Dodaj do ulubionych

MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI???

04.05.04, 10:47
Dziewczyny, czy możecie kogoś polecić??? Niestety słyszałam same złe opinie
na temat Medicoveru, a ponieważ mam tam abonament to mimo to chcę tam kogoś
wybrać (oprócz głównego lekarza do którego będę chodzić niezależnie).
Zależy mi na tym aby lekarz oprócz niekwestionowanej wiedzy zlecał badania (a
nie mówił mi że nie widzi powodu) fajnie byłoby gdyby oprócz M. praktykował
też w jakimś Warszawskim szpitalu.
Obserwuj wątek
    • anusiamamusia Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 04.05.04, 11:02
      Nie wiem skąd takie złe opinie na temat Medicover. Nigdy nic złego o nich nie
      slyszałam a ostatnio co rusz sie dowiaduję, że jakiś lekarz, którego namiarów
      szukam bo jest super przyjmuje właśnie w Medicover. Mam koleżankę, która tam
      pracuje - bardzo fajna babka i zna się na rzeczy. Nie słuchaj innych tylko sama
      wypróbuj. Po co sie dodatkowo stresujesz? A o lekarza możesz wypytac w recepcji
      umawiając się na wizytę (zapytaj w jakim pracuje szpitalu). Ja tak robię.
    • matizka Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 04.05.04, 11:14
      Ja moim zdaniem spotkałam się z dwojgiem takich lekarzy.

Jeden to dr Anetta Karwacka, zainteresowana, zlecająca b. dużo badań (mnie np.
      zleciła badania na cytomegalię 2x, choć podobno jak się już chorowało to
      niemożliwe jest podobne zarażenie, ale ja się b. przeziębiałam całą zimę i
      stwierdziła, że może to lepiej jeszcze raz sprawdzić). Sama też np. zachęciła
      mnie do badń prenatalnych. Pracuje na Inflanckiej.

Jednak ma jedną wadę - jest niezwykle popularna i b. trudno się do niej dostać.
      Na początku moje wizyty były rzadsze, ale teraz nie wyobrażam sobie jak
      miałabym się z nią umawiać.

A ponieważ prz 2 miesiące była na urlopie naukowym , po "wywiadzie" na forum
      trafiłam do doktora Mrozka. On jest głównie specjalistą od USG - moim zdaniem
      lepszym, a przynajmniej przystępniejszym niż dr Pietrasik, o którym Ci
      pisałam. Ale prowadzi tez trochę ciąż (na początku miał mało pacjentek, a
      ostatnio widzę u niego coraz więcej dziewczyn w ciąży). Zleca badania
      (szczególnie mam wrażenie przejmuje się toxoplazmozą - to też jakaś jego
      specjalizacja); jest mniej wylewny, ale jak po moim pobycie w szpitalu
      poprosiłam go o komórkę to mi dał. Choc zaznaczył, że nie przyjeżdża do porodów.
      I pracuje na Karowej.

Trochę się rozpisałam, ale ja strasznie potrzebowałam takich informacji i
      trudno mi było cos znaleźć na początku.

A i teraz moge się dzielić swoim zadowoleniem z dr Mrozka, bo na początku to
      wręcz bałam się, żeby się nie zrobił tak popularny jak p. Karwacka, bo dobrze
      móc zapisać się do lekarza prawie w każdej chwili, a nie z ponad miesięcznym
      wyprzedzeniem.

Pozdrawiam,

M.
      • anusiamamusia Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 04.05.04, 11:29
        Dr Karwacka przyjmowała na świat mojego synka - była cudowna!!!! Miałam troche
        komplikaji ale dzięki niej jest wszystko w porządku. Zaszyła mnie lepiej niz
        ponoć najlepszy specjalista w tej dziedzinie. Rodziłam z nią na Inflanckiej i
        każdemu ją polecam!!! Teraz tez bym chciała na Nią trafić. Ale to jeszcze
        spoooro czasu smile
    • planer Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 04.05.04, 13:54
      Podciągam wątek. Dziękuję za odpowiedzi i czekam na dalsze opinie.
      • mewus Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 04.05.04, 14:24
        Obecnie jestem w 9-tym miesiącu ciąży, która jest prowadzona poza Medicoverem,
        w którym zjawiam się jedynie po przepisanie skierowań na badania, które i tak
        mi się należą w ramach abonamentu.
        Przejdę do szczegółów, żebym nie została posądzona o uogólnianie.

Jedyną lekarką, z którą miałam dobry kontakt jest dr Starosławska. W ciągu
        kilku wizyt zyskała u mnie opinię eksperta i jednocześnie ludzkiej istoty.
        Niestety przyjmuje w tak niewielkim zakresie godzin, tak że trudno jest
        prowadzić u niej ciążę.
        Inne plusy ginekologii w Medicoverze, to: ciapki na nóżki i zielone kubraczki,
        żeby nie lecieć na fotel z gołą pupą.

Pozostałe lekarki są:
        - obrażone? (dr Kowalska - chyba dotknęło ją, że badania zlecił kto inny, no i
        w ogóle to jak ona może wziąć odpowiedzialność za ciążę prowadzoną przez kogoś
        innego - a kto ją o to prosił? itd. itp. - jakaś nadwrażliwa...)
        - znudzone? (dr Bebelska: - miałam ochotę na wstępie ją przeprosić, że się
        urodziłam i błagać o przebaczenie, że przyszłam do niej na wizytę)
        - niedelikatne (dr Przygoda nadziała mnie znienacka na lodowaty wziernik bez
        słowa ostrzeżenia i dodała "no niech się pani rozluźni")
        - sama nie wiem jak to określić, ale nie lubię gdy ktoś zwraca się do
        mnie "kochanieńka" i "córko", albo dodaje od siebie "czas już skończyć z tym
        rozmnażaniem" (dr Lubaszewska)
        Mam jeszcze wiele podobnych uwag, ale przejrzałam to co sama napisałam i wydało
        mi się już dość niesmaczne, żeby nie kontynuować.

Jeśli chodzi o ginekologię w Medicoverze to dla mnie jest to kompletna porażka.
        Zastanawiam się jak to możliwe, że prywatna przychodnia zatrudnia takich
        lekarzy. Ciekawe jest dla mnie również to, że moje uwagi nie są merytoryczne,
        tzn. nie zarzucam tym lekarzom niekompetencji, a jedynie (a może AŻ) zwykłą
        ludzką nieżyczliwość.

Może jestem zbyt wymagająca, ale ze swojego prywatnego lekarza jestem super
        zadowolona. Dobrze mnie traktuje i ma moje bezgraniczne zaufanie.

Trzymam kciuki, żeby na tym wątku pojawił się ktoś zadowolony i wspomniał
        dokładnie z kogo jest zadowolony. Pozdrawiam.
        • fenka Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 04.05.04, 14:36
          W takim razie ja się wypowiem.
          Doktor Piotr Czempiński - dla mnie ideał (zwłaszcza po wizytach u dr Jury i
          Frasunkiewicza). Mówi do mnie na "Ty" (aczkolwiek jak zajrzał za pierwszym
          razem w rubrykę z wiekiem, to się trochę zmitygował wink), ale jakby powiedział
          do mnie per "kochanieńka", też by mi nie przeszkadzało. Traktuje mnie jak
          człowieka, dużo rozmawiamy podczas wizyt, dokładnie wszystko wyjaśnia, bardzo
          kompetentny a w badaniach bardzo delikatny. Chodzę do niego od pół roku, a
          poleciła mi go koleżanka (Lilaa, pozdrawiam!!), której prowadził ciążę i
          przyjął poród w Szpitalu Praskim.
          Tyle chyba wystarczy, same sprawdźcie, bo co człowiek to opinia, wystarczy
          zerknąć na te powyższe. Różne aspekty różnym kobietom podobają się lub
          przeszkadzają. Ale jeśli ktoś jest z góry uprzedzony, to nic na siłę.
          Pozdrawiam serdecznie, na pytania chętnie odpowiem.
          Ps. Dr Czempiński przyjmuje na Marynarskiej.
          • lilaa Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 04.05.04, 14:43
            Nic dodac nic ujac!
            to wszystko Fenko prawda.
            A moze cos dodam, popularnosc doktorka wzrosla ogromnie i niestety trzeba
            troche cierpliwosci w umawianiu sie na wizyte. Chyba musimy przestac mu robic
            taka reklamesmile)))
            pozdrawiam wszystkich a szczegolnie ciebie FENECZKO i twoje CUDO w brzuszku
            a.
            • skaluz Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 07.09.04, 15:15
              moze i sympatyczny, ale co z tego, gdy nie zauwazyl ze przez kilka tygodni
              nosilam obumarla ciaze!!! wrecz twierdzil ze wszystko jest super i "ksiazkowo"
        • aniasss Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 04.05.04, 17:18
          Dodam jeszcze od siebie uwagi dotyczace trzech ginekologow w Medicover:

* dr. Bebelska - spostrzezenia dokladnie takie jak poprzedniczki - lekarz
          sprawia wrazenie niezyczliwej i stara sie wizyte mozliwie szybko zakonczyc.

* dr. Korolczuk - mila, sympatyczna, rozmowna. Natomiast dosc roztargniona, nie
          prowadzi nalezytej dokumentacji, poza tym praktycznie przez cala ciaze nie
          bylam badana ginekologicznie.

* dr. Mlynarczuk - rzetelnie prowadzi dokumentację, rzeczowa. Wiecej nie wiem -
          bylam na jednorazowej wizycie zastepczej - zostalam wtedy pierwszy raz zbadana
          (9 miesiac).

Ogolne wrazenie dotyczace ginekolow pozostawia wiele do zyczenia. Podobnie
          sprawa ma sie w kwestii internistow (kompetencje).. Ale to osobna bajka.

anka
        • anna223 Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 21.10.04, 11:06
          Ja podobnie mam ciążę prowadzoną poza Medicover, a badania robię w ramach
          abonamentu. Poszłam do pierwszego z brzegu gin. p. Marka Polkowskiego. Od razu
          mu powiedziałm co i jak i że oczekuję głównie badań i ewentualnie konsultacji i
          już 9 miesięcy odbywa się nasza współpraca bezproblemowo. Jest trochę taki
          małomówny, ale może dlatego że jasno mu powiedziałam czego oczekuje, to co się
          ma uzewnętrzniać. Wypisuje mi jakie chce skierowania, waży, mierzy, czasami
          bada, ale pyta się czy sobie życzę tego, bo wie, że i tak jestem badana
          wewnętrznie u mojej doktor (żeby nie za często). Delikatny podczas badań i z
          tych niekrępujących. Łatwo umówić sie na wizytę.
    • kwiecien1973 Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 04.05.04, 21:54
      Jestem w 8 miesiacu i cala ciaze chodze do dr Pasiak, ktora przyjmuje na Jana
      Pawla (to chyba wazne, bo jest kilka Medicoverow w W-wie; wczytywalam sie w
      podane przez Was nazwiska i znam tylko dr Krolczuk, z opinia na temat ktorej w
      pelni sie zgadzam). Dr Pasiak moge polecic z czystym sumieniem. jest konkretna,
      rzeczowa i zna sie na rzeczy. Mozna do znudzenia pytac o wszystko. Jest mila i
      zyczliwa, a na pieczatce podaje numer komorki i zdazylo mi sie juz z tego
      korzystac. Bardzo dobrze sie mna zajela i zostala dluzej na dyzurze, zeby mnie
      przyjac, kiedy przyjechalam z krwawieniem i zagrozeniem poronieniem. A przeciez
      wcale nie bylam zapisana! Uspokoila mnie i podniosla na duchu, ale bez
      egzaltacji. Rzeczywiscie ma sporo pacjentek, ale z tygodniowym wyprzedzeniem
      mozna sie do niej zapisac bez problemu. Na Jana Pawla polecam tez ambulatorium:
      pobieranie krwi i test z glukoza - super!!! Najgorzej z USG. Wlasciwie zaden z
      lekarzy, ktorzy je robia, nie jest, moim zdaniem, godny polecenia. Albo
      roztrzepani, albo chamscy (w najgorszym dla mnie momencie jeden mi powiedzial,
      ze ciazy moze zaraz nie byc), albo Cie olewaja.
      Ale sie rozpisalam! Sorry.
    • planer Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 05.05.04, 09:57
      Dziewczyny dziękuję.
      Próbowałam zapisać się do dr.Korwackiej lub dr. Czempińskiego lecz oboje są na
      urlopach i najwcześniejsze terminy to koniec maja lub pocz. czerwca. Ponieważ
      wolę jeździć na Jana Pawła niż Bitwy wypróbuję dr. Pasiak.
      Kwiecien 1973 mam dodatkowe pytania:
      - czy p. dr. pracuje w jakimś szpitalu?
      - czy ochoczo przepisuje badania - zależy mi na tym gdyż lubię wiedzieć czy
      wszystko jest na 100% w porządku, a także mam kota i jestem przewrażliwiona na
      punkcie Toxo
      • kwiecien1973 Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 06.05.04, 16:45
        Hej Planer,
        Dr Pasiak pracuje w szpitalu na Bielanach, co do badań, to wydaje mi się, że
        nie ma problemów. Miała 3 USG, cukier, co miesiąc morfologię, mocz, no i
        wszystko co tam trzeba zrobić. Toksoplazmozę oczywiście też, nawet dwa razy.
        Mam nadzieję, że będziesz zadowolona.
        Powodzenia!
        • kasiapro1 Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 02.06.04, 21:42
          Dr.Lubaszewska z gory przepowiedziala ze maz bedzie mnie juz niedlugo zdradzal
          jak nie zaczne z nim sypiac.A to ze jestem zmeczona dzieckie skwitowala ze taka
          nasz nautra i samca trzeba saspokoic.Chyba sama byla samcem...
          Chyba wiecej wiedziec juz niemoze bo poucza,szkole skonczylam juz dawno i
          wizytu i niej tez!!!
          Polecily mi ja babki z recepcjii-brbrbrb
          • milaja Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 02.06.04, 21:52
            HA ha ha... a to niezłe!!! Ja własnie dzis rzuciłam temat z podobnym pytaniem i
            w poszukiwaniu odpowiedzi trafilam do Twojej wypowiedzi... Rozbawiło mnie to
            troche... Dobrze, ze piszesz o takich rzeczach, łatwiej potem selekcjonowac
            lekarzy. Ja po całodniowych poszukiwaniach, konsultacjach i przecytanych na
            forum wypowiedziach chyba zdecydowałam sie na dr Bańkowską. Może wiesz cos na
            jej temat??
            • s.dusza Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 03.06.04, 10:56
              Ja przez przypadek trafiłam do Dr Bańkowskiej. Wydaje sie kompetentą i
              rzeczową. Trochę oschła. Jestem w 10 tyg. i nie wiem czy mam do niej chodzić.
              Chętnie wysłucham Waszych opinii o niej.
    • madziulec Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 02.06.04, 21:59
      Ja polecam, podpisujac sie lapkami, nogami i wszystkim co mam dr Czempinskiego.
      Prawde mowiac spowodowal, ze moj synek nie urodzil sie za wczesnie. Zawsze
      traktowal mnie jak czlowieka. Gdy mialam problem moglam zadzwonic. Poza tym -
      pomaga np. przy schodzeniu z "samolotu", odprowadza do drzwi, co tez jest
      jakims wyrazem szacunku...
      Gdybym mogla zrobic mu jakakolwiek reklame - zrobilabym

Magda
      • justa78 Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 03.06.04, 11:42
        Podpisuję się pod opinią Magdy.
        Jestem w 20 tc i dotychczas nie mam powodów do narzekań.
        Konkretny, rzeczowy, zawsze dokładnie bada i grzecznie odpowiada na moje "100
        pytań", które spisuję przed wizytą.
        Przy czym jest niesamowicie sympatyczny.
        Przyjmuje na Marynarskiej, a pracuje w Szpitalu Praskim i
        moze być przy porodzie jeśli zechcesz.
        Magda, a jak jest u niego ze zwolnieniem?
        Bo właśnie się na takie wybieram...

Pozdr,
        Justyna
        • kasiapro1 Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 03.06.04, 19:48
          a naprawde super jest dr. Trams -Sojka,niestety przyjmuje w moim
          ulubionym,milym centrum Enel-Medzie a nie znienawidzonym Medicoverze-fabryce.
          Rodzila z nia,cala ciaze mnie prowadzila i odpowiadala na niekonczace sie
          pytania i watpliwosci-jest boska!!!
          • flawia76 Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 05.06.04, 00:27
            Kasiu,a w jakim szpitalu dr Trams-Sojka przyjmuje? I ile trzeba czekać na
            wizytę do niej w Enel-Medzie (i ile kosztuje...) Opowiedz coś więcej o niej i
            tym Centrum, bo właśnie szukam dobrego lekarza prowadzącego i miejsca gdzie
            będę mogła wykonać wszystkie badanka smile Z góry - dzięki!
        • azoorek Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 06.07.04, 11:09
          ze zwolnieniami nie ma problemu. mi dal na miesiac. prywatnie wizyty wychodza
          taniej niz w medicowerze.
    • beataantos Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 07.06.04, 12:10
      Czesc,

Ja chodzie do Anity Strojeckiej z Bitwy Warszawskiej. Prowadzila moja pierwsza
      ciaze i bylo ok (na koniec zapakowala mnie do IMiD - nadcisnienie + cukrzyca
      ciężarnych). Nie oszczedza na badaniach, nawet czasem przesadza czytaj: potrafi
      przestraszyc! i zmobilizować pacjętke do dbania o siebie!. Napewno nie jest
      trajkotka i gadulą ale jest rzeczowa i konkretna. Zreszta dzisiaj sie do niej
      wybieram bo jestem w 8 tygodniu ciąży! i znowu zaczniemy sie czesciej spotykać.
      Jeszcze raz polecam!
      Beata
    • ryba2 Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 01.07.04, 16:31
      Jestem w 5-tym miesiącu ciąży i od samego początku chodzę do dr Pasiak-
      Owczarek. Mloda, bardzo sympatyczna a przy tym (moim zdaniem) kompetentna.
      Zleca wszystkie badania, jesli trzeba wysyla na konsultacje a przy tym mozna do
      niej dzwonic z kazdym problemem. Nigdy nie odmowila mi extra wizyty. Jesli cos
      jest nie tak z wynikami badan - dzwoni i umawia sie na wizyte. Polecam.
      • anna_maja77 Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 05.07.04, 18:10
        to ja mam troche inne niz ryba 2 doswiadczenia z dr Pasiak-Owczarek, zaczelam
        do niej chodzic ok 20 tc, teraz zaczelam 40 tc, za 5 dni termin i 4 dni temu
        bylam na ostatniej wizycie - teraz mam juz kontktowac sie tylko z wybranym
        przeze mnie szpitalem (juz na wlasna reke)

owszem wywarła na mnie wrazenie milej, jest naprawde bardzo sympatyczna,
        delikatna, zawsze zapyta jak sie czuje i bada ginekologicznie (np.w
        przeciwienstwie to dr Korolczuk),ale nie jestem pewna czy jest calkiem
        kompetentna. owszem zlecala badania - ale zdarzylo mi sie samej zapytac czy nie
        powinnam teraz zrobic tego i tego. no i rozczarowala mnie jesli chodzi o USG -
        poniewaz troche sie niepokoilam zlecila mi w 32 tc, wczesniejsze mialam w 22 (a
        mowila ze ona zleca po 20 tc i potem 36 tc) ale potem juz nie - co mnie troche
        niepokoi, juz w 32 tyg dziecko bylo duze a bardzo duzo od tamtej pory uroslam,
        na moje pytanie - odpowiedziala ze skoro wtedy wszystko bylo ok a nic sie nie
        dzieje to nie ma potrzeby (z kolei w dokumentach wymaganych do szpitala jest
        podane USG ok.36 tc, ja mam wczesniejsze, pomimo ze o to zapytalam - nie
        zlecila mi, wiec moze nie wszytskim zleca wszystkie badania? ja mialm po prostu
        te które są zalecane w ciąży)

poza tym - wydawalo mi sie ze pod koniec ciazy chodzi sie czesciej,co 2 tyg,
        potem co tydzien... a ona zalecala mi wizyty najpierw srednio co miesiac, potem
        juz do 40 tyg ciazy co ok. 3 tyg (chodzilam co 2,5 tyg).no i nie zawsze
        wszystko wpisywala do karty ciazy, np. wyniki USG (robione u innego lekarza,
        bo "i tak mam tamte wyniki badan").

wiec generalnie mam mieszane uczucia... nie krytykuje jej - ale nie mam
        calkowitego zaufania. moze różnie traktuje różne pacjentki, moje wrażenia
        róznia się cześciowo od ryby 2...

zdarzylo sie ze sama mnie przyjela z opoznieniem, a potem konczyla szybciej
        wizyte, owszem uprzejmie - ale "bo kolejni pacjenci czekaja", niemniej ja mialm
        jeszce pytania a moja wizyta zaczela sie z opoznieniem z jej winy...(choc to
        drobiazg)

co bardziej mi przeszkadzalo - i co zaskoczylo w wypowiedzi ryby 2 - to
        mozliwosc kontaktu telefonicznego - jak ja sama zapytalam pania doktor czy moge
        sie z nia kontaktowac jesli cos by sie działo i myslalam ze poda mi jakis
        telefon kontaktowy - ona odpowiedziala "a co miałoby sie dziac? jesli coś
        nagłego to do szpitala, a jesli nie to dzwonić na recepcję i umowić sie na
        wizyte, jeśli choroba inna to do ogólnego lekarza" - przyznaje to mnie
        zniechecalo ale poniewaz musialam zrezygnowac z mojej pierwszej, super gin-ale
        spoza medicover, potem mialm doświadczenia z innymi,mniej sympatycznymi-juz z
        medicover, wiec juz nie mialam ochoty wyprobowywac kolejnych, zwlaszcza ze bylo
        juz w II/III trymestrze...(choc obiektywnie - zawsze mi mówiła ze gdyby wyniki
        badan były złe to sama do mnie zadzwoni - i zawsze przy kolejnej wizycie
        mówiła ze nie było potrzeby)

generalnie symaptyczna, młoda,odpowiada na pytania i sama pyta - ale "jakby w
        ramach tego co MUSI i nic ponadto" - nie zapewniła mi pelnego komfortu i
        bezpieczeństwa...czego bym oczekiwala płacąc za karte medicovera i w ogole
        czego bym oczekiwała po MOIM lekarzu - połozniku...

moze jestem przeczulona (jak sama mnie kiedys okresliła gdyz raczej zawsze
        prosiłam o przygotowanie kopii wyników badań dla mnie, a nie zadowalałam się
        tym by siedziały w mojej kartotece - i ktore bym poznała dopiero przy kolejnej
        wizycie), może to dlatego ze w I trymestrze mialm wypadek samochodowy,
        stracilam przytomnosc, ale mialam swoja karte ciazy i wyniki badan...ciązy nic
        sie wtedy nie stało - ale pozostał taki moj niepokoj by byc zawsze
        przygotowanym... moze tez takie traktowanie wynikło z faktu ze moja ciaza
        przebiegala jak do tej pory bardzo dobrze, żadnych wiekszych problemów, żadnych
        komplikacji...generalnie pozostalo je tylko zlecic mi vitaminy, zelazo,
        magnez...

przepraszam za przydługą wypowiedz, wiem ze ciezko wybrac lekarza, wiec
        chcialm sie podzielic MOIMI subiektywnymi roznymi wrażeniami,nie wiem czy nie
        poszukam innego gin w przyszlosci, choc na tle spotkan z innymi lekarzami w
        medicover jest najsympatyczniejsza i odpowiednio kompetentna
        ania i malenstwo 39/40 tc

• ryba2 Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 06.07.04, 12:43
          Aniu, wlasciwie to bylabym sklonna stwierdzic, ze mowimy o dwoch roznych
          osobach... ale nazwisko, ktore wymienilas mowi samo za siebie. Moze to dlatego,
          ze jestem "jej" pacjentka od poczatku... Sama nie wiem...
          Widac tak juz jest. Ilu ludzi tyle opinii. Mysle, ze trudno jest polecic
          dobrego lekarza. Kazda z nas musi poradzic sobie sama i wybrac tego, ktory
          wydaje sie byc najlepszy. Na szczescie lekarzy (nawet w samym Medicover) jest
          wielu, choc do tych cieszacych sie "najwieksza slawa" i najlepsza opinia czasem
          trudno sie dostac.

Pozdrawiam
          Wiola
          • ula21 Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 07.07.04, 11:24
            Ja chodziłam w Medikowerze do dr Stradomskiej jest miła i sympatyczna natomiast
            jeżeli chodzi o kompetencje to pozostawiają trochę do życzenia. O skierowanie
            na niektóre badania musiałam upominać się sama.Wizyty pod koniec ciąży powinny
            być co dwa tygodnie natomiast pani dr na koniec wizyty zawsze powtarzała
            widzimy się za m-c. Często powtarzany tekst Pani dr ciąża to nie choroba to
            normalny stan fizjologiczny, dlatego też przy wystawianiu zwolnienia zawsze był
            jakiś komętarz, a dodam iż na zwolnieniu w okresie całej ciąży byłam tylko 2
            razy (kiedy byłam naprawdę zmęczona. Do Medikoweru chodziłam tylko ze względu
            na to, że mam tam wykupioną kartę i mogę skorzystać z bezpłatnych badań.
            Dodatkowo chodziłam prywatnie do dr Leszka Jastrzębia przyjmuje w Warszawie na
            Grochowskiej lub w Wolominie na ul.Moniuszki a pracuje w szpitalu na Karowej.
            Tego lekarza z czystym sumieniem mogę polecić każdej kobiecie. Tak się złożyło
            że kiedy rodziłam miał właśnie dyżur i wszytko było OK!
          • planer Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 07.07.04, 21:48
            Aniu, poniewaz sama rozpoczelam ten watek to czuje sie zobowiozana podzielic
            swoimi doswiadczeniami z innymi. Moje odczucia wzgledem dr. Pasiak sa takie jak
            ryby 2. Jestem w 15 tyg c.blizniaczej i mimo kilku wizyt u innych poleconych
            przez znajomych specjalistow, zaden nie przypadl mi \tak do gustu jak dr.
            Pasiak. Ja rowniez dostalam tel.kom i zostalam poinformowana ze moge na niego
            dwonic gdyby cos sie dzialo. Moje wizyty zazwyczaj trwaja dluzej niz standard.
            Mam wszystkie badania i generalnie jestem zadowolona ze sposobu w jaki jestem
            traktowana - a juz w mojej niedlugiej ciozy uslyszalam rozne rzeczy od innych
            lekarzy np. ze ciekawe jak sie zachowam jak urodzie dzieci po 1kg (pewnie
            wyobarzasz sobie jak sie czulam?) Takze ja jestem bardzo zadowolona. Trzymaj
            sie cieplo. planer
    • ros4 Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 07.07.04, 23:20
      Witam
      od miesiąca jestem juz mamusią małeg Huberta. całą ciąże miałam prowadzoną
      przez dr Pasiak Owczarek. Już w 6 tyg. okazało się że mam ciążę zagrożoną więc
      szybko pobiegłam prywatnie do specjalisty (do którego chodziłam przez kolejne 2
      miesiące) ale nie powiedział mi nic innego niż dr Owczarek a nawet dużo mniej
      ponieważ za drzwiami czekała kolejna osoba wizyty były bardzo krótkie i nigdy
      nie udało mi się uzyskać odpowiedzi na wszystkie pytania. Dotego ciągle
      słyszałam że muszę iść na zwolnienie że kobieta w ciąży nie powinna pracować.
      Natomiast dr Owczarek zawsze miała dla mnie czas (na początku ciąży miewałam
      nawet przygotowane po dwie strony pytań) jak źle się poczułam przyjmowała mnie
      bez umówionej wizyty jako dodatkowy pacjęt. Oczywiście miałam jej nr komórkowy
      i korzystałam z niego gdy nie mogła rozmawiać oddzwaniała. Gdy wyszedł mi źle
      wynik moczu zadzwoniła i w recepcji już czekało skierowanie na dalsze badania.
      I jeszcze jedno pamięta swoje pacjętki zarówno z twarzy jak i z nazwiska.
      Trzeba tylko zwracac uwagę na leki na receptę i jeśli sie kończą to samemu
      prosić bo często zapominała wypisać (może dlatego że zawsze miałam duzo pytań i
      ją zagadałam) ale wtedy zawsze mogłam zadzwonić i odebrać z recepcji. I jeszcze
      jedno raz byłam przeziębiona i dostałam zwolnienie od internisty, sprawdziła je
      i okazało się że było wystawione na 80% sama poszła do tego lekarza aby je
      poprawił. Ogólnie jestem zadowolona z prowadzonej ciąży dzidziuś urodził się
      zdrowy 10 punktów. ja do ostatniego dnia pracowałam i czułam sie bardzo
      dobrze.
      • brzdacelka MEDICOVER a USG??? 18.07.04, 23:16
        Czesc Dziewczyny!!!!
        Piszecie tu o ginekologach z Medicoveru, a czy mozecie polecic specjaliste od
        USG? Ja bylam na USG u dr Petrasika, ale troszke dziwny mi sie wydawal!!!
        Prosze napiszcie kogo polecacie!!!!!

Brzdacelka

• monsiu73 Re: MEDICOVER a USG??? 19.07.04, 14:19
          Ja robiłam 2 razy USG w Medicover na Bitwy W-wskiej.1-y raz u dr Młynarczyk -
          całkiem sympatyczna pani,ale jakaś mało rozmowna,za wiele z niej nie
          wyciagnęłam.Drugi raz u dr Przygody - sprawia wrażenie
          niemiłej,niesympatycznej,ale ogólnie może być.Pokazała mi wszystko na
          USG,rączki, nóżki itp.
          Nie miałam doświadczeń z dr Pietrasikiem, ale chyba wolałabym mieć kolejne u dr
          Młynarczyk.
          • muuunia Re: MEDICOVER a USG??? 19.10.04, 16:52
            Mnie Pietrasik odmówił wykonania badania bo on był pewien,że wszystko w
            porządku i nie wie dlaczego lekarz mnie z takimi wynikami skierował. Po
            krótkiej awanturze z łaską badanie wykonał choć komentował sobie że czegoś tam
            nie widać bo mamusia chyba za dużą taknę ma tłuszczową i i tak skierował do dr
            Młynarczyk, która jako pierwsza w Medicover wydała mi sie po prostu ludzka i
            zrobiła nam piękne zdjęcie stopy Krzysia
        • fenka Re: MEDICOVER a USG??? 20.07.04, 11:16
          W takim razie miłym zaskoczeniem może się okazać dla Ciebie wizyta u dr
          Andrysiak - super kobietka, sympatyczna, długo i chętnie opisuje wszystko, co
          widać na monitorze. Byłam u niej na pierwszym USG w 11 t.c. i było cudownie - a
          już za 2 tygodnie jestem umówiona na połówkowe.
          Słabym punktem jest niestety jej grafik w Medicover - przyjmuje bodajże tylko w
          Atrium, w środy od 8.30 do 14.00 - ale moim zdaniem naprawdę warto się
          dostosować. I jeszcze jedno - sprzęt w Atrium nie jest podobno tak dobry jak na
          Bitwy.
        • klubofaza Re: MEDICOVER a USG??? 17.08.04, 14:10
          USG miałam chyba u wszystkich i co najśmieszniejsze raz dr Pietrasik byl
          niemiły a drugi raz najsympatyczniejszy na świecie, przemiły do rany przyłóż,
          żartował nawet sobie, jak był obecny tatus. U dr Przygody też byłam na USG i
          powiedziała na moja małą fasolkę "o juz widac misia" tak mnie rozczuliła że
          hej! Bardzo miła! Chyba zależy ktor ma jaki dzień. A jeśli chodzi o lekarzy to
          chodze do Dr Dobek - Jakubczyk i do Dr Czempińskiego - chciaąłm sprawdzić kto
          jaki jest ( na marynarskiej) dr dobek jest mniej miła ale za to strasznie
          skrupulatna i wszystko powarza 10 razy i wysyła na wszystkie badania (łącznie z
          usg piersi) a dr czempiński to super sympatyczny człowiek ale mniej
          skrupulatny. Więc co kto woli. Dr Bebelska jes niesympatyczna ale słyszałam
          mnósstwo pozytywnych opinii na jej temat, bardzo dokładna i dokładnie bada..
          Same widzicie... Do Czempińskiego chodze jak mi smutno a do Dobek jak idę na
          poważnie.
          • skaluz Re: MEDICOVER a USG??? 21.10.04, 22:15
            Czempinski - moze i sympatyczny, ale co z tego skoro nie zauwazyl, ze nosilam
            obumarla ciaze prawie przez miesiac!!!
            • margonik Re: MEDICOVER a USG??? 18.01.05, 01:16
              Ja też mam do Czempińskiego zastrzeżenia. Jest BARDZO sympatyczny, ale wydaje
              mi się, że traktuje ciążę trochę lekką ręką. To w gruncie rzeczy może być
              zarówno minusem, jak i plusem, bo czasami może warto trochę wyluzować? Ale, tak
              jak napisałaś, nie zawsze wychodzi to na zdrowie.
          • nobu Re: MEDICOVER a USG??? 14.11.04, 20:08
            ja mam identyczne wrazenia po 2 usg u dr Pietrasika! raz byl okropnie niemily,
            a za drugim razem mega sympatyczny. ma chyba swoje humory wink
    • tojakika Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 21.07.04, 15:24
      Witam przyszłe mamy,
      jak widac ile nas tyle opini, ja bylam zastępczo u dr. Bebelskiej i popieram
      wszystkie wasze opinie co do tej oschłej niesympatycznej nie potarfiacej nic
      wytlumaczyc kobiecie, delikatnosci tez jej brakuje, bylam u niej w 8 tyg i
      odmowila mi skierowania na usg (pow ze jestem smieszna bo jest za wczesnie co
      najmniej 0 2-3 tygodnie)
      Ogólnie mam bakterie oi zapisała mi antybiotyk teraz szukam dobrego gin by
      porownac wyniki i czy na pewno oby mam brac te antybiotyki !!????

Z koei chodzilam przed ciaza i teraz tez chodze do Stradomskiej, nie wiem
      jeszce jak porwadzi ciąże bo to początki, ale zawsze sympatyczna i
      usmiechnieta, skierowała mnie od razu na wszystkie potrezbne badania, jesli cos
      nie tak to dzwoni, skierowania na kolejne badania zostawia w razie potrezby na
      recepcji wink)

Nie wiem sama szukam teraz kogos kto zobaczy wyniki i powie co z ta bakteria bo
      od Bebelksiej nic nie moglam sie dowiedziec

Zaniepokojna,

POzdrawiam

ps. Bardzo ciekawy watek mam nadzieje, ze troche podskoczy wink))
      • bietka2 Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 21.07.04, 15:57
        A ja poszlam do dr Pasiak i naprawde jestem bardzo zadowolona, szczegolnie, ze
        bardzo rozczarowalam sie moim poprzednim gin. ale nie byl on z Medicover. Tez
        mnie skierowala na wszystkie badania, chetnie odpowiadala na zadawane pytania i
        wiele dodawala od siebie, a poza tm jest bardzo sympatyczna.

