Dodaj do ulubionych

przedszkola na Powiślu w Warszawie

16.02.06, 11:34
szukam informacji o dobrych przedszkolach na Powiślu, jest ich całkiem sporo -
Rozbrat, Ludna, Okrąg, Śniegockiej, Drewniana i inne; które wybrać?
Obserwuj wątek
    • lolinka2 Re: przedszkola na Powiślu w Warszawie 16.02.06, 23:09
      Sowią smile)
      Chociaż to bardziej Mariensztat.
      W każdym razie warto. Lepszego nie znam, a zaliczyłam wędrówkę ludów w ub. roku.
      • mamamata Re: przedszkola na Powiślu w Warszawie 22.02.06, 16:06
        Mozesz napisac cos wiecej na temat tych przedszkoli? Jesli masz za
        soba "wedrowke ludow, to moze te informacje sie nam przydadza? Bardzo prosze smile
        • anton26 Re: przedszkola na Powiślu w Warszawie 23.02.06, 14:32
          przyłączam się do prośby poprzedniczki o podzielenie się informacjami o tych
          przedszkolach
          • lolinka2 Re: przedszkola na Powiślu w Warszawie 23.02.06, 22:09
            Tamka - NIE POLECAM, panie średnie (a jedna świetna), dyrekcja...brak słów,
            pozostałośc po poprzednim systemie ('ja proszę pani nie będę podchodziła
            indywidualnie do dziecka bo co inne powiedzą??'), zdarzało jej się rozmawiać ze
            mną takim tonem ze mężowi za dość grubymi drzwiami włos się jezył (głośno było,
            i to nie ja krzyczałam), pani dyrektor jest wszechwładna i nie znosi gdy ktoś ma
            opinię inną niż jej własna, a tym bardziej gdy ośmieli się wnieść przeciw czemuś
            sprzeciw czy zwrócić uwagę. Moje dziecko po 19 dniach chodzenia tam we wrześniu
            wylądowało w szpitalu z klasycznymi objawami nerwicy...

Sowia - LEPSZEGO NIE ZNAM, dyrekcja cudowna, sympatyczna, komunikatywna i ciepła
            - nie tylko dla dzieci, panie bardzo indywidualnie traktują każde dziecko,
            uwzględniajac zwyczaje domowe, stopień rozwoju i dojrzałości każdego dziecka i
            starając się je wykorzystać by osiągnąć to, co da się najlepszego osiągnąć
            pracując z danym dzieckiem, zajęcia pozalekcyjne prowadzone przez pasjonatów
            (wiem o tańcu i rytmice - dziecko 4 letnie wie co to są nuty, śpiewa mnóstwo
            piosenek, zna kilka tańców (samba, break dance itp) - oczywiście wielkie
            podstawy ale dla mnie to szokująca wiedza. Współpraca jest przesympatyczna z tym
            przedszkolem - wręcz wymarzona i naprawdę jest to miejsce gdzie dziecko (nawet
            po przejściach, jak moja córka) spokojnie i z radością spędza każdy dzień.

Karowa - mnie tam nawet do głosu nie dopuszczono jak szukałam córce przedszkola,
            ale ma dość dobrą opinię.

Drewniana - byłam i jak na mój gust zbyt duża masówka - tak mi się skojarzyło z
            przedszkolami z mojego dzieciństwa, ale podkreślam że jest to opinia subiektywna.

Ogólny wniosek: jaki pan taki kram, zanim się zdecydujecie porozmawiajcie z
            dyrektorem placówki i decydujcie wg wrażenia jakie on (ona) wywrze. Bardzo
            często to się potwierdza (my mamy za sobą oprócz W-wy, ponad rok
            przedszkolowania w dwóch miejscach na południowym Podlasiu).
    • agagru1 Re: A na Ludnej? 24.02.06, 08:26
      Czy ktoś zna to przedszkole? Bardzo proszę o opinię!
      • gugusiaczek Re: A na Ludnej? 24.02.06, 12:48
        Przedszkole intergarcyjne,znam je tylko z opowiadam kolezanki ktorej corka tam
        chodzila przez 1 rok!!!
        Nie byla zadowolona,z jakosci obslugi przedszkola!!
    • and.nad Re: przedszkola na Powiślu w Warszawie 27.02.06, 11:58
      A czy ktoś słyszał coś o przedszkolu na Wiślanej (koło BUW-u)?
    • laminja Re: przedszkola na Powiślu w Warszawie 27.02.06, 23:52
      mój stryj, ja i mój brat chodziliśmy do przedszkola na Wiślanej (Sióstr Szarych
      Urszulanek) bardzo miło wspominam to przedszkole.
      • and.nad Re: przedszkola na Powiślu w Warszawie 01.03.06, 10:53
        Czy w takim razie na Wiślanej są dwa przedszkola?
        Jedno Państwowe a drugie prowadzone przez Siostry.
        • lolinka2 Re: przedszkola na Powiślu w Warszawie 01.03.06, 11:51
          tak
    • idealnie2 Re: przedszkola na Powiślu w Warszawie 07.01.16, 18:36
      Przedszkolne na Ludnej - opisuję wszędzie żeby każdy mógł wybrać świadomie. Ja bym nie posłała gdybym wiedziała jak to wygląda.

Przedszkole pozostawia wiele do życzenia. Przyzwyczajenia rodem z PRLu.

- brak komunikacji z rodzicami - niby przy rejestracji dziecka w przedszkolu podałam adres e-mail ale nikt z niego nie skorzystał ani razu. Wszystko na karteczkach! A jak raz się przeczytało ogłoszenie to lepiej czytać 3x bo jak panie coś zmienią (czyt. przeprawią na kartce) to słowem nie poinformują. O tym, że dzieci gdzieś były (na jakimś wyjściu) dowiaduję się po fakcie OD DZIECKA. Wcześniej nikt nie raczy poinformować.

- dzieci się nic nie uczą. Dziecko 6 letnie robi tylko ćwiczenia z książeczki, nie uczy się za bardzo literek ani cyferek. Dzieci w innym przedszkolu potrafią już czytać pierwsze wyrazy. Jak jest przedstawienie dziecko dostaje do nauczenia 2 zdania i koniec. W dodatku tym samym przedstawieniem można oblecieć i Boże Narodzenie i Dzień Babci i Dziadka. Po co uczyć czegoś nowego?

- panie nie zajmują się dziećmi - dbają tylko o to żeby nie zrobiły sobie krzywdy a tak to rozmawiają i siedza w telefonach. Dzieci 5-6 letnie leżakują!!! Leżą ok.2 godzin i słuchają bajki. Jak dziecko uśnie to później wieczorem szaleje do północy. Ale przecież panie muszą odpocząć. Na dwór też się nie chce wyjść. 10 stopni w grudniu a dzieci od 3 tyg nie były na podwórku.

- dziecko wychodzi z przedszkola głodne! Strasznie mnie to zdziwiło bo raczej jest niejadkiem więc porozmawiałam z innymi mamami. Potwierdziły opinię, że o dziwo ich dzieci też są głodne. Po tym jak mi opowiedziało, że dostało jednego pieroga przestało mnie to dziwić.

- zero zrozumienia dla pracujących rodziców. Przedstawienia, spotkania itp w godzinach pracy: 14, 10, 15...

Tragedii nie ma ale na pewno nie jest to przedszkole, w którym dziecko się rozwija.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka