nonomnismoriar1 08.07.06, 09:48 miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,3470208.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buanitka Re: Białystok -Artykuł 08.07.06, 20:28 Ludzie -to się w głowie nie mieści ( KOSZMAR Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: Białystok -Artykuł 08.07.06, 20:28 Dla takich od razu - KARĘ ŚMIERCI Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Białystok -Artykuł 08.07.06, 21:22 Buanitko roztomiła, - za szybko ferujesz wyroki! Zaczekaj na wyniki śledztwa i ewentualny wyrok. W moim mieście przedszkolny fotograf przesiedział pół roku oskarżony o to samo, po czym okazało się,że... jest niewinny. W sprawę wmanewrowali go rodzice dziecka, którzy zresztą krótko po wniesieniu oskarżenia zaczęli się z niego wycofywać, ale było juz za późno, bo to przestępstwo ścigane jestz urzędu. Nasza żałosna ludzka natura niestety już taka jest, że jeśli na przykład pokażę na ulicy człowieka palcem i krzyknę: "to złodziej!", to nie ja będę musiał udowadniać swoje oskażenie, tylko on gęsto, acz nieskutecznie będzie się musiał tłumaczyć, że padł ofiarą oszczerstwa. Dlatego zaczekajmy z włóczeniem trupów. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: Białystok -Artykuł 09.07.06, 11:17 może faktycznie nie wyraziłam się zbyt jasno. Wszystko to przez emocje.. Oczywiście mi nie chodzi o karanie ludzi niewinnych, ale w takiej sytuacji, 'załóżmy' ten człowiek rzeczywiście okaże się pedofilem - to co? - czekać aż następne dziecko zostanie skrzywdzone? Nie wiem, jakie są szczegóły postępowania w takich sytuacjach, ale to, że nadal pracuje w przedszkolu (mimo zarzutów) - to dla mnie jest to niezrozumiałe. A od września posyłam córkę do przedszkola... Zwyczajnie się boję (owszem - jestem matką nadwrażliwą) Odpowiedz Link Zgłoś