Kiedys dawno jeszcze w pierwszej ciazy bylam u dr Jury - tragedia. Bardzo
        niemily, gburowaty i nadety. Klocil sie kiedys ze mna o date mojego zajscia w
        ciaze, bo mu inaczej wychodzilo z OM, a ja mam nieregularne, bardzo dlugie
        cykle. W koncu zdenerwowany powiedzial mi; "To chyba ja jestem ginekologiem a
        nie pani" Wtedy bylam u niego po raz ostani.
        • marijka Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 16.08.04, 17:17
          ja myślę, że każda z nas wymaga innego podejścia i czego innego oczekuje od
          lekarza ginekologa (może zresztą nie tylko od gina). Jestem w ciąży, którą
          prowadzi dr Luabszewska i jestem z doktorki super zadowolona. Dr Jura, którego
          tu tak niechętnie sie opisuje ma tyle samo zwolenniczek co przeciwniczek- te
          kobietki, które lubia konkrety ida do Jury, te które lubia sie troche pomiziac
          nienawidza go. pozdrawiam
    • gztbcb Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 16.08.04, 20:14
      Małe pytanko. Czy jak lekarz z Medicoveru zleca badania to dostajecie do ręki
      wyniki (ewentualnie ksero), czy wszystko idzie tylko do dokumentacji? Też mam
      kartę, ale wyniki chciałabym konsultować z innym ginekologiem
      • fenka Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 16.08.04, 22:16
        Wydawanie kopii wyników to standard - wspomnij o tym podczas robienia badań,
        upewnij się telefonicznmie, czy są już do odbioru i sprawa załatwiona. Wyniki
        możesz odebrać Ty )po okazaniu dokumentu ze zdjęciem) albo osoba przez Ciebie
        upoważniona.
    • barbamama1 Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 18.08.04, 08:02
      Jeśli chodzi o Medicovera również polecam dr Czempińskiego. W ogóle w Szpitalu
      Praskim pracuje więcej naprawdę dobrych lekarzy, nie zepsuci jeszcze (nie
      skorumpowani w przeciwienstwie do tych z Karowej, ktorzy mam wrazenie stworzyli
      swoj prywatny folwark dla tzw. elyty), polozne na oddziale to rewelacja
      (lezalam 3 tyg. na Patologii Ciąży)w porownaniu z innymi szpitalami (a wiem co
      mowie, bo mam porownanie i z IMIDZ i z ICZMP). W IMIDZ fenoterol podano mi
      godzine po czasie, gdy przez przypadek weszlam do dyzurki i nikt za to nie
      przeprosil. W Praskim jak dziewczyna miala 10-15 minutowe spoznienie to
      wiedzialam, ze wlasnie przyjmuja pacjenta na oddzial - bo leki podawane byly
      zawsze punktualnie - no i zawsze przepraszala. Wiekszych opoznien niz 10-15
      minutowe w podawaniu lekow nie bylo. W Medicoverze dobrym lekarzem byla tez dr
      Staroslawska, ktora prowadzila moja ciaze, ale - uwaga - zapomniala mi zlecic
      badania w kierunku toksoplazmozy. Niestety uaktywnila sie u mnie ta toxo w
      czasie ciazy. Dziewczyny, pilnujcie lekarzy jesli chodzi o badania -
      przypuszczam, ze moga o nich zapomniec z powodu chocby ograniczen czasowych
      przypadajacych na pacjentke. A toktoplazmoza, cytomegalia czy parwowiroza to
      jedne z najgorszych chorobsk, ktore mozna w ciazy zalapac. Widzialam to w ICZMP
      w Lodzi, gdzie w koncu wyladowalam, bo zaden warszawski szpital - znow oprocz
      Praskiego - nie chcial mnie przyjac (Karowa przyjmuje chyab tylko elyte, w
      IMIDZie uslyszalam, ze teraz to juz nic sie nie da zrobic niech sobie gdzies
      tam rodze - a byl to 32 -33 tydz. ciazy - na Starynkiewicza nie ma specjalisty
      od chorob zakaznych - zaproponowano mi, zebym sie zglosila do szpitala
      zakaznego na Wolskiej - kobiecie z ciaza zagrozona :o))) W ogole do ICZMP w
      Lodzi trafia coraz wiecej pacjentek z Warszawy - bo w STOLYCY nie ma sie kto
      nimi zajac kompetentnie!!!!! I TO JEST SKANDAL.
      • psotna Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI??? 18.08.04, 22:39
        Z tą Łodzą to bym nie przesadzała. Znajoma będąc w ciąży trafiła do ICZMP z
        powaznym problemem z nerką. Lekarz na jej pytanie co będzie z nią odpowiedział,
        że nic się nie da zrobić i jak sie pogorszy to jej nereczkę usuną i po
        problemie. Na własne życzenie się wypisała i trafiła do specjalisty, który
        zalecił jakis zabieg, który uratował jej nerkę.
        • ewablabla Re: MEDICOVER CZY SĄ TU JACYŚ SPECJALIŚCI???- szuk 19.10.04, 17:42
          witam
          Dziewczyny moze wy mi pomozecie otoz szukam w maedicover dobrego pediatry, moze
          znacie slyszalyscie i mozecie kogos polecic.
          Bede wdzieczna za pomoc
          Ewa i Julcia co juz ma 3 tyg.

• ania.silenter_exunruzanka do Ewyblabla 19.10.04, 19:45
            ewablabla napisała:

> witam
            > Dziewczyny moze wy mi pomozecie otoz szukam w maedicover dobrego pediatry,
            moze
            >
            > znacie slyszalyscie i mozecie kogos polecic.
            > Bede wdzieczna za pomoc
            > Ewa i Julcia co juz ma 3 tyg.
            >
            Ewosmile
            Jesli chodzi o Warszawę to mogę polecić dr Maj-Pucek. Jest pediatrą mojej 8
            miesiecznej córeczki. Uważam, że jest dobrym, kompetentnym lekarzem.
            pozdrawiam
            • ewablabla Re: do Ani 22.10.04, 20:13
              Droga Aniu
              Dzieki za pomoc juz sprawdzilam dr, przyjmuje na Marynarskiej napewno do niej
              sie wybierzemy,
              Jeszcze raz wielkie dzieki
              pozdrawiam
              Ewa I Juleczka
              --
          • anna.rola Re: MEDICOVER - pediatra 18.01.05, 11:59
            Pani dr Kraszewska (z Bitwy...) jest świetnum pediatrą, jest miła dla bobasów i
            udziela fachowych porad.
            Pierwszy raz poszliśmy do niej, bo polecał nam tą panią dr, znajomy tata 3-
            latka.
            Pozdr.
            Anka
    • tania101 dr Elżbiete Najorczyk - Świeściak 25.10.04, 10:13
      dr Elżbiete Najorczyk - Świeściak - czy macie może doświadczeia z ta panią
      doktor?
      Tania
    • tania101 dr Elżbieta Najorczyk - Świeściak 25.10.04, 10:15
      dr Elżbieta Najorczyk - Świeściak - macie może jakieś doświadczenia z Tą Panią?
      Tania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka