Dodaj do ulubionych

Polecam przedszkole Mały Olimpijczyk na Symfonii 4

18.04.09, 20:12
Witam,

Jestem po licznych przeprawach z przedszkolami, już myślałam, że to
sprawa beznadziejna tym bardziej, że mój synek jest bardzo wrażliwy
i do tej pory fatalnie regował na nowe otoczenie i nie potrafił się
zaadoptowć. W końcu za namową znajomej zapisałam go do ursynowskiego
przedszkola Mały Olimpijczyk. Miłe panie, serdeczna i fachowa opieka
nad maluchami i profesjonalne podejście właściela, absolwenta AWF-u.
Dzieciaki spedzaja duzo czasu na zajeiach sportowych. Co istotne dla
mnie od wrzesnia przy przedszkolu rusza bardzo fajny plac zabaw.
Polecam!
Obserwuj wątek
    • osh_kosh Re: Polecam przedszkole Mały Olimpijczyk na Symfo 06.08.09, 12:30
      ja też polecam, moja córeczka chodzi tam od 4 miesięcy, jest fajnie, właściwie
      indywidualna opieka. Panie są przemiłe i dużo wiedzą o dzieciach. Fajne zajęcia
      dodatkowe, moja córcia nie chce z przedszkola wychodzić.
      Nie wiem tylko jak Ci wszyscy rodzice to robią, że dzieci są odbierane około
      17.00 a przedszkole jest do 18.00. Czy wszyscy mają do pomocy dziadków i nianie?
      • agi4you Re: Polecam przedszkole Mały Olimpijczyk na Symfo 12.08.10, 15:14
        nie polecam nikomu przedszkola mały olimpijczyk!!! na symfonii, słabo urządzone
        sale, dzieci nie maja się czym bawić, żadnych ciekawych zajęć dodatkowych, słaby
        katering, skromny plac zabaw, dzieci muszą iść do niego ulicą, nasłoneczniony,
        krótko mówiąc PATELNIA, bez toalety. W ciągu roku żadnych atrakcji typu
        teatrzyki, wycieczki itp..A do tego wszystkiego wprowadzająca chaos,
        nieprzyjemna dyrektor.
        • mete-lski Re: Polecam przedszkole Mały Olimpijczyk na Symfo 13.08.10, 19:53
          W odpowiedzi na krzywdzący i nieprawdziwy wpis o przedszkolu "Mały Olimpijczyk" odsyłam na stronę przedszkola w internecie www.malyolimpijczyk.pl i zapraszam do odwiedzin, aby osobiście ocenić prowadzoną placówkę.Przedszkole jest wyposażone w bardzo liczne pomoce edukacyjne,sportowe oraz zabawki.Plac zabaw jest w odległości 50 metrów od przedszkola i prowadzi do niego ciąg pieszojezdny a nie ulica. O ilości zajęć i rozrywek dla dzieci świadczy aktualna zakładka zamieszczona w internecie pod nazwą nowinki,a w dniu dzisiejszym dzieci były w galerii Zachęta. Pani dyrektor jest jedną z osób o najdłuższym stażu w dzielnicy Ursynów z praktyką w prowadzeniu niepublicznych przedszkoli.Szanuje każdą krytykę,ale nie mogę przemilczeć nieprawdziwych informacji.Kuba Metelski - właściciel przedszkola "Mały Olimpijczyk"
        • marika250 Re: Polecam przedszkole Mały Olimpijczyk na Symfo 07.03.11, 00:54
          a ja jestem bardzo zadowolona z tego przedszkola(zważywszy na to iż jestem matką kwoką i sama wszystko zrobię najlepiej)
          Naprawdę fachowa kadra. przemiła i cudowna Pani Dyrektor!!!!!
          zajęcia dodatkowe są oczywiście płatne,więc nie każdy musi się decydować na nie!!
        • kacper2004 Re: Polecam przedszkole Mały Olimpijczyk na Symfo 15.03.12, 13:35
          witam

nie zgadzam się z opinią, jestem rodzicem i przedszkole uważam za bardzo dobrze wyposażone. Opinia jest sprzed kilku lat ale jest wyraźnie krzywdząca. Przedszkole jest przy osiedlowej uliczce, zaraz obok terenów sportowych, dzieciaki mają gdzie bezpiecznie wyjść na spacer i gdzie się pobawić, mają swój zamknięty plac zabaw i ogródek. W przedszkolu nie zauważyłem uchybień. Czyste toalety (co za bzdura że nie ma toalety ?!?) , uśmiechnięte dzieci, fajne śniadanka i całe menu. Z tego co przeczytałem to atrakcji i zajęć dodatkowych jest raczej nadmiar, a nie niedosyt. Pani dyrektor w porzadku ale to wkońcu dyrektor który zarządza przedszkolem, nie musi być miła a jest !smile

Polecam wszystkim rodzicom. Jak będą pytania to proszę pisać na maila.
          • 1dobramama Re: Polecam przedszkole Mały Olimpijczyk na Symfo 17.11.13, 00:03
            o ile umiem czytać ze zrozumieniem, to jest napisane, że na placu zabaw nie ma dostepu do toalety, gdyż nie jest przy przedszkolu, no to gdzie dzieci robią "siusiu"? w majtki czy pod krzaczki?
            • 1dobramama Re: Polecam przedszkole Mały Olimpijczyk na Symfo 17.11.13, 00:16
              AAaaa i jeszcze jedno nie spotkałam się jeszcze z pysznym kateringiem, jeśli w przedszkolu jest katering od razu skreślam go z listy. Podam przykład pysznego śniadanka w przedszkolu z własną kuchnią : 3 rodzaje wędlin (salami, szyneczka chudziutka wieprzowa i drobiowa), serek kiri, serek żółty, tuńczyk w miseczkach, do tego talerz warzyw (ogórki świeże, kiszone, pomidory, kiełki, rzodkiewka) i pieczywko, chrupiący chlebek jasny, ciemny, bułeczki, co kto lubi. Czy w pana przedszkolu są po śniadanku owoce i dwa podwieczorki???
            • erykagawel Re: Polecam przedszkole Mały Olimpijczyk na Symfo 26.04.14, 20:28
              Ja zdecydowanie nie polecam tego przedszkola. Mój syn w ubiegłym roku chodził do tego przedszkola i nie byliśmy zadowoleni. Panie w żaden sposób nie pomagają maluchom. Syn bardzo źle znosił adaptację a częste zmiany pani opiekującej się, łączenie dzieci z grupą starszą, brak pomocy przy ubieraniu czy też jedzeniu tylko go zniechęcały do tego przedszkola. My zaprowadzaliśmy dziecko ok.godz 7:30-8 i taka jest prawda, że do godz.9 nic tam się nie działo, mało Pań opiekunek, rozgardiasz, otwarte sale, dzieci biegające po całym przedszkolu. Nie wiem dlaczego przedszkole nazywa się sportowe jak z zajęć sportowych dzieci miały gimnastyke i rytmike, czyli to co jest we wszystkich przedszkolach.Kadra pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem dlaczego na swoje stronie nie podają kto pracuje w tym przedszkolu, jaki sa kwalifikacje pan opiekujących się.Co jest istotne dla rodziców. Obecnie dziecko chodzi do przedszkola Tygryskowy raj i jesteśmy bardzo zadowoleni.
              • pozytywna2014 Re: Polecam przedszkole Mały Olimpijczyk na Symfo 08.08.14, 15:25
                Zmuszam się do napisania tej wypowiedzi, bo wiem, że najczęściej w internecie wypowiadają się ci niezadowoleni, a ja jestem zadowolona i moje dziecko też. Dla mnie miarą oceny przedszkola Mały Olimpijczyk jest ocena wystawiana przez moje dziecko, a ono jest zadowolone smile. Jesteśmy tam od ok pół roku i widzę, że lubi to miejsce i czuje się jak u siebie. Z sympatią mówi o ciociach, przyjaźniach tam nawiązanych, podoba mi się to, że grupy starsze są w ciągu dnia łączone z maluchami - sama zaobserwowałam jak niektóre starsze dzieci mają podejście opiekuńcze do maluchów. Mam wrażenie, że córka zrobiła się bardziej samodzielna, zwłaszcza z ubieraniem smile. Jak dla mnie naprawdę fajne miejsce. Nie jest to opinia wystawiona przez kogoś z kadry, jeżeli ktokolwiek chce potwierdzić, porozmawiać, zapraszam do kontaktu pozytywna2014@gazeta.pl. Pozdrawiam
                • magda13k Re: Polecam przedszkole Mały Olimpijczyk na Symfo 30.06.17, 22:37
                  Z całego serca polecam Przedszkole Mały Olimpijczyk. Córka uczęszczała do niego przez dwa lata i nie żałujemy ani chwili spędzonej w tej placówce. W tym przedszkolu nie ma czasu na nude. Dzieci mają masę ciekawych zajec dodatkowych, bardzo często organizowane są przeróżne wyjścia i wycieczki, a wszystko to pod okiem wykwalifikowanej kadry. Panie są przemile, bardzo zaangażowane w swoją pracę, w pełni oddane dzieciom. Moja córka, choć bardzo nieśmiała, odnalazła swoje miejsce w tym przedszkolu już od pierwszego dnia. Najlepsza rekomendacja jest chyba fakt, ze w ostatnim dniu uczęszczania do tego przedszkola córka przeplakala pół dnia z żalu, ze musi opuścić tą placówkę. Ja również tego bardzo żałuję, ponieważ zostawiając codziennie córkę w Małym Olimpijczyku byłam spokojna, wiedząc że ma troskliwa opiekę i spędzi wspaniały dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka