko które ma ukończone 2,5 roku.
          • edytek1 Re: JAKIE PRZEDSZKOLE wawa / ochota - 2latka i 3m 27.08.05, 10:17
            Ja też się dziwię tym bardziej, że do tej samej grupy trafią także dzieci np.
            ze stycznia 2002 czyli majace 3 lata i 9 miesięcy( w tym dzieci świetnie
            obyte z przedszolnym drylem czyli powtarzajace grupę) potrzeby edukacyjne są
            zupełnie inne u dziecka niespełna 2,5 letniego i prawie 4 latka... ,Dla
            niektorych przedszkoli przyjęcie malucha to być albo nie być i godzą się nawet
            za cenę większej pracy.
    • muszka11 Re: JAKIE PRZEDSZKOLE wawa / ochota - 2latka i 3m 29.08.05, 16:51
      Są osobne wątki o przedszkolach z ochoty i tam warto poczytać. Nie wiem czy
      gdzieś przyjmą aż takiego malucha. Jeśli przyjmą to trzeba zastanowić się
      dlaczego jest w tym przedszkolu wolne miejsce, a z drugiej strony wiele
      przedszkoli ochockich musiało nieprzyjąć wielu dzieci, bo były aż tak oblegane.
      Zastanów się czy nie watro poczekać, opinie o Chotomowskiej i fakt, że tam
      ponoć zawsze są wolne miejsca jest dziwny. A może się mylę. Nie wiem.
    • neila Re: JAKIE PRZEDSZKOLE wawa / ochota - 2latka i 3m 06.09.05, 00:48
      Bardzo Wam wszystkim dziekuje. Posprawdzam podane przez Was namiary. Serdecznie
      pozdrawiam.
      Neila
    • czulaglista 2-3latek, samochod i jego tata 09.09.05, 18:47
      Drogie Mamy!
      Błagam Was uświadomcie waszych facetów, ze dziecka nie mozna spuszczac z oczu
      ani na chwilę. Dziś znów łapałam 2latka, którego tata wysiadal z samochodu a
      dziecko szlo za nim " luzem"..po ulicy w kierunku krawężnika.

Wczoraj złapałam za kierownicę hulajnogę 4latka, za którym tata podążał
      niespiesznie w kierunku przejścia, gdzie ludzie stali na pasach. Gdybym tego
      nie zrobiła dziecko wjechałoby zza grupy przechodniów prosto pod samochód. Obie
      sytuacje miały miejsce w Warszawie.

Tatusiowie nie mają tego instynktu co my.

Trzecia historia - radio ZET podało 2 tygodnie temu informację o 2,5letnim
      dziecku, które wpadło pod dostawczy samochód na stacji benzynowej, bo tata
      spuścil je na chwilę z oczu.

Dziś złapałam tego 2latka za łapkę ze słowami do ojca"niech pan tak nie
      zostawia dziecka" i opowiedzialam mu te 2 historie - faceta zamurowało i nic
      nie powiedział.

Sama nie mam jeszcze dziecka, ale wiem, jak taki 2-3latek potrafi
      nagle "wyrwać"w niespodziewanym kierunku.

Odnówcie ten topik co jakiś czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka