Dodaj do ulubionych

Basniowy Dom ul. Balonowa

03.11.06, 13:58
Prosze o opinie na temat tego przedszkola, myślę o zapisaniu tam dziecka.
Jestescie zadowoleni?
Obserwuj wątek
    • canonek4 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 04.11.06, 19:38
      Słyszałam od mamy która miala dziecko na Irysowej że sąsiedzi zablokowali
      otwarcie nowego p-la na Balonowej, i że podobno właściciele poprzenosili w
      wakacje bez udziału rodziców dzieci( grupy) z irysowej na balonową.
      Teraz Weronka chodzi z moim dzieckiem do przedszkola na kabatach.
      Tyle wiem ze słyszenia.
      W okolicy obok są trzy przedszkola , mieszkałam na Karwińskiej, więc wiem
      dokładnie, ( miączyńska, bełska-kanadyjskie, miłobędzka -to ostatnie ma złą
      passę)
      Ale ogólnie to Baśniowy Dom ma dość dobre opinie.
      pozdrawiam
      • veracruz123 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 04.11.06, 20:34
        Odradzam serdecznie - moj syn chodził parę miesięcy i.. nie było fajnie. Było
        koszmarnie szczerze mówiąc! Właściciele aroganncy, zero komunikacji, ciagłe
        obiecanki-cacanki itp.
        A dlaczego Miłobędzka (Tęczowy Ogród) ma złą passę? Interesowaliśmy sie tym
        przedszkolem swego czasu, wydawało się ok...
        • canonek4 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 05.11.06, 16:21
          Duża rotacja personelu,
          podobne problemy jak we wcześniejszym poście veracruz 23
          Właściciele aroganncy, zero komunikacji, ciagłe
          > obiecanki-cacanki itp.
          • girly1 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 07.11.06, 08:41
            moze jeszcze sa jacys rodzice, którzy się wypowiedzą na temat basniowego domu?
            a co to za przedszkole na Bełskiej?
            na Miączyńskiej jest prywatne przedszkole?
            • xxi2 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 12.11.06, 13:45
              Ten Baśniowey Dom to chyba jakaś ściema z tą dwujęzycznością bo kiedy mój syn
              chodził do Tęczowgo Ogrodu na Miłobędzkiej to już tam była dwujęzyczność dawno.
              Byłam bardzo zadowolona z Tęczowego i dlatego mój młodzy też tam teraz jest.
              ZTo prawda , że tam odchodzą nauczyciele ale nie przypominam sobie żeby
              zmianybyły na gorsze. Ostatnio są zdecydowanie na lepsze. Panie super. !
              Polecam . To przedszkole jest już długo na rynku . A ja nie ufam firmom krzakom.
              • krotochwila7 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 20.01.07, 09:41
                Moje dziecko chodzi do Tęczowego Ogrodu drugi rok. Początkowo byłam bardzo
                zadowolona, zwłaszcza "dwujęzycznością". Piszę w cudzysłowiu, bo tak to
                faktycznie wygląda. Native zmieniają się jak w kalejdoskopie. Należy przyjąć,
                że dziecko codziennie usłyszy parę zdań po angielsku i to bołoby na tyle.
                Faktem jest, że zasób słów poszerza się, ale mówienie o dwujęzyczności to chwyt
                reklamowy.
                Poza tym właścicielka obiecuje dużo na spotkaniu we wrześniu, a potem można ją
                zobaczyć za rok.
                Dodam jednak jeszcze znany banał, że najważniejsza jest wychowawczyni. Niby o
                tym wiedziałam szukając przedszkola, ale slogany reklamowe przedszkoli mnie
                zaćmiły. Nadal twierdzę, że przedszkola niepubliczne są lepsze od państwowych,
                ale ich przewaga opiera się w głównej mierze na liczebności grupy.
                Radziłabym szukającym przedszkola, by starali się dowiedzieć jaką opinię ma
                pani, która będzie z maluszkiem cały dzień, a nie wsłuchiwali się wyłącznie w
                opowieści właścicieli lub dyrektorów przedszkola.
                Wychowawczynie w Tęczowym Ogrodzie to młodziutkie osoby, świetnie wykształcone,
                ale dopiero zdobywające doświadczenie. Korzystają z pomocy psychologa, który
                jest raz w tygodniu, jednak sytuacje konfliktowe pojawiają się cześciej i nie
                zawsze rozwiązywane są w odpowiedni sposób.
                • mami6 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 31.03.08, 14:15
                  moj syn chodzi do Teczowego Ogrodu i jestesmy z mezem zadowoleni z tego wyboru.
                  zaciekawilo mnie stwierdzenie, ze dwujezycznosc to kilka zdan angielskiego
                  dziennie. moje dziecko (patrze na grafik) ma nawet do 2 godzin angielskiego w
                  ciagu dnia (z native-speakerem, z tego co sie orientuje ta sama pani juz trzeci
                  rok oraz z ukochana pania anglistka). wychowawczyni jest rozsadna osoba, mam
                  dobry kontakt z pania dyrektor.
                  czasem moj maz wscieka sie o jakies drobnostki, typu bledy w mailach z
                  przedszkola, ale dostajemy miesieczne kalendarium- o wszystkim wiemy na biezaco.
                  polecamy przedszkole smile
    • 2008r Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 21.01.07, 21:54
      Dołączam się do poprzedników i odradzam.Moje dziecko chodziło co prawda do
      Baśniowego Domu na Irysowej, ale to ta sama pani dyrektor- miła przy
      pierwszym spotkaniu jak trzeba podpisać umowę a potem totalna arogancja i
      lekceważenie rodziców. Nauczycielki młode, niektóre tuż po studiach i wydawało
      by się,że mają dużo pozytywnej energi, którą mogłyby przekazać dzieciom. Ale
      nic mylnego. Sugeruję dalekim łukiem omijać obie placówki dla dobra młodego
      człowieka- przyszłego przedszkolaka
      Pozdrawiam
    • veracruz123 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 22.01.07, 17:37
      W obecnym przedszkolu mojego dziecka jest kilkoro dzieci dla których poprzednim
      miejscem uczęsczania był Baśniowy Dom - wszyscy określają to przedszkole jednym
      słowem: beznadziejne. I to tylko można chyba powiedzieć: BE-ZNA-DZIE-JNE!
    • sempkas Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 23.01.07, 00:29
      Bylam we wrzesniu zainteresowana tym przedszkolem .Dwa razy probowalam spotkac
      sie z Pania dyrektora ale do tej pory nawet nie oddzwoniala.
      • mstabin Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 24.01.07, 10:22
        ja swoje dziecko tam zapisalam, poniewaz oprocz programu podobalo mi sie samo
        przedszkole. To co wczesniej widzialam np Teczowy to nory z zabitmi kratami
        oknami, ciemne, scicsk, "sala gimnastyczna" w piwnicy zatechnieta. Na Balonowej
        warunki sa super! A co do dotychczasowego kontaktu uwazam ze super - pani
        odpowiada na moje maile i bez problemu przyszlam na spotkanie wtedy kiedy
        chcialam, poswiecila mi b duzo czasu. osoby krytykujace prosze o rekomendacje -
        gdzie mam poslac dziecko - mieszkam blisko pol mokotowskich - nie zamierzm
        wozic dziecka przez pol warszawy. Jezeli ktos chce zobaczyc przedszkolna
        porazke polecam wycieczke na Bruna
        pozdrawiam
        mstabin
        • jolikjolik Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 25.01.07, 09:17
          Warunki to jedno, ale i tak najważniejsze są kwestie związane z edukacją i
          kwestie formalne. A Baśniowy Dom okłamywał nas przez kilka ładnych miesięcy co
          do programu edukacyjnego (niby angielski metodą Helen Doron ale żadnych
          licencji, nic, a szanowna pani dyrektor cały czas twierdziła że ją mają).
          Ponadto nauczycielki niejdenokrotnie przychodziły do nas, rodziców, i żaliły
          sie na właściceli przedszkola, opowiadały że są źle traktowane i krzywdzone, że
          mają niskie pensje i mają dosyć pracy tam. Dziwny klimat zakłamania,
          niedpowiedzeń i arogancji. W końcu nie wytrzymaliśmy i uciekliśmy stamtąd.
          Przestrzegam przed tym przedszkolem.
          • mstabin Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 25.01.07, 11:07
            jolikjolik rozumiem ze piszesz o Irysowej. Mowiac o angielskim mnie nic nie
            wspominano ze angielski jest metoda HD.
            • jolikjolik Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 25.01.07, 14:15
              Nie, o Balonowej, ale co to za różncia Irysowa czy Balonowa, właściciele ci
              sami i brak kultury i żenujące zachowania te same.
              • mstabin Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 25.01.07, 16:04
                a gdzie sie przeniesliscie?
                • mstabin Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 29.01.07, 10:20
                  czy moge prosic rodzica ktorego dziecko chodzi na Balonowa o opinie na temat
                  tego przedszkola?
                  dziekuje i pozdrawiam
                  mstabin
          • elodea1 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 01.02.07, 15:50
            Nie wiem o co chodzi z tym co piszą na Irysową. Nasza dwójka dzieci chodzi , a
            starsza jest już 4 rok. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Atmosfera życzliwa, panie
            opiekuńcze, dzieci mają wiele ciekawych zajęć. Angielski jest codziennie,
            super!, chociaż nie metodą Helen Doron - pierwsze słyszę ,że taka miałą być.
    • tatamisia Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 02.02.07, 07:11
      Odpowiem krótko - szukamy od dwóch miesięcy nowego przedszkola, nasz syn chodzi
      na Balonową. Wybralismy Baśniowy Dom bo w innych prywatnych przedszkolach
      mokotowskich nie było już miejsc a tam jeszcze były. Dziś już wiemy dlaczego,
      to nie jest dobre przedszkole. Jesteśmy dość mocno rozczarowani. Próby
      wszelkich rozmów z panią właścicielką (na temat źle zbilansowanych posiłków,
      opieki nad dziećmi rano przed przyjściem pani prowadzącej grupę, na temat
      spacerów, mycia rąk przed posiłkami, mycia zębów po, stosunku pani nauczycielki
      do naszego syna, wielu zatrudnionych niedoświadczonych młodych osób)zawsze
      kończyły się niepowodzeniem. Zresztą po rozmowach z nią doszlismy do wniosku że
      właściciele prywatnych przedszkoli powinni przechodzić specjalne testy
      psychologiczne, właściecielka Baśnowiego Domu to bardzo mało sympatyczna i
      chętna do współpracy osoba. Dlatego jak już powiedziałem żałuję swojej decyzji
      o zapisaniu dziecka tam, szukamy od dówch miesięcy nowego przedszkola, jesteśmy
      na liście rezerwowej, mam nadzieję, że wkrótce się uda, bo mamy już dosyć.
      Najpóźniej od 1-go kwietnia mamy obiecane miejsce w przedszkolu gdzie chodził
      nasz starszy syn, zresztą nasze oczekiwania nt. Baśniowego Domu budowaliśmy na
      bazie tamtych dośwaidczeń, i liczymy już dni. Pozdrawiam. Jacek.
      • mstabin Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 03.02.07, 19:10
        Jacku dzieki za informacje, nie wyglada to dobrze, robilam rekonesans po
        okolicy i nie znalazlam niczego lepiej wygladajcego. MIeszkam na polach
        mokotowskich i musze miec blisko przedszkole (odpadaja dalekie dojazdy)
        poniewaz za chwile bede miec drugie dziecko. Powiedz porsze jakie inne
        przedszkole wybraliscie dla syna? pozdrawiam
        monika
        • tatamisia Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 04.02.07, 19:31
          Cześć, napisałem na priv'a. Jacek.
          • elzbieta333 Re: Do Tatamisia 11.02.07, 19:49
            Witam,

napisałam na Pana priva prośbę o informacje bo bardzo Pana opinia mnie
            zaniepokoiła (moje dziecko tam chodzi i nic niepokojącego nie zauważyłam).

Pozdrawiam
            • tatamisia Re: Do Tatamisia 12.02.07, 07:43
              Odpisałem. jacek.
              • mstabin Re: Do Tatamisia 12.02.07, 22:04
                Elzbieta 333- bede bardzo wdzieczna za Twoja opinie nt przedszkola.

Jacku bardzo Ci dziekuje za maila, poprosilam Cie o wiecej konkretnych sytuacji
                i mi nie odpisales. Szczerze mowiac to nie wiem dlaczego tak bardzo chcesz
                pisac na priva - obawiasz sie czegos? wlasnie dlatego jestesmy na forum zeby
                wiele osob moglo korzystac z doswiadczen innych.
                pozdrawiam
                monika
                • tatamisia Re: Do Tatamisia 12.02.07, 22:17
                  Moniko, odpowiedziałem Ci jeszcze tego samego dnia, nie wiem czemu nie dostałas
                  maila. Wysyłam moją odpowiedź za minutę jeszcze raz. Gdyby nie doszla, daj
                  znać. Jacek.
                  Ps. To nie chodzi o to ze się czegoś obawaim, swoja oipnie nt przedszkola
                  Baśniowy Dom wyraziłem jasno. A na privie jest bardzie prywatnie po prostu.
                  Pozdr. J.
                  • tatamisia Re: Do Tatamisia 12.02.07, 22:24
                    Moniko, tym razem napisłem na adres gazetowy, poprzedni mail którego nie
                    dostałaś wysłałem na prywatny adres kóry podałaś. J.
                    • mstabin Re: Do Tatamisia 12.02.07, 22:35
                      ok, mam czytam, zostanmy juz na adresach gazetowych
                      dzieki i pozdrawiam
            • iza123 Re: Do Tatamisia 15.02.07, 12:30
              Witam,

Będę wdzięczna z info, czy po korespondencji prywatnej zmieniłaś zdanie na
              temat Balonowejsmile Zapisalam tam córcię od września 2007 i te wszystkie posty
              zasiały mi ziarno niepokoju, dlatego byłabym bardzo wdzięczna za garść Twoich
              odczuć na temat tego przedszkola.
              Z góry bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam,
              Iza
              • mstabin Re: Do Tatamisia 15.02.07, 16:28
                Iza123 - napisalam Ci maila na adres gazetowy
                • iza123 Re: mstabin 16.02.07, 14:53
                  Moniko opdpisałam Ci na maila. Pozdrawiam Iza
              • tatamisia Re: Do Tatamisia 16.02.07, 07:29
                Myśmy z żoną zdania nt przedszkola Baśniowy Dom nie zmienili, za to udało nam
                się zmienić przedszkole na inne i jesteśmy bardzo zadowoleni z tej decyzji. A
                wszystkim Baśniowy Dom szczerze odradzam. JAcek.
                • girly1 Re: Do Tatamisia 16.02.07, 13:12
                  Napisz mi prosze jakie przedszkole wybraliscie, bo umieram z ciekawosci.
                  Mam 2,5 synka ktorego niebawem chce wlasnie wyslac do Basniowego Domu, szkoda
                  mi dziecka...
                  ee232@gazeta.pl
                  • abrazja_2007 Re: Do Tatamisia 09.03.07, 19:30
                    doprawdy nie rozumiem, co konkretnie zarzucacie Irysowej, moje dziecko chodzi
                    już 4 rok i jesteśmy b. zadowoleni - b. lubi chodzić do przedszkola, rotacji
                    personelu nie zauważyłam - ta sama Pani od 3 lat, dzieci b. zżyte ze sobą,
                    świetnie się razem bawią - to widać urodzinach, wszyskie bardzo ambitne, tworzą
                    fajną grupę. Nie zauważyłam też jakichś negatywnych zachowań, bicia, dziecko
                    nie używa brzydkich wyrazów, nie kłamie itp.
                    Relatywnie od niedawna - w zasadzie co tydzień dostaję na maila info o tym, co
                    będą robić w tym tygodniu, o wyjściach, o tym co trzeba przynieść do
                    przedszkola itp. Z tego co wiem, pozostali rodzice też są zadowoleni.
                    W/g mnie jest sporo zajęć i kółek zainteresowań - urozmaicone zajęcia - moim
                    zdaniem dziecko wynosi całkiem sporą wiedzę z tych zajęć - czasem do prawdy
                    mnie zaskakuje.

Co do angielskiego met. Helen Doron, wg. mnie, wogóle nie było mowy, ale mały
                    zna mnóstwo słów po angielsku, buduje proste zdania, spontanicznie używa
                    angielskiego, no i wymowę ma niestety lepszą ode mnie - Pani Werkowski - choć
                    native zna polski - co daje moim zdaniem świetne efekty. Teraz się martwię, że
                    w szkole może być trudno utrzymać ten poziom.
                  • emiczekk Re: Do Tatamisia, iza, m.stabin 11.05.07, 21:10
                    prosze napiszcie mi na priva wiecej o Basniowym Domu na balonowej. chce zapisac
                    tam synka od wrzesnia. iza, mstabin czy zmienilyscie zdanie ?
    • weridi Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 23.04.07, 13:45
      Witam wszystkich,

Moje dziecko chodzi na Balonową od początku kwietnia. Zwiedziliśmy wszystkie
      przedszkola w okolicy, zależało nam na bliskości do Pól Mokotowskich - podobnie
      jak mstabin mamy w domu niemowlaka.

Jak na razie wszyscy jesteśmy zadowoleni. Dziecko jest uśmiechnięte, Panie w
      najmłodszej grupie są bardzo sympatyczne i kontaktowe, kontakt z przedszkolem
      jest zadowalający jak dla nas. Po tygodniu dziecko potrafi liczyć do 6 po
      angielsku wink Ogólnie od pójścia do przedszkola jest bardziej samodzielne.
      Dzieci były w Powsinie na wycieczce, zbierają teraz surowce wtórne, a dzisiaj np
      zbierają książeczki dla dzieci w szpitalu dziecięcym i mają rożnego rodzaju
      konkursy.

Także - nasze ogólne wrażenie jest bardzo dobre. Ale wiadomo, każdy ma inne
      potrzeby.
      • gucci77 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 24.07.07, 01:12
        i jak teraz oceniacie to przedszkole?
    • buba100 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 24.07.07, 09:54
      Ja w lipcu zapisalam mojego malucha.
      Czekamy na zjecia adaptacyjne.
      Rowniez jestem ciekawa opini rodzicow, ktorzy zapisali dzieci wczesniej a
      dopytywali sie o przedszkole na forum.
      • emiczekk Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 30.07.07, 17:13
        buba zapisalas na Balonowa czy Irysowa?
    • buba100 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 31.07.07, 11:40
      na Balonowa.
      a dlaczego pytasz ?
      • emiczekk Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 09.08.07, 15:34
        ja tez smile
        • dota_sd Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 13.08.07, 18:46
          a mozecie mi wytlumaczyc sensownosc pisania na priv!? to znaczy ze
          rodzice tak boja sie pan w przedszkolu ze nie napisza na forum co
          sie dzieje zeby dziecku sie nic nie stalo!?!?!nie rozumiem!
        • franciszka1886 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 13.08.07, 20:10
          W końcu zdecydowałaś się na Baśniowy Dom?
          Ja wciąż rozpatruję MO i nowe placówki na Ursynowie: Jeżykowa
          Dolinka i Tęczowy Dworek, choć ten drugi chyba najmniej mi
          odpowiada..
          Cięzko mi dogodzićsmile
          • emiczekk Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 16.08.07, 22:27
            Jezykowa Dolinke chyba odpuszcze po spotkaniu z rodzicami nie jestem przekonana.
            Teczowy Dworek - nie odpowiada mi mieszanie dzieci wiekowo w grupach (starsze z
            mlodszymi)
            • dorkakal Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 18.08.07, 07:49
              Moja córka chodzi na Irysową do baśniowego domu i teraz szukam
              innego przedszkola. Na irysowej jest wiele zaniedbań. np gdy
              przyszłam po córkę, ona akurat spałą, ale zobaczyłam że jest cała
              zasiusiana. A wiele razy prosiłam, żeby jej zakładać pieluchę na
              sen, ponieważ jest jeszcze mała.
              Maksem było ostatnie zdarzenie. Corka rano przewróciła się pod bramą
              przedszkola, na moją prośbę o wodę utlenioną i gaziki jałowe,
              dostałam paczkę waty i spirytus. A Pani mi z uśmiechem
              odpowiedziała, że nie wie gdzie jest apteczka. Więc pytam panią, czy
              mam jej polać spirytusem polać na otwartą ranę ??? żeby bardziej ją
              bolało???
              To były tylko zdarte kolana, aż strach powiedzieć co by było gdyby
              dziecko udławiło się czymś albo złamało rękę. Wątpię żeby panienki
              przedszkolanki przeszły kurs pierwszej pomocy pediatrycznej. A
              wydaje mi się, że jest to dość istotne.
              No i te ciągłe wydzwanianie, że kasy nie dostali. Poinformowałam ich
              że jadę z córkanmi na wakacje za granicę i wracam 9 08, a oni w tym
              czasie dwa razy nagrali się na komórkę z żądaiem zapłaty w terminie
              do 5.08. No idiotyzm!
              pozdrawiam
              • emiczekk Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 20.08.07, 16:44
                bo termin zaplaty byl do 30go lipca...
              • zuza_4 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 24.08.07, 12:42
                Przykro jest nam czytać powyższy komentarz, ponieważ Pani córka
                od wielu miesięcy w przedszkolu nie korzystała z pampersa ani
                podczas zabaw, ani podczas leżakowani. Nie było sytuacji by Pani
                przynosiła do przedszkola pieluchy i prosiła o zakładanie ich.
                Prawdą jest, że raz w czasie wakacji (30 C) Pani córka podczas snu
                zrobiła siku, gdy zauważyłyśmy, natychmiast została przebrana.

Wychowawcy
                • emiczekk Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 24.08.07, 14:54
                  za nami kolejny dzien zajec adaptacyjnych - jestesmy bardzo
                  zadowoleni, synek tez smile
                  • emiczekk a moze watek wymiany informacji ? 05.09.07, 11:38
                    Moze zrobimy z tego watku watek wymiany informacji rodzicow ktorych
                    dzieci sa w Basniowym Domu na Balonowej?
          • emiczekk Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 26.09.07, 17:12
            taaaak po dzisiejszej akcji chyba podpisze sie pod tatamisia...
            • buba100 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 27.09.07, 10:49
              Dlaczego ? Czy mozesz cos napisac wiecej ?
              • emiczekk Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 27.09.07, 12:04
                nie chce opisywac sytuacji dopoki sprawa nie zostanie mi wyjasniona.
                Kazdy ma prawo do obrony smile

ale bylo niemilo i nie spodziewalabym sie takiego zalatwienia sprawy
                przez przedszkole ktore deklaruje takie poszanowanie dziecka i
                czlowieka...

dodam ze nie jestem mama ktora sie czepia. jestem bardzo elastyczna
                i tolerancyjna...
                • buba100 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 27.09.07, 12:42
                  Masz rację, poczekaj spokojnie na wyjaśnienia smile
                  A moze zdradzisz cos na priv.
                  • karolina1000_net Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 18.12.07, 00:54
                    Mój syn chodzi do przedszkola na Balonowej już 3 miesiąc i do tej
                    pory przymykałam oczy na arogancję, zakłamanie, ubarwianie osób
                    zarządzających, myśląc, że najważniejsze są wychowawczynie w grupie -
                    bardzo miłe, energiczne, którym coś się chce. Teraz jednak myślę o
                    zmianie placówki. Balonowej nikomu NIE POLECAM!!!
                    • mstabin Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 01.01.08, 23:14
                      jezeli piszesz ze wychowawczynie sa mile energiczne ktorym cos sie
                      chce to kto jest arogancki zaklamany jak piszesz? Ja mam kontakt
                      tylko z wychowawczyniami podobnie jak moje dziecko. Ja jestem b
                      zadowolona: bardzo ambitnie ale nic na sile i poprzez zabawe.
                      POLECAM!!!!!
                      • alicja3330 Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 27.03.08, 00:04
                        Uważam, że ludzie którzy prowadzą przedszkole Baśniowy Dom są
                        totalnie niekompetentni i nieprofesjonalni. Powiem szczerze, że
                        traktują innych ludzi jak śmieci. Ostrzegam przed tym przedszkolem!
                    • aa33aa Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 17.01.08, 16:23
                      dowiedziałam się czegoś o tym przedszkolu.Mają jakieś problemy formalne z
                      sanepidem.Podobno nie dostali zgody i nie tylko.Chyba zabiorę niusię gdzie
                      indziej.To mi się nie podoba.
                      • emiczekk Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 17.01.08, 17:05
                        a skad takie informacje? a raczej wyrywki informacji?
                        i czemu z powodu takich niesprawdzonych informacji od razu chcesz
                        zabierac dziecko? moze najpierw warto wyjasnic z dyrekcja...
                        Wedle mojej wiedzy maja wszelkie zgody ale wydane na dzialalnosc
                        gospodarcza pt. opieka nad dziecmi bo to nie jest zarejestrowane
                        przedszkole. poza tym wszystko jest w zgodzie z normami a
                        przedszkole jest prowadzone jak to zarejestrowane na Irysowej.
                        Ja takze nie mam zastrzezen a zaklamania czy ubarwiania nie
                        widze...Panie sa zaangazowane i naprawde kreatywne, dzieci duzo
                        umieja i widac efekty. do tego nie widze kompletnie stresu po moim
                        dziecku co jest bardzo wazne dla poczatkujacego malucha.
                        • aa33aa Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 18.01.08, 20:29
                          dopytywałam się mamę co ma też córeczkę na Balonowej o co chodzi z tym
                          sanepidem.Spieszyła się i nie mogłyśmy porozmawiać, w poniedziałek może będę
                          wiedziała więcej.Nie wiem czy mogłabym pisać o wszystkim. Powiedziała, że
                          wiadomości są od koleżanki.Synek jej chodzi na Irysową i chciała się przenieść
                          na Balonową ale wychowawczyni odradziła. Ja podpisuję się pod tym co napisała
                          karolina1000-net.
            • sylwia-76 Basniowy Dom ul. Irysowa 27.03.08, 12:48
              A może ktoś ma opinie i doswiadczenie ze wspolpracy z przedszkolem na Irysowej?
              • kir2006 Re: Basniowy Dom ul. Irysowa 24.06.08, 21:25
                polecam post: Nagła podwyżka cen w "Baśnowym domu" przy Irysowej
    • weridi Re: Basniowy Dom ul. Balonowa 04.06.08, 00:32
      Tak, jesteśmy smile nawet bardzo. Nasze dziecko chodzi od ponad roku.
      Nie wiem o jakiej rotacji pisał ktoś z moich przedmówców, bo nikt na Balonowej
      się nie zmienił jeśli chodzi o przedszkolanki od ponad roku.
      Panie dyrektor może rzeczywiście jest nieco ... dziwna, ale samo przedszkole,
      panie przedszkolanki, podejście do dzieci, angielski, postęp jaki widzę u
      swojego dziecka, sposób rozwiązywania problemów - naprawdę nie mam nic do
      zarzucenia. Świetna Pani Psycholog. Dobra bieżąca komunikacja.

Serdecznie polecam.
      • aise Baśniowy Dom - Irysowa refleksje po roku 18.06.08, 15:40
        Po roku od momentu kiedy moje dziecko zaczęło tam chodzić moge
        powiedzieć z pełnym przekonaniem, że przedszkole jest ok. Sa
        oczywiście jakieś minusy ale naprawdę widze jak moje dziecko sie
        zmienia. O minusach napisze na końcu, teraz zajmę sie plusami.

Moje dziecko jest specyficzne (ma problemy z nieharmonijnym
        rozwojem - jest ponadprzeciętnie inteligentne i rozwinięte
        intelektualnie, natomiast bardzo mocno odstaje od grupy w
        zachowaniach społecznych i rozwoju motorycznym - do tego stopnia, ze
        może sprawiać wrażenie totalnego braku kontaktu a czasem nawet
        zapóźnienia intelektualnego). Po roku pracy z wychowawcami (oraz
        naszej, prowadzonej w domu zgodnie z zaleceniami p. psycholog i
        wychowawczyń) widze jak te róznice sie powoli wyrównują. A poczatki
        były naprawde trudne. Mimo to, moje dziecko wielokrotnie
        oświadczało, że lubi to przedszkole. I, tak naporawdę, to jest dla
        mnie najważniejsze. W ciagu tego roku ANI RAZU nie usłyszałam, ze
        nie chce tam iść, chociaż poczatkowo odmawiało uczestniczenia we
        wszystkich zajęciach i izolowało sie - naprawdę trudny przypadek.
        Informacje na temat postępów lub ich braku miałam na bieżąco - panie
        bardzo uwaznie małą obserwowały i sugerowały sposób postepowania.

Całkiem niedawno tez okazało się, że mała ma bardzo duży zasób
        słowek angielskich (zasługa pań od angielskiego)i sporą wiedzę o
        przyrodzie (zasługa różnego rodzaju zajęć i eksperymentów w
        przedszkolu). I przede wszystkim moje dziecko zaczęło odnajdywac się
        w grupie, polubiło rysowanie i wspólne zabawy a nawet niedawno po
        raz pierwszy od poczatku przedszkola publicznie zaśpiewało piosenkę.
        I naprawdę uważam, ze to wystarczy, żeby powiedzieć, ze przedszkole
        spełnia swoją rolę.

A teraz minusy: piaskownica wymaga wymiany piasku i dzieciaki po
        zabawie sa strasznie brudne (w lipcu ma byc remont i piasek ma być
        podobno zmieniony, wiec sie jeszcze nie czepiam tak bardzo), czasami
        mnie wkurza, ze mała ma brudną buzię kiedy ja odbieram (pare razy
        się zdarzyło ale to też w gruncie rzeczy detal) no i najważniejszy
        minus - obie wychowawczynie mojego dziecka odchodza po roku pracy.
        Jako przyczyny podały, że sa przemeczone - nie wiem na ile jest to
        prawda a na ile chodzi o jakies wewnetrzne sprawy przedszkola.
        Niepokoi mnie to o tyle, ze mała będzie musiała oswajac się z nowymi
        wychowawczyniami (co prawda jedna z tych pań już jest zatrudniona i
        od jakiegoś czasu uczestniczy w zajeciach z grupą, więc to przejście
        nie bedzie takie nagłe ale jednak bedzie). Oswajanie się z nowymi
        paniami moze potrwać kolejnych kilka miesiecy w przypadku mojej
        córki i tego sie boję. Przede wszystkim jednak to panie znow beda
        musialy sie uczyc mojego dziecka i reagowania na jej nietypowe
        zachowania. Nie wiem czy trafimy na tak samo mądre i zaangażowane
        dziewczyny...
        • kir2006 Re: Baśniowy Dom - Irysowa refleksje po roku 24.06.08, 21:26
          polecam post: Nagła podwyżka cen w "Baśnowym domu" przy Irysowej
Inne wątki na temat: