Dodaj do ulubionych

CENA ZA PRZEDSZKOLE W WARSZAWIE

28.10.03, 09:05
Hej
Moj 2-letni synek poszedl niedawno do p?¸prywatnego przedszkola z grup? dla
maluszk?w na warszawskim Goc¸awiu. W przedszkolu jest ma¸o dzieci, samo
przedszkole teý jest ma¸e.Cena za to przedszkole to 700 z¸ miesiŤcznie. Jest
to cena w moim odczuciu dosc wysoka nawet jak na Warszawe. Chcia¸abym siŤ
dowiedziec jakie s? doćwiadczenia innych mam w dziedzinie cen przedszkoli.

Pozdrawiam
marlena
Obserwuj wątek
    • patyk.od.zosi Re: CENA ZA PRZEDSZKOLE W WARSZAWIE 28.10.03, 09:27
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=587&w=7811192
      ---
      pozdrawiam,
      Patyk
    • mikolajek5 Re: CENA ZA PRZEDSZKOLE W WARSZAWIE 28.10.03, 20:07
      Wg mnie to zależy od tego czy przedszkole jest zarejestrowane czy nie bo jak
      tak to za dzieci w wieku 3-6 lat moze otrzymać dotacje i wtedy ta cena wydaje
      się zawyżona (chociaż w odniesieniu do cen warszawskich mieści się jak
      najbardziej w normie (dla przykładu w "Zielonej Ciuchci" płacisz za pakiet z
      zajęciami dodatkowymi 1100 pln + 800 pln wpisowego). Jezeli nie dostaja dotacji
      to ta cena jest całkiem rozsądną (bo niestety utrzymanie personelu, wyzywienie
      i wynajem- to niestety pochłania ogromne koszty). W moim przedszkolu czesne
      wynosi 400 pln ale ja licze na dotacje od stycznia i dlatego mogę sobie
      pozwolić na tak niską cenę= cenie jaką rodzice płacą w przedszkolu publicznym.
      pozdrowienia
      Iwona
    • wana Re: CENA ZA PRZEDSZKOLE W WARSZAWIE 29.10.03, 14:19
      Witaj!
      A nie próbowałaś znaleźć dobrego publicznego przedszkola? Mi sie udało - Raj na
      Skarpie (ul. Jazdów). Jest małę, ale fantastyczne - sądzę, że nie ustepuje tym
      prywatym, a opłaty - 80 zł czesne + 6 zł za każdy dzień, + zajęcia dodatkowe
      (angielski, taniec, rytmika, itp) - nam wychodzi ok. 300 - 310 zł. W porównaniu
      do 700 to znaczna różnica.
      Pozdrawiam
      wana
      • marlenag Re: CENA ZA PRZEDSZKOLE W WARSZAWIE 04.11.03, 09:01
        hej
        Czekam na moment kiedy paÄstwowe przedszkole wezmie Miko¸aja - na razie jest za
        ma¸y i paÄstwowo moge go dac do zlobka, a tego nie chce. Znalazlam tansze
        przedszkole prywatne tymczasem i dodatkowo mamy je chwal?.Na
        Berezynskiej.Niestety o dotychczasowym przedszkolu nie moge powiedziec nic
        dobrego. Zabieram stamt?d dziecko jak tylko bedŤ mog¸a czyli zosta¸ mi jeszcze
        ten tydzien. Po prostu nie maj? tak naprawde pomyslu jak sie zajmowac tak malym
        dzieckiem. Obiecywali cuda, tymczasem po prostu przyczepili go do starszej
        grupy, ktora realizuje zadania dla niego za trudne. Pani dyrektor do pracy nie
        ma zapa¸u, dzieciaki zwyczajnie robi? co chc?. Stwierdzi¸a ostatnio, ýe nie
        zacheca juý nawet Miko¸aja do zabaw z kredkami i wyklejankami jak inne dzieci,
        bo on nie chce nie lubi i jest za ma¸y. W domu pali siŤ do takich zabaw. Chyba
        og¸oszŤ to na forum, ýeby omijac przedszkole Pinokio w Warszawie przy ul.
        Ostrobramskiej.
        mama zfrustrowana
    • gruszka_edziecko Re: CENA ZA PRZEDSZKOLE-do marlenag 06.11.03, 00:21
      Wielka prośba-nie pisz tytułów Capslockiem.
      Z góry dziękuję smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka