Dodaj do ulubionych

Wytłumaczcie mi proszę - przedszole.

16.09.08, 16:17
Moje dziecię musi tam trafic w lutym 2010 roku. Mam już traz dobijac się do drzwi wrocławskich przedszkoli, czy wstrzymac się do stycznia przyszłego roku? Jak wygląda w tej chwili zapisywanie dziecka do takiej instytucji? Rozjaśnijcie mi proszę we łbie, bo w tej materii mam jakieś 12 lat przerwy.
Obserwuj wątek
    • spacey1 Re: Wytłumaczcie mi proszę - przedszole. 16.09.08, 16:19
      Marzec-kwiecień 2010 będziesz brać udział w rekrutacji do przedszkola. Teraz nic
      nie robisz. Chyba, że chcesz do obleganego przedszkola niepublicznego, wtedy
      zapisz przed urodzeniem.
      Zaraz, a dlaczego w lutym??? Nie zaczyna się przedszkola w lutym
      • haja197222 Re: Wytłumaczcie mi proszę - przedszole. 16.09.08, 16:21
        Wracam do pracy w marcu 2010 roku. Miałam nadzieję, że uda mi się poprowadzac młodego jeszcze przez miesiąc kiedy będę w domu.
        • elske Re: Wytłumaczcie mi proszę - przedszole. 16.09.08, 16:33
          Moja siostra ma urlop wychowawchy planowo do stycznia 2009 roku.Corke zapisala
          do przedszkola w marcu 2008 roku i mala poszla od wrzesnia do przedszkola (w
          sierpniu skonczyla 3 lata).Siostra przez pierwszy tydzien wrzesnia prowadzala ja
          do przedszkola i kiedy mala sie zaaklimatyzowała ,siostra wrocila do pracy
          (wychowawczy sobie skrocila).Raczej watpie zeby ktos Ci trzymal miejsce w
          przedszkolu od wrzesnia do lutego.Syna do przedszkola powinnas zapisac w
          marcu-kwietniu 2009.
    • skarolina Re: Wytłumaczcie mi proszę - przedszole. 16.09.08, 16:39
      > Moje dziecię musi tam trafic w lutym 2010 roku. Mam już traz dobijac się do drz
      > wi wrocławskich przedszkoli, czy wstrzymac się do stycznia przyszłego roku?

Oficjalny nabór jest wiosną, a dzieci zaczynają od września. W lutym można
      dziecko posłać do przedszkola tylko przy wyjątkowym szczęściu, jeśli zwolni się
      miejsce. Tak to wygląda w placówkach państwowych. W prywatnych być może jest
      inaczej. W państwowych nie masz się co dobijać w tej chwili, w prywatnych być
      może są jakieś listy zapisów wcześniej, więc warto popytać.
      • jk3377 haja 16.09.08, 17:17
        ja wracalam do pracy w lutym 2008.szymona zapisalam wiosna-2007.od
        wrzesnia byl na liscie dzieci, pzu tez nalezy oplacic we wrzesniu
        zeby wszsystkie formalnosci byly spelnione i spokojnie zycwink))
        szedl do grupy 3latkow majac 4 lata bez 3mcy.
    • mea8 Re: Wytłumaczcie mi proszę - przedszole. 16.09.08, 17:42
      Jezeli przedszkole panstwowe to musisz czekac na rekrutacje. Chyba
      ze cudem znajdzie sie gdzies miejsce. Jesli chodzi o niepubliczne to
      jak najbardziej, juz mozesz zaczac pukac. Ja zapisywalam synka rok
      wczesniej, ale w innym miescie.
    • biedro_neczka Re: Wytłumaczcie mi proszę - przedszole. 16.09.08, 18:36
      ja zapisywałam w kwietniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka