24.11.05, 19:17
Witam wszystkich Rodziców z Tarchomina!
Mam pytanie:
sama wychowuję dziecko pół roku temu starałam się o przyjęcie do żłobka
powiedziałam że jestem samotną matką ale okazało się że skoro nie mam
przyznanych sądownie alimentów (dogadaliśmy się) nie mam statusu samotnej
matki. Mój synek ma dwa i pół roku chciałabym żeby został przyjęty do
przedszkola państwowego(na takie mnie tylko stać)na Tarchominie ale słyszałam
że są bardzo duże problemy.
Jak mam udowodnić że jestem samotną matką? Rozumiem że są pary które żyją
na "kocią łapę" ale ja naprawdę jestem sama tylko nie mogę tego udowodnić
Poradzcie co robić?
Do którego przedszkola najlepiej startować?

Obserwuj wątek
    • mamakochana Re: Tarchomin 24.11.05, 21:53
      Może załaczyć jakis dokument że jesteś rozwiedziona?
    • aniabar Re: Tarchomin 24.11.05, 22:27
      Jeżeli chodzi o przedszkola państwowe na Tarchominie to pierwsze, podobne podstawowe kryterium, to dziecko w momencie rozpoczęcia uczęszczania do przedszkola musi mieć ukończone trzy lata.
      NAtomiast aby mieć większe prawdopodobieństwo przyjęcia to odradzam Strumykową i Porajów. Tam jest największy tłok.
      A gdzie pracujesz? Ja od stycznia wracam do pracy i będę woziła dziecko do przedszkola na Ochotę, blisko pracy. Na Tarchominie nie zostało przyjęto, bo po pierwsze we wsześniu nie miała 3 lat, a po drugie nie pracowałam. Wiec może i dla Ciebie będzie łatwiej wozić dziecko ze sobą niż załatwiać te wszystkie formalności. Na stronie internetowej "miasta stołecznego Warszawy" jest spis wszystkich państwowych przedszkoli i nr telefonów. Ja w ten sposób znalazłam takie co jest blisko mojej pracy, zadzwoniłam i wiem na czym stoje.
    • aneczka.pl Re: Tarchomin 25.11.05, 10:18
      Witaj,
      Jest żłobek na Nowodworskiej 24a 'Puchatek' jest tam super moje dziecko
      chodziło i byłam zadowolona - właścicielka Pani Małgosia to super kobietka,
      ciocie (bo tak się tam mówi) to młode fajne dziewczyny - idź tam i pogadaj może
      coś Ci pomogą. To jest prywatny żłobek ale dofinansowany przez Gminę.
    • naszwonderland Re: Tarchomin 29.11.05, 20:10
      proszę prześlij mi swojego maila lub kontakt telefoniczny postaram ci się pomóc
      to wszystko zależy w jakim wieku jest twoje dzicko mi kiedyś ktoś w podobnym
      przypadku pomógł myślę że mam możliwość pomóc tobie pozdrawiam i głowa do góry
      mój mail naszwonderland@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka