moniczka456 20.10.09, 14:20 Diewczyny, czy na ktg na zelazną trzeba się zapisywać?czy trzeba mieć skierowanie?Ewentualnie pod jakim numerem tel sie zapisać?Ile dni po terminie przyjmują na patologię? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hirondelle77 Re: KTG Żelazna 20.10.09, 14:52 jesli jestes po terminie porodu idziesz na ktg bez skierowania, potrzebna karta ciazy i chyba legitymacja ubezpieczeniowa (ale nie pamietam dokladnie). Jak chcesz ktg przed terminem porodu to musisz miec skierowanie od lekarza prowadzacego na patologie przyjmuja 11 dni po terminie Odpowiedz Link Zgłoś
mumi7 Re: KTG Żelazna 25.10.09, 23:10 Nieprawda. Ja jestem na parę tygodni przed terminem, byłam parę dni temu bez skierowania na ktg, przyjeli po przedstawieniu dowodu, legitymacji ubezpieczeniowej i karty ciaży. Ponadto wykonali badanie na fotelu i usg. Nadal bez skierowania Odpowiedz Link Zgłoś
hirondelle77 Re: KTG Żelazna 26.10.09, 07:40 no to super o tym skierowaniu to powiedziala mi polozna z Zelaznej, ze wtedy szpitalowi latwiej rozliczac sie z NFZ jak jest skierowanie Odpowiedz Link Zgłoś
mumi7 Re: KTG Żelazna 26.10.09, 13:15 Ba, pewnie jest latwiej, ale być nie mjusi, sama jestem najlepszym przykładem Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
33mak Re: KTG Żelazna 20.10.09, 17:35 Urodziłam na Żelaznej miesiąc temu, ktg miałam robione chyba z 20 razy i z mojej wiedzy wyglada to tak: 1. ktg robione na IP - cała doba z kartą ciązy i legitymacją ubezp - często trzeba długo czekać - mój rekord do 3 godziny 2. ktg w punkcie konsultacyjnym - po uprzednim zapisaniu się w pokoju gdzie wykonywane jest ktg - terminy to około 2-3 dni robocze. Co do przyjęć na patologię to jak sa miejsca to przyjmują - w połowie września było takie obłożenie, że przyjmowali dopiero dziewczyny 14 dni po terminie Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: KTG Żelazna 21.10.09, 09:42 > 1. ktg robione na IP - cała doba z kartą ciązy i legitymacją ubezp - > często trzeba długo czekać - mój rekord do 3 godziny Mój rekord - 6 godzin dzień przed porodem (ktg + obejrzenie go przez lekarza) Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: KTG Żelazna 21.10.09, 10:05 mnie wsadzili w 39 tc ale moze dlatego ze w sumie wod za duzo nie bylo. rano zdecydowali o przyjeciu a miejsce zwolnilo sie wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
moniczka456 Re: KTG Żelazna 21.10.09, 12:40 Dziewczyny, może wiecie co w przypadku jak ktoś ma skierowanie na wywołanie porodu? Termin mam na 29-go a nic zupełnie sie nie dzieje a dzidziuś już waży 4 kg..))) Odpowiedz Link Zgłoś