Dodaj do ulubionych

dr Niemiec

11.01.04, 12:17
Dziewczyny czy któraś z Was prowadziła ciąże u dr. Tomasza Niemca? Jeśli tak
proszę o wszystkie uwagi. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • dosiag1 Re: dr Niemiec 11.01.04, 19:28
      Witaj Melka, widze, ze jestes zdecydowana na Damiana. Dr Niemiec byl moim
      lekarzem w ostatnich dwoch tygodniach ciazy (tak sie zlozylo, ze moj lekarz
      wyjechal)i ostatecznie to on robil mi cesarke w Damianie. Wlasciwie nie moge o
      nim zlego slowa powiedziec. Moj lekarz, kiedy mi Niemca polecal, wyrazal sie o
      nim z duzym szacunkiem. Cesarka wykonana byla bezproblemowo. Sam Niemiec nie
      jest moze zbyt wylewny ale pamietam go jako stanowczego i uprzejmego lekarza.

Pozdrawiam
      Dorota mama Madzi
      • melka_x Re: dr Niemiec 12.01.04, 11:35
        Dorotko bardzo dziękuję za odpowiedź. Nie jestem zdecydowana na Damiana.
        Niestety według obowiązującej w położnictwie zasady, że najlepszą
        przepowiednią przyszłości jest przeszłość jestem w grupie ryzyka
        przedwczesnego porodu i dlatego zdecydowałam się na IMiDz, a co za tym idzie
        zmianę lekarza (w Damianie prowadził mnie ktoś inny). Dr Niemiec nie przyjmuje
        już w Damianie, tylko na Grzybowskiej. Jeśli jest ktoś kto prowadził ciąże u
        niego nadal bardzo proszę o opinię. Interesuje mnie jak reaguje w przypadku
        jakiś komplikacji (bardzo się boję, że i następna ciążą będzie przebiegać z
        powikłaniami), czy jest przewidujący, czy zleca dużo badań, czy można do niego
        dzwonić itd.
        • lujzi Re: dr Niemiec 15.01.04, 22:21
          Melka,
          6 lat temu byłam w ciąży z bliżniaczkami. Dr Niemiec był mój lekarzem ale dosyć
          żle pamiętam jego "opiekę". U niego wizyta to była 15 minut (nie mniej i nie
          więcej) i standardowo 100 PLN, oczywiście chodzi o wizytę prywatną. Ale
          najważniejsze jest to, że on za wszelkie ceny chciał nas namówić na porów w
          Damianie. Byliśmy tam, wszystko super, bardzo ładne pokoje ale kiedy mój mąż
          zapytał co się staje jeżeli są komplikacje (z bliżniakami mogą być)oni byli w
          kłopotach: wtedy dzwonią po szpitalach które mają dyżur i wysyłają matkę i/lub
          dzieci do tego które ma miejsce, i oczywiście do różnych. Więc mogłabym znaleść
          się w jednej stronie Warszawie a dzieci w drugiej.
          Więc zdecydowaliśmy na IMIDZ, cały czas u niego. Ustalił cenę za poród i
          ustaliliśmy daty. Zrobił operację, 4 dni póżniej szwy mi się otworzyły (nie
          mówię że on coś żle zrobił)i od razu trzeba był mi znowu operować. Po cesarski
          cięcie, on mi ani razu nie odwiedził (przecież tam pracował)tylko przyjechał
          raz, przed drugą operacją, dlatego że mój mąż dzwonił do niego i ostro
          rozmawiał z nim. Drugą operacji nie on przeprowadził.
          Dr Niemiec zawsze mało mówił, wszystko trzeba był od niego wyciągnąć. Miałam
          wrażenie, że najważniejsze były dla niego pieniądze i że nie mogł nam wybaczyć
          że nie wybraliśmy Damiana.
          Pozdrawiam
          Lujzi
          • melka_x Re: dr Niemiec 16.01.04, 10:08
            O kurczę no to teraz mam niezły zgryz. Dr. Niemca poleciła mi lekarka z IMiDz,
            która operowała tam moją córkę i wie, jakie miałam komplikacje. No a jak to ma
            wygladać tak jak mówisz, to ja dziękuję, potrzebuję do lekarza, do którego w
            przypadku przedwczesnych skurczy będę mogła zadzwonić choćby w środku nocy.
            Może wezmę kogoś innego, a jeśli -odpukać!- poród zacznie się wcześniej pojadę
            do instytutu (strasznie mi zależy na tym miejscu, ze względu na jedną z
            lepszych Klinikę Patologii Noworodka). Z drugiej strony jechać do porodu nie
            znając nikogo ze szpitala - też mi się nie uśmiecha. A może znacie stamtąd
            innego lekarza?
            • justakoko Re: dr Niemiec 16.01.04, 15:35
              cześć,
              nie wiem jaki był dr Niemiec 6 lat temu,ale wiem jaki był ostatnio.Urodziłam z
              nim we wrześniu,w Damianie.Ale mogłam rodzić z nim w IMiD-Damiana to mój wybór
              i nie naciskał mnie wcale.
              Ciążę prowadził super.Może i wizyty nie były godzinne,ale nie widzę takiej
              potrzeby jeśli wszystko jest OK.Ja miałam robione usg na każdej wizycie i na
              każde moje pytanie odpowiadał wyczerpująco.Byłam bardzo zadowolona i na każdą
              wizytę szłam z ochotą.
              Robił mi cc i zrobił je super,chociaż były małe komplikacje (macica nie chciala
              się skurczyć) to on zachowal zimną krew i nie pozwolił sobie na pomyłke ani na
              zdenerwowanie mnie.Dopiero po wszystkim powiedział że było nieprzyjemnie.Ale
              wszystko się dobrze skończyło.Mam zdrowego synka,a opieka w Damianie jest
              super. Dr Niemiec był u mnie codziennie,zresztą nie tylko on
              (pediatro,anestezjolog,położne,pielegniarki).

Ja złego słowa o nim nie powiem.
              jak chcesz jeszcze o coś zapytać pisz na teena@go2.pl

pozdrawiam.
            • agao_z Re: do Melki 16.01.04, 19:36
              Melka!
              Badz realistka. Nigdzie na swiecie nie znajdziesz lekarza z samymi pozytywnymi
              opiniami.
              Jesli tego ginekologa polecila ci lekarka z IMiD. to chyba wiedziala co robi.
              Jesli mialas do nie zaufanie w sprawie dziecka, to moze powinnas jej zaufac po
              raz drugi.
              Pozdrawiam i zycze trafnego wyboru
              Agnieszka
    • mama_pysiaczkow Re: dr Niemiec 16.01.04, 19:49
      Cześć!
      Przeczytałam i zrobiło mi się "gorąco". W sierpniu dr Niemiec przeprowadził mi
      cc. Były komplikacje - dostałam krwotoku - to był błąd podczas operacji.
      Uratował mi życie ale czekałam na niego długo i straciłam bardzo dużo krwi.
      Nikt inny nie podjął się operowania po nim...
      Nie mogę powiedzieć,ze jest złym lekarzem, ale z tego co widze często popełnia
      błędy...
      Jest ordynatorem w IMiDz. To stawia go na uprzywilejowanej pozycji. Ja bym go
      unikała z zagrożoną ciązą - myślę, ze słabo prowadzi ciąże. Moja nie była
      zagrożona a poza tym równolegle chodziłam do swojej "starej" pani doktor która
      to, tak naprawdę prowadziła moją ciążę (zlecała badania). Z dr Niemcem
      rodziliśmy jedynie w IMiDz. Podobnie robili nasi znajomi.
      Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka