ikaes 05.04.06, 13:24 Taką informację uzyskałam w przedszkolu na Narbutta - Pani powiedziała, że w poniedziałek i że tak jest we wszystkich przedszkolach. Czy to prawda, bo nie mogę się dodzwonić na Batorego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maczwak Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 13:33 A co cię tak zdziwiło? Przecież 10-ty wypada w poniedziałek... Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 13:40 Zdziwiło mnie, dlatego, że niektórzy na tym forum już wiedzą, że ich dzieci są przyjęte do przedszkola, a prawdę powiedziawszy nie wiedziałam, że te listy mają być 10-tego. Odpowiedz Link Zgłoś
maczwak Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 13:46 Wiedzieć mogą albo Ci, którzy mają jakieś układy albo Ci którym dyrektorka powiedziała, że napewno się dostaną. Ale ja wolę jednak doczekać do 10-tego i na własne oczy przekonać się, jak jest. Chociaż, nie powiem, im bliżej tego 10- tego tym bardziej się denerwuję Pozdrawiam, Marta. P.S. Do którego przedszkola składałaś dokumenty??? Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 13:53 Do przedszkola nr 83 na Batorego i na Narbutta (nie pamiętam numeru, to przedszkole jest w budynku szkoły). Ja się strasznie denerwuję, bo mój mały jest z grudnia 2002 r. i jak sobie poczytalam na forum zasady przyjęć do przedszkola, to wyszło mi z tego, że zostanie przyjęty, jeżeli w grupie 4- latkow zwolni się miejsce. Pocieszam się, że dyrektorka na Batorego ucieszyła się, że chłopak, bo w zeszłym roku miała w grupie prawie same dziewczynki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maczwak Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 13:57 Też byłam na Batorego, ale jakoś mi się tam nie spodobało. No i słyszałam, że jest dużo chętnych. Ja swoją Olę zapisałam na Goszczyńskiego - bardzo fajna atmosfera i ładny plac zabaw. Życzę powodzenia - bądź dobrej myśli Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 13:56 Mojego meza pani w przedszkolu poinformowala, ze nie ma co sie dopytywac i ze listy beda wywieszone "wkrotce". Czyli najpozniej 10 kwietnia. Inna sprawa, ze nie drazyl tematu, podziekowal i poszedl Moze by mu ktos udzielil "nieoficjalnej" informacji gdyby wykazal sie wiekszym uporem. Ludze sie, ze moze lista zostanie wywieszona wczesniej... Odpowiedz Link Zgłoś
maczwak Do:karanissa 05.04.06, 14:00 Witaj! Ja też się łudzę, ale obawiam się, że przyjdzie nam jednak poczekać do 10-tego... Gdzie złożyłaś papiery? Pozdrawiam, Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: Do:karanissa 05.04.06, 14:01 Na Krucza. Co za kosmos z tym czekaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakarola1 Re: Do:karanissa 06.04.06, 15:38 Na Monte Cassino tez 10-tego i to dopiero po południu. To czekanie jest najgorsze! Jola Odpowiedz Link Zgłoś
magaol Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 15:01 To i tak szybko..my w Krakowie czekamy do maja.Karty mozna skaladac do konca kwietnia.Na pocztku maja dopiero bedzie wiadomo kto sie dostal a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
maczwak Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 15:02 No tak, ale u nas, w Warszawie karty można było składać tylko do końca marca... Odpowiedz Link Zgłoś
magaol Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 05.04.06, 15:05 W Karowie zapisy od 1 kwietnia do konca miesiaca.W tym roku inaczej niz zawsze..To nie komisja zebrana w przedszkolu kwalifikuje dziecko do przedszkola tylko system komputerowy Odpowiedz Link Zgłoś
maczwak Do:magaol 05.04.06, 15:10 System komputerowy??? O matko, to już nie wiem co lepsze - komisja czy bezduszna maszyna... Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: Do:magaol 06.04.06, 15:34 też bym wolałam maszynę. moje dziecko jest z konca wrzesnia i ma małe szanse u mnie w dzielnicy, a maszyna losowo wybralaby z całej puli i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja24 Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 07.04.06, 17:45 Nie. Ja juz wczoraj tzn. 6 kwietnia wiedziałam, że dziecko nie dostało sie do przedszkola na Lenartowicza. Dzwoniła do mnie p. dyr. i zasugerowała, żebym w związku z tym przeniosła podanie dziecka do przedszkola na Bukietową. Odpowiedz Link Zgłoś
