buanitka 23.11.05, 11:59 Co myślicie o przedszkolach prowadzonych przez siostry zakonne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolcia801 Re: co myslicie? 23.11.05, 12:13 Ja osobiscie słyszałam niepochlebne opinie. Mianowicie znajoma prowadzała swoje dziecko do takiego przedszkola ( za Wawą) i po miesiącu zabrała stamtąd dziecko. Ponoć straszny panował tam bałagan, siostry wogóle nie przywiązywały uwagi do czystości w całym tego słowa znaczeniu. Np dzieci szły do lasu z siostrami zbierac jagody i z tych jagód potem wspólnie robili pierożki na obiad .Jak tam siostry upilnowały dzieci żeby się nie rozproszyły i nie zjadły tego co nie trzeba to niewiem.Ale mamy odbierały je całe umorosane jagodami a prosto z lasu dostawały bułkę do ręki wcześniej ich nie myjąc....więc...niewiem jakiej grupy wiekowo to dotyczyło ale tak było. Ale nie tylko od tej osoby niepomysle opinię słyszałam o przedszkolach prowadzonych przez siostry...ale to pewnie też zależy od danej placówki. Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: co myslicie? 23.11.05, 13:13 Dzieki za odpowiedź. Tak bardziej mnie interesują takie przedszkola we Wrocławiu. Może ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: co myslicie? 23.11.05, 14:39 Niepubliczne Przedszkole Sióstr Salezjanek ul. św. Jadwigi 11 50-266 Wrocław Niepubliczne Przedszkole Sióstr Salezjanek ul. Sienkiewicza 48/50, 50-335 Wrocław Niepubliczne Przedszkole Sióstr Maryi Niepokalanej ul. Kapitulna 4 50-328 Wrocław Niepubliczne Przedszkole Sióstr św. Józefa ul. B.Prusa 28/II/b 50-319 Wrocław Niepubliczne Przedszkole Sióstr Jadwiżanek ul. Piwna 2 50-353 Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb i jeszcze 23.11.05, 14:40 Przedszkole prowadzone przez Zgromadzenie Sióstr św. Elżbiety ul. Januszowicka 32/34 53-135 Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: i jeszcze 25.11.05, 18:28 dziekuję bardzo za adresy - poproszę o opinie! Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: co myslicie? 28.11.05, 23:40 Podnoszę (bardzo mnie ten temat interesuje) Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska4 Re: co myslicie? 29.11.05, 11:01 Musisz pytać o opinię o konkretnym przedszkolu, bo w końcu każde jest inne. Mój syn chodzi do przedszkola prowadzonego przez siostry zakonne i jest bardzo tam szczęśliwy, przez co i ja wiem, że dobrze wybrałam. Są tam świeckie nauczycielki, panuje porządek, dzieci myją ręce przed jedzeniem i zęby po jedzeniu. Uczą się piosenek, wierszyków, robią dużo prac plastycznych, tańczą. Najważniejsze dla mnie jest to, że dzieci są tam objęte troskliwą i życzliwą opieką. Ale my nie mieszkamy we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
agmar3 Re: co myslicie? 29.11.05, 11:58 Słyszałam niepochlebne opinie, ale tylko przy okazji wymiany opinii z mamami w piaskownicy. Jedna z nich mówila, że są nieodpowiednio ubierane na dwór /za lekko/, ogólnie niedopilnowane /chodzą zsikane, buty rozwiązane itp/. W efekcie zrezygnowała z posyłania tam dziecka, ale to jedyna opinia. Mieszkam niedaleko tego przedszkola /Sępolno/, ale jednak widzę, ze niemało dzieci tam uczęszcza. Trudno zatem wyrokować. Ja się nie zdecydowałam, dlatego że nie jest świeckie. Sądzę, że najlepiej się przejść, pogadać, poobserwować. Gdyby były to do końca złe placówki nie byłoby chętnych. Zanim się zdecydowałam na przedszkole to dzwoniłam, umawiałam się na oglądanie itp. Spróbuj tak samo. Zresztą niż demograficzny dokona selekcji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agmar3 Re: co myslicie? 29.11.05, 12:00 A! mówiła jeszcze, że dzieci jedzą jakieś kluchy, nie ma pożądnego jedzenia, dobranego przez dietetyka. Porcje są ubogie. To opinia jednej osoby zaznaczam ! Odpowiedz Link Zgłoś