Dodaj do ulubionych

Casa dei bambini - Izabelin

19.05.06, 12:02
Witam,

chcialabym zapytac o opinie dotyczące tego przedszkola. Przesledzilam wpisy dotyczace
przedszkoli montessorianskich na forum i odnosze wrazenie, ze z jakiegos powodu (nie mowie tu o
oplatach) przedszkola casa dei nie sa polecane. Nie padaja jednak zadne konkrety. Bardzo prosze o
wypowiedzi osoby orientujace sie w temacie. (od wrzesnia chce poslac synka do przedszkola, bardzo
zalezy mi na metodzie montessori, odpowiada mi lokalizacja).

Obserwuj wątek
    • juliaaaaa Re: Casa dei bambini - Izabelin 20.05.06, 16:34
      Mój synek chodzi do przedszkola montessoriańskiego, ale gdzie indziej. Nie
      słyszałam ani dobrego ani złego o przedszkolu w Izabelinie, ale jedno moge Ci
      powiedzieć na pewno: jeśli chcesz posłać synka od września, a jeszcze Go nie
      zapisałaś, to nie masz już szans sad((
      • maurika Re: Casa dei bambini - Izabelin 20.05.06, 21:27
        Witam,

z zapisaniem do tego przedszkola nie powinno byc duzych proplemów...Może brak
        informacji o tym przedszkolu wynika z faktu, że 90% dzieci to ekspaci. Wg mnie
        przedszkole ok. Bardzo montesoriańskie ...
        pozdr

J.
        "Pomóż mi samemu to zrobić"...M.Montessori
    • felicitatoja Re: Casa dei bambini - Izabelin 23.05.06, 21:40
      Witam. Byłam jakiś czas temu w tym przedszkolu. Szczerze powiem, że nie zrobiło
      na mnie dobrego wrażenia. Metoda jest ok i wszystko fajnie ale moim zdanie...
      za bardzo wydumane. Jestem zwolenniczką tradycyjnych metod, ciepła, barw a
      tam... raczej szaro i tak jakoś. No samam nie wiem. Nie sugeruj się oczywiście
      bo to moja opinia subiektywna. Tak na marginesie to jest również bardzo drogie
      przedszkole. Mój synek chodzi do prywatnego i jest o połowę tańsze. To co
      prawda z drugiej strony Warszawy, ale myślę że nie powinno być aż takich
      różnic. Gdybyś zechciała napisać to proszę powiedz dlaczego chcesz posłać
      dziecko do tego przedszkola? Nie dostało się do gminnego? Czy nie próbowałaś? I
      jeszcze jedno - czy Twoim zdanie przydałoby się przedszkole prywatne w
      Izabelinie. Pytam bo znam dobrze tę miejscowość i też będę tam mieszkać. Nie
      wiem czy jest tam mało dzieci czy dużo. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    • dorotamj Re: Casa dei bambini - Izabelin 23.05.06, 23:28
      Witam,
      Również mieszkam w Izabelinie i moim zdaniem przedszkole bardzo przydałoby się
      poza dwoma gminnymi strasznie przeładowanymi i przedszkolem montesorii nie ma
      żadnych innych możliwości. W 2007 obecne przedszkole ma być przeniesione do
      nowego budynku, wiec może problem zostanie rozwiązany. Podobno w tym roku do
      grupy trzylatków było ponad 60 podań.
      Dorota
      • buba13 Re: Casa dei bambini - Izabelin 29.05.06, 10:18
        Witam,

Ostateczna decyzja co do przedszkola jeszcze nie zapadla, ale i mnie i mojemu mezowi przedszkole b.
        sie podobalo. Tak jak wczesniej pisalam - odpowiada mi filozofia montessorianska i wydaje sie, ze
        mojemu synkowi rowniez (a "zabawki" wrecz go zachwycily), spodobala mi sie rowniez p. dyrektor.
        Przedszkole jest kameralne, ladnie polozone, no i bedziemy mieszkac niedaleko (Wolka). Poza tym
        niewatpliwym plusem dla mnie jest to, ze zajecia prowadzone sa po angielsku.

Jesli chodzi o inne przedszkola, to do panstwowych nie mamy w tym momencie szans (nie jestem
        pewna czy obowiazuje rejonizacja, a nawet jesli nie - synek 3 lata konczy w przyszlym roku), a oferte
        prywatnych przejrzalam jedynie pobieznie (dla spokojnego sumienia jeszcze mam zamiar sie tym
        zajac).

Przedszkole rzeczywiscie jest drogie,no ale coz robic (pocieszam sie faktem, ze mieszkajac zagranica
        za 3 dni w tygodniu w przedszkolu placilismy 2 razy wiecej, a przedszkole nie bylo bynajmniej
        rewelacyjne).

serdecznie pozdrawiam
        • lizzzy Re: Casa dei bambini - Izabelin 15.07.06, 23:23
          Moj synek przez dwa lata chodzil do tego przedszkola i bylismy bardzo
          zadowoleni. Moja starsza corka oraz ten synek chodzili do przedszkola
          Montessori za granica. Casa dei Bambini to typowe przedszkole montessori, nam
          i naszym dzieciom odpowiada ta filozofia.
    • zillka Re: Casa dei bambini - Izabelin 17.07.06, 22:26
      Nie znam (jeszczesmile) przedszkola w Izabelinie a znam (od kilku dni ale jednak)
      Casa Dei Bambini przy Łazienkach, to ta sama właścicielka i jest super. Moje
      dziecko jest zachwycone, ja też. Jeśli zmienimy miejsce zamieszkania to
      przeniesiemy ją do Izabelina a mam porównanie z "normalnyn" przedszkolem i
      żałuję, że tak długo czekałam ze zmianą przedszkola.

zillka
      • nalenale do zillka 02.09.06, 10:51
        Witaj zillka. Czy mozesz mi napisac jakie swa ceny w przedszkolu przy
        Lazienkach. Czy sa one uzaleznione od ilosci godzin, ktore dziecko w nim
        spedza? Znalazlam informacje o tym przedszkolu dzisiaj, i chcialabym jak
        najszybciej sie czegos dowiedziec, a telefonu tam nie odbieraja smile. Moze Ty mi
        napiszesz wczesniej niz w poniedzialek... Z gory dziekuje
        • atonumer Re: do zillka 03.09.06, 11:10
          Witam!
          Ja mam troche inne pytanie: czy jest ktoś, kto może mi powiedzieć, że dziecko
          nauczy się tam angielskiego? Metoda i owszem podniecająca, ale jeśli chodzi o
          język... Kto ma doświadczenia?! A tak w ogóle to czy gdziekolwiek w Warszawie
          lub okolicach jest inne przedszkole z angielskim?! Mam wątpliwości co do
          skuteczności w nauce języka...
          Przedszkole w porządku, bardzo czysto i miło, dużo zajęć dodatkowych ( rytmika,
          balet, gimnastyka korekcyjna, piłka nożna..), częste wizyty ciekawych ludzi"
          połączone z pokazem i udziałem dzieci w pracach. Stawiają na integrację rodzin
          ( częste spotkania rodzinne, urodziny..). Moje dziecko chodziło tam i było
          szczęsliwe. Ja jednak...znowu te wątpliwości.........
          • zillka Re: do atonumer 06.09.06, 14:30
            Nie wiem czy się "nauczy" bo moja córka za krótko tam na razie chodzi a
            dodatkowo ona rozumie po angielsku tylko nie mówi.
            Natomiast z tych kilku letnich tygodni i dni września mam wrażenie, że w
            czerwcu 2007 będzie mówić po angielsku może w stopniu podstawowych ale bez
            problemów.
            • atonumer Re: do atonumer 07.09.06, 11:31
              Moje dziecko tam chodziło i chodzi nadal. Dla mnie wazny jest język i na tym
              sie koncentruję! Czy Twoje dziecko zaczęło od września( a właściwie
              sierpnia..). Jeśli tak to jakie są Jej wrażenia?! Czy pani Ania jest dla niej
              nową nauczycielką? Ha, może się mijamy...
              • zillka Re: do atonumer 10.09.06, 15:39
                Moja córka nie chodzi na razie do Izabelina tylko do Warszawy.
                Wrażenie bardzo, bardzo pozytywnesmile)))

• zillka Re: do nalenale 06.09.06, 14:27
          Pewnie już się dodzwoniłaś ale tak, ceny są uzależnione od ilości godzin, są
          chyba 3 "przedziały" - do 13:00, do 15:00 i do 17:30. Ale dokładnie musisz
          sprawdzić.
          My z przedszkola letniego oraz tych pierwszych kilku dni jesteśmy bardzo,
          bardzo zadowoleni, polecamsmile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka