fiszki 02.12.10, 22:08 Dziewczyny, będę wdzięczna za wasze opinie o doktorze. Czy ktoraś z was prowadzi u niego ciążę? Czy doktor "sprawdza się" też w trudnych przypadkach, gdy ciąża przebiega z problemami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ama-ranta Re: dr Jurij Feduniv - Żelazna i Babka Medica 05.12.10, 22:03 niestety w moim trudnym przypadku sie nie sprawdzil niestety Odpowiedz Link Zgłoś
vadelma Re: dr Jurij Feduniv - Żelazna i Babka Medica 08.12.10, 15:45 W moim przypadku również nie - chociaż nie był moim lekarzem prowadzącym. Kiedy pojawiły się komplikacje i wróciłam na IP na Żelaznej ten dr niestety się nie wykazał, jedyne co potrafił zrobić to na moją prośbę wypisał skierowanie do innego szpitala... Odpowiedz Link Zgłoś
only_margorzata Re: dr Jurij Feduniv - Żelazna i Babka Medica 08.12.10, 19:24 ja ciąży u niego nie prowadzilam ale byl przy naszym porodzie , bardzo mi pomogl - super lekarz, cieply, sumienny, bardzo ludzki i przy tym dowcipny i mega grzeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
sid8888 Re: dr Jurij Feduniv - Żelazna i Babka Medica 08.12.10, 22:25 nie wiem jaka jest jego fachowość w trudnych przypadkach ale byłam u niego jeszcze przed ciążą kilka razy i jest to super miły człowiek, który poświęci Ci tyle uwagi ile Ci potrzeba - ja byłam nim zauroczona - oczywiście jeśli chodzi o lekarza - chodziłam do niego na nfz do Invicty Odpowiedz Link Zgłoś
ama-ranta Re: dr Jurij Feduniv - Żelazna i Babka Medica 17.12.10, 23:53 ... ja niestety straciłam moją córeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
sid8888 Re: dr Jurij Feduniv - Żelazna i Babka Medica 18.12.10, 21:52 bardzo współczuję... a czy to pewne że to wina właśnie lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
egla30 Re: dr Jurij Feduniv - Żelazna i Babka Medica 22.12.10, 20:43 Nie wiem jak dr Feduniv prowadzi ciążę ale był obecny przy moim porodzie niecałe 3 lata temu i bardzo dobrze go wspominam. Poród był szybki ale miałam duży krwotok. Doktor był uprzejmy, grzeczny, dyskretny i bardzo się starał. Potem przychodził do mnie w czasie obchodu i decydował o dalszym postępowaniu (przetaczanie krwi czy środki farmaceutyczne). Mam nadzieję, że przy drugim dziecku również trafię na jego dyżur na Bloku Porodowym. Moim doktorem prowadzącym już drugą ciążę jest dr Marcin Zioło (Żelazna i Babka Medica) - jako prowadzącego ciążę bardzo polecam. Mam nadzieję, że byłam pomocna Odpowiedz Link Zgłoś
fiszki Re: dr Jurij Feduniv - Żelazna i Babka Medica 24.12.10, 10:48 Dr Marcin Zioło prowadził moją pierwszą ciążę trzy lata temu - nie mam zastrzeżeń, byłam bardzo zadowolona. Był moim lekarzem prowadzącym także później,już po porodzie. Gdy jednak okazało się, że zajść w drugą ciążę nie będzie tak prosto, dr w rozmowie telefonicznej przyznał, że nie może mi pomóc i polecił właśnie dra Fedunivova. I tak już u niego zostałam, bo fakt, dzięki diagnozie i leczeniu jestem w upragnionej ciąży. Ale... mam ambiwalentne uczucia, fakt, jest szarmancki, uprzejmy, taktowny. Mam wrażenie jednak, że trzeba go ciągnąć za język, niewiele mówi, nie wszystko wyjaśnia, nie opisuje USG, mi robi je przy każdej wizycie - ciąża zagrożona. Bardzo serdeczny jako człowiek, widać, że kocha dzieci. Ogromny plus, że zawsze można do niego zadzwonić, jak nie odbiera, zawsze oddzwania - do mnie dwukrotnie oddzwaniał z zagranicznego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
pikulki Re: dr Jurij Feduniv - Żelazna i Babka Medica 25.02.11, 21:56 Dr Feduniv jest jednym z moich dobrych Aniołów. Leczyłam się u niego wraz z mężem w warszawskiej Invicta. Prowadził moją ciąże bliźniaczą praktycznie od samego początku. Jest cudownym, ciepłym człowiekiem. Moja ciąża była od samego początku bardzo zagrożona, od 9 tc z koniecznością leżenia plackiem - tylko do toalety, od 15 tc z wielkim krwiakiem przyklejonym do kosmówki jednego z bliniaczków, od 24 tc z rozwarciem na 2cm, od 30 tc z cholestazą, cukrzycą, hemoridami , nietrzymaniem moczu i wszystkim dziadostwem jakie może się przyplątać ciężarnej kobiecie Gdyby nie on, nie wiem jakby ona się skończyła. Zawsze był dostępny, miałam do niego telefon prywatny, gdy nie mógł rozmawiać - oddzwaniał. Od początku ciązy nie robił problemów z zwolnieniem lekarskim. Zlecał badania na NFZ. Za każdym razem, gdy lądowałam na patologi w św. Zofi, gdzie przyjmuje - odwiedzał mnie. Zawsze emanował dobrą energią. Ustalił termin cc na 38 tc, mimo, że już myślałam że psychicznie nie dam rady. Dzis mu za to dziękuje, ponieważ u maluchów jest brak jakichkolwiek oznak wcześniactwa. Po cesarce mimo iż skończył dyżur - został, żeby mnie przypilnować. Nie mam słów dla tego człowieka. Dr. pracuje w Invicta (NFZ), Babca Medica, Szpitalu Św. Zofi, w Emk-med w Górze Kalwarii i w CMP Piasecznie (NFZ). Będę do niego chodziła choćby się wyniósł do Krakowa P O L E C A M wszystkim przyszłym mamom i kobietom planującym ciążę. Dziś odwiedzam go z moimi robaczkami Odpowiedz Link Zgłoś
fiszki Re: dr Jurij Feduniv - Żelazna i Babka Medica 27.02.11, 15:47 Pikulki, dziękuję ci za ten post, ja jestem obecnie w 19 tygodniu ciąży, od początku zagrożona, z rozlicznymi "atrakcjami". Od mojego pytania o dra minęło sporo czasu, a z każdą kolejną wizytą upewniam się, że to najlepszy lekarz ginekolog, na jakiego mogłam trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
fil.ona Re: dr Jurij Feduniv - Żelazna i Babka Medica 27.02.11, 21:37 Ja też jestem zadowolona , spokojny miły i taktowny . Odpowiedz Link Zgłoś
agu-lap Re: dr Jurij Feduniv - Żelazna i Babka Medica 07.10.11, 11:32 Czy Piasecznie można do niego chodzić prywatnie?? Poszukuję lekarza, do którego będę chodzic prywatnie, ale dobrze byłoby mieć skierowania na badania z wizyt na NFZ, żeby koszt mnie tak bardzo nie rujnowały.... Jak wygląda jego rozeznanie w dziedzinie endokrynologii?? Odpowiedz Link Zgłoś
olivetti1 Re: Invicta 07.10.11, 15:33 dr Feduniv przyjmuje w invictcie na zlotej zarowno na NFZ jak i prywatnie. Cenowo podobnie 120 albo 150 zl w Gorze Kalwarii przyjmuje w emce 120 zł Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Olivetti1 proszę o zmniejszenie sygnaturek. 07.10.11, 19:19 Więcej info w wątku na "szpilce"u góry forum. Dziękuję za zrozumienie Odpowiedz Link Zgłoś
ania2906 Re: Invicta 09.10.11, 10:19 Ja chodzę do niego na wizyty w szpitalu w Piasecznie. Ciążę od 14 tygodnia miałam zagrożoną, teraz kończę 39 tydzień i jestem bardzo zadowolona. Lekarz rzeczywiście bardzo grzeczny, w razie problemów zawsze odbierał telefon, mogę go polecić z czystym sumieniem, bo chyba w tej ciąży najłatwiejszą pacjentką nie byłam i ani razu nie byłam przez niego potraktowana jakoś ostro, sucho itd. Wiem że zaczął też przyjmować w Przychodni Tolek. Odpowiedz Link Zgłoś
agu-lap Re: Invicta 08.12.11, 12:23 A co z cukrzycą ciążową?? czy dr sobie z nią radzi, czy odsyła gdzie indziej. Jest duże prawdopodobieństwo, że spotka mnie ta przypadłość i tak się właśnie zastanawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
anisiaj Dr Feduniv a starania o dziecko 18.01.12, 00:22 Witajcie, czy dr Feduniv to dobry wybór dla kogoś starającego się o dziecko? Jestem dopiero na początku tej drogi, ale mam za sobą wiele lekarskich rozczarowań i chciałabym trafić od razu "w dobre ręce". Czy dr zajmuje się planowaniem czy tylko prowadzeniem ciąży? Będę wdzięczna za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś