Dodaj do ulubionych

w Warszawie listy przyjętych dopiero w poniedziałe

05.04.06, 13:24
Taką informację uzyskałam w przedszkolu na Narbutta - Pani powiedziała, że w
poniedziałek i że tak jest we wszystkich przedszkolach. Czy to prawda, bo nie
mogę się dodzwonić na Batorego.
Obserwuj wątek
    • maczwak Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 13:33
      A co cię tak zdziwiło? Przecież 10-ty wypada w poniedziałek...
      • ikaes Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 13:40

Zdziwiło mnie, dlatego, że niektórzy na tym forum już wiedzą, że ich dzieci są
        przyjęte do przedszkola, a prawdę powiedziawszy nie wiedziałam, że te listy
        mają być 10-tego.
        • maczwak Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 13:46
          Wiedzieć mogą albo Ci, którzy mają jakieś układy albo Ci którym dyrektorka
          powiedziała, że napewno się dostaną. Ale ja wolę jednak doczekać do 10-tego i
          na własne oczy przekonać się, jak jest. Chociaż, nie powiem, im bliżej tego 10-
          tego tym bardziej się denerwujęsmile
          Pozdrawiam, Marta.
          P.S. Do którego przedszkola składałaś dokumenty???
          • ikaes Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 13:53
            Do przedszkola nr 83 na Batorego i na Narbutta (nie pamiętam numeru, to
            przedszkole jest w budynku szkoły). Ja się strasznie denerwuję, bo mój mały
            jest z grudnia 2002 r. i jak sobie poczytalam na forum zasady przyjęć do
            przedszkola, to wyszło mi z tego, że zostanie przyjęty, jeżeli w grupie 4-
            latkow zwolni się miejsce. Pocieszam się, że dyrektorka na Batorego ucieszyła
            się, że chłopak, bo w zeszłym roku miała w grupie prawie same dziewczynki.
            Pozdrawiam
            • maczwak Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 13:57
              Też byłam na Batorego, ale jakoś mi się tam nie spodobało. No i słyszałam, że
              jest dużo chętnych. Ja swoją Olę zapisałam na Goszczyńskiego - bardzo fajna
              atmosfera i ładny plac zabaw. Życzę powodzenia - bądź dobrej myślismile
              Pozdrawiam, Marta
    • karanissa Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 13:56
      Mojego meza pani w przedszkolu poinformowala, ze nie ma co sie dopytywac i ze
      listy beda wywieszone "wkrotce". Czyli najpozniej 10 kwietnia. Inna sprawa, ze
      nie drazyl tematu, podziekowal i poszedl sad Moze by mu ktos
      udzielil "nieoficjalnej" informacji gdyby wykazal sie wiekszym uporem.

Ludze sie, ze moze lista zostanie wywieszona wczesniej...
      • maczwak Do:karanissa 05.04.06, 14:00
        Witaj! Ja też się łudzę, ale obawiam się, że przyjdzie nam jednak poczekać do
        10-tego... Gdzie złożyłaś papiery?
        Pozdrawiam, Marta.
        • karanissa Re: Do:karanissa 05.04.06, 14:01
          Na Krucza. Co za kosmos z tym czekaniem.
          • mamakarola1 Re: Do:karanissa 06.04.06, 15:38
            Na Monte Cassino tez 10-tego i to dopiero po południu.

To czekanie jest najgorsze!

Jola
    • magaol Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 15:01
      To i tak szybko..my w Krakowie czekamy do maja.Karty mozna skaladac do konca
      kwietnia.Na pocztku maja dopiero bedzie wiadomo kto sie dostal a kto nie.
      • maczwak Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 15:02
        No tak, ale u nas, w Warszawie karty można było składać tylko do końca marca...
        • magaol Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 15:05
          W Karowie zapisy od 1 kwietnia do konca miesiaca.W tym roku inaczej niz
          zawsze..To nie komisja zebrana w przedszkolu kwalifikuje dziecko do przedszkola
          tylko system komputerowysmile
          • maczwak Do:magaol 05.04.06, 15:10
            System komputerowy??? O matko, to już nie wiem co lepsze - komisja czy
            bezduszna maszyna...
            • magaol Re: Do:magaol 05.04.06, 15:14
              Maszyna chyba bardziej sprawiedliwa...
              • justakoko Re: Do:magaol 06.04.06, 15:34
                też bym wolałam maszynę.
                moje dziecko jest z konca wrzesnia i ma małe szanse u mnie w dzielnicy, a
                maszyna losowo wybralaby z całej puli i po sprawie.
    • gaja24 Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 07.04.06, 17:45
      Nie.
      Ja juz wczoraj tzn. 6 kwietnia wiedziałam, że dziecko nie dostało sie do
      przedszkola na Lenartowicza. Dzwoniła do mnie p. dyr. i zasugerowała, żebym w
      związku z tym przeniosła podanie dziecka do przedszkola na Bukietową.
      • maczwak Do: gaja24 07.04.06, 18:09
        Nie wiem czy dokładnie przeczytałaś tytuł wątku. Chodzi o oficjalne listy
        przyjetych, które zostaną wywieszone w przdszkolach, nie zaś o nieoficjalne
        informacje dla niektórych rodziców...
        • gaja24 Re: Do: gaja24 07.04.06, 18:16
          To była oficjalna wiadomość od pani dyrektor. Powiedziała mi otwarcie , że moje
          dziecko nie ma szans się tam dostać. Nie jest to żadna moja znajoma, bo gdyby
          tak było, to zapewne dziecko byłoby na liście przyjętych do przedszkola , które
          faktycznie (oficjalnie) będa wywieszone dopiero w poniedziałek.
    • aniela30 Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 09.04.06, 12:03
      a mz juz wiemz. w przedszkolu na sowiej, powisle wisi informacja ze wszzstkie
      podania zostaly rozpatrzone pozytywnie, no ale faktycynie na powislu wiecej
      przedskoli niy chetnych
      poydrawiam
      anka
    • karanissa A na Kruczej lista juz wisi! 10.04.06, 10:29
      ... i co najwazniejsze JEST na niej nazwisko mojego synka! Polecialam tam z samego rana, zeby juz miec to z glowy.

Ufff, ale sie ciesze! Bedzie mial do przedszkola dwa kroki. Ale co sie nadenerwowalam to tylko ja wiem.

Pozdrawiam wszystkie mamy!
      • justakoko Re:na Hawajskiej dopiero po 12... 10.04.06, 10:59
        wiec niestety musze czekac.
        pojechałam tam rano o 9 z nadzieją ze listy juz beda ale niestety poinformowano
        mnie ze dopiero koło południa sad
        i znów muszę kombinować jak się wyrwac na chwilę z pracy, bo po pracy nie
        zdążę sad

moze ktoś zna juz wyniki z Hawajskiej (Ursynów)?
    • ikaes Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 12:12

A ja poprosiłam teściową, żeby w ramach spaceru z Burblem przeszła się do
      przedszkola, no i teraz siedzę, jak na szpilkach.
      • mamakarola1 Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 12:15
        A ja zadzwoniłam na Wieluńską i wiem, że Karola przyjęli, niestety nie ma
        jeszcze listy przyjętych na Monte Cassino, gdzie mi bardziej zależy.
        Będzie po południu.
        • mamakarola1 Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 17:05
          Byłam właśnie w przedszkolu na Monte Cassino. Karol przyjęty!! Idę jutro na Wieluńską wykreślic go.

jola
          • karanissa Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 18:25
            No to gratuluje! Ech, te nerwy...
    • ccleo Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 13:03
      SLuchajcie, przyjeli moją Miśkę! JEstem w szoku, bo sama pani drektor nie dawala
      mi wiekszych szans... ciesze się, bo nie mialam zadnej opcji pt'co jesli nie
      przyjma'..tylko tez denerwuje sie teraz tak wielka zmiana zyciowa w naszej
      rodzinie- ale moze bedzie ok? Ona bedzie miala juz ponad 4 latka, takim dzieciom
      chyba latwiej?...tylko te grupy-28 osób!
      a jak u Was?
      cleo
      • justakoko Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 15:02
        mojego Adasia tez przyjeli smile super!!!
        nie martw sie cleo, bedzie dobrze, dzieci lubia przedszkola i towarzystwo
        innych dzieci. sama mam zagorzałego żłobkowicza wiec wiem co mowie, oczywiscie
        i tak sie denerwuje czy taka zmiana go nie zestresuje i czy sie szybko
        zaklimatyzuje...
        • ikaes Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 15:09

Frania też przyjęli, ale do 1 grupy (a on z grudnia 2002 r.). Ja się za to
          martwię czym innym - w czerwcu pojawi się drugie dziecię i mam nadzieję, że
          Franio posłania do przedszkola nie odbierze jako sytuacji typu: przynieśli
          sobie nowe dziecko, to mnie odsyłają do przechowalni.
          • madrasek1 Przedszkolaki z przedszkola nr 83 na Batorego 14.08.06, 09:53
            Mojego synka też przyjęli - trafił do grupy czterolatków (jest ze stycznia
            2003r.), więc pewnie będą chodzić razem z Twoim synkiem.
            Jestem ciekawa, czy któraś z mam mogłaby napisać o zwyczajach panujących w tej
            grupie (no bo przecież większość dzieci zna się już od roku i jest zgrana a
            nasze dzieciaki dołączają do nich), jaka pani się nimi opiekuje, co warto
            przygotować dla malucha na początek? będę wdzięczna za porady bo trochę się
            denerwuję tym debiutem w przedszkolu wink

pozdrawiam

ikaes napisała:

>
            > Frania też przyjęli, ale do 1 grupy (a on z grudnia 2002 r.). Ja się za to
            > martwię czym innym - w czerwcu pojawi się drugie dziecię i mam nadzieję, że
            > Franio posłania do przedszkola nie odbierze jako sytuacji typu: przynieśli
            > sobie nowe dziecko, to mnie odsyłają do przechowalni.
        • mama_janka Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 15:14
          Do Justakoko
          Ja też złożyłam tam podanie wiec jak dobrze pojdzie to Jas i Adas spotkaja sie
          w przedszkolusmile
          Czy przez telefon tez informuja kto sie dostal?
          Pozdrawiam Monika
          • maczwak Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 15:49
            Moją Olę też przyjęlismile
            Uff ale ulga...
            A może są tu inni rodzice przyszłych przedszkolaków z Goszczyńskiego???
            Pozdrawiam, Marta.
          • justakoko Re:do mama_janka 10.04.06, 15:51
            nie wiem czy informują przez telefon, bo mi sprawdziła sasiadka.
            ale trzymam kciuki zeby Jas tez sie dostal.
            podobno odrzucili wszystkie dzieci z listopada i grudnia 2003.szok. na
            szczescie Adas jest z wrzesnia i go nie odrzucili...

daj znac czy Jas bedzie kolega Adasia smile
            • mama_janka Re:do justakoko 10.04.06, 15:55
              Dzwonilam tam i niestety przez telefon niczego sienie dowiedzialam. Wiem ze Jas
              zostal przyjesty do przedszkola na Mokotowie.
              Ale skoro odrzucili na Hawajskiej dzieci z konca roku to Jas ma szanse, bo Jas
              dzis konczy 3 latasmileZaraz jade tam sprawdzic i dam Ci znac czy chlopcy dalej
              (po złobku) beda razem chodzic do przedszkola.
              Pozdrawiam
              Monika
              • mama_janka Re:do justakoko 10.04.06, 20:34
                Jaś został przyjęty na Hawajską do grupy I. A Adaś w której jest grupie??
                A czy wogóle wiesz coś o tym przedszkolu?bo ja wiem tylko tyle ile przeczytałam
                na kartce którą dostaąłm razem z kartą do przedszkola.

Pozdrawiam
                Monika
                • justakoko Re:do justakoko 11.04.06, 09:50
                  fajnie ze sie dostał, ale nie wiem do ktorej grupy sie dostał Adaś bo to nie ja
                  sprawdzałam i nawet nie wiedziałam ze jest wiecej niz jedna grupa trzylatków smile
                  mam zamiar dzis sprawdzic po pracy to ci napisze.

moja kolezanka tam posyłała dziecko i była zadowolona.
                  poza tym podoba mi się w srodku, jest przytulne i ładne. miła pani dyrektor i
                  super dojazd, bo metro tuz obok.
                  poza tym to było jedne z 3 przedszkoli na ursynowie w ktorym nie skreślono
                  mojego dziecka ze wzgledu na datę urodzenia - pozostałe były na Koncertowej i
                  Wiolinowej czyli sporo dalej i zrobiły na mnie gorsze wrażenie.
                  wszystkiego dobrego dla Jasia smile jejku juz 3 latka skonczył...aż się łza w oku
                  kręci jak pomyślę ze Adas tez niedługo bedzie miał 3 latka i bedzie
                  przedszkolakiem.
                  bedziesz Jasia posyłać w wakacje do złobka? ja pierwsza połowe sierpnia bede
                  nad morzem ale potem chyba tak, tylko sie nad lipcem zastanawiam bo nasz zlobek
                  bedzie zamkniety i trzeba do dyzurnego zapisac.
                  • mama_janka Re:do justakoko 11.04.06, 10:14
                    Dziękuję Ci za życzenia dla Jasiasmile

Na Hawajskiej są 2 grupy 3 latków w każdej jest po 24 dzieci. I żeby było mi
                    trudniej zgadnąć w obu grupach jest po jednym Adasiusmiletakw ieć czekam na jakies
                    ifo od Ciebie.
                    A ja mam rozterke, bo bardzo podoba mi się to przedszkole do którego się Jaś
                    dostał na Mokotowie tylko to daleko. I chyba wybiorę Hawajską.

Jeśli idzie o wakacje to my wybieramy się nad morze w lipcu, wiec Jaś w
                    sierpniu bedzie chodzić do żlobka a lipiec spędzi z nami i dziadkamismile

Pozdrawiam
                    Monika

P.S.
                    może pisz do mnie na priva: m.borun@gmail.com

• justakoko Re:do justakoko 11.04.06, 10:33
                      a gdzie składałaś na Mokotowie? bo ja tez składałam (i jeszcze do centrum tez)
                      ale nie wiem czy sie dostał, dziś chce sprawdzić i pozwalniać miejsca.
                      sa jakieś dni otwarte na hawajskiej niedługo?
                      • mama_janka Re:do justakoko 11.04.06, 10:41
                        Skladalam na Naruszewicza do jest niedaleko stacji Wierzbno (tam informacje
                        uzyskalam przez telefon).
                        A co do Hawajskiej to:
                        6.06 g.18 zebranie rodziców noworzyjetych dzieci
                        I sa dni adaptacyjne w czerwcu

Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka