Dodaj do ulubionych

dr Morliński - Warszawa

23.02.04, 19:19
Cześć, czy ciążę którejś z Was, kochane Mamy tudzież Ciężarówki smile prowadził
lub prowadzi dr Morliński? Przyjmujw w Centrum medycznym Białołęka i jakimś
szpitalu tylko nie wiem w którym. Jeżeli tak, bardzo proszę o podzielenie się
opinią. Dzięki, Kasia
Obserwuj wątek
    • gryzelda5 Re: dr Morliński - Warszawa 25.02.04, 08:16
      Przedtem chodziłam do innego lekarza, ale od nowego roku juź go nie ma.Moja
      wizyta u pana doktora trwała jedynie 10 minut, gdyz pan doktor spytał mnie czy
      badać????? Jestem w ciązy.A ty co sądzisz o panu M. może dla ciebie miał wiecej
      czasu???? Jak chcesz sie dowiedzieć w którym szpitalu pracuje, to czasem wiedzą
      panie w rejestracji. Ja w każdym bądź razie juz do niego sie nie wybieram. A
      może byłaś u innego lekarza na białołece, podaj nazwisko. Pozdrawiam
    • gryzelda5 Re: dr Morliński - Warszawa 25.02.04, 08:17
      Aha i jeszcze pan szanowny oznajmił mi że zwolnienia przed samym porodem nie
      wystawia, bo to jest wbrew przepisom. Zabawne????
      • kasia_de Re: dr Morliński - Warszawa 25.02.04, 17:19
        Hej, dzięki za opinię smile
        Jeszcze nie byłam u pana M. Zapisałam się dopiero. Ja właściwie dopiero planuję
        ciążę, ale chciałam wcześniej znaleźć dobrego lekarza, żeby powiedzial, co i
        jak, no i później zajął się prowadzeniem ciąży.
        Dotychczas chodziłam do pani dr Ulman (centrum med. Białołęka). Nie polecam.
        Jak chodziłam prywatnie (60 zł za wizytę) to jeszcze było w miarę, chociaż
        denerwowały mnie jej natrętne uwagi że mam szybko zachodzić w ciążę bo zaraz
        będę za stara (mam 28 lat). Ale trzeba jej przyznać, że odpowiadała
        wyczerpująco na moje różne pytania i zawsze mnie badała.
        Raz się jednak zdarzyło, że stwierdziłam: dlaczego mam za każdym razem płacić?
        I poszłam na wizytę "państwową" tzn. bezpłatną. Tragedia. Nie ta sama pani
        doktor. Cała wizyta zajęła ... 3 minuty. Serio. Weszłam. Dzień dobry. Pani dr
        zajrzała w kartę. Stwierdziła, że skoro robiona miesiąc wcześniej cytologia
        wskazała na I grupę więc nie trzeba mnie badac. Wypisała receptę na środki
        anty. Nawet nie namawiała mnie na ciążę smile Próbowałam o coś zapytać ale
        stanowczo wręczyła mi receptę i mówiąc "do widzenia" prawie wypchnęła za
        drzwi. smile Stwierdziłam że nie mam ochoty spotykać się z tą panią. W ciąży
        jednak trzeba chodzić dosyć często do ginekologa, więc co będzie jak mnie
        kiedyś nie będzie stać? Poza tym zniechęciłam się do tej pani.
        Mam więc problem do kogo się udac. Chyba spróbuję w Medycynie rodzinnej na
        Myśliborskiej, tam mają jakiś program opieki nad kobietami w ciąży. Pozdrawiam.
        Kasia
        Ps: wizytę u pana M. odwołałam sad
    • marzenawl Re: dr Morliński - Warszawa 26.02.04, 09:11
      mam za 2 tyg. termin i ciążę prowadziłam u dr Morlińskiego. wszystkie badania
      miałam wykonywane regularnie, odpowiadał na wszystkie moje pytania--fakt, że
      jest przeciwny zwolnieniom--ale jak poprosiłam o kilka dni --bo chciałam
      odpocząć nie robił problemów--nawet go prosiłam, żeby to nie było 2 tygodnie,
      bo nie potrzebuję, dodam, że całą ciążę czułam się b.dobrze o co zawsze pytał.
      nie sądzę żeby nie dał zwolnienia gdyby nie było takiej potrzeby.
      jest lekarzem szpitala Bródnowskiego--ale tynczasem tam nie przyjmuje--jest na
      jakimś dłuższym urlopie--ale ma jakieś duże znajomości na Inflanckiej--i np.
      jest możliwość zamówienia u niego prywatnie odebrania porodu w tymże szpitalu.
      pzryjmuje też w prywatnej przychodzni na Bródnie--zdarzyło mi się tam zajrzeć--
      ale skierowanie zawsze wypisyał na blankietach z przychodni z tarchomina--żeby
      można było zrobić bezpłatnie, na usg kieruje do legionowa--tez bezpłatnie i
      umawiasz się na konkretną godzinę (tylko 2 przy ciąży "bezproblemowej"--ale
      myślę, że wystarczy).
      dodam że wcześniej byłam 2 razy u dr Ulman i się załamałam a do niego
      poszłam "na próbę" jak jeszcze nie byłam pewna tej swojej ciąży i tak zostało--
      dodam, że wizyty bezpłatne, na konkretną godzinę i nie zdarzyło mi się że
      wizyta była odwołana jak to się często zdarza prywatnie--badania wszystkie też--
      bez kolejek--cała ciąża pod względem "czasowo-formalnym" naprawdę b.sprawnie.
      chętnie odpowiem na in. pytania.

pozdrawiam, marzena

p.s. dodam, że na poczatku uważnie czytałam fora itp. zastanawiając się nad
      jakimś prywtanym poleconym lekarzem i mi przeszło--naczytałam sie horrorów, a
      nie miałam zadnej koleżanki "po ciąży" która by mi mogła polecić coś solidnego
      i w "rozsądnej" cenie
    • gryzelda5 Re: dr Morliński - Warszawa 26.02.04, 10:23
      Cieszę się, że jeszcze ktoś napisał.Ale przepraszam, jeśli przeze mnie zbyt
      pochopnie odwołałaś wizytę. Myślę, że sama musisz spróbować. Być może przez, te
      zwolnienia tak się zraziłam. Do tej pory nie byłam na żadnym, zapytałam tylko o
      zwolnienie przed samym porodem gdybym źle sie czuła, cały czas pracuję.A jeśli
      chodzi o skierowania na badania to uważam, że żaden lekarz nie powinien robić
      problemów.Pozdrawiam
      Mam pytanie może wiecie czy w naszym centrum dużo jest ginekologów??
      • kasia_de Re: dr Morliński - Warszawa 26.02.04, 17:17
        Dzięki dziewczyny.
        Wizytę i tak musialam odwolać, bo wyjeżdżam, a z drugiej strony tak bardzo mi
        się nie spieszysmile w sumie tę ciążę dopiero planuję smile
        Jeszcze się zastanowię co do dr M.
        Przyznam szczerze, że mnie właśnie zależałoby na zwolnieniach - dojeżdżam do
        pracy 40 km w jedną stronę, w ciąży to byłoby trochę uciążliwe. Tym bardziej że
        szefowa nie robi nigdy problemów gdy pracownice będące w ciąży są na
        zwolnieniach, więc dlaczego mam się trochę nie pobyczyć, czyż nie? smile
        Oczywiście na razie tylko teoretyzuję smile
        Skoro jednak Marzena twierdzi że jest zadowolona, badania zlecane jak trzeba, a
        w dodatku bezpłatnie, to może warto spróbować?
        Mam jeszcze pytanie do Marzeny - czy możesz zdradzić, gdzie zdecydowałaś się
        rodzić? Pozdrawiam
        Kasia
    • marzenawl Re: dr Morliński - Warszawa 26.02.04, 22:00
      hej,
      na starynkiewicza (za 2 tyg) i dodam że nie jest to jedyny szpital, który
      brałam w całym tym czasie pod uwagę, ale jedyny, który odwiedziłam i jedyny w
      którym rozmawiałm z mamami świeżo "po",
      nie wiem jak z tymi zwolnieniami u morlińskiego --zawsze po zwolnienie możesz
      iść do innego --a nawet do internisty, miejsce polecam ze wzg. na obsługę i
      czas--co miesiąc kompleksowe badania i nie stoisz w kolejce żeby oddać krew itp.

pozdrawiam, marzena
      • gryzelda5 Re: dr Morliński - do Marzeny 27.02.04, 08:10
        Mam pytanie będziesz rodzic na starynkiewicza, czy ta "cegiełka" tam jest
        obowiazkowa, trzeba się od razu zdeklarować, czy zamiast tego moźna cos innego
        wziąć pod uwagę(salę poporodową). Pytam bo ja 3 miesiące bedę rodzić. Jeszcze
        brałam pod uwage inflacką. Pozdrawiam
        • kasia_de Re: dr Morliński - do Marzeny 27.02.04, 17:43
          Cześć,
          a co myślicie o szpitalu na Solcu?
    • marzenawl Re: dr Morliński - Warszawa 28.02.04, 18:26
      będąc tam pytałam położnej za co się płaci oprócz sali "o podwyższonym
      standardzie"-mając na myśli znieczulenie i poród rodzinny i powiedział, że za
      nic i że można ew. dodatkowo wykupić cegiełkę ale nie ma przymusu. moja
      koleżanka płaciła tylko za salę--tu na forum słyszałam różnie--że np. opłaTY za
      salę wliczali w poczet cegiełki... w każdym bądź razie opłaty wykonuje
      się "po", myślałam m.in. o solcu--bo tam "rodził" kolega z pracy--ale oni mieli
      lekarza z tego szpitala i trafili na jego dyżur podczas porodu przypadkiem,
      więc w ogóle mieli komfortowo. w zanadrzu zostaje jeszcze IMIDZ na Kasprzaka.

pozdr., marzena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka