Dodaj do ulubionych

Kabaty-Wilczy Dół

22.03.07, 17:25
Przerazil mnie dziki tlum w tym przedszkolu. Dzieci na placu zabaw bylo tyle, ze az cud, ze sie nie
pozagniataly w piaskownicach. Wrazenie takie, ze prawie nikt ich nie pilnowal. A przynajmniej
proporcja liczby pan do liczby dzieci byla taka razaca.

Nie podobaly mi sie tez smutne, sterylne korytarze prowadzace do sal.Zadnych rysunkow, sladow
dzialalnosci dzieci.

Czy ktos moze opowiedziec mi o pozytywach tego przedszkola? Bede wdzieczna za wszystkie opinie.
Dziekuje,
mama 3-latki
Obserwuj wątek
    • triada10 Re: Kabaty-Wilczy Dół 22.03.07, 19:40
      Ta pozytywna strona to cena. Niższa niż w prywatnych. Na nic innego nie licz.
    • katryn Re: Kabaty-Wilczy Dół 23.03.07, 22:31
      Podbijam. Takie tlumy w tym przedszkolu i naprawde nie ma na tej liscie zadnego
      z rodzicow?

Jeszcze raz prosze i jeszcze raz z gory dziekuje za opinie,
      mama 3-latki
      • aletka1 Re: Kabaty-Wilczy Dół 26.03.07, 09:47
        Witam,
        a oceniłaś realnie szanse Twojego dziecka na dostanie się do tego przedszkola?
        Z doświadczenia wiem , że jest tam bardzo trudno się dostać (3 lata wstecz) a
        od tego czasu ani nie przybyło przedszkoli w tej okolicy za to nowych bloków i
        młodych rodzin z dziećmi jak najbardziej.

Moze warto rozejrzeć się za przedszkolem położonym troszkę dalej ale np. w
        linii metra?

Małgorzata
      • gaskama Re: Kabaty-Wilczy Dół 26.03.07, 14:46
        Mój syn nie dostał się w ubiegłym roku do tego przedszkola. Ma plusy i minusy,
        jak wszystkie przedszkola. Ma piękny plac zabaw, w niewysokiej cenie jest dużo
        atrakcji. Wszystko zależy od tego, jakie masz dziecko. Jeśli nie jest ciche,
        zamknięte w sobie, to będzie się tam chyba dobrze czuło. (w tym sensie, że syn
        mojej sąsiadki był regularnie bity w tym przedszkolu przez starsze dzieci i
        żadna przedszkolanka tego nie zauważyła, w małym przedszkolu byłoby to raczej
        niemożliwe) Z mojego bloku dużo dzieci tam chodzi i ich mamy są zadowolone.

Gąskama
        • melman3 Re: Kabaty-Wilczy Dół 27.03.07, 15:25
          katryn - czy napewno piszemy o tym samym przedszkolu?
          Przeciez wzdłuż korytarzy, przy każdej sali dziecięcej sa duże korkowe tablice
          z pracami dzieci, wisza antyramy ze zdjeciami z imprez dziecięcych, informacje
          bieżące dla rodziców. Korytarze sa kolorowe, z pewnością nie smutne i sterylne
          (no chyba że chodzi o czystośc - pani woźna przez cały czas "na szmacie" a
          raczej mopie, po południu nawet pan dozorca zamiata.
          Sale kolorowe, dużo zabawek, a najważniejsze - super panie.
          Nie jest prawdą, że dziki tłum na placu zabaw. No oczywiście - jak wyjdzie 200
          dzu\ieci - takie to sprawia wrażenie. Ale zwróć uwagę - placyki sa wydzielone -
          dla każdej grupy oddzielnie, szczególnie ten dla maluszków całkiem z boku.
          Panie stoja przy swoich placykach i nadzoruja zabawe dzieci. Huśtawka
          ogrodzona, aby przypadkiem któreś nie podbiegło zbyt blisko. Piękne rośliny -
          fakt - drzewka małe, ale niedawno posadzone.
          Przedszkole jest naprawdę super. Dużo się dzieje, ciekawe zajecia, imprezy z
          rodzinami. Rodzice zawsze sa tu mile widziani, nie sa klientem, którego się
          spławia. Przeczytaj zreszta informacje na tablicach informacyjnych w holu -
          (koncerty, teatrzyki, spotkania z ekologiem, ze zwierzątkami i weterynarzem ) -
          tam masz wszystko. Popros dyrektorke o pokazanie przedszkola - nigdy nikomu
          nie odmówiła. My juz kończymy przedszkole - chciałabym, by w szkole dziecko
          miało taka opieke i atrakcje jak w przedszkolu.
          Fakt - jesli szukasz kameralnego przedszkola - szukaj raczej klubików
          osiedlowych.
          • abc2006 do katryn 27.03.07, 15:41
            przyjdź i popatrz jeszcze raz. Wszędzie sa prace, kazda grupa je ma przy sali,
            na korytarzu. Poza tym - fajne panie, ciekawie prowadzące zajecia i wbrew
            pozorom - indywidualnie podchodzące do dziecka. Dużo wycieczek, imprez,
            konkursów. Dzieci nie chca wychodzić do domu. Logopeda, psycholog, pediatra - i
            naprawdę fajna dyrektorka. Jedyna bolaczka - dużo dzieci. Ale to nie jest wina
            przedszkola, że jest fajne, nie ma innego na Kabatach i że kazdy chce tu sie
            dostac.
          • katryn Re: Kabaty-Wilczy Dół 27.03.07, 21:09
            Dziekuje, mamy, za informacje smile
            Niestety, takie wrazenie na mnie zrobilo i juz. Bylam tam dwa razy. Za pierwszym odmowiono mi wejscia
            dalej niz do szatni. Za drugim bylam tylko w sali maluchow. Sala rzeczywiscie fajna, choc na pierwszy rzut
            oka niczym nie rozniaca sie od innych przedszkoli. Korytarz nie fajny, ale to nieistotne.
            Pozdrawiam,
            K.
            • melman3 Re: Kabaty-Wilczy Dół 28.03.07, 09:23
              Powinnaś porozmawiać z dyrektorką - jest szczególnie uczulona na otwartość
              placówki. Jeśli ktoś odmówił ci wejścia do przedszkola postapił wbrew panującym
              tam zasadom i poleceniom dyrekcji - typowa samowolka, powinnas o tym
              powiedzieć.
              A że odniosłaś takie wrażenie - nocóż, każdy patrzy inaczej. Korytarze są
              wąskie, stoja na nich szatnie dziecięce - trudno urządzić je przytulnie. Poza
              tym przedszkole jest młode - ma dopiero 5 lat - wyglądało naprawdę smutno,
              białe ściany, meble, zabawki. Co roku w czasie wakacji sale sa malowane, stają
              się kolorowe, wesołe, przybywa sabawek, pomocy. Przybywa tez dzieci - co roku
              jest o jedna grupe więcej. Adaptowane sa kolejne pomieszczenia przedszkolne i
              tam tworzone nowe grupy. Ciasno - ale uwierz mi - warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka