kborz2 13.11.03, 12:34 Za co przebrać 4 - latka i skąd wżiąść przebranie w Warszawie na bal przebierańców? Poproszę o rady twórcze mamy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarka Re: w czym na bal ???? 14.11.03, 08:16 1. zrobic samemu: (z postu wynika ze to chlopiec) lis (ew. inne zwierze jesli ma ulubione, opaska na glowe+ogon+ubranie w odpowiednim kolorze), Piotrus Pan, pirat, kosmita z przescieradla, kowboj (Chudy) 2. wypozyczalnie strojow dla dzieci: przy teatrach dzieciecych np. Guliwer - bardzo eleganckie, z ladnych materialow, wypozycza sie na doby, ale sa tez takie wypozyczalnie osiedlowe (np. na Sadybie), stroje sa czaderskie, jednak mnie bardziej ciesza wykonane wlasnorecznie, no i mozna je potem zostawic w domu 3. kupic w Supermarketach i sklepach z zabawkami - na ogol sa dosc standardowe, ale mozna je odrobine przerobic, cos doszyc, dolozyc pioro na kapelusz itd i nabieraja indywidualnego charakteru, nie tak ladne jak te z wypozyczalni, ale tez ciekawe: Spiderman, muszkieter, kot w butach itd. Ja mam dziewczynki i propozycje na ten rok to (jak zwykle) krolewna w sukni do ziemi, syrenka, ew. elf lub inne zwiewne cudo, a mam po znajomych taki ladny stroj biedronki i sie marnuje... Odpowiedz Link Zgłoś
kborz2 Re: w czym na bal ???? 14.11.03, 11:40 Bardzo dziękuję za podpowiedz, dowiem się w teatrze Guliwer bo sama nie wiem czy będę potrafiła coś zrobić ale spróbuję, natomiast te przebrania z supermarketów sa moim zdaniem bardzo tandetne - to już chyba lepiej zrobić samemu. A co składa się na posiadany przez Ciebie strój biedronki ? Na szczęście to będzie pierwszy bal przebierańców mojego synka i ze względu na jego bardzo młody wiek nie ma jeszcze określonych preferencji co do kostiumu. pozdrawiam, kasia Odpowiedz Link Zgłoś
katarka Re: w czym na bal ???? 14.11.03, 13:35 Biedronka meska: smieszne krotkie spodenki bufiaste czerwone w czarne kropki (pod to ida czerwone rajstopki) i kamizelka czarna na dole przechodzaca w skrzydelka, a wersja dziewczynki: czarny kostium do gimnastyki (body na ramiaczka) z czarna tiulowa falbanka naszyta na wysokosci bioder i przyszyte na ramionach z czerwonego materialu skrzydla w wielkie kropy niezmywalnym czarnym flamastrem. Odpowiedz Link Zgłoś