maczwak Do: gaja24 07.04.06, 18:09 Nie wiem czy dokładnie przeczytałaś tytuł wątku. Chodzi o oficjalne listy przyjetych, które zostaną wywieszone w przdszkolach, nie zaś o nieoficjalne informacje dla niektórych rodziców... Odpowiedz Link Zgłoś
gaja24 Re: Do: gaja24 07.04.06, 18:16 To była oficjalna wiadomość od pani dyrektor. Powiedziała mi otwarcie , że moje dziecko nie ma szans się tam dostać. Nie jest to żadna moja znajoma, bo gdyby tak było, to zapewne dziecko byłoby na liście przyjętych do przedszkola , które faktycznie (oficjalnie) będa wywieszone dopiero w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela30 Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 09.04.06, 12:03 a mz juz wiemz. w przedszkolu na sowiej, powisle wisi informacja ze wszzstkie podania zostaly rozpatrzone pozytywnie, no ale faktycynie na powislu wiecej przedskoli niy chetnych poydrawiam anka Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa A na Kruczej lista juz wisi! 10.04.06, 10:29 ... i co najwazniejsze JEST na niej nazwisko mojego synka! Polecialam tam z samego rana, zeby juz miec to z glowy. Ufff, ale sie ciesze! Bedzie mial do przedszkola dwa kroki. Ale co sie nadenerwowalam to tylko ja wiem. Pozdrawiam wszystkie mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re:na Hawajskiej dopiero po 12... 10.04.06, 10:59 wiec niestety musze czekac. pojechałam tam rano o 9 z nadzieją ze listy juz beda ale niestety poinformowano mnie ze dopiero koło południa i znów muszę kombinować jak się wyrwac na chwilę z pracy, bo po pracy nie zdążę moze ktoś zna juz wyniki z Hawajskiej (Ursynów)? Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 12:12 A ja poprosiłam teściową, żeby w ramach spaceru z Burblem przeszła się do przedszkola, no i teraz siedzę, jak na szpilkach. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakarola1 Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 12:15 A ja zadzwoniłam na Wieluńską i wiem, że Karola przyjęli, niestety nie ma jeszcze listy przyjętych na Monte Cassino, gdzie mi bardziej zależy. Będzie po południu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakarola1 Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 17:05 Byłam właśnie w przedszkolu na Monte Cassino. Karol przyjęty!! Idę jutro na Wieluńską wykreślic go. jola Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 18:25 No to gratuluje! Ech, te nerwy... Odpowiedz Link Zgłoś
ccleo Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 13:03 SLuchajcie, przyjeli moją Miśkę! JEstem w szoku, bo sama pani drektor nie dawala mi wiekszych szans... ciesze się, bo nie mialam zadnej opcji pt'co jesli nie przyjma'..tylko tez denerwuje sie teraz tak wielka zmiana zyciowa w naszej rodzinie- ale moze bedzie ok? Ona bedzie miala juz ponad 4 latka, takim dzieciom chyba latwiej?...tylko te grupy-28 osób! a jak u Was? cleo Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 15:02 mojego Adasia tez przyjeli super!!! nie martw sie cleo, bedzie dobrze, dzieci lubia przedszkola i towarzystwo innych dzieci. sama mam zagorzałego żłobkowicza wiec wiem co mowie, oczywiscie i tak sie denerwuje czy taka zmiana go nie zestresuje i czy sie szybko zaklimatyzuje... Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 15:09 Frania też przyjęli, ale do 1 grupy (a on z grudnia 2002 r.). Ja się za to martwię czym innym - w czerwcu pojawi się drugie dziecię i mam nadzieję, że Franio posłania do przedszkola nie odbierze jako sytuacji typu: przynieśli sobie nowe dziecko, to mnie odsyłają do przechowalni. Odpowiedz Link Zgłoś
madrasek1 Przedszkolaki z przedszkola nr 83 na Batorego 14.08.06, 09:53 Mojego synka też przyjęli - trafił do grupy czterolatków (jest ze stycznia 2003r.), więc pewnie będą chodzić razem z Twoim synkiem. Jestem ciekawa, czy któraś z mam mogłaby napisać o zwyczajach panujących w tej grupie (no bo przecież większość dzieci zna się już od roku i jest zgrana a nasze dzieciaki dołączają do nich), jaka pani się nimi opiekuje, co warto przygotować dla malucha na początek? będę wdzięczna za porady bo trochę się denerwuję tym debiutem w przedszkolu pozdrawiam ikaes napisała: > > Frania też przyjęli, ale do 1 grupy (a on z grudnia 2002 r.). Ja się za to > martwię czym innym - w czerwcu pojawi się drugie dziecię i mam nadzieję, że > Franio posłania do przedszkola nie odbierze jako sytuacji typu: przynieśli > sobie nowe dziecko, to mnie odsyłają do przechowalni. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_janka Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 15:14 Do Justakoko Ja też złożyłam tam podanie wiec jak dobrze pojdzie to Jas i Adas spotkaja sie w przedszkolu Czy przez telefon tez informuja kto sie dostal? Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
maczwak Re: w Warszawie listy przyjętych dopiero w ponied 10.04.06, 15:49 Moją Olę też przyjęli Uff ale ulga... A może są tu inni rodzice przyszłych przedszkolaków z Goszczyńskiego??? Pozdrawiam, Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re:do mama_janka 10.04.06, 15:51 nie wiem czy informują przez telefon, bo mi sprawdziła sasiadka. ale trzymam kciuki zeby Jas tez sie dostal. podobno odrzucili wszystkie dzieci z listopada i grudnia 2003.szok. na szczescie Adas jest z wrzesnia i go nie odrzucili... daj znac czy Jas bedzie kolega Adasia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_janka Re:do justakoko 10.04.06, 15:55 Dzwonilam tam i niestety przez telefon niczego sienie dowiedzialam. Wiem ze Jas zostal przyjesty do przedszkola na Mokotowie. Ale skoro odrzucili na Hawajskiej dzieci z konca roku to Jas ma szanse, bo Jas dzis konczy 3 lataZaraz jade tam sprawdzic i dam Ci znac czy chlopcy dalej (po złobku) beda razem chodzic do przedszkola. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
mama_janka Re:do justakoko 10.04.06, 20:34 Jaś został przyjęty na Hawajską do grupy I. A Adaś w której jest grupie?? A czy wogóle wiesz coś o tym przedszkolu?bo ja wiem tylko tyle ile przeczytałam na kartce którą dostaąłm razem z kartą do przedszkola. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re:do justakoko 11.04.06, 09:50 fajnie ze sie dostał, ale nie wiem do ktorej grupy sie dostał Adaś bo to nie ja sprawdzałam i nawet nie wiedziałam ze jest wiecej niz jedna grupa trzylatków mam zamiar dzis sprawdzic po pracy to ci napisze. moja kolezanka tam posyłała dziecko i była zadowolona. poza tym podoba mi się w srodku, jest przytulne i ładne. miła pani dyrektor i super dojazd, bo metro tuz obok. poza tym to było jedne z 3 przedszkoli na ursynowie w ktorym nie skreślono mojego dziecka ze wzgledu na datę urodzenia - pozostałe były na Koncertowej i Wiolinowej czyli sporo dalej i zrobiły na mnie gorsze wrażenie. wszystkiego dobrego dla Jasia jejku juz 3 latka skonczył...aż się łza w oku kręci jak pomyślę ze Adas tez niedługo bedzie miał 3 latka i bedzie przedszkolakiem. bedziesz Jasia posyłać w wakacje do złobka? ja pierwsza połowe sierpnia bede nad morzem ale potem chyba tak, tylko sie nad lipcem zastanawiam bo nasz zlobek bedzie zamkniety i trzeba do dyzurnego zapisac. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_janka Re:do justakoko 11.04.06, 10:14 Dziękuję Ci za życzenia dla Jasia Na Hawajskiej są 2 grupy 3 latków w każdej jest po 24 dzieci. I żeby było mi trudniej zgadnąć w obu grupach jest po jednym Adasiutakw ieć czekam na jakies ifo od Ciebie. A ja mam rozterke, bo bardzo podoba mi się to przedszkole do którego się Jaś dostał na Mokotowie tylko to daleko. I chyba wybiorę Hawajską. Jeśli idzie o wakacje to my wybieramy się nad morze w lipcu, wiec Jaś w sierpniu bedzie chodzić do żlobka a lipiec spędzi z nami i dziadkami Pozdrawiam Monika P.S. może pisz do mnie na priva: m.borun@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re:do justakoko 11.04.06, 10:33 a gdzie składałaś na Mokotowie? bo ja tez składałam (i jeszcze do centrum tez) ale nie wiem czy sie dostał, dziś chce sprawdzić i pozwalniać miejsca. sa jakieś dni otwarte na hawajskiej niedługo? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_janka Re:do justakoko 11.04.06, 10:41 Skladalam na Naruszewicza do jest niedaleko stacji Wierzbno (tam informacje uzyskalam przez telefon). A co do Hawajskiej to: 6.06 g.18 zebranie rodziców noworzyjetych dzieci I sa dni adaptacyjne w czerwcu Monika Odpowiedz Link Zgłoś