Dodaj do ulubionych

w czym na bal ????

13.11.03, 12:34
Za co przebrać 4 - latka i skąd wżiąść przebranie w Warszawie na bal
przebierańców?
Poproszę o rady twórcze mamy.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • katarka Re: w czym na bal ???? 14.11.03, 08:16
      1. zrobic samemu: (z postu wynika ze to chlopiec) lis (ew. inne zwierze jesli
      ma ulubione, opaska na glowe+ogon+ubranie w odpowiednim kolorze), Piotrus Pan,
      pirat, kosmita z przescieradla, kowboj (Chudy)
      2. wypozyczalnie strojow dla dzieci: przy teatrach dzieciecych np. Guliwer -
      bardzo eleganckie, z ladnych materialow, wypozycza sie na doby, ale sa tez
      takie wypozyczalnie osiedlowe (np. na Sadybie), stroje sa czaderskie, jednak
      mnie bardziej ciesza wykonane wlasnorecznie, no i mozna je potem zostawic w domu
      3. kupic w Supermarketach i sklepach z zabawkami - na ogol sa dosc standardowe,
      ale mozna je odrobine przerobic, cos doszyc, dolozyc pioro na kapelusz itd i
      nabieraja indywidualnego charakteru, nie tak ladne jak te z wypozyczalni, ale
      tez ciekawe: Spiderman, muszkieter, kot w butach itd.
      Ja mam dziewczynki i propozycje na ten rok to (jak zwykle) krolewna w sukni do
      ziemi, syrenka, ew. elf lub inne zwiewne cudo, a mam po znajomych taki ladny
      stroj biedronki i sie marnuje...
      • kborz2 Re: w czym na bal ???? 14.11.03, 11:40
        Bardzo dziękuję za podpowiedz, dowiem się w teatrze Guliwer bo sama nie wiem
        czy będę potrafiła coś zrobić ale spróbuję, natomiast te przebrania z
        supermarketów sa moim zdaniem bardzo tandetne - to już chyba lepiej zrobić
        samemu. A co składa się na posiadany przez Ciebie strój biedronki ?
        Na szczęście to będzie pierwszy bal przebierańców mojego synka i ze względu na
        jego bardzo młody wiek nie ma jeszcze określonych preferencji co do kostiumu.
        pozdrawiam, kasia
        • katarka Re: w czym na bal ???? 14.11.03, 13:35
          Biedronka meska: smieszne krotkie spodenki bufiaste czerwone w czarne kropki
          (pod to ida czerwone rajstopki) i kamizelka czarna na dole przechodzaca w
          skrzydelka, a wersja dziewczynki: czarny kostium do gimnastyki (body na
          ramiaczka) z czarna tiulowa falbanka naszyta na wysokosci bioder i przyszyte na
          ramionach z czerwonego materialu skrzydla w wielkie kropy niezmywalnym czarnym
          flamastrem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka