magda19847 Re: ujastek - jak dlugo w szpitalu po cc? 23.11.09, 16:22 ja mialam cc w piatek o godz 11,a wyszlismy ze szpitala w poniedzialek ok 13!!jezeli z Toba i z dzidzia wszystko ok to nie trzymaja dluzej!! Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: ujastek - jak dlugo w szpitalu po cc? 23.11.09, 19:45 jak wyżej, cc w piątek o 8 rano a wyjście do domu w poniedziałek koło południa- ja nie czekałam na wypis tylko wyszliśmy a wypis odebrał mąż na drugi dzień Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: ujastek - jak dlugo w szpitalu po cc? 24.11.09, 13:28 a moglybyscie w skrocie napisac jak wyglada cc na ujastku...czy przy planowuym cc przyjedrza sie sporo wczesniej etc. czy mzna liczyc na pomoc pielegniarek po zabieg. Wiem ze mam jeszcze czas ale wole wiedziec co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: ujastek - jak dlugo w szpitalu po cc? 24.11.09, 14:17 miałam przykazane zgłosić się na 7 rano na IP, tam wypełnianie papierków, szybkie USG i przyjęcie na salę przed/pooperacyjną, na tejże sali przebranie w szpitalną koszulę (brrr) kroplówka i ja miałam o tyle szczęście, że poszłam jako pierwsza na cc więc o 8:22 młoda już była na świecie sam zabieg trwa może 30-40 minut, nic strasznego ja nawet sobie żartowałam z anestezjolog i z ginekologiem po zabiegu- leżałam na sali pooperacyjnej 3 godziny, tam jest przegwizdane bo dziecka nie masz, męża wpuścili na 5 minut ale na szczęście mieli tłok więc po tych 3h przenieśli mnie na patologię bo na położnictwie też miejsc nie było z tą pomocą to kiepsko niestety... może dlatego że u mnie mąż siedział od 9 rano do 22 więc widziały, że nie jestem sama niestety na patologii nawet o zmianę podkładu musiałam się upominać na połóżnictwie już było lepiej na pewno ogromnym plusem jest to, że zabierają dziecko na dwie pierwsze noce, no i warunki sanitarne- wc w salach- nie wyobrażam sobie po cc biegać korytarzem do kibelka jak np w Żeromskim generalnie drugie dziecko też cc i też na Ujastek Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: ujastek - jak dlugo w szpitalu po cc? 24.11.09, 14:44 Dzieki za dokladna relacje ze mna tez mąż byłby pewnie cały czas Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: gato.domestico 24.11.09, 15:49 widzę, że u Ciebie 12 tc, już zdecydowana jesteś na cc? i na Ujastek? Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: gato.domestico 24.11.09, 20:09 Tak, mam lekarza z Ujastka...dwukrotnie bylam tam z naglym wypadkiem i odpowiada mi ten szpital. Na cc tez jestem zdecydowana od początku jesli wszystko bedzie ok i np porod nie zacznie sie przedwczesnie... Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: gato.domestico 25.11.09, 07:54 rozumiem ja jak już dogadałam się z lekarzem co do cc to po prostu wystawił mi skierowanie na cięcie i nawet gdyby zaczęło się wcześniej to byłoby cc Odpowiedz Link Zgłoś