Dodaj do ulubionych

Roszkowski-za i przeciw

05.06.04, 09:37
hej,
wiem, że już wątek był, ale jakby ktos miał nowe doświadczenia, to będę
wdzięczna jeśli o nich napisze.
Jestem z Łodzi i o Roszkowskim dowiedziałam się niedawno od znajomej z Wawy.
Ona mnie namawia, choć przestrzega, że do najmilszych nie należy.. Może ktoś
ma pozytywne zdanie o panu dr??
Dlaczego chcę robić USG aż w Wawie?-w Łodzi nie ma 3D (a skoro cos takiego
wymyślili, to czemu miałabym nie skorzystać), a po drugie Roszkowski, to
podobno super specjalista, wiec chętnie pokażę mu swoją dzidzię.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ania.k26 Re: Roszkowski-za i przeciw 08.06.04, 13:48
      Ja za dwa tygodnie mam u nieo termin na połówkowe. Dowiedziałam sie niesty
      dopiero ostatnio, że najmilszy to on nie jest, ale trudno wytrzymam (chyba na
      mnie nie nakrzyczy za nic?), bo podobno jest najlepszy w diagnosytce wad i
      rozpoznawaniu płci. A najważniejsze chyba żeby dziecko miałao dobrego
      specjalistę.
      A to czy jest niemiły to się okarze i sama musze się o tym przekonać, ty chyba
      też.
      Pozdrawiam
      ania
    • aluc Re: Roszkowski-za i przeciw 08.06.04, 21:51
      Roszkowski nie jest niemiły, tylko ma specyficzne poczucie humoru i sposób bycia
      mi to akurat odpowiada, że nie jest a ciu ciu bobasku
      a zdanie o nim - również takie jak najbardziej ludzkie, mam bardzo dobre,
      choćby dlatego, że w pierwszej ciąży zrobił mi kordocentezę w 21 tygodniu, w
      publicznym szpitalu bez skierowania, bo nie było już czasu na jego załatwianie,
      w zasadzie na "piękne oczy", że mu to skierowanie przyniosę w ciągu tygodnia

jest rzetelny - to najważniejsze
      inna sprawa - nie wiem, czy przy braku konkretnych wskazań targałabym się z
      Łodzi do Wawy na usg, zwłaszcza, że w Łodzi w Matce Polce jest pani prof.
      Respondek (o ile nie pokręciłam nazwiska), która również specjalizuje się w
      diagnostyce wad płodu z wykorzystaniem usg i jest nie mniejszym specem od dr R.
    • zojda Re: Roszkowski-za i przeciw 09.06.04, 20:20
      strasznie mnie zdziwiło to, że napisałaś, że w Łodzi nie ma 3D. Ja jestem z
      Lublina, a USG 3D można zrobić w dwóch miejscach- jak nie więcej.
      Może dokładnie nie sprawdziłaś? Wydaje mi sie, że w takim dużym mieście, jakim
      jest Łódź 3d powinno być.
      • annette Re: Roszkowski-za i przeciw 10.06.04, 10:39
        zojda,a gdzie w Lublinie robią 3D? mi lekarz polecił dr Szymulę w Lux medzie,i
        chyba właśnie do niego pójdę na pierwsze USG w przyszłym tygodniu...ale jeszcze
        się zastanawiam
        • grzegorz2 Re: Roszkowski-za i przeciw 12.06.04, 17:25
          Do Annette:
          W Lublinie robią 3D w Sanitasie na Hempla kosztuje 120zł, polecam dr Woźniaka
          robi w poniedziałki.
    • marysia133 Re: Roszkowski-za i przeciw 10.06.04, 02:46
      Czesc, ja tez z Łodzi, byłam u Dr Roszkowskiego w 28 tygodniu ciąży
      zdiagnozować nerki dziecka. Z wizyty byłam bardzo zadowolona. Lekarz był miły,
      rzeczowy i fachowy bardzo. Z tym, że ja pojechałam z konkretnym problemem i
      pytaniem, nie na usg 3d. Z tego co wiem on jesli krzyczy to na panie które jak
      mówią przyjechały "obejrzec dzidziusia". On jest zbyt dobrym specjalista i
      traktowanie go jako narzedzie do ogladania dziecka tak go wkurza. Zreszta 3d
      wlacza na sam koniec wizyty jak ma humor. U mie wlaczyl ale dziecko za bardzo
      sie wierciło i nic nie mozna było zobaczyć. Jeśli chcesz jedynie skorzystac z
      3d to zapisz się do Gromady.
      • atlantis75 Re: Roszkowski-za i przeciw 10.06.04, 12:18
        marysia133 napisała:
        > Z tego co wiem on jesli krzyczy to na panie które jak
        > mówią przyjechały "obejrzec dzidziusia". On jest zbyt dobrym specjalista i
        > traktowanie go jako narzedzie do ogladania dziecka tak go wkurza.

Bez przesady smile W końcu nawet za oglądanie płaci się u niego niemałe pieniądze.
    • maria1976 Re: Roszkowski-za i przeciw 10.06.04, 12:23
      Witaj!
      U Roszkowskiego samego nie bylam, ale u jego kolegi, ktory ma praktyke w tej
      samej kamienicy na Saskiej Kępie. Mam na mysli dra Kretowicza, ktory do tego
      jest tanszy (podobno). Mily gosc i chyba moge go polecic.
    • ula27wawa Re: Roszkowski-za i przeciw 11.06.04, 19:44
      Ja bylam u Pana Doktora i bylo calkiem milo, ale rzeczywiscie jest dosc
      oryginalny winkPolecam.
      • agaa5 Re: Roszkowski-za i przeciw 12.06.04, 00:55
        Na początek myślę że wystarczy usg w Matce Polce raz, że mają dobrych
        specjalistów a dwa bezpłatnie!!!. Roszkowski ceni się bardzo wysoko (obecnie
        250zł) a niestety przepuszcza wady i to dość poważne . Zresztą jak może być
        inaczej skoro samo badanie trwa u niego 10 min i prawie w biegu.
        Niestety w Matce POlce nikogo nie znam ale dziewczyny z Łodzi kogoś Ci polecą.
        Pozdrawiam Aga
        • a.p5 Re: Roszkowski-za i przeciw 12.06.04, 16:36
          A to dziwne, że badanie miałaś wykonywane w ciągu 10 min. Ja byłam u dr
          Roszkowskiego w 22 tc i trwało ono ok 30-40 min. Mogę polecić.
    • dzindzinka Re: Roszkowski-za i przeciw 12.06.04, 19:33
      Do Roszkowskiego skierowała mnie prowadząca ciążę, powieważ powiedziałam, że
      nie chcę robić badań prenatalnych. USG trwało możę minutę, lekarz powiedział,
      że mało widać i zapytał czy mam szkodliwą pracę. Powiedziałam, że nie, wtedy
      zorientował się, że mam 36 lat i zaczął namawiać mnie na badania prenatalne.
      Uważam, że wyrzuciłam w błoto 100 zł, było to trzy lata temu.
    • kajoa Re: Roszkowski-za i przeciw 14.06.04, 10:20
      Witam. U dr Roszkowskiego byłam 2 razy - 2 lata temu na USG połówkowym w ciąży
      z synkiem i teraz, w kwietniu też na USG połówkowym w drugiej ciąży. Osobiście
      jestem zdziwiona opiniami na temat nieuprzejmośći pana doktora. Dla nas był
      miły, pogadaliśmy sobie trochę o systemach komputerowychsmilei sprzęcie,o imieniu
      dla córki jak się okazło że to dziewczynka, z tym że nie byliśmy z mężem
      nawstawieni na "oglądanie" dziecka a na diagnostykę. 3D doktor włączył z
      własnej inicjatywy ale dzidziuś się przekręcił i właściwie nic nie było widać.
      Najważniejsze że wyszłam z gabinetu i za pierwszym i za drugim razem ze słowami
      doktra że nic złego nie widzi i dziecko jest zdrowe oraz z bardzo dokładnym
      opisem badania. Natomiast miałabym wątpliwości czy warto jechać tu aż z Łodzi
      gdzie pewnie też są dobrzy specjaliści.
    • guga02 Re: Roszkowski-za i przeciw 14.06.04, 12:10
      Witaj Ja miałam robione USG połówkowe u P.Doktoro Roszkowskiego , idąc na usg
      miałam dokładnie takie nastawie jak wiekszość dziewczyn , ze to specjalista ma
      dobry sprzęt a że troszke jest nie miły to jakoś to zniosę ale będąc na usg
      spotkało mnie miłe zaskoczonie. Uważam ze to super lekarz , gdy tylko
      przekroczyłam próg cały czas zartował , super mi sie z nim rozmawiało, wszystko
      nam pokazał i przez całą wizyte bardzo było sympatycznie , wszystko mi wyjaśnił
      pokazał , sprawdził wyniki , cały czas sobie troszkę żartowaliśmy mi to
      odpowiada jestem na TAK, przez cała wizyte nie odczułam aby miał do na sjakies
      uwagi a wrecz przeciwnie przyjął nas bardzo symaptycznie , miło ,żartobliwie a
      przedewszystkim fachowo .Wyszłam od niego b.szcześliwa dowiedziałam sie
      maleństwo jest zdrowo ma wszytsko na miejscu serduszko ok i ze to chłopak .
      Pozdrawiam wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka