agaireszta 15.09.06, 07:15 Czy u was RR jest obowiązkowa i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
71gosik Re: Rada Rodziców 15.09.06, 07:32 Nie jest, choć była prośba by wpłacać, 15 zł na miesiąc. Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
kwirynia Re: Rada Rodziców 15.09.06, 08:39 Wpłaty na Radę Rodziców są dobrowolne, ale każdy rodzic zawsze ma wgląd na co są wydawane pieniądze i tak naprawdę są to pieniądze dla naszych dzieci i jeżeli ktoś nie płaci to inni rodzice (ci płacący) opłacają prezenty, pomoce naukowe itd również na jego dziecko. Oczywiście są sytuacje wyjątkowe i np u nas trójka klasowa może podjąć decyzję o zwolnieniu danej osoby z takiej opłaty. Pozdrawiam mama Ania Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: Rada Rodziców 15.09.06, 08:55 Każdy rodzic na poczatku roku deklaruje pewna sumę. U nas jest to 30zł miesięcznie. Myslę jednak, że w razie kłopotów można porozmawiać z pania dyrektor i poprosić o zmniejszenie tej kwoty lub o przerwe w jej płaceniu Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anies75 Re: Rada Rodziców 15.09.06, 09:45 u na snie ma Rady nawet nikogo nie wybierali za to daje co m-c 10 zł na teatrzyki, 20 zł na semestr wyprawka Odpowiedz Link Zgłoś
agaireszta Re: Rada Rodziców 15.09.06, 09:55 A ja muślałam że u nas 40 zł na rok to dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
neomia Re: Rada Rodziców 15.09.06, 10:27 U nas 50 zł na semestr. Rodzice mają wgląd w wydatki. Wszystko jest zaksięgowane. Odpowiedz Link Zgłoś
corokia Re: Rada Rodziców 17.09.06, 13:11 U nas RR jest dobrowolna 16zł/mies z RR jest opłacana między innymi rytmika ale i tak nie wszyscy płacą albo udają ,ze nie wiedzą na co idą te pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Rada Rodziców 17.09.06, 14:15 u nas 55 pln/miesiecznie przedszkole publiczne W-wa ________________ pozdrawiam, Patyk, mama 2x Odpowiedz Link Zgłoś
mag_kak Re: Rada Rodziców 17.09.06, 17:52 U nas 80 PLN na rok, ale mozna płacic w ratach. Odpowiedz Link Zgłoś
dronka3 Re: Rada Rodziców 18.09.06, 10:59 trzeba pamiętać o tym, że prawie cała kasa wpłacona przez rodziców na Radę otrzymują z powrotem dzieciaki - teatrzyki, paczki świąteczne, bal, część wycieczek... więc wiadomo: ile rodzice wpłacą, tyle dzieci będą miały. a co do kwoty, to u nas nie ma ustalonej i w tym roku jest duży rozrzut od 10zł do 200zł. szkoda tylko, że ci którzy wpłacają więcej skorzystają tyle samo co ci wpłącający małe kwoty... Odpowiedz Link Zgłoś
ccleo Re: Rada Rodziców 18.09.06, 11:50 U nas (publiczne) niby nieobowiązkowe, ale trzeba wplacic od 40 do 50 zl wg jednego z rodzicow na zebraniu, który zwierzył się mojemu mężowi ale tak czytam, ze niektore z Was placa tyle na rok- musze sprawdzic, bo na razie sie zdolowalam, że miesiecznie mam tyle placic... cleo Odpowiedz Link Zgłoś
wer03 Re: Rada Rodziców 18.09.06, 11:51 Witam, u nas propozycja przedszkola to 30-35 zł miesięcznie, chyba obowiązkowo. Dowiem się na wtorkowym zebraniu. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
bablara Re: Rada Rodziców 19.09.06, 16:49 A u nas, 30 zl miesiecznie, a 6latki 35zl miesiecznie. do tegp trzeba bylo kupic ogromna wyprawke w sklad ktorej wchodzily nie tylko przybory papiernicze typowe dla przedszkolaka ale np. papier xero (cala ryza), serwetki, 3 pudelka husteczek higienicznych. Jakby tego bylo malo kazda wycieczka dziecka to kolejne doplaty, a to za bilet...a to za autobus. Normalnie porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
barbamama Re: Rada Rodziców 19.09.06, 17:22 U nas na zebraniu określono dolny próg 25 zł (W-wa Śródmieście), choć p. dyrektor stwierdziła że jeśli wszyscy Rodzice wpłacaliby po 20 zł m-cznie to starczyłoby na wszystko. Jesli ktoś ma więcej to płaci więcej. Ja mimo progu daje 20 zł/m-cznie od "łepka"- mam w przedszkolu dwoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś